понедельник, 30 июня 2014 г.

Trosky-betónové steny

 


Pretože steny domov nemajú výrazné zaťaženie, si môžete postaviť tak nie je veľmi silný, aj keď, a trvanlivých materiálov, ako sú trosky. Charakteristickým rysom troska betónu a iných podobných materiálov je, že sú tvorené lacné komponenty (škvara, piliny, tehly, oheň, atď.), ktoré sú produkcie odpadu. Zmieša s cementom a vodou, tieto materiály vytvárajú tzv. ľahkých betónov.







Škvara-k-používať jasný zeme, hliny, popol, unburnt uhlia a iných zahraničných inklúzie. Pevnosť a vodivosť cinder do značnej miery závisieť na jeho granulometric zloženie, t. j. pomer malých (0, 25-5 mm) a veľké (5-40 mm) časti trosky súhrnná. Pre veľké trosky betón je viac ľahké, ale menej odolné. Malé, naopak, viac husté a tepla-vedenie. Pre vonkajšie steny optimálny pomer malých a veľkých častí troska je od 3:7, 5:5. Pre vnútorné nosné steny jemné troska použitie vo väčších množstvách. Troska z frakcie viac ako 10 mm v zložení betónu hmotnosť oddiely nezahŕňajú. Pre zvýšenie životnosti betónu o 30% troska vymeňte piesok. Ako spojivo betónovej zmesi používa Portlandský cement s aditívami vápna alebo hliny, pridajte zmes väčšiu flexibilitu a pohodlie pri montáži.

Troska je pripravený manuálne nasledujúcim spôsobom. Na prvý zmesi cementu, piesku a troska. Potom pridať zmiešaní s vodou vápna alebo hliny. Vápno alebo hliny cesto zmiešaný s inými komponentmi, opäť premiešajte. Zmes sa musí použiť do 1, 5-2 hodín. Trosky-betónové steny postavené, pomocou horolezeckej debnenie. Je vyrobená z dosiek v hrúbke cca 2 sm (obrázok 18)zostrelený v štíty (2). Na šalovacie dosky krepjat na stacionárne regály (5) hrúbkou 10 až 15 cm, Regály vytvoriť dve strany postavené steny s dobou 1-1, 5 m a z top držať od seba horizontálne dištančné (4) alebo dotiahnutie svoriek (7). Vo vnútri dosky vložiť dočasné dištančné a medzi stĺpikmi a štíty-kliny (6).

Debnenie panely môžu byť pevné a bez regály. V tomto prípade dolné panely pripojené pomocou priečnych pásov výstuže priemerom 10-12 mm alebo tenké potrubie s obojstranné závitové spojky orechy (pri pohybe debnenie pásma alebo rúry extrakt, a vrchol je pevné horizontálne bočné dosky). Shlakobeton zásobník vrstvy hrúbka 15-20 cm. Každá vrstva je rovnomerne utesní a stickout. V priebehu 1-3 dní (v závislosti od teploty vzduchu) debnenie je odstránená, a vyšiel shlakobetona stenu do 7-10 dní chráňte pred priamym slnečným svetlom, skrýva ho z dechtu papier. Počasie, keď je suchý betón pravidelne navlhčite. Dokončiť (omietky) betónovej steny vykonávať 3-4 týždňov po ich erekcie. Počas tejto doby, troska je úplne suchý a získať potrebnú silu.

a) s cross barov; b) väzby: 1-betón; 2-shield horizontálne; 3-plech; 4-vzpera; 5-hodinový pólov; 6-kliny; 7-kovové tyče (spojka); 8-vodorovný pás.

Trosky-betónové steny môžu byť vyrobené z vopred inžinierstva. Sú jednoduché na výrobu vlastných. Ak to chcete urobiť, použite drevené výkres tvaru, vyrobené v podobe krabíc bez spodnej. Vnútorné steny formy čalúnenie plechu alebo plastu. Na veľkosti bloku určuje hrúbku steny, šírka otvorov a steny, jednoduchú prepravu a stohovanie. Tvarované bloky dovolenky za 2-3 týždne pod baldachýnom. Pri suchom a veternom počasí prvých 5-7 dní sú pravidelne navlhčite.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика