воскресенье, 29 июня 2014 г.

Pena je opäť v móde. Teraz stropu

Aké príležitosti pre výzdoba stropu dispozícii domácom trhu dokončovacie materiály? Stropy maľované alebo laminované, vybavené alebo závesné systémy je len najbežnejšie možnosti. Možno, akéhokoľvek materiálu, dreva, textílií, skla, plastu, kovu alebo korku, schopný slúžiť ako strop dokončovacie práce. Ale je tu jeden príbeh, ktorý má niekoľko cenné vlastnosti: rýchlosť inštalácie a nízke náklady, vysoká hygienické vlastnosti a trvanlivosť.

Hovoríme o polystyrénových dosák, ktorí nedávno získal sympatie mnohých kupujúcich. Skúsme pochopiť, čo je fyzické, technické a spotrebiteľských vlastností tohto materiálu a v rozsahu odôvodnenom záujmu k nemu.

"Otec", stropné dosky z expandovaného polystyrénu je banálny peny. Domácich odberateľov, nie je skúsený v stavebné a dokončovacie práce, s výnimkou, že sú mu známe ako materiál použitý na balenie domácich spotrebičov. Medzitým pôsobnosti penová masívne konštrukcie, vďaka úspešnej kombinácii ekologického, tepelné a zvukové izolačné vlastnosti. S ním na mnoho rokov už vyrábať produkt, široko používaný v dokončovacie a dekoratívne účely. Nie je to len doska pre prilepenie zo stropov a súvisiace výrobky : napríklad, zásuvky, soklové, zamestnancov potrebné Doplniť alebo používané samostatne.

Materiál z nich je iný technológií

Existujú dva základné technológie výroby dlaždice vyrobené z Polystyrénu: pečiatkovanie a lisovanie. Pre lisovanie polystyrénové dosky je stlačený, predná plocha je vytlačený obrázok. Táto postupnosť krokov je uložené granulovitej štruktúry zdrojového materiálu. Pripravený dlaždice sú biele, ale v prípade potreby farebné latexové farby. Niektoré firmy dokonca dlaždice sú pokryté ochranným filmom. Maľovať tieto výrobky byť, ale oni sú viac praktické a trvanlivé.

Počas lisovania polyfoam prvý vyhrievané a roztavený, potom výsledná hmotnosť vylisované pásky s upraveným poréznej štruktúry (ako materiál stráca osamelosti pena). V tejto etape sa roztavilo surovín sú niekedy pridané farbivá - pripravené výrobky sa stali farebné. Potom vákuové tepelné tvarovanie pásky robiť obklady, tzv. lisovaných (názov popísané technológie), alebo laminátové.

Technologické nepresnosti vyrobené v tejto fáze, viesť k porušovaniu geometrie uhlov alebo veľkosť produktu - stropné, že tieto nedostatky budú viditeľné. Dlaždice, ako pravidlo, má výhodu, ktorá v kvalitatívne výkon je prísne pod uhlom 45? na povrchu výrobku. Niektoré firmy vyrábajú ako materiál bez rohu hrany, ale s mierne zakrivené nalepia na povrch, hrany - strop tieto obklady sú menej výrazné.

Súťaž výhody

Ak budete mať dva typy dlažby - pečiatkou a lisovaných - bude mať túžbu kúpiť druhú: hladká, žiarivá, s bohatou sadu úľavu kresby. Takáto voľba sa bude verný nie vždy. Po prvé, pretláčané, už ďalej neopracované dlaždice majú niekoľko UAI'plachá, Lesk, ktorý je schopný odvádzať pozornosť od hlavných prvkov inter'jer.

Po druhé, šev uložené na lisovaných stropné obklady sú oveľa viac viditeľné ako s použitím "rezanie", mať rovný povrch a elastické regióne, ktorý robí kĺbov nevtieravé. A nakoniec, tieto dlaždice na rozdiel od pečiatkou nemôže byť maľované, pretože hladké laminovaný povrch bez absorpcia.

Ak tieto nuansy lisovaného materiálu je vhodný pre vás, v inom robia veľa výhod oproti pečiatkou dosky: pevnosť, odolnosť, bohatá textúra povrchu. Navyše, tieto dosky sú ľahko umývateľné a nemajú žltnú v priebehu p'ATI rokov.

Tam sú tiež mierne pokročilý, povedať, hybridný variant: dlaždice z extrudovaný polystyrén so ochranný fóliový povlak. Majú lesklý povrch nezodpovedá rýchlo, žlti, ale inak nič iné len z lisovaných dlaždice.

V jazyku fyziky a chémie

Laminátové tenšie razenie, ale bližšie. Ako výsledok, hmotnosť výrobkov oba typy rovnaké a je 180 g / štvorcových M. Táto vlastnosť je veľmi užitočná pre prepravu materiálu a za jeho inštaláciu.

Nemôžeme povedať, že dlaždice nenechajte napáliť. Ak zdroja vznietenia, ktoré chcete odstrániť, potom v rámci akcie požiaru korektúry agent (materiál kategórie B2) plameňa'budem sa držať štyri sekundy. Ak nastal požiar, podlaha je nepravdepodobné, že sa komplikujú prácu hasičov: v spaľovacích pena je pridelené osemkrát menej tepla ako v podobnej situácii z dreva. Ale voda ako dlaždice nie je strašné. Jeho vstrebávanie nie je viac ako 2% hmotnosti dlaždice na 24 hodín minimálne.

Ako pre "vzťahy" polystyrénu s rôznych látok, vysoká odolnosť proti pozorovaného účinku soľ riešenia, vápno, cement, sadrovec, lúhy, rozvedený a slabé kyseliny, silikónové oleje, alkoholy, voda-rozpustné farby. Aby sme mohli bezpečne používať žiadne čistiace prostriedky a aby sa zabránilo kontaktu s niektorou z nasledujúcich látok (toto sa vzťahuje na produkty vyrobené spoločnosťou technológiu lisovania).

Bohužiaľ, materiály z polystyrénu rozpustené organické rozpúšťadlá: benzín, petrolej, acetón. Smalt a olejové farby ako strop nie je maľované, a spot oboznámený spôsobom nebudú robiť, že.

Ekologicky neškodný materiál: celková toxicita index je 0, 027 mg / kubických m, že nie je prekračuje normy stanovené hygienické a epidemiologické inšpekcie.

Lepidlo na dlaždice nebude hniť a je nepravdepodobné, že bude vhodný pre stravovacie šváby a mravce (bohužiaľ, za určitých relevantné). Ale žiť v útulnom útrobách pena sa môže ľahko, pretože medzi dlaždicami a strop povinné'nevyhnutne tvorili malé vzdialenosti, nevyhnutne, aj keď kvalitatívne lepenie výrobkov.

Polystyrénová pena má vynikajúcu izoláciu, ktorá predčí z dreva, tehál a ešte viac betónu. Tak, že byt s strop je vyrobená z peny-polystyrénové dosky bude teplejšie, a hluku od susedov poschodí značne sa zníži, pretože dlaždice majú dobré zvukovo izolačné účinok.

Obrázok v negatívnej

Bohužiaľ, je to ideálny materiál neexistuje. Produkt, ktorý je predmetom našej recenzie, nevýhody, ale sú veľmi vážne. Najprv sme hovorili o tom, čo strop je vyzdobený s expandovaného polystyrénu nie je veľmi pevný. Za drahé klasické inter'alebo moderné interiéry v štýle hi-tech tieto obklady sú zlé spoločnosti. Bohatý kupujúceho, po zhliadnutí tohto "light" výrobkov, je namieste myslieť si, okrem toho, že deti draci budú užitočné a prenos "PTS. šikovné ruky". Ale pre demokratický model byt, najmä ak je potrebné, aby sa ušetril čas a peniaze, táto možnosť je dobré.

Tam sú čisto spotrebiteľa nevýhody. Tieto nátery neposkytujú vetranie tak dusno v apartmánoch, je lepšie nepoužívať, dáva prednosť "dýchanie" spracovanie. Expandovaného polystyrénu je deformovaný pri teplote 80 C, takže majitelia malých kuchýň s nedostatočné vetranie by mal vedieť: teplý vzduch od dosky bude stúpať nahor, stagnovať, a tuk sa preniknúť do pórov dlaždíc, ktoré postupne dostať z tvaru a farby.

Opravy bez múdrosti?

Lepenie dlaždíc vyžadujú minimálne príprava povrchu: to je dosť jasné strop narastaniu z vápenné mlieko alebo odlupovanie farby. Potom základe podzemných a povrchových ovplyvnené huba, dôkladne vyčistené. Pred zlepením dosiek pracovného povrchu stropu, známky, po kontrole správnosti a uhly priamok obvode.

Majster položené dlaždice rôznymi spôsobmi. Ak strop je dokonale rovný, nič nebráni začať priamo z rohu, ale ak geometria pochybnosti, je lepšie úsek vlákno súbežne dĺžka stropu a na to dal prvý riadok. V tomto prípade, bude môcť vyhnúť šikmé čiary na spojov stien a stropu. Niekedy dlaždice položený šikmo. V tomto prípade, malá izba vyzerať viac priestranné a toto číslo samo o sebe je viac zaujímavé. Rez dlaždice, ak je to potrebné, prudko zem nôž, nôž alebo holiaci strojček.

Pre lepenie dlažby existuje mnoho druhov lepidlo rôznych výrobcov: "acrolein", "Kreatívne" (Rusko), Stiro-Fix-R (Nemecko), žiadne lepidlo série Decoler (Poľsko) a ostatné Dôležité, že v návode na použitie uvedené polystyrénu ( mimochodom, pretláčané dlaždice sa lepia ľahšie ako pretláčané, už ďalej neopracované).

Materiály na tému

Strop je sústruženie, sústruženie...
Strop túžby
Podhľadov, sadrokartónových (hladké)
Strop: návrh na vrchole
Stropy Európskej kvality
Návod odporúčame použiť lepidlo v šesť-panny,'päť bodov. Zo skúseností je známe, že takéto technológie je často nie sú oprávnené: nedostatok miesta zaviazať iba lepené dlaždice padajú. Vyhnúť sa nepríjemné jav umožňuje lepidlo sa nanáša na povrch, okrem toho, lepidlo, máte pár minút, aby vydržali, a len potom prilepené na strope. Na spočíva lepidla, ktoré sa stalo na prednej strane dokončovacie materiál, okamžite odstránené, ak nie je formulár škvrny. Čoskoro po nalepení monotónna Nelumbo biele dlaždice môžu byť natreté s vodou riediteľné farby.

V zásade stropné obklady z polystyrénu naozaj, namontované na špeciálne stropné profily. Po nalepení obklady na strop nad sokel z rovnakého materiálu. Ak kĺbov steny a stropy sú rovné línie a uhol, problémy, na lepenie by nemala byť. Ďalšia vec je, že v oblastiach s presná geometria je skôr výnimkou ako pravidlom. Aby sa zabránilo poškodeniu detaily, je kúpiť najvyššiu kvalitu lepidlo, dať ju v dostatočnom množstve a opäť mierne suché, než sa rozhodnete.

Ale v praxi to znamená, že profil nie je najlepšie riešenie, pretože to pridá náklady a zložitosť procesu, a dlaždice sú oceňované len pre niečo, čo je lacné a jednoduché použitie.

Prehľad výrobcov

V súčasnosti, výroba expandovaného polystyrénu dlaždice zvládol niekoľko domácich výrobcov. Tam je zahraničná spoločnosť, ale oni neúplne zastúpenie na domácom trhu.

"Martin" je najväčší ruskej spoločnosti na výrobu a spracovanie výrobkov, vrátane polystyrénových obkladov na strop. Nemecký zariadenia a technológie určené názov mnohé modely z dlaždíc: "Hamburg", "Mainz", "Berlin", atď.

V rusko-nemeckej spoločnosti "Kreatívne" je tiež rôznych lisovaných a stlačené dlaždice. Jej výrobky sú overené geometrie a slušné kvality.

Charakteristickým rysom dlaždice z ruskej spoločnosti "Stroypolimerservis" - zaoblený, jasne vyjadrené kranovogo regióne. Na strope sa bude vyzerať, nie je tak výrazný ako dlaždice lemovanie oblasti. V sortimente spoločnosti - dlaždice, farebné extrudované polystyrénové peny, že Rusko je veľká rarita.

Poľská firma zariadené, pri produkuje obrovské množstvo sériu obkladov z polystyrénu. Avšak, v Rusku sa dováža hlavne lisovaných výrobkov, ako lacnejšie rad "rezanie" je široko zastúpená domácich spoločností. Škoda, pretože vzhľad produktov poľských výrobcov mierne lepšie, ako naše vlastné.

Jeleňa VOZNESENSKAYA

Zdroj: Noviny M2

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика