среда, 30 апреля 2014 г.

Mnoho tvárí keramiky 2011-03-29 13:02:27

Výstavby a rekonštrukcie.

Mnoho tvárí keramika
2011-03-29 13:02:27

Keramické dlaždice má dávno byť len dlaždice, ktoré sa používa v dokončovacie bývania, a stal skutočný umelecký výrobok, ktorý predstavuje celé zbierky. V modernom dome bude všade - nielen v kúpeľniach a kuchyniach, ale vo vstupnej hale, obývacej izbe a dokonca aj v spálni. Ako nájsť svoju cestu v obrovskej sveta keramiky a vybrať presne to, čo chcete?


DLAŽDICE

Hlavný proces pri výrobe keramických dlaždíc spaľovanie pri vysokej teplote, ktorá sa líši v závislosti od suroviny, od 900 do 1200 OC. Bývanie sa skladá z ílu, kremičitý piesok a živca, a recept glazúra obsahuje kaolín hlina, piesok, sklo strúhanke a rôznych pigmentov na báze oxidov.


Vo výrobných trupu dlaždice surovín je drvený, premiešať, a potom má tvar pomocou jednej z dvoch metód - liatie alebo vytláčanie. Metóda stlačením umožňuje prijímať dlaždice najlepšej kvality, s hladkým povrchom, prísne, ktorý zodpovedá zadanej veľkosti. Lisovanie metóda umožňuje dosiahnuť vyššiu mrazuvzdornosti dlaždice. Ale v každom prípade výrobku po vzniku sušené a vystrelil, ako sa po tejto svätej omši vynikajúce výkonové vlastnosti: odolnosť voči mechanickým a chemickým vplyvom, pevnosť, schopnosť odolať agresiu prostredie.


Existuje niekoľko typov kvalitatívne charakteristiky, ktoré je považované neglazované dlaždice. Napríklad, stupeň hustoty. Nízka pórovitosť (hustý) doska dokonale odoláva mrazom a mechanickým vplyvom. Menšia je táto hodnota, tým lepšie dlaždice odoláva mrazu odolný voči ohybu. A ak ona neglazované, tým vyššia je jej životnosť a odolnosť voči škvrny. Nízka pórovitosť dlaždice sú odporúčané pre čelia vnútorné a vonkajšie polia. Pri nákupe lepšie kúpiť si dlaždice z rovnakej strany, ako to poskytuje značné zmršťovanie počas streľby, takže sa predáva rozdelené strana, v závislosti na kaliber.

Vysoko porézne dlaždice, naopak, takmer nemá zmenšovať, ale absorbuje viac vlhkosti z prostredia, a cez to má nižšiu mechanickú pevnosť. Tento kameň môže byť odporúča iba pre položenie na stenách.


Keramické dlaždice môžu byť jednoduché alebo dvojité streľby. To priamo ovplyvňuje vás, kde sa bude uplatňovať získané materiálu.

Keramické dlaždice jedného zapaľovacieho má farbu od svetlo až tmavo hnedej. Aj keď prax ukazuje, že veľká časť tejto produkcie je vyrobené zo surovín svetlé odtiene. Po vzniku a uplatňovania glazúra je to pečené. Používate tento efekt v čase, výrobcovia sú dlaždice s rôznymi pórovitosť - od hustých ako sklo, ľahko absorbuje vlhkosť. Rozdiel v počte potom priamo označuje rozsah dlaždice a mať vplyv na cenu výrobkov.


Dlaždice dvakrát vystrelil vykoná takto: telo je vyhodený, potom je aplikovaná glazúra, a výrobok bude zaslaný späť na peci. Samozrejme, že to zvyšuje náklady na konečný produkt. Ďalším prvkom tejto metódy je neschopnosť získať descoperiti dlaždice, pretože nie je možné glucuronate spaľovanej zmesi s nízkou potom. Avšak, dlaždice, získané táto metóda má lesklý povrch bez najmenšieho trhliny a škrupiny. A s úspechom použiť aj v protiľahlých stenách a strope.


Ak dlaždice v streľby procesu na pokrytie ceny kladnej ochranné-dekoratívny náter, bude presklené. Takýto materiál má nízku pórovitosť, je možné použiť pre obklady podlahy v oblastiach s hustej premávke, ktoré sú vystavené vysokému zaťaženiu.

AKO vybrať dlaždíc

Pred odchodom do obchodu, musíte pochopiť, čo očakávate od pokrytia. Odborníci radia, aby venovali osobitnú pozornosť dlaždice, ktoré budú položené na podlahe. Zvážte, ako často bude chodiť alebo premiestniť nábytok, v ktorých teplota a vlhkosť sa bude prevádzkovať podlahy, ako aj možné opatrenia chemicky agresívnych látok.


Dve hlavné vlastnosti, ktoré určujú život dlaždice na podlahe, povrchová tvrdosť (hmotnosť nábytku, presúvanie ťažkých predmetov)a odolnosť proti opotrebeniu (oderu odolné podrážky topánok). Prvý je klasifikovaný na Mohs stupnica, ktorá má 10 tried. Pre dobro dlažieb obrázok by mal byť nie menej ako sedem. Pre matné dlažby vhodné šiesty stupeň, a s'piata je minimum pre glazované povrchy.

Odolnosť proti opotrebeniu keramické dlaždice sa meria na stupnici PEI a rozdeľuje celú škálu výrobkov na p'päť tried z I k V:

PEI I - pre miestnosti, kde nie zriedka a v m'obuv (kúpeľňa, spálňa)


PEI II - pre oblasti s nízkou návštevnosťou intenzity (všetky izby s výnimkou kuchyne, chodby, schodisko a balkón)

PEI III - pre oblasti so stredne dopravná intenzita, ale nemajú priamy prístup z ulice (obývacia izba, kuchyňa, malé hotely, kancelárie), s výnimkou schody, chodby

PEI IV - pre oblasti s pohybom stredné až vysoké intenzity (obývacie izby a balkóny, terasy, balkóny)

PEI V, - pre verejné priestory s vysokou návštevnosťou (letiská, železničné stanice, supermarkety, a tak ďalej )


Dôležitú vlastnosť keramické obklady odolnosť voči vplyvom chemikálií. Ako bude odolávať natretý povrch vzhľad miest, rôznych domácich chemikálií, záleží, aký dom by ste mali používať priťahuje dlaždice. Odolnosť voči škvrny klasifikované z viac na menej a je uvedené na obale číslice od 1 do 3. Minimálna prípustná úroveň - 2.


Výsledky testov pre stabilitu domácich chemikálií tiež sa odhadujú z väčších na menšie a zdieľať všetky keramické výrobky p'päť tried. Označenie AA znamená, že produkt nie je vystavený pôsobeniu chemických látok, nasledujúce triedy A sľubuje, že výrobok je odolný na pôsobenie chemických látok.

Pred nákupom, je dôležité študovať parametre, odolnosť voči posuvné dlaždice, a to najmä ak máte v úmysle použiť ho na šikmej ploche alebo v priestoroch so zvýšenou vlhkosťou (bazén, sauna). Funkcia, ktorá určuje schopnosť keramických dlaždíc, aby sa zabránilo pošmyknutia, merať koeficient trenia. Ale odborníci odporúčajú na suché naklonené povrchy použiť dlaždice s korund produkty. Ak je potrebné revet poschodí, ktoré často vlhké, použite špeciálne dlaždice s úľavou drážky.


Izby

Jedným z určujúcich faktorov pri výbere dlažby účely priestoroch, za ktoré ho kúpili.

Kuchyňa výbere dlaždice, ktorá má obzvlášť vysokú mechanickú pevnosť a chemických charakteristík. Odporúča trieda oderu - III. Stupeň pórovitosti (nasiakavosť) - len nízka.


Kúpeľňa je najskôr potrebné dlaždice, ktoré má vysokú chemické vlastnosti, - ak nie je v tejto miestnosti, používame celú škálu kozmetických prípravkov, detergentov a iných prostriedkov! Dlaždice na podlahe pre neho by sa mala týkať I a II triedy oderu.


V chodbe odborníci odporúčajú, aby ležal na podlahe dlaždice s vysokou odolnosťou proti oderu - nie menej ako III a IV triedy. Matica pri vchode je možné revet neglazúrované keramické dlaždice alebo žulové dlaždice. Dávajte pozor, aby povrchové vlastnosti obklady hala, musí byť odolné škvrny, ľahko čistiť a udržiavať svoj vzhľad. Byť opatrný pri výbere dlaždice s jasným leskom - cez čas, topánky budú vymazať lesk na určitých miestach, bude to zrejmé. To isté platí na rovine dlaždice - zrnitá alebo tme je lepšie kradnúť účinky denne trenie Topánky, ktoré bude nevyhnutne častice ulici nečistoty.

Obývacích izieb, ako sú spálne, lesné škôlky a obývacej izby, menej náročných pri výbere keramická dlažba. Tu viac sa často pohybujú v dome topánky, ktoré nespôsobí keramický povrch značné škody. Niektoré technické odporúčania na výber výrobkov pre tieto oblasti boli vyššie uvedené. Zvyšok je vec vkusu.

VERTIKÁLNE ALEBO Horizontálne?


To je veril, že zvislá čiara vnímaná ako pohyb hore a sú spojené s jej vertikálnej polohe. Horizontálne isté emocionálne oči "dekódovať" ako maximálna pokoja a mieru, na to je akési pokojné, popisné "príbehy". Dôvod, prečo je tak populárne, teraz zvislej čiary, ktoré sa snažia stropné lišty, basreliéf kvetinové vzory, "stĺpce". V otázke dlaždice väčšina dizajnérov tiež radšej zvislej polohy na stenu.

Ale nie je to tak jednoduché. Populárny a rozšírený formát 10 x 30 cm, a on nie je ten, ktorý podporuje tendenciu horizontálnej inštalácie. Aj v dekoroch, až donedávna boli realizované hlavne na krátke (menej) strana obdĺžnika je teraz robia dobre a dlho.


Výber keramických obkladov z bohatstva a rozmanitosti, je potrebné vychádzať z miestnosti rozmery. Tak, kúpeľňa, malá výška, prevažne vertikálne variant inštalácie, je to vizuálne zmeniť rozmery priestorov, sa bude zväčšovať priestor.

Populárne a čas-náročné na realizáciu, ktorým dlaždice iterable (diamanty). Vyzerá to skvele, v čiernej kolekcie kuchýň a (zriedka) kúpeľne.

DEKORATÍVNE PRVKY


Samozrejme, rad predstavil dnes na trhu keramická dlažba v sebe umožňuje transformovať inter'jer. Je však možné nájsť pekný doplnok, ktorý bude koncipovaný tak, aby obraz priestorov bola ukončená. Táto funkcia je vykonávaná ako dekoratívne keramické prvky, ako vložiť, panely, hranice.

Vložiť


Vložte tam sú dlaždice vo veľkosti 10 x 10 cm, 20 x 20 cm, ktoré sú umiestnené v malej vzdialenosti od seba po celej ploche pozadia dlaždice. Môžu byť predávané samostatne alebo zahrnuté do zberu. Prideliť vložiť bareleg, v ktorom lisované narastá mierne nad základňou dlaždice, a ploché typy. Basreliéf sa používa iba na keramické steny dlaždice. Zvyčajne obrázok znázorňuje ovocia a zeleniny, pastorálna scény, kvety. Vložte plochý typ sa používa ako podlahy a obklady. Obrázok sa pohybovala od geometrických tvarov k detailné zábery zvierat a ľudí. Samostatne, tam sú tzv. funkčné vložky vyrobené v tvare háku alebo malé police. Vkladanie tohto typu často nájsť svoje miesto v kuchyni alebo kúpeľni.

Panely


Dekoratívne panely je keramická platňa, ktoré sa skladá z jednej veľkej dlaždice, alebo niekoľko menších. Hlavný rozdiel panely z vložiť je jedinečný príbeh. Veľké talianskej a španielskej továrni keramické dlaždice vytvoriť pravé umelecké diela, ktoré sú vláda a veľkých podnikateľov. Avšak, tam sú menej nákladné panely s obrázkami, vhodná pre veľké množstvo inter''erov. Najbežnejší typ panely - Friis, hlavný rys, ktorý je nedostatok štandardných tvarov a veľkostí. Stavebnica obsahuje niekoľko dlaždice, ktoré majiteľ kladie na vašich predstáv. Najčastejšie formy panely-frisys - vertikálne (dlaždice je bottom-up), horizontálne (dlaždice sa nachádza sprava doľava) a Phillips (jednu dlaždicu v centre mesta a štyroch na každej strane). Jednoduchá ilustrácia tieto panely umožňuje vytvárať a iné piesne, ako "šach", "Liana" alebo "slnko".


Obrubníky

Hranice je jedným z hlavných dekoratívne keramické materiály. Slávny zbierky keramické dlaždice sú vybavené niekoľko typov hraníc, ktoré sa líšia vo veľkosti a formáte. Tradtional obrubník je malá dĺžka obdĺžnika s hrúbkou až 80 mm. Najčastejšie sa používa v horizontálnej inštalácie, hrá úlohu oddeľovač medzi dva typy obklady. Vertikálne ktorým hranice, vytvára ilúziu oddelený priestor. Je to účinný technika v modernom dizajne inter'vnútra, keď je potrebné vybrať jeden predmet zo Všeobecnej pozadí. Iný typ-hranice-ceruzky. Sú umiestnené v križovatke steny a dlaždice podlahy alebo steny a stropy. Vyrobené v nízkych úľavu jemné hranice ceruzky prispieť k inter'jer kompozičným jednoty a úplnosti.

MÓDA 2010

Nie posledná otázka pri výbere dlažby pre váš byt - v súlade s módnymi trendmi. Samozrejme, móda pre keramické dlaždice sa mení každý rok, pretože tento materiál je určený na dlhodobé používanie. Ale svet dizajnéri pravidelne ponúkať nové nápady, ktoré možno prijať. Rozhodol najvýraznejších trendov:


- S'nový technologický trend - žula, s hrúbkou nepresahujúcou 5 mm Vzhľadom na výrazné zníženie hmotnosti a o'objem dlaždice, jej ktorým sa stane jednoduchšie. Hrúbka steny s prakticky žiadne zvyšuje, čo umožňuje hovoriť o akomkoľvek priestore.

- Výrobcov keramických obkladov reagoval na rastúca popularita Ecostyle a začal vytvoriť produkt, autentické povrchov, kameň, drevo, koža, kov.

- Klasické stále populárny. Dnes kolekcie classic dlaždice rôzne. Pokoj pastelové farby sa striedajú so žiarivo bohaté farby, svetlo kvetinové ozdoby zmeniť textúrou geometrie, hladký povrch výnos štruktúrované. Klasické odráža sa v aktívnych imitácia staré kamene.

- Klasický štýl nie je podradné a minimalizmus. Dnes je výber je stručné, kompletný, nemá pretentiousness a pozoruhodný detail, doska je veľmi široký. Dopyt minimalizmus v keramickom priemysle, je spôsobené okrem Všeobecnej popularite štýl jeho pružnosti, schopnosť vytvárať inter'EP s potenciálom rozvoja a transformácie.

- Trojrozmerný povrch dlaždice sa stal módny trend tejto sezóny.


Fialová, čierna a biela našli relevantné kvety keramická dlažba. Najmä v prospech fialové odtiene hlboké, bohaté tóny svetlo fialová.

- Nový obraz moderné keramické dlaždice-obohatený vlastný obrázok. Teraz to môže byť použité bez nutnosti ďalšie dekoratívne prvky. To je sebestačná v jeho výzdoba úlohu vo vytváraní priestoru štýl a náladu.


V tomto texte sme nie sú dotknuté technické problémy styling a starostlivosti pre keramické obklady, snaží sa vám plnú predstavu o rôzne druhy keramiky a ako sa používajú. Stačí, aby sa váš výber. Prajeme vám veľa úspechov!


Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика