воскресенье, 29 июня 2014 г.

Skúste samotný projekt

Dnes pozornosť budúcich majiteľov domov ponúka mnoho projektov optimálne a racionálne domy - sú venované desiatky adresárov (ruských a zahraničných), ako aj relevantné Internetové zdroje. Mohlo by sa zdať, že deficit projektových návrhov č. Ale niekedy, pozerať sa cez hromadu materiálov, potenciál prenajímateľ nie nájsť niečo vhodného. Tento článok pomôže pri výbere toho či onoho projektu.

Kúpu domu (alebo projekt - nezáleží) pre niekoľko generácií rodiny, návštevy hostí a príbuzných výrazne odlišné od nákupu, napríklad, v aute alebo bundu. Rozhodli sme sa zmeniť každé tri p'päť rokov (niekedy aj viac), a šaty neboli na osobu, môžete bezpečne poslať na prach v ďalekej koše šatník. Dom je všetko oveľa zložitejšie, tu, cena je ďaleko vyššia, a zodpovednosti za seba a členov zo siedmich'th. Úspechy a neúspechy v etape výberu o'objekt dizajn alebo Voľba'ASCI hotový projekt na oblasť bude dajte vedieť o sebe ako jeden rok, a možno aj desaťročia.

Z rôznych návrhov, zvyčajne majú na výber iba jednu možnosť hľadať kompromis medzi túžob, potrieb a finančných možností. Ale okrem toho, dom aj tak Zobov'musí byť kvapalina na'nehnuteľnosti objektu. Štruktúry, ktoré, ako exkluzívny kostým, príliš dobre upravená tak, aby jej vlastník, je prakticky nemožné predať, kryt vyrobený investície. A vo svojom šatníku, nikto nemôže skryť, dokonca aj vtedy, ak navrhované riešenie architektov z módy.

Chute a preferencie potenciálnych kupujúcich, tiež nie je v pokoji, a zmeniť, a veľmi rýchlo. Preč je smutné, Kam'kameň "box" štart panny'deväťdesiatych rokov minulého storočia. Bezrozmerná murované hrady s vežami tiež pozrieť staromódny a nie maznanie oči kupujúceho. Na vrchol popularity stromy'dreveného domu, budovy a rámu technológie. (Tu je ona, zvláštnosť moment! Aj bohatí kupci cieľom racionálne a ergonomické riešenia v oblasti plánovania: mal dom len vyhrievané, osvetlené slnkom, nesmie byť zbytočná priestory, labyrinty a tmavé zákutia.

Nikto nemôže s určitosťou povedať, aké technológie a plánovanie rozhodnutia súkromné domy budú v dopyte po desiatich rokoch-p'pätnásť (by vedieť, kde sparknotes, by sa vyhýbal by slamy). Avšak na základe skúseností z súkromnej bytovej výstavby v Rusku a v zahraničí, hlavné trendy a kritériá stanovené stále možné. Takže, čo by malo byť racionálne rodinných domov vzorky prvej polovici XXI storočia?

Bez stojanu, ale podľa spoľahlivé strechy

Tradičné nedávno štruktúra - vysoká dom šesť šesť metrov s podkrovie pod rozbitá strecha, ktorá spočíva na masívne suterénu s garážou, kúpeľňa a drevo'drevo kotol, je preč. Vznik toto "dielo" dobe vznikol aj racionalizmus v našich zemepisných šírkach máme povinnosť'súvisiace Sestroretsky záhradníctvo zriadená podľa stanov obmedzení zastavaného územia. Ale aj v raných panny'deväťdesiatych rokov, keď architektonického myslenia explodovala mimo štvorca, šesť -, troj-a štvor-úroveň dom s garážou a umývanie podstavci, bolo považované za prejav bohatstva. Štatistiky predaja projekty na prvý p'Atiku XXI storočia ukazuje rozhodné odmietnutie takéhoto rozhodnutia: nebolo veľmi racionálne.

Vo viac moderné projekty vozidiel presunutý pod prístrešky alebo na strane garáž rozšírenie, kúpeľne so sprchami išiel k spálne a pivnica sauny-"barbecue" dal spôsob, ako klasický ruský pár, ktorý sa nachádza v oddelených budovách.

Moderné developer čoraz viac snažia opustiť ťažkopádne nebytových pivnice, a malé využitie podkroví dať spôsob útulné "spáčov" podkroví. Viac nedávno, šikmé strešné okno bolo považované za prejav nie elite dome, ale výrobcovia okien systémy, strešné krytiny a izolované materiálov vyzvala majiteľov domov v "demokratický charakter", a dostupnosť svojich produktov.

Plus-mínus poschodí

Vyberte počet poschodí budúceho domu závisí od potrieb konkrétnych sedem'th, veku, životných a funkcie stránky. Fíni často odmietajú z druhého poschodia na prospech mezzanines výška 1, 6 m, ak miesto hosť miest, ako námestí, na rozdiel od plný úväzok obytné podlažia, Severný sused nie sú zdanené. V Rusku ako zlomok'Ascoli" nie je odôvodnené. Optimálne riešenie pre našich vývojárov je hosť a komerčné priestory na prízemí a súkromné (majster) v podkroví.

Jedno podlažný dom

Výhody:
pohodlné priestranné rozloženia,
nie je potrebné žiadne schody,
pohodlné pre starších ľudí.

Nevýhody:
veľké oblasti stavebníctva,
veľký priestor v suteréne,
obmedzený výhľad z Okien,
veľká plocha, na chodbách a pomocné priestory.

Dvojpodlažný dom

Výhody:
racionálne využívanie pôdy,
možnosť použiť všetko o building'množstvo priestoru pod strechou,
veľký výhľad z druhého poschodia,
viac príležitostí pre územné priestorov.

Nevýhody:
nepríjemné pre starších ľudí,
nutnosť použitia priestor pod schodiskom.

Dvojpodlažný dom so suterénom

Výhody:
miesto pre úžitkové priestory,
možnosť budovy v komplexe úľavu stránky,
funkčné využitie pôdy.

Nevýhody:
zložitosť a vysoké náklady na výstavbu,
nie je dostatočne komfortné (vetranie a osvetlenie priestorov v suteréne.

Územné triple

Pri výbere plánovanie rozhodnutia musia brať do úvahy záujmy všetkých členov sedem'th. Ak hovoríme o kvapalina racionálne, potom by mal odvolanie nie len vám, ale aj (v prípade potreby) možných kupcov - priemerná sedem'th.

Vezmite si mysli, prehliadka domu na trvalé žijú tri až štyri osoby, berúc na vedomie, spolu optimálne, z nášho pohľadu, plánovanie rozhodnutia.

Bývanie začína chodbe. Pri vchode tam by mali byť platformou pre vyrovnanie teplôt medzi vnútri a mimo. Je žiaduce, aby sa v oblasti vestibule bolo možné identifikovať miesto, kde môžete strieľať a zavesiť oblečenie. Nemá zmysel robiť príliš priestranná vstupná hala. Ona musí mať prírodné svetlo, ako sú dvere so sklom teleso, horné svetlo alebo predné okno. Miestnosti bez svetla z ulice, ľudia jasne vníma ako nepríjemné a dokonca aj nebezpečné. Ale plánovania riešenie, keď sa dvere otvorili zvonku názoru spočíva nie v stene a v okne by bolo ideálne, ale bohužiaľ to nie je vždy jednoduché.

Všeobecné vstupný priestor je aj miestnosť, kde kotla. Ruský stavebné predpisy vyžadujú, aby to bola samostatná oblasť. V prípade, že dom je v obci organizované údržba kotla lepšie, aby sa samostatný vchod odborníkov, ktorí mali možnosť rýchly prístup k vybaveniu a v neprítomnosti vlastníkov.

V spoločnom priestore je kuchyňa, obývačka a jedáleň. V závislosti na preferenciách vlastníkov domu, všetky tieto oblasti môžu byť oddelené. Dnes, však, nie je naliehavo potrebné, "skryť" kuchyni pred zvedavými očami: jeho dizajn sa môže stať vlastníkmi pride a moderný systém vetrania budete ľahko vyrovnať sa s UAI'Slivki kulinárske príchutiach. Dôležité výhody priestor, rezané oddiely možnosť transformácie priestorov, slobody, nábytok, sedenie, pocity o'objem a priestor.

Na prízemí by mali poskytovať spálne. To môže dostať starších členov rodiny alebo hostí. Oblasti tejto miestnosti, rovnako ako každý iný, by mal byť nie menej ako 12 štvorcových M. Blízkosti spálni by mala byť kúpeľňa, a to je lepšie, ak cesta k leží nie cez obývaciu izbu.

Choďte na druhé poschodie. Schody môžu byť inštalované v samostatnej miestnosti alebo byť súčasťou inter'interiér spoločných priestorov. Posledný variant je výhodnejšie z psychologického hľadiska. Veľa ľudí zrejme poznáte pocit úzkosti, ktoré sa vyskytujú niekedy v dvoch-storeyed domy s mimo obytný priestor schody: všetky zvuky sú nižšie alebo cez hlavu, aby ste sa otriasol a počúvať. Obývacia izba by mala byť okamžite nahlásené na druhé poschodie: bude poskytovať psychologické pohodlie, vytvára pocit kontroly nad celú plochu domu. A samozrejme, dobrý nápad, aby sa nad schody, strešné okno, ktoré bude poskytovať vždy vhodné prírodné svetlo, a bude sa dať príležitosť zamerať sa na schodoch, bez použitia elektrickej energie.

Tak, sme na druhom poschodí. V tomto projekte sa nachádzajú tri spálne, ideálny pre priemere o sedem'th troch mužov a troch generácií. Veľká spálňa s balkónom môže byť použitý ako primárna. Iné, v závislosti na situácii, ako detská alebo pracovňa. S príchodom druhého dieťaťa vládou môže byť obetované pre druhé dieťa.

Malá sieň, že SV'pridružených priestorov na druhom poschodí, je úplne opodstatnené do rozpočtu domu. Avšak, ak existuje možnosť, je lepšie vyčleniť veľký spoločný priestor. Môže to byť rodina, obývacia izba, domáce kino, športové zariadenia. Moderné technológie podkroví stavebné povolenie usporiadať tu a zimná záhrada. Posledný dôležitý pre naše podnebie. Ale v každom prípade by mali pam'byť si vedomý jednu veľkú výhodu druhého poschodia sa pred prvým výhľad z Okien.

V kúpeľni na druhom poschodí nie je luxus aj pre najracionálnejší dom a potrebu plánované optimálne.

Svetlo, veľkosť, typ

Nie je možné dať jednoznačnú recept útulný domov. Skladá sa z mnoho dôležitých vecí, napríklad prirodzené svetlo, vetranie, plánovanie zväzky, výhľad z okna. Úlohou architekta je vytvoriť tieto prvky príjemné životné prostredie. Však pekne poporiadku.

Prirodzené osvetlenie. Požiadavky Výstrižok (sú označené minimálne prijateľných parametrov) ukazujú, že s pomocou vertikálneho okna presklená plocha by mala byť 1/8 poschodí priestor, ktorý je, na osvetlenie 8 sq.. m 1 sq. m zasklenie (toto okno blok s rozlohou 1, 3 štvorcových metrov). Keď pomocou svetlíkov, tento pomer rovná 1/10. Avšak, podobne sveta nestane: väčšia plocha Windows, ľahšie a pohodlnejšie miestnosti. Okrem toho prirodzeného osvetlenia musia byť jednotné (bez tmavých zákutí a rohy) a "zaujímavé" (odlesky odrazené od rôznych povrchoch, vytvoriť jedinečný hru svetla a architekt musí, aby ich "práce" na jednom scenári). Mali by sa vziať do úvahy čas, izolačných: v oblastiach, kde domov trávia väčšinu dňa, a nie je odporúčané umiestniť všetky Okná v jednej rovine.

Veľké Windows poskytnúť SV'kontakt s vonkajším svetom. To je dôležité najmä pre našich zemepisných šírkach, kde v zime je niekedy trvá 6-8 mesiacov. Tento trend sa odráža aj v modernej Západnej projektov, napríklad v Škandinávskych a v niektorých prác ruských architektov. Veľké Okná alebo kombinácia podkroví dať príležitosť, aby zimná záhrada.

Vetranie a mikroklímy. Teplo a čerstvý vzduch v dome v dnešnej dobe sú čoraz poskytované prostredníctvom "smart" technické vybavenie. Medzitým umelé systémy sú dobré len vtedy, ak nie je prirodzené. Predchádzajúce generácie majiteľov domov, nevedel elektronických spôsobov domáce prostredie. A dnes negramotných plán okno, potom na vytvorenie príjemnej atmosféry, pomocou klimatizácia, nútené vetranie a procesory s senzory nie je čo najviac racionálne riešenie pre majiteľov racionálne dome obklopený prírodou.

Na zabezpečenie tepla okna by mala byť umiestnená, berúc do úvahy orientáciu budovy na stranách sveta: to je najväčší areál zasklenie byť orientované na Juh. Letné prehrievanie pomôže vyrovnať odtiene: žalúzie, záclony alebo viac účinné externé zariadenie - žalúzie a markízy. Najnovšie z pohľadu fyziky je účinnejší. Ako príslušenstvo sú pre vertikálnu a strešných Okien. Okno na schodisku, v dvoch úroveň priestory, real tu pre organizáciu prirodzené vetranie.

Objem miestnosti. To je tiež jeden z najdôležitejších prvkov pohodlie. Príklady nie sú ďaleko hľadať: väčšina radšej byt v "Stalin" dom na bývanie v "hrushove" len cez výšku stropu. Na prízemí je možné dosiahnuť nevyhnutné o'objem, takže spálni nie menej ako 12 štvorcových m a celkovou obytnou plochou o'dawsi dvoch podlažiach domu. Na druhom poschodí budovy, ak je to v podkroví, všetko je zložitejšie. Predovšetkým, nemali by ste mať žiadne cieľom je dať priestor známe kubický tvar vzhľadom na vysoký múr a malé úkosy. Ukazuje sa, riadok, ktorý vizuálne znižuje miestnosti. Ak sklon strechy je 450, skosenie môže začať vo výške 80-90 cm od podlahy - to je dosť vložil m'nábytok, písací stolík, hygienické zariadenia. Na poschodí priestor priestoroch lichobežníkovým prierezom je vnímaná ako horšie ako trojuholníkové. V tu uvedené ako príklad projektu je vypočítaná výška. Výrazne zvyšuje množstvo podkrovný byt v porovnaní s normálnym strop podania pod hrebeňom.

Obytný dom môže byť kvapalina alebo neschopným, príjemne alebo nepríjemne... Samozrejme, stručný prehľad nie je možné popísať všetky súčasti racionálne domov a príjemné životné prostredie. Nasledujúce publikácie sme nevyhnutne'bude pokračovať v našom rozhovore o racionálny dizajn a funkčné územné rozhodnutie.

Vedúci projektu skupiny "VELUX Rusko" Oleg PANITKOV,
Filip URBAN

Zdroj: Časopis "Krajina recenziu"

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика