воскресенье, 29 июня 2014 г.

Koľko to stojí postaviť dom?

Na stavbu domu je veľmi dobrý, ale komplikované, zdĺhavé a nákladné. A všetky náklady, ako je známe, je lepšie plánovať vopred. Poďme sa snažím pomôcť tým, ktorí sa rozhodli stavať dom sami.

Pozemok

Musím povedať, že na to všetko sama, v každom prípade je nádej na úspech. Po prvé, budete potrebovať stránky sú vo výstavbe. Ak chcete spustiť oblasti by mali byť posudzované z hľadiska jeho vhodnosti pre stavbu domu. Pre tento účel, geodetický prieskum a inžiniersko-geologický prieskum územia,, to bude trvať $ 1500 k $ 7000. Berú sa do úvahy tieto parametre pozemku, ako jeho konfigurácie, sklon terénu, orientácia svetových strán, rozmery, poloha smerom k ulici, v susedných oblastiach a existujúce na nich budov, inžinierske komunikácie.

Tiež je dôležité brať do úvahy schopnosť pôdy na prenos zaťaženia budovy vo výstavbe, podzemnej vody, kvality vody v studni a tak ďalej - skrátka, bez pomoci odborníkov je potrebné. Majú sa o pozemok všetko, čo potrebujete, môžete začať navrhovanie.

Dom

Prvá vec, ktorú urobiť, je presne a podrobne formulovať, aký dom budete potrebovať: veľké, stredné, malé, prízemné alebo trojpodlažný, hospodárske alebo drahé, skladajúci sa z prúdi do každej iných priestorov, alebo samostatné miestnosti, tradičnej architektúry alebo v high-tech štýle. Tu môžete a mali by sa vyskytujú stovky otázky: čo sú priestory by mali byť v dome a čo priestor, v ktorom vzájomné vzťahy medzi nimi'komunikácie, podlahy, na ktoré táto, alebo že izba bude, atď., Akonáhle sa naučíte, budete musieť vybrať jednu z 3 možností:

• Zákazník si vyberie hotový projekt, ktorý plne vyhovuje jeho požiadavkám. Je Voľba'viskózna tento projekt existujúcej stránky, potom výstavby domu. Projekt cena sa môže pohybovať v rozmedzí od $ 300 až 4000 dolárov.

• Zákazník sa rozhodla pre projekt, ktorý je blízko na to, čo potrebujete. Na jeho základe sa nová možnosť, ktorá spĺňa požiadavky zákazníka. Náklady na dizajn začína od 25 eur za štvorcový m celkovej plochy.

• Vypracovanie individuálneho projektu, berúc do úvahy všetky priania zákazníka. Dizajn náklady z 45 dolárov za sq. m

Projekt rozvoja zvyčajne trvá od jedného do troch mesiacov. V praxi, zákazník často sa zastaví na druhú alebo tretiu možnosť, sa snaží vyhnúť sa chybám a stavať dom, v ktorom bude žiť pohodlne.

Ďalšia úloha je získať stavebnom poriadku z GASK. Musím povedať, musím si asi 150 podpisov úradníkov rôznych schvaľujú orgány je potrebné na schválenie projektu. Musíme urobiť výber: buď sa robiť všetko sami, alebo požiadať o pomoc na odborníkov, ktorí majú relevantné pokyn zákazníka, bude to v jeho mene. Náklady na tieto služby je $ 1500 + poplatky.

Výstavba

Výstavbu rodinných domov je vykonávaná v niekoľkých etapách. Prvá etapa zahŕňa plánovanie v území a nulový cyklus: je post-zemné (niekedy reklamáciu), je Základom, suterén (ak je predmetom projektu). V slove, je postavený tú časť budovy, ktorá bude pod úrovňou zeme alebo na rovnakej úrovni s ním. Cena diela bude suma k $ 5000 na stránke prípravu a $ 150 za štvorcový m suteréne (vrátane materiálov).

Druhá fáza je hlavná časť stavebných prác: stavba konštrukcia skrine (je to stien s externými dokončovacie, prekrývajú s hrubo poter sa kladie v stenách techniky komunikácie, Okná, vchodové a balkónové dvere, a strechy). Cena diela druhá etapa sa začína od $ 180 na námestí m

Diel tretej etape je vnútorná výzdoba budovy, kompletný všetky základné práce na budove, inštalácia poskytovaná dizajn technické vybavenie. Náklady na takéto diela od $ 200 za štvorcový meter.

Terénne úpravy stránky je vykonávané na ďalšiu, štvrtú etapu; všetky druhy prác závisí od želania zákazníka, v etape návrhu je zaznamenané v projekte stránky zlepšenie. Zvyčajne, minimálne pracuje na pozemku je zlepšenie brány, brány, chodníky, trávniky, kvetinové záhony, stromy, lavičky, altánky, svietidiel, zariadení pre závlahy. Cena sa vyráta na sto metrov štvorcových a začína od $ 1500 (vrátane osív).

A nakoniec, p'piata fáza je organizácia, inter'interiér, pre ktoré už vo fáze návrhu je vyvinutý dizajn-projekt inter'interiér hlavnej budove. V tomto projekte samostatná sekcia zahŕňa nábytok z domu. Náklady funguje od $ 200 za sq. m

Po skončení stavby a dokončovacie práce (toto obdobie trvá obvykle od 3 do 9 mesiacov) ste stále čaká na uvedenie domu do prevádzky, počas ktorého vady sú vylúčené, a v konečnom znení, podpísal zákon o prijatí. Od tohto momentu možno predpokladať, že jeden z troch životne dôležitých cieľov, ktoré ste už dokončili.

Text: Dar'I Ivanova
Foto: JP

Zdroj: Časopis "Vlastník"

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика