вторник, 29 апреля 2014 г.

Pobyt zimovania

Jeseň nie je len čas zberu, ale lehota na stránkach príprava na zimu. Je to potrebné nielen vegetácie, ale aj rôzne zariadenia. Kvety, stromy, kríky, trávnik, voda, záhradné náradie, architektonické štruktúry - to všetko vyžaduje páde veľkú pozornosť. A viac leto bolo vykonaných prác na mieste, vážnejšie je potrebné starať sa o neho na jeseň.

Jesenné práce začne s čistením mieste v záhrade. Najprv zhromaždiť všetky opadané lístie a hnilé ovocie, a potom sa presťahuje do dôležitý postup - kopanie pôdy. Počas tohto procesu, ktorý odstraňuje všetky nežiaduce zvyšky vegetácie (topy zemiakov, paradajky a pod.), ako aj Boer'Yana. Kopať pôdy je tiež potrebné zbaviť škodlivého hmyzu. Drobné škodcov, zimovania na povrchu, by sa pod zem a zomrie. A tie, ktoré znáša mráz pod zemou, počas kopanie dostať na povrch a bude zmraziť pri teplotách pod bodom mrazu. Mali kopať, nie rozchode žiadne hrudky: glinistoi pôdy menej spevnené v zime a na jar to bude jednoduchšie, aby sa uvoľnili. Pôda by mala byť povinná'uistite sa, že zdroj hnojivá. Ideálny organické hnojivá a zmesí, ktoré nie sú obsahom dusíka. Skvelý nástroj na zlepšenie pôdy - piliny a vaječných škrupín. Ten, rovnako ako akékoľvek vápna látka, ktorá zlepšuje pôdnu štruktúru a znížiť jeho kyslosť. Shell pred vykonaním v pôde by mali starostlivo grind. Stromy sú obzvlášť citlivé na obsah rakytník rešetliakový a vápna, čerešne, slivky a čerešne.

Farebné sny

Závod na jar potešujúce ich majiteľov, časť musí starať sa o ochranu svojich zverencov". Pred nástupom zimy, je potrebné, aby sa spoľahlivo chrániť pred chladom niektoré kvet obyvateľov.

Ročné rastliny by mali byť odstránené úplne. Mimochodom, niektoré z ročného kvety môžu byť zasiate do neskorej jesene. Tieto zahŕňajú Iberia, calendula, Clarke, delphinium, maku, chryzantémy, RESEDA, Lobelia, Drummond Phlox, godec, dimorphoteca, lavatera, Nigella. V polovici októbra sa odporúča, aby rastlina tulipány, hyacinths, narcisy, Krokus, Bluebell, snowdrops. Semená sú zasiate na rovnom pozemku, na hornej posypeme zmesou rašeliny, piesku a organickej hmoty. To by ste mali urobiť, keď ste mrazu a zem sa zmraziť, ale v každom prípade nie skôr. Neskorá jeseň siatie dobré, že rastliny sa bude pohybovať v rast v prvých teplých dní a priateľstvo bude kvitnúť v sezóne.

Začiatkom októbra, odporúča sa na výsadbu cibuľovín: tulipány, hyacinths, narcisy, Krokus, Bluebell, snowdrops. V trvalka kvet rastliny na zimu stonky by mali byť rez a odumreté listy, potom uvoľnite zemi okolo rastliny a zalejeme humusu (kompostu). Teplo-milujúci rastliny ako plamienok, penstemon, fuchsia, Japonský anemones, crocosmia, kórejčina chryzantémy, levanduľa potrebovať dodatočnú ochranu. Ich Spud rašeliny alebo posedenie s smrek pobočiek.

Na vykopať a odstrániť na zimné uskladnenie potrebujú gladioly žiarovky a crocosmia, cineclube Dahlia, rhizomes Cannes, ako aj hľuzy begonias. Avšak, kým každá rastlina potrebuje svoj vlastný prístup. Áno, dahlias vykopať dlho pred prvým mrazom, a hľuzy sú umyté, dezinfikované v roztoku manganistanu draselného (0, 5-1 g na 1 l vody), dobre suché a čisté, skladovanie. Gladioly kopať do 2-3 týždňov po kvitnutia. Zem výhonky sú odstránené, clubdelicacy umyť pod tečúcou vodou alebo deň sušené na vzduchu, a potom zbiera v škatuliach alebo koše. Pri teplote 20-35 stupňov hľuzy sú uložené 4-5 týždňov, potom sú čisté.

V septembri-októbri môžete tiež zdieľať a rastlín, trvaliek: gypsophila, vasilati, Anemone, povodia, Lupin, linky, mnohé druhy zvon, svete-kvet, a iné. S prvými lúčmi jarného idú na rast a bude bodka krajiny. Ak má lokalita bylín (šalvia, rozmarín, tymian, horské slané, Ruta voňavé a yzop), potom radujte sa, pripraviť "ich na zimu nie je potrebné. Avšak, levanduľa, budete mať na pokrytie smrek pobočiek.

Osobitne by sme mali povedať o Kráľovnej kvetov - ruže. Pred nástupom studenej rez ruží, odstráňte choré výhonky, listy, púčiky. Rastliny sú liečení liekmi proti hubám a škodcom, Spud. Ďalšie práce boli vykonané v súlade s rose. Milujúci pekné ruže zaspať na vrchole suchého plytká vrstva rašeliny 15-20 cm alebo posedenie s smrek pobočiek. Pletistye ruží v zákrutách na zem, umiestnené na smrekové konáre a tiež krytu k hornej časti jedľa konárika, s viacerými vrstvami papiera, filmu. Stam ruže na koruny hodiť juty vrece bez dna, head'odkaz na neho z nižšie vyplňte suché listy alebo smrek pobočky a vedúci'kravatu top, a hlavne je zahriaty pásky z vrecoviny. Divoká ruža (Rosa acicularis) jednoducho robiť to cez zimu bez ďalšej ochrany.

Zimná záhrada

Väčšinu stromov a kríkov, ľahko prežiť zimu bez akejkoľvek špeciálnej prípravy. A napriek tomu existuje niekoľko aktivít, ktoré budú v prospech "zelená priateľov". Tak choré a suché konáre, budú musieť plodín, a kmeňoch ovocné stromy (jablká, hrušky, čerešne) sa vzťahujú lipovo - na prevenciu popálenín od slnka v zime. Na vápenné mlieko čistí zrážky, v roztoku niekedy pridať 100 gramov drevo lepidlo.

Väčšinu stromov a kríkov, ľahko prežiť zimu bez akejkoľvek špeciálnej prípravy.

Vždyzelených kríkov a ihličnanov (krušpán a rhododenron), je vhodné na pokrytie vyhodenie. Na jar slnko horí silne, odíde, odparí vlhkosť, ale koreňový systém nie je schopný "piť", pretože sa nachádza v zamrznutej pôdy. To je dôvod, prečo tieto stromy musia byť pokryté. Budú tiež hojné zalievanie - namočiť všetky root-obývané vrstvách pôdy, následne zamulchirovat povrchu.

Ak stromy sú tepla-milujúci druhov, pôdy korene v oblasti pokrývajú vrstvou lístia alebo kompost a Saul'opitý rohože, a samotnom voľne zabalené v vyhodenie alebo fleece. Film balenie by nemali byť používané, pretože podľa nej sa kondenzácie. Stromy majú čakať úplne listy - tak bude viditeľná fallen a hnilé ovocie. Musia sa'uistite sa, že odstrániť ktoré pramenia z ovocia, nie šíriť infekciu.

Ako pre dreviny-stromy, ktoré, na rozdiel od všeobecného presvedčenia, rastlín nesmie spadnúť, a v zime. V offseason, to bude drahšie pre prispôsobenie rastlín bude potrebné zavlažovanie, prerezávanie. A kto rýchlo crumbles. V zime, keď strom je v režime spánku, všetky tieto problémy sami sú odstránené. Tak odborníci odporúčajú jesene pripraviť len výsadbu otvor pre výsadbu veľkých stromov.

Ako na kríky, zima niektorých druhov (krušpán, rhododendron, skúmie krupnosti) bude dostatočná na pokrytie smrek pobočiek na ochranu pred tlakom snehu, teploty a námrazy. Vždyzelených kríkov (krušpán a rhododenron) a niektoré druhy ihličnanov (thujas, borovička), je odporúčané, aby kryt vyhodenie. Na jar slnko horí silne, odíde, odparí vlhkosť, ale koreňový systém nie je schopný "piť", pretože sa nachádza v zamrznutej pôdy. To je dôvod, prečo tieto kríky potrebujú tieň. Budú tiež bohatá zavlažovanie na jeseň, aby nasiakli všetky root-obývané vrstvách pôdy, následne zamulchirovat povrchu. Pre hardy rastliny ako viburnum, Spiraea a lila nič zvláštne potreby. V októbri minulého sezóny rez živých plotov, že sa stretli a strávili zimu v dobrom stave.

Na tráve v jarnej zelenej

Jednoduchý vzhľad trávnika je tiež potrebné pripraviť sa na zimu. Najprv musíte starostlivo odstrániť z koša - lístie, konáre, stonky. Mnoho dovolenkárov zvážiť, že nemusí robiť to. Hovoria, v zime, tento odpad bude slúžiť ako ohrievača a bude chrániť tráve od chladu. Ale v skutočnosti to nie je. Ako rastlina "deka" má zabrániť trávnik "dýchať" - začína hniť, je ovplyvnené mykotické infekcie a môže aj zomrieť. Aby sa tomu zabránilo, trávnik dôkladne očistí od všetkého.

Po trávniku, čistiť, to by mali byť upravené tak na jar, mladá tráva rástla s ľahkosťou. Odborníci odporúčajú, aby sa kosiť trávu, ako stručne, na nie viac ako 4-5 cm - takže je menej náchylné na ochorenia, a, navyše, na jar to bude jednoduchšie, aby sa vyčesáva a mladá tráva je ľahko pestovať. Tráva by mali byť rozdelené na dve alebo tri týždne pred prvým mrazom, že je, a to až do polovice októbra-od začiatku novembra. Na sub-zero teploty na kosenie príliš neskoro.

Na záver, s cieľom zvýšiť odolnosť trávnika, mal by byť kŕmený potaš hnojivo. Tiež, zelený trávnik môže byť napojená, ale len za predpokladu, že dažďoch sú veľmi zriedkavé. Ak ste často - opäť liatím vody na čokoľvek. V zime by ste nemali chodiť na lúke v zime bez snehu, alebo ak je mráz: môže sa poškodiť spiace rast púčiky na báze stonky obilniny.

Vodné procedúry

Ak má pozemok rybník, pred mrazom, musí byť zbavený opadané lístie. Vodné rastliny, zvláštna ochrana nie je potrebné, okrem tepla-milujúci sa musieť presunúť na hlbšie miesto (ak sú v črepníkoch, kde voda nie je mráz.

Ak v rybníku živé ryby, je potrebné zabezpečiť, aby v zime nemali zomrieť od nedostatku kyslíka. Toto bude potrebné vŕtať otvory a nainštalovať prevzdušňovače. Vetranie prispieť aj duté trstiny. Ak necháte zvieratá v rybníku nechcete, musíte dostať akvárium s kvalitu aeračného systému.

Ak na pozemku nie je umelý rybník, potom variť to pre zimné bude potrebné v súlade s jeho typ. Nie je to nič, keď voda je ohrievaná voda (drahé a zriedka nádrže). Ak nádrž je betón, zimná voda by mala byť vyčerpaný, potom kryt s vodou, tak, že tam nie je voda. Všetky zariadenia (čerpadlá, filtre), by mali byť odstránené až na jar budúceho roka. Najväčšie problémy sú s filmom nádrž. V zime, voda v ňom sa odporúča chrániť film od mrazu. V prípade, že voda je v poriadku, ľudí, ktorí majú bydlisko v rastliny by mali byť odstránené a umiestnené na zimu kapacity vody v chladnej miestnosti. V prípade, ak je voda hlboká, teplo-milujúci rastliny v nádobách môžu byť ponechané na zimu v rybníku, ale treba presunúť do najhlbšieho miesta.

Odborníci tiež radia na zimu, aby vo filme nádrž niekoľko plastových fliaš, polovice naplnený vodou. Vec je, že pri konštantnej teplote zmeny je tlak na steny nádrže, a ľad môže dôjsť k poškodeniu povrchovej úpravy. Plávajúce fliaš bude trvať niektoré tlaku na seba. Okrem toho, okolo fľaše v zime tvoril malý otvor, a to bude veľmi užitočná pre vodu obyvatelia, ktorí potrebujú kyslík.

Letné vodovodného a závlahového systému by mala byť vypnutá, odtok vody z potrubia a odstrániť hadice, že nie sú poškodené mrazom.

Konečné akord

V príprave na zimné musieť nielen rastliny, ale aj rôzne budovy, ktorá sa nachádza na ulici: swing, vykopal stoly a lavice, bazény, fontány, atď., v Zime je tu veľa zrážok, a môžu sa postupne zničiť materiálu. Aby sa tomu zabránilo, stavby slúžili v rôznych prístreškov. Môže to byť špeciálny povlak, stan štruktúr a dokonca aj stany. Sú vyrobené z PVC tkaniny a vydrží až 40 stupňov C.

Kostra markíza štruktúry majú tuhá konštrukcia, ktorá je založená na oceľový rám. Tvar dizajn môže byť rôzne (arch, štítom) a závisí od toho, architektonické riešenia. Rám je prekrytý plachtou kryt, môžete mať jednu alebo viac vrstiev materiálu. Na zimu je lepšie použiť viacvrstvových povlakov. Ak máte v pláne na ochranu budovy pred dažďom, na špeciálne prístrešky môžu byť inštalované v septembri, keď sneh v októbri.

Anna Bondarenko
Autor ďakuje za pomoc pri príprave materiálu spoločnosť "Yost"

Zdroj: zdspb. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика