понедельник, 30 июня 2014 г.

Vstupná hala: práca na chyby

Prvý pohľad, prvý krok: vstupná hala je miestnosť, v ktorej na začiatku nielen cestu cez bytu, a známosť s jeho majiteľov. Vstupná hala - nie na ulici, ale stále ešte nie celkom rezidenčnej miesto. To si vyžaduje podrobné usporiadanie nie menej ako spálni alebo v obývacej izbe. "Tvár dom" je dôležité nie len teplé a pohodlné, ale aj štýlové a zaujímavé. Ako povedal jeden z dizajnérov, "hall ako Predohra, musí nastaviť zvonenia pre prácu v budúcnosti".

Naše túžby, bohužiaľ, nie vždy zhodujú s o'podľa objektívnych podmienok. Neustály nedostatok drahých štvorcových metrov, zlé plánovanie, rokov v Chruščov vyvinul zvyk rozšírenie kúpeľni alebo v obývacej izbe kvôli "nie je tak dôležité," vstupný priestor. A napriek tomu chcete, krásy a originalitu. Čo s tým robiť nepríjemné miesto? Existujú dva optimálne riešenia. Prvý spôsob - global - re-plánovanie. Druhý - decoration: keď priestor je nikde na rozšírenie, na pomoc metódy vizuálneho zväčšenie.

Tambour

Materiály na tému

Vstupná hala: umenie vytvoriť
Hala: neobvyklý pohľad na veci
Hala
Tento druh chodbách sa nachádzajú častejšie doma so starým rozloženie, a v moderných apartmánoch. Hlavný problém je obmedzený. V tomto prípade, ak tento nárast môže byť dosiahnuté v dôsledku priľahlých priestorov, rozšírením dverách, a tým vytvoriť otvorený prechod do druhej izby, s nábytkom, ktorý by mal byť plytké, bez slúžiace kovanie a posuvné zrkadlo dvere.

Ak sa v malej sále s vysokými stropmi, tam je nepríjemný pocit dobre. Tento nedostatok môže byť opravené s mezzanines rôznych konfiguráciách-montáž reflektory. Zaujímavé riešenie: medziposchodí v tvare námestie a námestie strop zostávajúce v strede, maľoval v tme kontrastnej farbe. Táto technika je vizuálne "zabudne" na strope. Na tento účel môžete použiť sadrové úrovni stropu geometrické proporcie, ktoré opakované postavu položenie dlažby.

Dlhý a úzky koridor

Táto hala je lepšie rozdeliť na dve funkčné zóny: vstupné a Vestibulo. Územné rozhodnutie je tu vykonáva v prvom rade na úkor podlahové krytiny (dlažba, linoleum, dlaždice podlahy, podlaha-koberec). Môžete použiť farebné a svetelné efekty. Originálne riešenie problému dlhý koridor bude zvýraznenie vstupnom areáli na úrovni podlahy - pár krokov a malé pódium.

Pre rozšírenie priestoru, ponúkame takto:

  • použiť dve zrkadlá od podlahy až po strop, ktorý sa nachádza oproti sebe;
  • poznámka : obrázok podlahy: vhodné priečnym pruhom alebo diagonálne kladenie dlažieb,
  • na vybaviť stien by nemala používať tmavé farby: v ideálnom prípade bude vyzerať svetlé a chladné odtiene;
  • nábytok pre takéto haly vhodné hladké obyčajný plochý skrine na oblečenie a obuv hĺbky 20-25 cm, otvoriť pôvodný ramienka a malé polkruhové tabuľka pre telefón.

Dlhé a široké izba

Táto hala porušuje vnútornú harmóniu rozloženie bytu - "odstráni medzery od seba. Ak chcete vyriešiť tento problém, ak je jasne vymedzenie chodbe do zón alebo použiť prvky otvoreného inter'interiér, vytvára hladký prechod chodba do obývacej izby. Ďalšou možnosťou je skrátiť chodbe vizuálne, čiastočne blokuje, a lámanie do niekoľkých sektorov. Časti funkciu môže vykonávať dekoratívne stĺpy, openwork obrazovky zdobené kvetmi, poličky, priehľadné sklenené steny, oblúky a dvere na vodiace koľajnice. Dlhé a široké vstupná hala umožňuje vytvoriť veľkolepé enfilade chodbou a použiť skrytú výklenkov pre oblečenie.

Hala

Je to ideálne chodbe elitnej triedy. Pripomína existujúcich raz "front", v mestských palácov-sídla alebo vidieku palácov, pozemky. Táto hala predpokladá prítomnosť veľkého priestoru a harmonické plánu, čím poskytuje obrovský priestor pre fantáziu. Tam môže byť pásmo oddych a pokojná diskusie - malá zimná záhrada, útulný gauč a kreslo, a dokonca aj krb - a prečo nie! A ak váš hale - hale Paláca, jeho nevyhnutné atribúty sa stali kameň, mramor a kovaného železa nábytok.

Dnes je sloboda tvorivosti a plánovania, najmä v ich vlastnom dome, umožňuje vytvoriť funkčný a štýlový priestor chodby. Preto, tambour-chodba, sa postupne premení na sála-sála, oživenie jednej starej slávnej tradície inter'vnútorné noble house.

Triky obchod

Hala projektu nie je vždy poskytovaná priestranné miestnosti, a tvar je často neúspešné: buď je príliš dlhé, úzke a neprimerane vysoká alebo príliš tesné. A aj keď v chodbe dosť izby, múry sú často rozdelené podobné dvere, alebo monotónna a prázdny.

Vo väčšine mestských bytov chodbách, spravidla malé a pretiahnutá v dĺžke ako pripomenul, viac chodbou, ako celý kúpeľňa. Avšak, tieto nedostatky môžu byť skryté. Existuje mnoho metód, ktorými môžete opticky zvýšiť, a ak chcete zúžiť alebo rozšíriť priestor v závislosti od cieľa. Pre malú predsieň, vhodné steny dokončovacie materiály s dobrou odráža funkcie. Intenzívne osvetlenie stien je schopný správne, úzka, pretiahnutá v dĺžke chodby je veľké množstvo svetla odrazeného od hornej časti steny a čiastočne zo stropu, iluzórne rozpúšťa povrchu.

Keď príliš veľká výška izby na opravu, môžete použiť stenové alebo stropné svietidlá, svetlo, ktoré sa zameriavajú výhradne na stenu. Strop však zostáva v tieni a očné kvapky. Nie rukoväť úzkej chodbe v tmavých farbách. Svetlo, v pohode, pastelové farby v interiéri'interiér opticky rozšíriť priestor, a svetlý a teplý, naopak, komprimovať.

Lampy s smerujúca nadol lúč priameho svetla, ale stále na nízky strop, funkčne kontraindikovaný v úzkej chodby!

Úzke chodby môže "vyriešiť", vzhľadom na to, že lampy pozdĺž jednej steny. Miestnosť sa okamžite stala širšie a vítané. Rovnaký efekt sa dá dosiahnuť aj osvetlenie stene na konci chodby. V úzkej chodby vyhnúť veľa výzdoba, malé diely a položky. V úzkych chodbách ľahšie hornej časti steny opticky rozširuje priestor. Ak výška je príliš veľká, stropov môže byť maľované v tmavých farbách. Zrkadlá môžu vytvárať skvelé ďalší efekt: odrážajú svetlo a vytiahnuť priestor.

Rovnakosť a jednotvárnosti hale aj contra-uviesť, ako pre všetky ostatné priestory: ako druh dekor ideálne ozdobné stromy'drevené dosky a obrubníku na stenách.

Texty: Diana Grosjean

Zdroj: www2. iz-dom. webstroy. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика