воскресенье, 29 июня 2014 г.

Projektovanie stromy'drevený dom

Pred vás postaviť dom, mal by byť navrhnutý. Dizajn je neoddeliteľnou'rozsiahle časti stavebného procesu, prvý a najdôležitejší krok. Dom potrebuje v projekte, a stromy'všetky. Po prvé, vhodného projektu domu umožní ušetriť až 30% z finančných prostriedkov na jeho výstavbu. Po druhé, mali sme smutné skúsenosti z neoprávnenej stavby. A ešte mnoho vývojárov zvážiť, je to moja povinnosť predložiť stavitelia vlastný projekt budúceho rodinného hniezda, bez premýšľania o neprípustnosti neprofesionálne projektu - najmä v konštrukcii stromy'drevené domy. Pretože drevo je živý materiál, a tak výstavbu rodinných domov z dreva má svoje vlastné špecifiká a vyžaduje špeciálne znalosti z odborníkov. Navyše, nie všetky odborné architekti a stavitelia majú ich v plnej miere. To je dôvod, prečo je tak dôležité zveriť návrh a konštrukcia stromy'drevenom dome, iba ak tieto osoby a inštitúcie, ktorí sa pochopiť miesto a už odporúčané sami z najlepších strane v tejto oblasti.

Počas výstavby stromy'drevený dom v mnohých prípadoch nie je potrebné'uistite sa, že objednávku kompletný balík dizajn odhady. Najmä sa to týka drobných stavieb a zariadení (vaňa, garáže a pod.). Najviac podrobný návrh požaduje výroba a výstavba domov z guľatiny. Je to preto, že všetky prvky konštrukcie sú vyrobené v továrni, a akákoľvek odchýlka od stanovených v projekte, čo vedie k nemožnosti ďalšieho Montáž na stavbe. Ale aj v tomto prípade náklady na projektovú dokumentáciu môže byť minimalizované. Zloženie dokumenty, dostatočný na to, aby a postaviť dom z otsilindrovannogo denník, povinné'nutne musí zadať: koncepčný dizajn, špecifikácia prvkov (s kreslenia a označovania každého denník) a technologického mapy dom Montáž (scan steny). Návrh projektu, po prvé, dáva developer kompletnú predstavu o tom, čo by sa malo stať v procese výstavby, a po druhé, je hlavným dokumentom o dom a medzi najdôležitejšie dokumenty potrebné uskutočniť rokovania s licenčným orgánom, miestnym orgánom. Má povinné'nutne musí zadať:

  • Všeobecné vysvetlivky počiatočné povolenie, dokumentácia, technické-ekonomické ukazovatele, pomoc projektových manažérov o zhode návrh normy;
  • plán suteréne (suterén, prízemie);
  • plány podlaží;
  • fasády sú s farbou;
  • rezy (pozdĺžne a priečne).



Špecifikácia na prvky potrebné na zabezpečenie toho, že výroba by správne, aby všetky prvky stavebné a technologické karty Montáž pomôže stavitelia to všetko správne zmontované. V niektorých prípadoch, sebaúcty architektov a dizajnérov doplniť tento zoznam dokumentov karty optimalizácia rezanie guľatiny, čo umožňuje minimalizovať odpad dreva.

Pri navrhovaní zrubových domov mali byť vedomí, že väčšina podnikov použiť na jeho výrobu štandard, šesť metrov lesa. Ako stenách domov, v mnohých prípadoch presiahnuť túto dĺžku, záznamy musia spojiť. V každom prípade to nie je odporúčané, aby to na vonkajšej stene. Všetky spoje musia byť poskytované na pererabotki tak, aby mohli v blízkosti termálneho zámok a vylúčiť, tak studená, mosty. By pam'na pamäti, že na tuhosť rámu a správne jeho zmršťovanie denníky musí gus navzájom.

To je nežiaduce, aby sa pripojili sa prihlási na jednom mieste viac ako tri po sebe idúce korún. Tam sú tiež odporúča, aby rezy neskôr ako 4, 5-5 metrov od seba, aby sa predišlo horizontálne pohyby denníky, ktoré môžu viesť k vzniku trhlín v stene. To platí aj pre domy, nasekané manuálne. A, samozrejme, axiom, ktoré sa často zabúda (najmä v dizajne Bay Windows): v denníku dom môže len byť párny počet hrán.

Citát



Ale teraz, konečne, dizajn vášho domu pripravený a teraz ste konfrontovaný s ďalšou úlohou rozpočtovania. Odhad poskytuje vyčíslenie všetky stavebné a dekoračné domu a požadovaných surovín, ako aj náklady na oboch. V tento odhad zahŕňa režijné náklady (doprava, služby administratívnych pracovníkov spoločnosti), čo predstavuje 15% z celkového počtu. Okrem toho, že rozpočet vytvára tzv. nepredvídané (o 2%) a zisk stavebné firmy(12 - 15%).

Jasne, odhady, ktoré sú predmetom diskusie a úpravy. So zákazníkom by mali byť všetky dohodnuté z betónu modely sanitárna technika (ak sa nechcete dostať to sami). Odhad schválené zákazníkom a je neoddeliteľnou'objemnú súčasťou zmluvy. Neskoršie zmeny rozpočtu, sa povolia iba so súhlasom zákazníka alebo na jeho žiadosť (samozrejme, ak je to vhodné materiály neboli zakúpené, a práca sa nevykonáva). V budúcnosti odhady, ktoré vám pomôžu overiť splnenie aktuálnej fáze výstavby a zaplatiť za ne, ako to je zostavený plán a finančných činností.

Mnoho spoločností prístup k tvorbe rozpočtu dostatočne flexibilné (je to odôvodnené tým, prax výstavby). Na žiadosť zákazníka odhad je zložená v niekoľkých verziách (zmena materiálov a zariadení), po ktorých si môžete vybrať najviac prijateľné pre vás. Tento odhad sa ukáže, ako svoje finančné schopnosti uhradiť náklady. Možno budete musieť vzdať znečistený strešné Okná, umenie typ-nastavenie parkety, ale namiesto kotla z Nemecka na vyrovnanie domáci (alebo naopak).

Avšak tento prístup má určité limity stanovené v rámci projektu.

Cena služby architekta závisí od viacerých faktorov: skúsenosti a jeho povesť, zložitosť projektu, a tak ďalej, rovnako ako prestíž spoločnosti. Práca je vyrobený samostatnej dohode. Môžete použiť štandardné projekty, ktoré sú lacnejšie.

S architekt môžu byť dohodnuté individuálne, a môžete využiť služby stavebné firmy. Uistite sa, že spoločnosť povinná'určite urobil projekt vyšetrenie odborníkom v oblasti navrhovania a výroby. Nezabudnite dohľadu. Na developer projektu by mali neustále monitorovať priebeh výstavby, aby ho navštíviť a na odstránenie poznámky inžiniera, ktorý prinesie do života jeho stvorenie, jedna vec je krásne kresliť, a ďalší stavať. Náklady na dohľad je 20% z nákladov na projekt.

Zmluva



Zmluvy na výstavbu - je to dokument, príprava, ktorá, na rozdiel od projektu, musíte sa najviac aktívne zúčastňuje. Niektorí zákazníci zanedbávanie uzavretia zmluvy na výstavbu, vzhľadom na to iba formalita. Iní videli dohody, ktoré by sa zmestili na dve-tri strany, rýchlo spustiť cez jeho oči, a hneď podpísané. Veciach, ktoré sa týkajú nepríjemné chvíle, veľa stavebných firiem jednoducho ignorované. Niekedy zákazník sa pýta, "čo ak... " - a často dostáva odpoveď: "Nie, to jednoducho nemôže byť, sme slušnej spoločnosti! " A pochybné pre zákazníka prístupu, ktoré nie sú uvedené v zmluve.

Zmluva je len a nevyhnutné v prípade, keď sa to stane aj "ak", potom tam vznikne udalosť, situáciu. Je žiaduce, aby zobraziť zmluvy advokátmi v stavebnom priemysle. S ich účasť môže byť a ponúknuť jej variant zmluvy.

Niekedy texty, zmluvy, zhotoviteľ sa snaží preniesť na zákazníkov bodov zodpovednosť. Napríklad, môžete Zobov'zaväzuje ukladať stavebné zariadenia po ukončení prác a podpis prijatie zákona domu (stáva sa, že uvoľnenie stránkach zhotoviteľa trvá dva týždne). Vzdať sa tejto položky! Napríklad, oheň, spôsobené stavitelia a tretími stranami, musí byť priradená zodpovednosť zhotoviteľa, ktorý je potrebný'zabezpečuje vykonávanie bezpečnostných noriem a bezpečnosti o'objekt (to si tiež vyžaduje zahrnutie v zmluve).

A aj blesk je možné interpretovať ako vyššej moci len v prípade, ak podľa harmonogramu výkon prác nemám čas na zariadení zem slučky okolo domu. Rozšírené zmluvy, v ktorej je napísané, že "priestor zber smetí určuje a súhlasí s tým zákazník".

Musíte si prečítať zmluvu pozorne a diskutovať o každej položke, ktorá spôsobuje, že developer otázky alebo nesúhlasu. Negramotných písomné a nejasné znenie by malo byť upravené.

Dopyt zo stavby, firma informácie o subdodávateľov, ktoré priťahuje pre výkon jednotlivých etáp prác. Samozrejme, každý má zhotoviteľ právo, aby najať subdodávateľa, ak je tak pohodlné. To nie je vždy v stavebnej spoločnosti existujú ľudia všetkých profesií. Áno a kvalifikácie pracovníkov špecializovaných firiem, ako pravidlo, je vyššia. Ale musíte vedieť, kam ísť za pár rokov, napríklad ak máte problém s vykurovacích spotrebičov.

Práca s jednou firmou, môžete vstúpiť do tejto dohody nie je úplný, a postupné budovanie. Nie nevyhnutne'uistite sa, že postaviť dom "na kľúč". V prvej fáze je možné dohodnúť sa na stavbe "box" so strechu, Okná a dvere. Po "box" pripravený, môžete si objednať montáž strojárskych systémov a komunikácií. A tak v etapách, uzatváraní zmlúv pre určité typy práce s dodávateľmi, ktoré sa ukázali byť skutočných profesionálov, a sa dostanete do záverečnej fáze výstavby. A váš dom bude mať presne to čo ste chceli, a to, čo videli to v mojich snoch.

Podľa materiály, príručky "Stromy'drevený dom". Vydavateľstvo OOO "Budinform"

Zdroj: Noviny "Stroyka"

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика