вторник, 29 апреля 2014 г.

V hľadaní dokonalej podlahy -

Výber podlahy - zaujímavá otázka, samozrejme. Teoreticky, všetci vieme, čo by to malo byť hladký a odolný, krásne a trvalé, najviac ľahko sa čistí a šetrné k životnému bezpečné. A posledná funkcia, úloha, preto, ostatné veci rovnaké, pretože sú zamerané skôr, ako pravidlo, prírodné podlahová krytina.

Pri pohľade späť na dlhej histórii civilizácie, jednoznačne je možné konštatovať, že len dvadsiateho storočia urobil jeho skromný príspevok v prírode, vedy, vymýšľať takéto inovácie ako linoleum, laminátové a iných syntetických látok. Všetko, v skutočnosti, sa nezmenila od čias starých Egypťanov a starovekí Gréci: kameň a keramické dlaždice, mramor a inkrustované mozaiky, drevo a Mat slúžil pre človeka už tisíce rokov a stále zohrávať vedúcu úlohu v inter'interiér modernej domácnosti. Móda prináša len nuansy v estetiky materiálu a zdravý rozum umožňuje vybrať určité krytie, v závislosti od účelu priestorov.

Našťastie, dnes je tu možnosť vybrať si podlahy nie len na základe "chuť a farbu", ale aj z hľadiska pohodlia a funkčnosti.

Takže, v ideálnom prípade, podlahová krytina je spoľahlivý, praktická použiť dizajn, ktorý je tiež určený na zdobia obytný priestor, takže je útulný a jedinečný. Všetky tieto požiadavky sú splnené, najmä strom je stále vedúce postavenie v segmente dokončovacie materiály.

Mimo súťaž

Jedným z hlavných druhov stromov'drevené podlahy sú parkety. Tzv. blok parkety je popruh vyrobený z masívneho dreva v hrúbke 1, 5-2 pozri s osobitným tŕne a zásuviek. Materiál na výrobu parkiet najčastejšie pevné opadavé druhy, ako je dub, buk, javor, teak, javor, orech, čerešňa a iné. Veľmi populárne a najrôznejšie exotické parkety, najmä z bambusu, wenge, rosewood, santalové drevo, olivové, Manila, atď.

Podlahy sú krásne, niet pochýb, ale je to dosť zložité na spravovanie a ďalšiu starostlivosť. Napriek tomu, nedostatok fanúšikov, že nie je dodržané. Ako pravidlo, parkety vybral tých, ktorí má tendenciu klasické metódy usporiadanie inter'jer.

Avšak, vzhľadom k tomu, že klasiky sú mnohostranné, výrobcovia ponúkajú dnes exkluzívny rôzne typy podláh, ktoré sa líšia nielen vo farbe a veľkosti, ale sú prezentované, od jednoduchých až exkluzívne. Veľmi módne sú dnes považované za umelecké intarzované parkety, skladajúci sa z niekoľkých druhov dreva, zhromaždené v zloženie. Umelecké parkety, je geometrické (s pomerne jednoduchý obrázok) a krivkový, ktoré spolu s obvyklým kocky sú rôzne neštandardné prvky. Musím povedať, že moderné metódy spracovania dreva umožňujú vytvoriť podlahy, kráse a komplexnosti obrazu v žiadnom horší luxusný Palác parkety. Mimochodom, špecialisti-parkety-vrstvy na vedomie, že v posledných rokoch výhradným populárne podlahy, tam je presnou kópiou Pustovni. Ako môžete vidieť, túžba pre skutočne krásny poschodí majiteľov súkromných domoch nezničiteľný, aj keď náklady, ktorým sa takéto krytie je až niekoľko tisíc dolárov za meter štvorcový.

Prijatie tradície z minulosti a vzhľadom na rastúci dopyt po exkluzívnych povrchových úprav, moderné výrobcov ponúka dnes rôzne typy modulárny parkety, kde hodnotné druhy kombinuje nielen medzi sebou, ale aj s prvkami keramické, mramor a iný prírodný kameň, a tiež s kryštálmi Swarovski, perly a iné špeciality.

Nie je bez závesu

Veľký výklenok v segmente podlahové krytiny, je tzv masívne Dosky. Ako parkety, to je homogénny stromy'Jan die, ktorý je však veľmi rozdielne veľkosti: keď rovnaký ako parkety, hrubé (viac ako dve palca) šírka je 10 až 15 cm, a dĺžka môže dosiahnuť tri metre. V skutočnosti, masívne Dosky napodobňuje tradičné drevené palubovky, ktoré bolo miesto, kde sa vždy a všade. Moderné možnosť je iba za predpokladu na všetkých stranách upevnenia systému "groove-ridge", vyrobené z cenných plemien pole a môže pochváliť vynikajúcou kvalitou sušenie a spracovanie.

Masívna Doska má všetky výhody kus parkety, ale oveľa drahšie ako klasické kocky toho istého druhu. Hladko hobľované drevo podlahy ako sú relevantné v dnešnej inter'Yeri ako zložité umenie výtlačkov zo stromu.

Avšak, fanúšikov minimalizmu by mali byť pripravené pre niektoré prírodné prekvapení. Najmä na skutočnosť, že veľké prvky z prírodného dreva, sa budú líšiť aj v rovnakej série; individualitu každej Palube sa môže prejavovať v prítomnosti uzlov, nie cez praskliny, rôzne odtiene a iné nedostatky obsiahnuté v "živým" materiálom. Okrem toho, v priebehu času a pod vplyvom zmeny teploty a vlhkosti masívne Rada môže správať, a nie "primerane". Výsledkom prirodzeného pohybu dreva, sa trhliny. Avšak, v takom nešetrným a hrubým estetika majú určité čaro, čo len zdôrazňuje eleganciu a vznešenosť prírodného dreva.

Keď kompromis je možné

Viac ako polovica z ruskej (a Európskej Všeobecné) trhu podlahových krytín trvá parketové Dosky. Ako pravidlo, je laminované štruktúra pozostáva z troch vzájomne kolmých vrstvách. Horná vrstva je vyrobená z tenkého plátku cenné plemien pole, priemer je krátky a ploché tyče, lepené z živica z ihličnatých plemien; spodná vrstva vyrobená zo smrekového alebo borovicového preglejky.

Výhody parketové dosky sú, že je predávané ready-made bloky, je ľahko namontovať a zmontované vyzerá ako skutočný kus parkety je položený jeden z tradičných spôsobov, najmä "námestie", alebo "strom", alebo pevné Dosky, napodobňovanie "palube", ktorým sa pozdĺž steny alebo diagonálne miestnosti. Zatiaľ čo oveľa lacnejšie varianty prístroja strom'drevené podlahy.

Avšak, ako vieme, v masť... v skratke, ak sa prírodné podlahy špecialisti opatrenie 100 rokov a viac, masívne Dosky a dosť desivé, myslí to bude slúžiť mnoho generácií sedem's), parketové Dosky za bežných prevádzkových podmienok, "live" 10-15 rokov. Avšak, každý predajca rôznych určuje životnosť výrobku, v závislosti na hrúbke vrchnej vrstvy náteru, ktorá sa pohybuje od 0,5 až 4-6 mm, prípadne určí možný počet inštalácií. Nedostatky uvedené aj z hľadiska ochrany životného prostredia. Preto v posledných rokoch, na vlne módy na všetky prírodné zvládnuť parkety a masívneho dreva sa často používa vosk a olej. Parkety rovnaké Rada tu výrazne stratiť, pretože aj v etape výrobného je pokryté viacerými vrstvami laku.

Nie len trubice

Ak budeme hovoriť o prírodných typov podlahových krytín, to je nemožné myslieť na skúmavky. Viac nedávno, jeho úloha v porovnaní s inými dokončovacie materiálov bolo menšie, ale v priebehu posledných pár rokov bolo jasné, zmeniť, a dnes trubice sa čoraz viac stáva žiaduce prvok inter'jer.

A naozaj, čo viac by mohol jedno želanie: korkové podlahy sú nielen úžasne krásna, ale aj funkčné, a čo je dôležitejšie, užitočné. Žiadne iné prírodné podlahy má toto pružnosť, ktorá umožňuje chôdzu na uvoľnenie pohybového aparátu. Korková podlaha je úplne bezpečný, pretože je nemožné, aby sa pošmyknúť, vyhladí a vypne zvuk a dokonale udrží teplo. Okrem toho, má antibakteriálne vlastnosti, ktoré nemôžu prosím, najmä horliví zástancovia čistoty a tých, čo sú v dome malé deti. Ak budete pridávať ďalšie a nízke hygroskopická vlastnosť trubice, to nepochybne možno pripísať do kategórie univerzálnych materiály vhodné pre použitie vo všetkých oblastiach domu.

Podlahy z prírodného korku je "sendvič" z niekoľkých vrstiev drvený a lisovaný korok kôry, na tuhé dosky z dreva prach a dechtu, ako aj lícnej vrstvy, ktoré môžu byť dyhované z rovnakého trubice alebo cenné plemien dreva.

Životnosť tejto "sendvič" je rozšírený o špeciálne film, ktorý sa použije na výrobu dyhy. Avšak, film povlak je aj najzraniteľnejších: ak korku materiál nie je strach z mechanické deformácie a ľahko obnovuje v pôvodnej podobe, film sa môžu ĺahko poškodiť nohách ťažký nábytok.

Stavebné, korkové podlahy sú dvoch typov: float a lepidlo. Posledný je viac ťažké zvládnuť, a teda drahšie, ale viac odolné.

Výrobcovia ponúkajú obrovskú škálu čiapky pomocou početné varianty tvár dyhy. Áno a dizajnéri často colruyt korkové podlahy, čo je správny odtieň. V skratke, kryt korok dlhý prešiel dohovorov vidieckom štýle alebo rôzneho etnického a úspešne sa používa dnes na takmer všetkých inter'Yeri.

Alternatívou dreva

Čo sex naozaj sú rôzne. A ich vyberáme na základe štýl a funkcie miestnosti. Súhlasíte, že čelí materiálov pre podlahy by mali byť estetické a ekologické "presvedčivý", treba uznať, že v ostatných prípadoch sme očakávať od podlahovej krytiny je aj a vysokú pevnosť. Potom sme sa zase na kameň ako jeden z najstarších a prirodzenou cestou domov. Okrem toho, sme radi, že môžeme použiť keramické žula, ktorá nie je len obratne imituje prírodný kameň, ale vďaka predstavuje rôzne farby, veľkosti, štruktúry a dekoratívny dizajn, môcť, aby sa stal dominantnou okrem'vnútorné všetky štylistické smer. Nie menej predstavivosť dizajnér otvorí a keramická dlažba.

Materiály na tému

Laminátové: mýty a reality
Laminátové
Laminátové alebo obchodné linoleum
Vlastne, dlažba je plnoprávnym členom bytového zariadenia, spolu s rovnakými strom. Ale legitímne kuchyňa a kúpeľňa, moderné módne trendy a funkčné účelnosti otvorené keramiky dvere do obývacej izby, spálne, štúdie a dokonca aj deti. Po všetkých, keramické obklady, ako aj žulové dlaždice, náter veľmi spoľahlivý, priateľský k životnému prostrediu a veľmi nenáročná, je to oveľa lepšie v porovnaní s inými druhmi materiálov, a to aj z hľadiska ceny a kvality.

Je prirodzené, že väčšina dizajnérov radšej keramické dlaždice. Okrem tradičných, dnes je to schopný simulovať na akomkoľvek povrchu, dole do kože alebo, naopak, kov proti korózii a betónové dosky.

Netreba hovoriť, ako umne dlaždice imituje prírodné drevo, - podlahových krytín, keramických niekedy nemožné odlíšiť od bielené pole. Móda pre Antica prinútila výrobcov vytvoriť keramiky, a to nielen v rámci mramor a travertín, ale ako dve kvapky vody je podobné umelo vo veku textúru rovnaké dub; podobnosť s prírodnými pole keramiky dať ako obrázok a odtiene, a rebrovaný štruktúru, perfektne pripomínajúce VITASANA" kovová kefa dreva. Inými slovami, vzhľad modernej keramiky odráža celý súbor techník a manipulácie, ktoré sú používané na prevod dreva do módy podlahy.

Samozrejme, diskusia ekologicky čistých materiálov pre domáce sex môže pokračovať. Napríklad, venovať pozornosť Kam'spracovanie dreva. Nedávno, ako možnosť na poschodí si môžete pozrieť a sklo; milovníkov radikálny dizajn sa používajú ako vonkajšie rôznych kovových povrchov. Niektoré priamo požičal si od prírody - napríklad, zelené trávniky môže vykonávať funkciu sex, zvlášť, keď to príde do krajiny, z domu, na ktoré integrácie krajiny v inter'jer dnes je úplne normálne. Avšak, dosť je oveľa viac tradičné a ekologické testované spôsobov vývoja, a len možnosť miešať a kombinovať ich - a ešte viac. A bez ohľadu na to, v prospech aký materiál bude vašou voľbou, a čo je najdôležitejšie, na poschodí zodpovedajú vaše predstavy o ideálnej a dlhé roky zahrieva duše a príjemné na pohľad.

Jan ROSSO

Foto: gettyimages. com

Zdroj: zagorod. spb. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика