вторник, 1 апреля 2014 г.

Ako postaviť dom

Psychologické pevnosť

Domov by mal byť pevnosť, " povedal jeden z troch slávnych prasiatka. A on bol úplne v poriadku. Súčasné bývanie musí chrániť svojho majiteľa od počasia, a byť dobrý vo vnútri, potešením pre oko aj dušu, znášať psychický komfort. Aj starovekí ľudia snažili pozdvihnúť Kam'kamenné oblúky z ich jaskýň, improvizované prostriedky kresby na stenách výjavy zo života. Zdá sa, že tieto nešikovný "fresky" môže byť bezpečne nazýva prehistorický pôvod dizajn inter'jer. Dnes, dizajn izby - veda, zložitý a mnohostranný. V inter'interiér je dôležité: farebné kombinácie a prechody, textúry materiálov, usporiadanie nábytku, uhol svetla.... Aj také maličkosti ako vankúše, vázy a popolníky vykonávať veľké zaťaženie. A len skutočný majster môže'kombinujú všetky tieto faktory do harmonického celku, dať duši v mŕtvych materiálov a zase dome na umelecké dielo.

Maršal dokončovacie práce

Mnohí ľudia sa mylne domnievajú, že úlohou projektanta je rozvíjať koncept inter'interiér vášho domova, a aby nevyhnutné výkresy. V skutočnosti funkcie projektanta je oveľa širší. On, ako veliteľ lietadla je zodpovedný za dokončovacie práce: od výberu dokončovacie materiály a dokončovacie s dohľad nad práce staviteľov, tak oni si uvedomil svoje nápady do praxe. Samozrejme, poplatky za tieto profesionálne môže dosiahnuť až niekoľko tisíc dolárov. Ale mal by pam'pamätajte: dobrý dizajnér, je zárukou, že všetky práce budú realizované kvalitatívne a v čase. Preto, výber "Maestro od inter'jer" je potrebné pristupovať veľmi opatrne.

Nepochybne najlepší spôsob, ako nájsť dobrý profesionál pomocou odporúčaní svojimi priateľmi. Ale ak nikto z mojich priateľov nedávno zrekonštruovaný urobili, môžete sa pozrieť na dizajnér sami. Alternatívne komplexné riešenie problému dokončovacie práce je aplikovať na stavebné spoločnosti. Tieto spoločnosti, spravidla, sú pripravení prijať všetky nepríjemnosti, počnúc od prípravy návrhu projektu a priama realizácia dokončovacie práce. Skladá podľa všetkých pravidiel právne zmluvy a obraz spoločnosti je nepochybne zárukou kvality. Avšak, existuje niekoľko nástrah. Väčšina stavebných spoločností podstatný podiel ich príjmov z realizácie svojich klientov stavebné a dokončovacie materiály. Preto projektant, ako pravidlo, v pevné rámy: jeho myšlienka musí súhlasiť s tým, čo je na sklade. Okrem predaja, a je často dostane jeho percento. Túto situáciu, samozrejme, výrazne obmedzuje tvorivosť.

Bez taká tlak Obchodu design Studio. Oni, tak povediac, odpojený z "výroby" a ich obchodných robia čisto na rozvoj inter'EP-projekty. Môžete využívať služby súkromných autor, skúsený dizajnér, ako pravidlo, má možnosť odporučiť srabotano a, v neposlednom rade, osvedčené konštrukcie skupiny.

Avšak, v každom prípade, pred prijatím konečného rozhodnutia vo výbere projektanta vášho inter'interiér, musíte spoznať ho bližšie. Každý viac alebo menej skúsený dizajnér nevyhnutne'musí mať svoj vlastný osobný portfólia. Ako pravidlo, to je foto album s fotkami z oblastí, ktoré už boli navrhnuté tak, vyzdobený podľa svojich projektov. To je najlepšie, aby ste sa oboznámili s niektorými z autor pracuje v žiť a komunikovať s jeho bývalých klientov. Tento prístup je úplne bežnou praxou. Skutočných profesionálov "od inter'jer" kontrolou budúcnosti zákazník nemal obťažovať. Naopak, on sa snaží ukázať, čo môžu. Ak žiadosť ísť o pripravená'objektu spôsobí búrku výhovorky - že je lepšie nechať takého človeka. Bohužiaľ, pričom hold módy, dnes dizajnérmi môžete zavolať kohokoľvek.

Krásy vyžaduje obetu

Aspoň finančne. Takže ak chcete, aby inter'vnútorné svojich chalúp dielo, jeden druh, len sa pripravte - lacné to nie je.

Tak, väčšina jednoduchý dizajn projektu môžete kúpiť ready. Je to od sto do p'atist dolárov. Samozrejme, v tomto prípade na špeciálne originality, aby sa nepočítajú. V skutočnosti, môžete kúpiť typické semi-finished výrobok, ktorý je potom "nastavenie" na veľkosti vášho domova. Možno, nad dodržiavaním farebná harmónia z týchto prípravkov by nebolo možné očakávať. Avšak, dokonca aj začínajúcim dizajnérom za určitý poplatok môže vykonávať tú istú prácu.

Ak hovoríme o kreatívny koncept, cena bol úplne odlišný. Okrem toho, že prakticky nelíši od stavebných firiem, design studios alebo "na voľnej nohe". Hodnotenie práce sa môžu vyskytnúť v rámci dvoch schém: zriedkavo - rokovacie každý predpoklade, ale väčšina odborníkov si vyžadujú jasné, poplatky za kreatívne spracovanie" meter štvorcový vášho domova. Priemerná cena sa pohybuje od 12 do 25 dolárov za meter štvorcový. Renomovaných dizajnérov s ei'pit môžete hodnotiť svoje služby a vyšší - až štyridsať dolárov. V krátkej, iba "teoretické" vôľa stredná veľkosť chaty výsledky za tri až šesť tisíc dolárov.

Skutočne, značnú sumu peňazí. Avšak, tieto peniaze dizajnér Zobov'je povinný pracovať s pomstou. Po prvé, on rozvíja myšlienku inter'interiérové a poskytuje zákazníkovi počet schematické výkresy, náčrty priestorov. Niektoré nosiť v ruke, viac "advanced" - použiť špeciálne comp'utern program. Vo Všeobecnosti, koncept vyhovovali vlastníka domu, autor dostane na detail. Nakoniec projektu interiérov tvorí balík dokumentov. Po prvé - to je podrobný vizualizácie. Každá izba je povinné'musí mať aspoň niekoľko vyhliadky, ktoré dávajú celej reprezentácie o dizajn interiéru z rôznych uhlov pohľadu. Dôkladne popísať každý malý detail, až do textúry materiálov. Niektorí dokonca vytvoriť celý trojrozmerný model chaty: pohyb myši po obrazovke sa môžete plne preskúmať mansion ich budúcnosti. Okrem toho, na každom lietadlo vášho domova - podlaha, strop, steny, pozostávajúci stavebné výkresy s jasným materiálov, ktoré chcete použiť. V skratke, pripravené vyhlásenie pre budúcich stavebníkov. Okrem toho, dizajnér robí plán umiestnenia nábytku, vyberá a určuje potrebné, podľa jeho názoru, nastavte "zdôrazňuje" - malé položky okrem'jer: gravírovanie alebo reprodukciu, sadenie a tak ďalej. Skúsení dizajnéri povinné'nutne podporovať SV'ASCI s remeselníkov: sochárov, rezbári a kováči. Ak je to potrebné, samostatný poplatok za tieto osoby vykonávajú niektoré exkluzívne detaily inter'interiér, ak nemôžu byť kúpil na trhu.

Navyše, tieto údaje by nemali byť oddelené od života. Ani papier, ani monitor comp''yuter nemôže presne vyjadrujú farby, takže dizajnér musí'musí dohodnúť s klientom vzoriek, dlažby, podlahy a iné dokončovacie materiály, ktoré chce používať. Autor tiež robí predbežné odhady pre dekoráciu a radí, kde, čo, na čo ceny - zabezpečuje informačnú podporu. To je právo na predbežnú zadať sumu, ktorú sú ochotní investovať do "vnútro" z domu. V závislosti od výrobcu a značky cenu za rovnaký typ, dokončovacie materiály sa môžu líšiť o niekoľko poriadkov. Hodnota vnútorné dekorácie stredného dvesto metrov chata začína od dvadsať-p'päť tisíc dolárov a až do nekonečna.

Na želanie klienta, designer môže vykonávať dohľad nad všetky dokončovacie práce. Zhruba povedané - aby sa zabezpečilo, že stavitelia z najviac splnila svoj účel v živote. Táto služba je platená samostatne a zvyčajne trvá dva až tri percentá z celkových nákladov na dokončovacie práce. V tomto prípade si môžete byť istí, že projekt bude spĺňať zámer dizajnéra.

Móda na každý

Vo Všeobecnosti, interiérový dizajn'jer je to tak osobné, takmer intímnu vec, o moderných módnych na konkrétny štýl zamerať sa nie je potrebné.

Môžeme pozorovať, že najviac preferovaný štýl moderných a postmoderných, ale o to, ako o súčasnom trende nie je hovoriť vysvetľuje umelecký Riaditeľ design Studio "NT" (www. nt. realting. com) Maksym Maksymenko. Samozrejme, tento štýl viac než akékoľvek iné charakteristické pre našu dobu. Dať, Barokovo - kontinuálne lisovanie, monogram, ťažký nábytok je krásne, obrázky vyzerajú veľmi pôsobivé, ale predstavte si, že moderný človek, ktorý ráno dať na môj oblek a bežecká obuv ísť Zabehať. Ako bude vyzerať v takýchto inter'Yeri? Plný nesúladu. A okrem'jer naozaj, formy osobnosť. Po prvé, sme sa snažíme vybaviť všetkých okolo, potom je to "all around", začne pracovať pre nás. Nie sme stojí dnes sme sami, zajtra ostatných. Musíme neustále pohybovať, meniť. Možnosť meniť denne okrem'jer byt č. Básnik a inter'on, myslím, že, mal by byť nenápadný'azleven a málo času na "upraviť", aby Nás.

Ale väčšina ľudí dáva prednosť eclecticism - zmes rôznych architektonické a dizajnérske trendy.

Hoci existuje niekoľko populárnych pojmy inšpirovaný Západnej kultúry. Po prvé, minimalizmu: priestoroch bez neprehľadná nábytok a iné predmety, necháva veľký priestor. Najviac často, tento prístup preferujú mladí ľudia. Staršie viac konzervatívny generácie, a zameriava sa na útulné, klasická inter'kariéru. Druhý módny trend platí nasledovné usporiadanie: "hluchý" izby zostávajú iba kúpeľni, spálni a detskej izbe, ostatné priestory rozdelené nedokončené steny, žiadne dvere a plynulý tok jeden do druhého: vstupná chodba - obývacia izba, kuchyňa oddelená od jedálne len štýlový bar... Táto koncepcia umožňuje takmer celá plocha domu používať ako obytné a stráviť cenné štvorcových v chodby a predsiene.

Pre projektanta, hlavná vec - pochopiť niekto s'určenie jeho požadovanú systém vnímania, vo Všeobecnosti, v procese, čo potrebujete vedieť o klientovi takmer všetko: koľko členov v rodine, či už ako pripraviť, prijímať návštevy, či už doma zvierat. "A kde budete spať moje Boulter'jer? " - To je typický otázky autor hovorí, Maksym Maksymenko

V skratke, dizajnér musí presne podľa Stanislavsky do role zákazníka, cítiť jeho postoj. Len potom môžeme prosím muž a vytvoriť inter'schody dielo. Inak nič, čo bude. A často po niekoľkých vyrobené v návrhu dizajnu rozloženia ľudia odídu a nikdy nájsť spoločný jazyk.

Nie všetky lacnejšie v zahraničí

Sedemdesiat až osemdesiat percent z hodnoty takmer všetky inter'jer byť dokončovacie materiály, sanitárnej keramiky a nábytku. Tu, starostlivý prístup na problém, môžete uložiť podstatne. Hlavná vec je, aby zhodnotili trhu a cenovej politiky.

Nie je to tak dávno, to bolo módne ísť nakupovať v Poľsku. Naozaj, v strede panny'späť to využilo približne dva krát. Od tej doby, stavebné materiály na trhu rozšírila značne v tomto trhovom segmente, zvýšená konkurencia, preto výstavby a väčšina dokončovacie materiály, - farby, parkety, Tapety, omietky, keramické dlaždice a tak ďalej, Bieloruský sadzby sa príliš nelíšia, a tak si ich stovky kilometrov nie je vhodné. Áno a nie je zisková, keďže náklady na dopravu. Okrem toho, podobné zľavou možno získať v miestnych obchodoch, ak je potrebné kupovať od jedného predajcu.

Niektoré veci však je výhodnejšie poradí ako predtým v zahraničí. Po prvé, parkety, filtre, SIP'accuvac voda, vzduch-kondicionéry. Téma cesta sa môže stať - kanalizácia, osvetlenie, autora, zbierky a ostatné príslušenstvo. Vec je, že v našej krajine pre dodanie tohto tovaru je pomerne tuhé monopol niekoľko spoločností, ktoré podržte pre-nafúknuté ceny. Dokonca aj v susednom Rusko ho na polovicu pre dva krát lacnejšie. Všeobecne obrátiť na zahraničných predajcov je len pre exkluzívny ktoré je však vzácne Bieloruský "obchodníkov". Toto sa vzťahuje na pôvodné sanitárnej keramiky, komplexné keramické dlaždice - napríklad zlato alebo oranžová inklúzie, bezpečnostné systémy, interiérové dubové dvere a nábytok. Na také veci Vlasteneckej obchody shameless vietor zisk v dvoch alebo troch sto percent. Napríklad, Riaditeľ dubovom stole, jeden z manažérov kapitálové podniky predávajú v salóne talianskeho nábytku pre dvadsať štyri tisíc dolárov. Hoci skutočné náklady asi desať tisíc.

Mimochodom, o nábytok. To je teraz dobre robiť drobné Bieloruský spoločnosti. A to stojí dva až trikrát lacnejšie, a druhu a kvality nelíši od talianskeho, máme všetky dôvody na to, zamerať sa na ruských výrobcov. Ruský carver vypúšťaných z Apenín dub továrenských presetov, laky, impregnovanie a iných materiálov.

Osobitná pozornosť by sa mala venovať vykurovacie zariadenia. Vec je, že v Západných krajinách štandardy aplikované na diaľkové vykurovanie siete sú úplne iná ako naša. Ako pravidlo, zahraničné radiátory, ktoré boli pôvodne určené pre nižší tlak vody, než je miesto, kde sa v Bielorusku. Tak krásne, kvalitné a drahé batérie môže ľahko byť rozdelené v prvej zime. Ďalší veku-staré vodovodné choroby domácich chaty - bežné uteráky. V civilizovanom svete sú rezané do vykurovacieho systému, v ktorej voda je špeciálne SIP'accout. Sme tieto "špirály" pripojený k teplej úžitkovej vody potrubím. Krásne, ľahké pochrómovanej ocele trubice zahraničných inštalatérov nie sú chránené od hrdze zvnútra a v našich podmienkach vydržať maximálne šesť mesiacov, často sa stáva príčinou povodní v celom byte.

Pre dodávky na Bieloruský trh takéto zariadenie, malo by povinné'uistite sa, že prejsť osvedčovania zhody. Kópiu tohto dokumentu by mali byť súčasťou každého predajcu. Ak nie, je lepšie opustiť nákup. Alebo, aspoň, najprv sa poradiť s tretích strán špecialista.

Konštrukcia vyvrcholením

Opravy s veľkým rozpočtu designer je plnoprávnym členom. Viac často, sa odporúča, aby zákazník a dodávateľ stavby, a potom sa skúma, ako sa projekt realizuje.

V inom prípade, keď Máte na ruke iba projektu, hlavným problémom je výber kompetentných a kvalifikovaných stavitelia.

Pre súkromných vlastníkov je lepšie ísť. Samozrejme, medzi "slobodných murárov" má kvalifikovaných majstrov, ale často uložiť na moderné nástroje a moderné výzdobou s kladivom a stierky už nie prepass. Utrpenie a kultúry práce. Napríklad, príslušný Builder vie, že parkety, je umiestnený pod uhlom 45 stupňov. Že kľučky dverí potrebné na pokrytie špeciálna maskovacia páska (ktorý nezanecháva žiadne rezíduá), ktoré sú špeciálne kroky, nepoškrabte poschodí. Tieto malé veci môžu výrazne pokaziť náladu. A ak náklady na konečnú úpravu materiálov môže byť merané v tisíc dolárov, to nestojí za uloženie niekoľko ďalších sto na staviteľov. Skutočne, moonlighters za svoju prácu, si vyžadujú aspoň dva krát menej ako špecializované firmy, ale kvalita ich práce je nepredvídateľné a v konečnom dôsledku môže mať za následok false preklad dokončovacie materiály.

Najspoľahlivejšie možnosť, samozrejme, ak zdroje povolenie na používanie služieb stavebných spoločností. Majú plnú posádky úzkych špecialistov a všetky potrebné nástroje. Spoločnosť môže z vlastnej iniciatívy s cieľom zabezpečiť dobudovanie vaše stavebné materiály. Ako pravidlo, ich cena je približne rovnaká ako na trhu. Jediné, čo stojí za to robiť v tomto prípade je vopred uvedený v zmluve, celkové náklady na prácu, a stanovenia zoznamu dôvody, na základe ktorých môže rásť. Ceny stavebných prác v závislosti od ich zložitosti sa môžu veľmi líšiť, ale ak sa priemerné ceny stavebných spoločností, táto platba od RUB celkových nákladov na výzdobu domu.

Tam je a medziprodukt voľba medzi moonlighters a firmy sú súkromné brigády. Môžete najať majster, vedúci je zodpovedný za všetky práce v chate, a dostane všetky potrebné spravidla preukázané profesionálov. S ním tiež a diskutovať všetky finančné záležitosti. Náklady na dokončovacie práce v tomto prípade, na p'päťdesiat až sedemdesiat percent nižšie, než na stavebné spoločnosti. Avšak, vo väčšine prípadov takéto družstvo pracovať nelegálne, ktoré nie sú zapísané, a preto o uzavretí s ich spôsobilosť na právne Zmluvy, však. Ale vo väčšine prípadov kvality práce nebude trpieť. Mali by ste zvážiť iba jednu vec. Na Brigadier bude užitočné ponúknuť, aby sa váš život jednoduchší a nazýva kúpiť všetky materiály samostatne. A hlavná vec, tu nie je padnúť za návnady, a na požiadanie prísne finančnej správy. Aspoň požiadať cena na trhu a v porovnaní s cenami ponúkaných predák. Koniec koncov, väčšina z týchto "hláv" okrem zarobiť na predaj stavebných materiálov, predávať ich na klienta desať-p'pätnásť percent drahšie. Je tiež možné, a drobné krádeže. Preto by ste mali vytvoriť osobitný notebook a napísať všetky tie veci, ktoré ste priniesli na výstavbu a monitorovať svoju spotrebu. A pokiaľ majster hovorí, že na stenách trvá dvakrát tak, povedzme, tmel, ako návodu na obale, je povinné'uistite sa, opýtajte sa, prečo je to tak. A ak nie si jasnú odpoveď, neváhajte a odpočítať si peniaze z platu majster.

Vladimír Volchkov

Zdroj: www. nt-studio. tým,

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика