вторник, 29 апреля 2014 г.

Zimná záhrada v krajine dom

Vlastník vidiecky dom má príležitosť urobiť celoročný charakter priestoru na svoje vlastné chuti, kde si môžete vychutnať výhľad obľúbené rastliny, znížiť stres, cítiť v jednote s prírodou.

Okrem ideálny doplnok k inter'interiér zimnej záhrady je tiež spôsob, ako rozšíriť obytný priestor. Je možné pripojiť do už existujúcich domov alebo do navrhnúť a postaviť súčasne s domom.

Najčastejším typom je sklo Konzervatóriu rozšírenie domu, stand'pripojený cez dvere z obytných priestorov. Niekedy zimná záhrada sa stane rozšírením obývacej izby, alebo jedálne. Tepelné straty sa znížia o dvojité Okná, energeticky úsporné náterové a priesvitné tepelnej izolácie.

Konštrukcia zimnej záhrady

Zimná záhrada sa skladá z rámu a skla. Pri montáži sa používa hlavne kostra z hliníka, niekedy - PVC, dreva, ocele. Dôležitou požiadavkou na sklo - bezpečnostné. Náhodou drvené, nemalo by sa dať kúsky s ostrými hranami. A, samozrejme, dôležitým faktorom je sila a hrúbky skla. Ako pravidlo, na fasádu použitých dielov tvrdeného skla o hrúbke 32 mm Pre strechy ako sklo spodnej časti je najviac často používaný nerozbitný vrstveného skla. Výber hrúbky skla závisí od vzdialenosti medzi krokvami viac, viac hrubé sklo by mali byť nainštalované. Jej veľkosť by mala byť taká, že sklo môže vydržať hmotnosti snehu, a zároveň, aby to bolo výhodné správania inštalačné práce.

Na zabezpečenie udržateľnosti budova musí staticky stabilná konštrukcia. Vysoká odolnosť má post-a-lúč konštrukcie. Odkaz farmy predpokladá vlastnú hmotnosť, hmotnosť snehu, a dočasných záberoch. Zároveň podporuje farmy musia zachovať potrebnú tuhosť v mechanické zaťaženie, napríklad vo vetre. Tak pod vplyvom týchto nákladov vo vnútri štruktúry nemá napätie, ktoré môže viesť k rozbitiu skla, dizajn by mal mať malé deformácie tolerancie.

Materiály na tému

Zimná záhrada v krajine dom
Zelený zimný
Zimná záhrada
Zimné záhrady z XXI storočia
"Zimné slnko" domácej
Na zariadenie, zimné záhrady, veľká plocha presklenia sa používa rám, štruktúry, práca s menej regály. V tomto prípade nosné konštrukcie musia niesť vlastnú hmotnosť, hmotnosť snehu a dočasných nákladov, ale s cieľom zachovať tuhosť potreby ďalšie prvky, ktoré môžu byť použité napríklad, posuvné dvere alebo okná, rámy.

Snáď najťažšie zimnej záhrady je strecha, pretože to je najviac vystavený nadmernému slnečnému žiareniu v lete a ľad v zime. Pre malé zjazdovky na streche hromadiť snehu, kanalizácie, to sa stáva ťažšie. A strmšie strechy, tým lepšie dážď zmýva nečistoty, lepšie pošmyknutia mimo snehu a z v - kondenzovaná voda. Ideálne je, ak sklon strechy bude mať 30-40 stupňov, v tomto prípade je lepšie "úlovky" slnečnej energie.

Ďalším dôležitým bodom je uzavretá. Všetky s'zlúčenín, vrátane miesta serverov vzduchu otvory musia byť vodotesné.

Minimálna veľkosť prstrare zimné záhrady 12 m2, ale je lepšie sa postaviť s rozlohou 15 m2. Vec je, že v malých zimných záhrad budú veľmi vysoké náklady na jeden štvorcový meter priestoru. Okrem toho, bude to ťažké rozhodnutie interiér'vnútorné "zelená", obývacej izby s harmonické kombinácie rastlín, nábytok, otvorený priestor. Výška zimná záhrada v strednej časti musia byť najmenej tri metre, ideálne výšky dvoch podlaží.

Konfigurácia zimné záhrady môžu byť rôzne, v závislosti od preferencií majiteľa. Formulár môže byť pravouhlé a polygonálnym a dokonca aj bicykle. Moderné vzory sú prakticky neobmedzené možnosti pre realizáciu snov. Spoločné zákona Uvádza, že menšie oblasti sklenené povrchy, nižšia teplota skoky v zimnej záhrade, a tým väčší zisk, pokiaľ ide o udržanie tepla v dome, na ktorú je pripojený.

Okrem iného, zimné záhrady sa nezaobíde bez využívania moderných technológií, ako napríklad: automatické udržiavanie teploty a mikroklímy, automatický ohrev skla na rozmrazovanie snehu na streche zimné záhrady, electrochromic zasklenie (opona vzduchu) a automatické vetranie.

Prírodný štýl

Pre každú zimnú záhradu, spravidla je váš vybraný štýl. To môže byť Stredomorskou záhradou s amphorae, malé sochy, prútený nábytok a palmy. Alebo Východ s Ficus strom, bambusu, fontány a ratanový nábytok. Ak času na starostlivosť malý, ideálny púštna záhrada, okres kaktusy a succulents.

Podľa štýl záhrady, aby vodopád, jazierko, šmykľavka z kameňov, trávnik, chodníky, osvetlenie a dekorácie. Záhrada je poskytnúť súbor náhodných častiach a komplexné starostlivo vybraných prvkov. Existuje mnoho variantov výzdoba zimná záhrada a len od hostiteľa, závisí od toho, ktorý štýl, ak chcete vybrať.

Poslednej dobe veľmi populárne tropické záhrady. Pretože táto záhrada má vlhké podnebie Rovníková džungli, je potrebné vytvoriť nádherný systém umelého zavlažovania. Teplota by nemala klesnúť pod 22 stupňov C. Jednoducho povedané, toto by malo byť po celý rok veľmi vlhké a teplé, pretože pestované ponuky rastliny môžu zomrieť rýchlo, vzhľadom na malý rozdiel teplôt. Nie menej pernicious a jasné slnko pre rastliny, ktoré sa používajú na žijúci pod háj veľké stromy. Pre Tropicana" je veľmi dôležité, dosvechivaniya od septembra do apríla. Navyše, v tme, a tma čase dosvechivaniya vyžaduje najmenej 12 hodín denne.

V tropickej záhrade sa pestuje paliem, papradí, ohromujúci krásu vína. Medzi tropické rastliny vyzerajú veľmi logické umelé jazero, brehoch, ktoré sú zdobené fittonia, prach, selaginellu, Sagittario alebo Soleirolia. Skutočným vrcholom tejto záhrade môže byť nielen orchidey, ale epifytické strom - špeciálny dizajn pre pestovanie exotických rastlín z čeľade bromeliads.

Vo Všeobecnosti, v tropickej záhrade, veľmi nákladné. Mnohé rastliny vyžadujú príslušné starostlivosti a podpory života systémov tieto dôvody by mali pracovať ako hodiny. V zariadení trópov, musíte starostlivo premyslieť systém zasklenia. To môže alebo dvojitým sklom vystužené plasty, alebo v balení s "teplé" hliníkového profilu.

Starostlivosť o rastliny

Nech typ zimná záhrada nebola zvolená, je dôležité, aby rastliny dobrý pocit. Pre tento účel je potrebné brať do úvahy potreby každého typu a vyberte skupinu v súlade s nimi. Je tiež dôležité dodržiavať základné pravidlá starostlivosti o rastliny.

Základné pravidlo zavlažovanie: lepšie menej, ale oveľa častejšie, ale postupne. Skutočnosť, že korenový systém sa nachádza v hĺbke 5 cm od povrchu. A ak si naliať trochu vlhkosti ku koreňom jednoducho nepríde. Ďalším dôležitým bodom je teplota vody. Je zakázané používať studenej vody, takže proces bude oneskorené absorpcie, začne hniť. Odborníci odporúčajú na použitie vody, ktorá zodpovedá teplote, v zimnej záhrade.

Teplota v zime je v dôsledku nízkej hladiny osvetlenia je udržiavané na nižšej úrovni ako v lete. Vo Všeobecnosti mikroklímu by mali zodpovedať biologické funkcie rastlín, takže sa buď vytvorili sa od seba líšia teplotných podmienok v rôznych častiach zimnú záhradu, alebo rastliny sú vybrané s podobnými teplotné požiadavky. Napríklad, paprade a begonias dobrý pocit pri teplote okolo 20 C, ale kaktusy potrebujú len 8 stupňov C. Gumené rastliny môžu žiť aj v stredných a v pohode teplotných podmienok. Potrebujete pam'nezabudnite, že pre väčšinu rastlín nebezpečných extrémnych teplotách. Preto je žiaduce, v zimnej záhrade systém, automatické udržiavanie nastavenej teploty. Ale pre nedostatok vlhkosti vo vzduchu začne suché listy okraje - aj s správne zavlažovanie. Vo SV'v tejto súvislosti sa odporúča pravidelné striekanie a umývanie listov.

Vetrať, záhrady tak, aby vetranie nie je prepnutý na ponoru studeného vzduchu. A, aby sa nadýchať čerstvého vzduchu, rastliny by mali, pokiaľ je to potrebné, pevné plány tu. Jeden z problémov, zimné záhrady - kondenzačná. Aby sa zabránilo hromadeniu vlhkosti a znížiť počet kondenzátu v zimnej záhrade musíte premýšľať cez ventilačný systém. Pri mechanické (ako s prirodzeným vetraním, je žiaduce, aby zariadenia boli upravené tak, aby vetranie sa môže začať a ukončiť automaticky, bez ľudského zásahu.

Žiadne rastliny nemôže byť dlhý čas, aby sa v plnom tieni, a v rovnakom čase, väčšina nebude tolerovať priamym slnečným žiarením v lete. Preto by ste vždy mali myslieť na umelé osvetlenie a v zime, a tieňovanie v horúcej sezóny. Pre rastliny, sú tam tri dôležité vlastnosti žiarenia spektrálne zloženie, žiarenie a denné trvanie fotoperióda (osvetlenie), a je dôležité pre človeka neškodné tohto žiarenia. Dnes je veľký výber flolan s rôznymi spektra žiarenia. Režim trvanie a svetlo (podľa kategórií rastlín) vám pomôže nájsť odborníkov.

Pôda sa zvolí individuálne na každom závode. Menší, "byliny'anest" a ďalšie jemné rastliny, viac "jednoduché", ktoré potrebujú v pôde. Pre väčšinu z succulents použiť piesok, ale pre stromov a kríkov musí byť "ťažšie". Niektoré vlhkosti-milujúci rastlín radšej vlhké pôdy.

Použitie rastlinných výrobkov pre zdravie a aplikácia zvyšuje vitalitu a odolnosť rastlín. Keď (okrem obdobia odpočinku), môžete použiť univerzálne použitie, obsahujúce dusík, fosfor, draslík a minerálne látky sú látky, ktoré sú potrebné v každej zelenej priateľ.

Jednou z dôležitých podmienok rastie silná a zdravá rastlina je dodržiavanie agrotechnical metódy v súlade s individuálnym požiadavkám (teplota a vlhkosť režimov, hustoty výsadby, osvetlenie a pod.). Proti chorobám použitím chemických metód (rozprašovanie fungicídy, draselného, Bordeaux kvapaliny) a mechanické metódy (odstránenie infikovaných rastlín). Ak rastlina je chorý, je žiaduce, aby sa izolovať od ostatných a na začiatku liečby zo série "Fitofarm". Ako pre obnovu a posilnenie dobrej vôle "Appin".

Škodcov, ako pravidlo, jeseň v záhrade alebo na ulici, alebo s rastlinami z obchodu. Preto je potrebné starostlivo skúmať rastliny pri nákupe, skúste zadať Konzervatóriu v outdoorové oblečenie a obuv, v ventilačný systém vybudovať jemné obrazovke. Ak škodcov s'objavil, je potrebné postrek rastlín prípravky typu "Iskra", "INTA-VIR", "Actellic".

Ako môžete vidieť, starostlivosť o zimné záhrady - zamestnanosť ťažké. Preto, ak zdroje povolenie, prenájom skúsený záhradník.

Anna BONDARENKO

Zdroj: zdspb. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика