вторник, 29 апреля 2014 г.

Takže v zime sa valí oči

Letela dlho očakávané leto, to je čas pre zber a pád práce. A hoci v záhrade naďalej kvet skúmie, rudbeckia, Phlox, plamienok, chryzantémy a na jeseň crocuses, a luxus ich kvitnutia je nepopierateľný, ale tam sú tiež niektoré smútok - tieto kvety informujú o blížiacej sa zima. Jednou z úloh záhradník je pomôcť rastlín pripraviť ho. Čo treba urobiť v záhrade v tomto období, hovorí vedecký redaktor časopisu K. B. N. Alexander Vyatkin.

V záhony

Pokračovať v boji proti Boer'burín, najmä rhizomatous viacročných rastlín - žihľava, goutweed, gauč-tráva, siať-Bodliak, Grushka a iné.

Pripravte sa na zimné trvalky: majú posledné kŕmenie ruže, gladioluses a Dahlia fosfát-potaš hnojivá. Účelom starnutia strieľa v septembri vzrástla by nemali byť rezané kvety. Poľnohospodárskych plodín potrebné, aby sa koná bezprostredne pred útulku v októbri. Ale s chryzantémy, ktorú by ste mali urobiť opak: kvety by mal byť ukončený tak, aby rastliny mali tvoriť zimné bazálnej výhonky. V druhej dekáde postupne, tak ako sa zlomiť výhonky, prichinam popínavé ruže a clematis.
Stop zalievanie nasimul vonku trvalky typ dahlias, gladioly, a Cannes. Pre lepšie starnutia rhizomes a Klubnaya by Spud. Na sieťotlač, irises, ľalia výhonky by mali byť odrezané a pristátie zaobchádzať s fungicídy.
Pokračovať transplantácie a rozdeliť trvalky - do polovice septembra.

Pokračovať zber semien jednoročných a viacročných dekoratívne rastliny. Ovocie a stonky by mali byť odstránené v suchom počasí, ako sa dozrievajú, ale nie to, keď sa vyschnúť a zjavil. V zariadeniach s drobné kvety v hustých racemes typ lobeline a ageratum, môžete odrezať stonky s konáriku. Na suché semená z najlepších v mierne teplej teploty.

Štart (až do polovice októbra do neskorej jesene siatie za studena-odolné vyblednuté letničky (calendula, Clarke, kosmeya, Astra Čínska, iberis) a trvaliek, najmä tých, ktorí potrebujú stratifikácia, t. j. zmrazenie semená (primrose, delphiniums, iskerníky, horca, boky a mnoho woody plants). Keď v zime siatie semená na klíčenie je 95-98%, rastliny odolnejšie voči chorobám a škodcom. Malé semená sú najlepšie vysadené v škatuliach alebo hrnca, a že neboli umyté topiť vody od jari do zimy na najvyššej z nich by mala byť pokrytá sklom a nechať zime na zem v záhrade. Na Slnečné miesto, ktoré nahromadila dostatok snehu.

V druhej dekáde septembra, pokračovať na pristátie cibuľovín rastliny. Pred výsadbou žiarovky by mali byť liečení s fungicíd (napríklad, drogy, "Maxim") pre prevenciu ochorení. Výsadba hĺbka je tri priemer žiarovky, ale chrániť plantáží z hlodavcov hĺbka môže byť zvýšená. Pôdu pre výsadbu a pripraviť vopred vykopať s nástupom minerálnych a organických hnojív. Pri pestovaní cibule plodín by mali dodržiavať pestovanie: bývalý miesto, mali by sa vrátiť nie skôr ako tri roky.


V okrasnej záhrady

Na ihličnatých a stálozelených rastlín dobre prežiť zimu, už na začiatku augusta a počas celej jesene mali by byť pravidelne a výdatne zalejeme. Bohužiaľ, väčšina z týchto rastlín zomrieť v zime, nie od chladu, ale preto, lebo zem bola príliš suché. V skutočnosti, vždyzelených rastlín pokračovať k odpareniu vlhkosti počas chladnej sezóny. Cez to, že majú nedostatok vlhkosti v pôde, aj keď ostatné rastliny sú neaktívne.

V tretej dekáde septembra, môžete stráviť jeseň výsadbu dekortin kríky a mladé stromy.

V orchard

Stráviť jeseň plodín, ovocných stromov a kríkov, odstraňuje staré, rozbité a choré výhonky. Bolo by dobré, aby zbierať a spáliť opadané lístie a rastliny na proces fungicídne a insekticídne prípravky.

V polovici septembra - najvhodnejšie obdobie pre hnojiva a spracovanie pôdy v stopka kruhy. Toto, v kombinácii s biologických vlastností rast koreňového systému ovocné stromy a kry, bobule, jeho schopnosť obnoviť, ak škodu. Keď povrchu pôdy sa berie do úvahy charakter umiestnenie korene. Proces je v takej hĺbky, v ktorej korene sú minimálne. Vykopať kmene stromov, len keď hnojenie - do hĺbky 8 - 10 pozri Bez hnojenie pôdy manžela do hĺbky 5-6 pozri
V tretej dekáde mesiaca, pokračovať na pristátie ovocie a bobule kríky. Začínajúci záhradkári by mali byť dobré premyslieť a naplánovať umiestnenie rastlín na stránky s prihliadnutím na ich veľkosť, a biologické charakteristiky, odporúčaný priestor energie. Ak chcete chrániť od chyby, je potrebné aby rastlina pásmový sortimentu. Ako plantáže sú odolné na vonkajšie podmienky a úrodu.
Nákup rastlín s uzavretým koreňový systém, je potrebné venovať pozornosť, aby sa jej stav. Odstráňte rastlinu z kontajnera a skontrolujte, či koreňového systému: biele tipy koreňov - znakom dobrého zdravé rastliny.
Koncom septembra - začiatkom októbra záhradkárov, ktorí sú zapojení v pestovaní hrozna, je potrebné držať jeseň prerezávanie kríkov a ktorým ju na zimu vo výkope.

V záhrade

Po zbere pripraviť posteľ pre budúce výsadbu, aby organických a minerálnych hnojív, vykonávanie dezinfekcie skleníkov a parenísk. Pre spracovanie skleníkov odporúčame používať sírovej checker "FAS univerzálny" (podľa návodu).

Zdroj: Journal of Art krajiny

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика