вторник, 29 апреля 2014 г.

Osobné Edem

Za najtemnejšie mesiace v roku, slnko pomaly šplhá vyššie a vyššie do neba a naznačuje nám, že jedného dňa príde leto. A chcem to teraz! Môžete, samozrejme, ísť na teplo a zelené listy zámoria... Ale ak chcete, leto celý rok zvíťazil vo vašom dome, budete musieť pracovať na usporiadanie zimnej záhrade.

Dom orange

Vytvoriť v dome peknom prostredí vo forme kus večné leto - romantický nápad. Ale pragmatists nájdu v ňom svoje výhody. Normálne, zimná záhrada je dom na troch stranách, niekedy to úplne obopínajúce alebo uzavrie jednu zo stien. V každom prípade, toto je dobrý buffra medzi domom a vonkajšieho prostredia, ktoré v našej krajine je len zriedka benígne. On prijíma a chráni steny domu pred vetrom, dažďom a inými poveternostnými špinavé triky. Navyše, so vznikom nových éterický vzhľad priestorov domu je priestranná a nové zelená domácnosť zlepšiť mikroklímu, ktorá má priaznivý vplyv na zdravie'sedem I'th.

Zimná záhrada - vec, ktorá je preukázané. Typ ocele, tzv. "dom orange"'sa objavil v Európe v XVI storočí. Tieto boli riadnym skleníkoch, ktoré rástli exotické rastliny a ovocie priniesla z Nového sveta. V XVII storočí, emisie skleníkových obrátil do skleníkov, bez ktorej by nemohli robiť žiadne hrad. Budova, ktorá bola pôvodne využívaný na pestovanie južnej rastliny, teraz slúžil ako miesto na stretávanie a oddych. Na konci XIX storočia. skleník s'spojené s obývacej izby, a tým urobil prvý krok na ceste k modernej zimnej záhrade. V predrevolučných Rusko a samostatne stojaci skleníkoch a zimných záhradách boli takmer nevyhnutný atribút bohatého šľachtického majetku.

Dnes, zimná záhrada je vrátený bohatý ruský dom. Výhody modernej technológie a trhové hospodárstvo, dajte nám príležitosť pracovať zázraky vo vašom vlastnom dome.

East-West

Podľa štatistík 70% všetkých plánovaných v našej krajine, zimné záhrady budované súčasne s domom, a pripojený na existujúce bývania. Preto v súčasnosti najbežnejší typ Konzervatóriu - sklo rozšírenie domu s vysadené alebo vystavené v kvetináče, dekoratívne rastliny-kompatibilita'pripojený cez dvere z obytných priestorov. A hovoriť o tom.

Najprv musíte určiť polohu a veľkosť. Z hľadiska šetrenia energiou, je najvýhodnejšie mať zimná záhrada s orientáciou na Juh. Avšak, tam je nutné, zariadenie v ňom nákladné vetranie a podfarbenie prístrojov, inak toto všetko krásu v Slnečných letných dní sa premení sauna. Najlepšie rezerva sa bude záhrada, orientovaný na Sever, ale to bude potrebné, mocný systém vykurovania. Pre tých, ktorí si svoju Raňajky v záhrade, bude zaujímavé orientácia na Východ, tam sú už skoro ráno svieti slnko. Zimné záhrady, smerom na Západ, len z dlho, krásne večery. Počas dňa zbiera teplo zo slnka, a večer, dáva ju späť.

Minimálna veľkosť zimnú záhradu, ktorú si môžeme dovoliť, aby sa pripojiť k domu, dvanásť metrov štvorcových, ale odborníci radia, nie je menej než p'atacati. Robiť záhrade menšie iracionálne a s materiálom, a to z estetického hľadiska. Málo, alebo záhradu, veľký, v každom prípade budeme musieť investovať do jeho dizajn dobrú sumu peňazí. Nie je potrebné byť ekonóm, pochopiť, že menej záhrada, drahšie, stane sa v ňom štvorcový meter. A samozrejme, v malom priestore je ťažké harmonicky kombinovať zariadenia, nábytku a voľný priestor, bez ktorých záhrade zmení na kvet zloženie. Výška zimná záhrada, v jej strednej časti, musia byť najmenej tri metre, ale ideálne je, zimná záhrada s výškou dva príbehy - tak to vyzerá viac esteticky vnútri a mimo.

To, čo som snehu, že som sa teplo...

Konštrukcia zimnej záhrady by mali byť bezpečné, chrániť vnútorný priestor od chladu a prehriatia, dobre ujsť svetla a majú dobrý rám. Pre ťažké sklo pevný a odolný rám je jednoducho nutné. To musí byť robustný a spoľahlivý. A ako každý prináša štruktúra vydržať, nie len dizajn, ale všetky extrémne výkyvy počasia. Hurikány, ani sneh, ani dážď, ani teplo by sa nemala porušovať vnútornú harmóniu našej oázy. Všetky jej riziká a zaťaženie sa vypočíta tak, že odborníci.



V krutej ruskej podmienky, odborníci radia, aby sa urobiť rám vyrobený z hliníka. Je to ľahké, trvanlivé, odolné a jednoduché spracovanie. Je to prírodný materiál, neobsahuje žiadne škodlivé nečistoty. Hliníkový profil je zvyčajne izolované s plastovým izolátorom. V posledných rokoch stále viac a viac spoločné estetické Únie - hliník a drevo. V tomto prípade, rám je vyrobený zo stromov'drevené trámy, že cez tesnenie pripojené obaly z hliníka. Tieto podložky sú pripojené Windows, lisovaný z vonkajšej strane hliníkovej lišty. Vo vnútri sú viditeľné len rám vyrobený zo vzácneho dreva, vonkajšie - hliníkové profily, akejkoľvek farby. Dve ", ale" v tomto idylickom Únie sú stále prítomné. Po prvé, koeficient tepelnej rozťažnosti dreva a kovu sú rôzne. Po druhé, ak zle koncipované kontakt tieto materiály môžete začať hniloby dreva. Preto, výroba a Montáž takéto systémy vyžadujú starostlivé implementáciu technológie. Napríklad drevo musí byť dôkladne vysušené, a zaobchádzať s dezinfekciou, a v miestach s'jednota hliník a drevo potrebné "plávajúce" (slot) prílohy.

Pre najlepší materiál na kostru zimná záhrada s hliníkovým bojuje plastové (PVC). Má to svoje výhody. Je cenovo dostupné a ľahko použiteľné. To má svoje nevýhody. Plastové zimné záhrady, dokonca posilniť interné kovové vložky, pretože rozdiel teplôt a mechanickému namáhaniu nakoniec nedeformujte - ohyb a deformácii. Medzi prvky v tvorbe trhlín, prenájom, v chladnom vzduchu a vlhkosti. Kovové vložte v priebehu času začať hrdza, a stopy tohto procesu sú škaredé na plastovým povrchom.

Voľba je na vás, ale nech sú vaše preferencie, aby profil zimná záhrada lepšie v vážne spoločnosť, ktorá vlastní ruskej certifikát. Je dôležité zabezpečiť, že spoločnosť pracujú v tejto oblasti, v ideálnom prípade má vlastnú projekčnú kanceláriu a vlastnej výroby. Mali by vám rôzne možnosti profily.

Rybári slnko

Profil, ale hlavným prvkom zimné záhrady všetky rovnaké skla. Od jeho kvality a umiestnenie závisí od mnohých vecí. Zvyčajne, presklenná zimná záhrada použiť špeciálne Okná s low-e (teplo) skla. Jeho hlavný rozdiel od bežných sklo - laminátové podlahy, vrátane tenkou vrstvou striebra na povrchu. Toto vrstvenie mu umožňuje udržať teplo v zime, a nie nechať sa záhrade život dáva chlad v lete, t.j. znižuje našu náklady na vykurovanie a klimatizácia.

Tam je ďalší dobrý spôsob, ako čiastočne uložiť na vykurovanie záhrada - miesto sklo správne. Ako viete, sklo sa môže odrážať svetlo, ak sa nachádza pod plochý uhol slnečné lúče. Ale my sme, naopak, v našej záhrade, slnečné lúče sú jednoducho potrebné, takže budete potrebovať, aby sa sklo nevychádzalo a odovzdať ich do záhrady. Ak to chcete urobiť, sklo by mali byť umiestnené v pravom uhle na smer slnka. Samozrejme, slnečného tepla, nie je dostatočne teplé zimné záhrady, a je potrebné starať sa o doplnkové vykurovanie. Mimochodom, môžete nainštalovať "teplé" sklo. Takéto sklo je elektricky vodivý povlak, keď je pripojený do siete, to sa zahrieva. To nie je tvorený kondenzáciou a tepla zo záhrady vyrába. Toto sklo sa nikdy ležať na snehu, na to sa často, aby streche zimná záhrada.

Strecha je lepšie, aby sa stavebné triplex. Je to dve ploché sklo upevnené cez povrch polyméru zloženie. Cez vrstvy skla trochu stráca svoju transparentnosť a jednoduchosť, ale zvyšuje sa jeho zvukové a tepelnoizolačné vlastnosti v porovnaní s bežnými sklo rovnakej hrúbky. Okrem toho, triplex zaujímavé z hľadiska bezpečnosti. Ak zrazu z neba bude padať meteority a Ross's strechy, polymér zloženie nedovolí rozbíjajúceho sa skla spadnúť a zraniť niekoho, pretože všetky kusy zostať pripojené. Pre väčšiu spoľahlivosť, si môžete vychutnať triplex z tvrdeného skla, alebo s mimoriadnym polymérového filmu. Ideálna zimná záhrada by mala mať sklon strechy nie je menej ako 20 stupňov C. Už sme s'zistil, že naklonená jednoduchšie chytiť slnečné lúče, a lepšie dážď zmýva strechy nečistoty, tým lepšie sa valí dole sneh a zhustené vo vnútri vody.

Páry sú nevhodné tu

Ak zime potrebujeme chytiť zriedkavé lúč slnka v lete nevieme, kam ísť. Horúci letný deň v našej oáze môže zahriať na 70 C, to je dôvod, prečo povinné'musí sunshield. Toto je nevyhnutným prvkom zimná záhrada bude ukladať nielen z spaľujúce slnko, ale aj z trápi zvedavými očami, keď večer zapnete svetlo a objaví sa na scéne. Z hľadiska ochrany našej záhrade pred prehriatím vonkajšie zatienenie zariadenia efektívnejšie než nainštalovaná v interiéri. Vonkajšie zatienenie trvá sunstroke stále vonku, tak to môže mať až 90% nežiaduceho tepla, vnútorný schopný pojať viac ako 40%. Ak ste sa rozhodli nainštalovať bezpečnostné žalúzie, vo vnútri zimnej záhrady, je najlepšie zvoliť farbu svetla, produkujú menej tepla. A strešné lepšie vybaviť vonkajšie zatienenie, ako hlavný ranu je potrebné na to. V lete, keď je slnko vysoko, jeho lúče sa takmer vertikálne dopadajúce na zasklenie z sedlová strecha.

Ale dobré sunshield nebude riešiť všetky problémy s prehrievaním zimnej záhrade. Potrebujete ventilačný systém, a nie len na boj proti prehriatiu v lete, a ak chcete znížiť množstvo kondenzácii na oknách v zime. Okrem toho, rastliny potrebujú špeciálne teplotných a vlhkostných podmienok (teplota 20-22? C, vlhkosť 40-60%). Najbežnejší spôsob vetrania zimná záhrada - s otvorením otvorov, v kombinácii so systémom klimatizácia a vetranie. Výfukové prvky sú zvyčajne vidieť v streche, príjem v dolnej časti zimnej záhrady. Spoločnou podmienkou je 20% z oblasti sklenený povrch zimná záhrada by mala otvoriť. Môžete nainštalovať transoms automatické otváranie, vzájomne'súvisiace so systémom climate-kontroly, ale pre zimné obdobie je lepšie poskytovať manuálne otváranie transoms.

Hostia z trópov


Samozrejme, hlavné postavy v našej záhrade - rastliny. Vyzdvihnúť a dať veľmi opatrne, berúc do úvahy všetky nuansy. Napríklad, mnoho rastlín miernej klímy požadované obdobie odpočinku s dostatočne nízka teplota (5-7? C)nebudeme môcť dovoliť. Takže od väčšiny kaktusy, azaleas, ruže a camellias je lepšie odmietnuť. A vybrať tropických rastlín: palmami, Obr stromy, dracaena, philodendron a passionflower, napríklad.

Srdce záhrady, je listnaté okrasné rastliny zdobia okrem'jer rok, ale málo miesta môžete prideliť a sezónne kvety. Môže byť mnoho rokov tulipány a hyacinths, narcisy, gpeari, crocuses, prvosienky, azaleas, chryzantémy, hortenzií. Môžete zasiať v kontajneroch a letničiek: calendula, voňajúce tabak, nasturtiums, snapdragons, balsams. Zvláštne kúzlo, v zimnej záhrade prinesie malé jazierko s hrnce z papyrus alebo Cannes, ktoré môžu rásť bez zvyšku celého roka. Môžete nainštalovať regály so zberom rastlín, a od stropu dotiahnuť siete pre vinutia hrozna. To je najlepšie pre zimné záhrady bude prístup udržateľného a nesie ovocie dvakrát ročne hrozna, "Isabella". Pekná záhrada bude vyzerať závesné kvetináče a mreže. V zimnej záhrade cítiť pohodlne nielen rastliny, ale aj ľudí. Pohodlné pohovky a kreslá, bude nikdy byť zbytočné tu. Osobné Eden pripravený. Vitajte, milí hostia!

Elena A. Kuznecovová

Zdroj: PRO Nehnuteľnosti

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика