понедельник, 30 июня 2014 г.

Maľovať štetcom

Maľovanie rôznych povrchoch sa vzťahuje na konečnom štádiu dokončovacích prác.

Dnes existuje celý rad špecifických požiadaviek na kvalitu štetec : musí prijať a udržať farby, a počas jeho nosnosť až na ošetrených plochách je vhodné pre maľovanie štetcom nie odkvapkávanie. Ďalej, ak kefa je dobrý, potom to je rovnomerne maľované na povrchu a nástroj distribuuje maľovať na celý povrch úplne bez dodatočných úprav.

Kefy sú vyrobené z plastu, kovu ferrule a reťazec kapela, s stromy'drevené alebo plastové rukoväte. Ako "náplň" tu sú použité * prirodzené (od semispine a chrbtice s prasa, kôň, jazvec, veverička a lasica vlasy); * umelé (syntetické vlákna) alebo zmiešaných materiálov.

Strnisko fúzy spor

Prírodné štetiny je svetlo, šedej a čiernej. Pre väčšiu flexibilitu, odolnosť a pevnosť ona predtým varili.

Najlepšie tvrdé kefy sú kefy z semispine a chrbtice štetina. Ako chĺpky sa kónického tvaru štruktúry, to vám umožní zbierať dosť farebnosť menej splash a získať výsledok dokonale lakovaného povrchu. Ale ako kefy majú veľmi vysokú cenu.

Kefa vlásie, ktoré sú oveľa lacnejšie, sú však ľahko poškodiť. Tento pilot klesnúť, stráca pružnosť, začne kvapkať farby, a práca sa stáva pomerne ťažké.

Kefy zo syntetických vlákien, na správnu prevádzku sú veľmi dlhé, ale práca ako kefy real obtiaž: tento štetec trvá veľmi málo farby, a to napriek skutočnosti, že veľká časť kanalizácie, na podlahe, zvýšenie, teda náklady.

Rozsah

Materiály na tému

Ako si vybrať skrutkovač
Kefa na dokončovacie práce
Ako si vybrať punč
Všetky kefy mať iný účel. Všetky kefy sú určené pre maľovanie Okien, dverí, ploché a profil povrchy. Ploché štetce sú používané na pokovovanie, Presklenia veľkých oblastiach drevo (dvere, nábytok a pod.). Špeciálne kefy sú použité v odľahlých miestach pre maľovanie radiátory, rúry, kovové drôtené konštrukcie a iné Charakteristickým rysom tieto kefy je dlhé rameno a ohnutá pod uhlom klip z štetiny.

Pobelochnye kefy (maklovitsy) sú aplikované v práci na veľkých plochách (stropy, steny, podlahy) pre uplatnenie základnej kabáty, vápna a disperzné nátery, impregnácia fondov. Sú pomerne veľké rozmery, ale veľmi produktívne.

Let perie kefa - najväčší všetkých ich "family". Ona je zväzok štetina 180 mm dlhé, natiahnuté na tyči až do 2 metrov a perá'viazané s povrazov. Je určené na farbenie veľké plochy. Na ručnej brzdy je malá okrúhla kefa s krátkymi rukoväť. Priemer stola kladivá sa pohybuje od 30 do 50 mm

Pilot je taký štetec je vyrobený z čistého semispine štetina, ktoré vytvára podmienky pre hladký maľovanie na povrchu.

Flejts je kefa-hrable šírka až 100 mm Hlavným účelom flejts - spracovanie svezheokrashennoj povrchy, presnejšie - zničenie stopy z mahovoj štetcom alebo ručnej brzdy. Okrem toho, flejtsy pohodlné ako nezávislé nástroje, maľovať všetkých druhov farieb a lakov materiálov. Filenochnaja kefky - guľatý štetec s malým priemerom (od 6-18 mm). Je to skôr nástroj na dekoráciu natreté povrchy: vytjagivanija panely, dokončovacie šablóny obrázky, farby aplikácie, kde nie je odovzdať druhej strane. Sú vyrobené z m', ktoré jazvec vlasy alebo vlasy bielkovín a stĺpec.

Nakoniec povrch. Toto je pravdepodobne jediný typ kefy, ktoré povolené syntetické štetiny. Účelom tortsovki - nie farbenie a spracovanie mokré-lakované povrchy, lepidlo a olejové farby vytvoriť hrubý matné textúry ("shagreen").

Riadnej starostlivosti - dlhá životnosť

Na životnosť nástroja je výrazne ovplyvnená dobrú starostlivosť o vaše štetce. Napríklad, nový alebo nepoužíva kefa na predvečer maliarskych diel by sa mali umývať v teplej vode mydlom a vodou, aby sa odstránili prach, alebo poškodené vlasy. Potom strnisko vyžmýkajte a sušené. Tesne pred začiatkom prác štetcom namočeným vo vode až do veľkosti'Aksana a opuchy štetiny. Povrch pod štetec vyjde hladšie a rovnookrashennye.

Po zaschnutí nástroj "rozvíjať" - získať malé množstvo farby a pracovať s ním na drsnom povrchu (drsný omietky, betón, tehly) až dovtedy, kým štetiny nebude mať formu hladké kužeľovej "horák,". Nie menej dôležité používať štetec a počas prevádzky. Nie každý vie, že v procese malby by mali byť pravidelne otáčať v ruke, takže štetiny a chlpy na celý sortiment vymazané rovnomerne.

Maliari odporúčame pri práci nie je veľmi ťažké stlačte štetcom, inak štetiny a chlpy použité hore rýchlejšie. Počas krátkych prestávok v práci štetca môže byť ponechaný v programe skicár. Môžete vynechať nástroj a rôzne riešenia: pri používaní glutinous, limy a kazeinovye stavieb - vo vode, ak olejové farby - vo vode, petrolej, terpentín alebo sušenie olej; ak by bol namaľovaný smalt alebo lakom - v rozpúšťadle, ktoré sú vhodné pre konkrétne farby materiál.

Odborníci nemajú poradiť tejto hlboko ponorte štetec, ktorý je, vynechajte ich nemusí na dno, ale len na dĺžku štetina. Najlepšie je zavesiť nad nádobou. Na dlhé prestávky a po práci štetec dôkladne umyté, vyžmýkať z dobre a suché. Sušené kefa poradiť zabalené v pergamen a obchod v limbu štetiny dole na suchom tmavom mieste.

Elena Kupriyanova

Zdroj: Novinky na trhu nehnuteľností

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика