вторник, 29 апреля 2014 г.

Apríl prác

Apríl je čas, keď majitelia záhrady zaberá sám záhradný plot: po dlhej zime si môžete konečne priniesť, aby svoje pozemky.

Okrasné záhradníctvo existuje niekoľko jednoduché a jasné princípy, na zabezpečenie normálneho vývinu a prijateľný vzhľad rastliny, ale zo skúsenosti vieme, že väčšina záhradkárov opomína nich, vzhľadom nobodies veci. Ale v našom živote takmer všetky sumy malé veci, a často nie je nič dôležitejšie veci. Takže, čas hovoriť o detailoch!

Prvé práce: jar ostrihať

Poďme začať s kríkov a stromov, po všetkých, v apríli je čas urobiť pestovania. Najčastejšou chybou začiatočníka záhradník - odmietnutie plodín z mladých stromov a kríkov. Argumenty, ktoré v tomto prípade sú tieto: sadeníc málo ospravedlňujeme sa za neho, nebude sa získava silu a bude rozvíjať korunu. V skutočnosti, práve naopak. Mladých stromov po výsadbe rez s cieľom formovania a oprava koruny, vytvorenie silnej kostry a kompaktný korunu.

Začnite rezať rastliny potrebujú odstrániť suché, oslabené, poškodené a choré konáre. Aby sa zabránilo zahusťovanie koruny (a teda zhoršenie svetlo režim), musíte riedenie. Vždy je lepšie odstrániť dve alebo tri vetvy skôr, než mnoho menších.

Tvorba a prerezávanie okrasné kríky, samozrejme, závisí od cieľov dizajn, ale napriek tomu je dôležité pochopiť základné zákonitosti a osobitosti rastu a kvitnutia - v prvom rade vek výhonky, ktoré s'sú puky. Tam je rozdelenie kríky do skupín v závislosti od spôsobov, ako ozdobu. Do prvej skupiny patria väčšina listnatých kríkov, ktoré poskytujú zvýšiť v okrajových časti koruny. Ako orgován, Euonymus, buzilniki - robia minimálne opravuje prerezávanie. Rastliny druhej skupiny kopol kvitnutia kefa na bienále strieľa, a nemôžu byť zmazané. Omladenie, prerezávanie, aby sa zachovala geometrie sa vykonáva po kvitnutia, ktoré sa dodáva buď na jar alebo začiatkom leta. Typickými predstaviteľmi tejto skupiny, je oveľa Spiraea, Fortetsia, Syringa. Tretia skupina zahŕňa kríky, kvitnúce na rast bežného roka. Vyžadujú silné jarné plodiny, ktoré sa vykonáva ako skoro, ako je to možné pomôcť rozvoj silné výhonky, ktoré kvitnú v lete alebo na začiatku jesene. Z tejto skupiny panicled skúmie, Romney. Štvrtá skupina - kríky, ktoré majú dekoračnú zeleň. Oni tiež potrebujú silné prerezávanie skoro na jar. Ako Derain, hazel, starší, cotinus.

Druhý práce: pozornosť - ruže

V druhej-tretej dekáde apríla štart prerezávanie ruží. Dať tejto práci nie je nutný, pretože v teplé jarné púčiky sú skôr dotkol rastu. Okrem toho, po zimovania na vetvy často s'sú rôzne hubové a bakteriálne choroby, a včasné prerezávanie môže zastaviť ich šírenie. Ale hlavná vec - právo podporuje omladenie prerezávanie kríkov. Po vývoji nových životaschopných výhonky, že leto bude kvitnúť.

Rôznych skupín a odrôd ruží rez max. Pre všetkých skupín, povinné'povinné filé mrazené, čiernej, mŕtvych a zlomkovej časti z fotenia. Sám plodín sa skladá z rednutie a prerezávanie vetiev. Výška kosenia je určená tým, čo časť z minulého roku pobočky kvet-ložisko výhonky sú tvorené. Ak sa rozvíjať obličky len hornú časť minuloročnej priemyslu (to je typické pre Park a popínavé ruže), plodiny musí byť vysoké, ak z rôznych častí niečo nízka. Každá pobočka dovolenku v trvaní dvoch alebo troch obličiek, a v primorsly odrôd top Bud by mal byť umiestnený mimo ktoré vyrástli z nej uniknúť je infilled nie Bush, a šíri vo vnútri. Temperamentná odrôd a dobre wintered rastliny strih menej, takže viac pobočiek a obličiek, pestovanie a zle wintered kríky.

Prerezávanie ostré nožnice. Plátok snažiť urobiť prudký pohyb, že to bol hladký a nie vyrovnať uniknúť z tejto top Bud môže vyschnúť. Všetky sekcie kryt so záhradou ihrisku. Ak v minulom roku vzrástol bol chorý múčnatke, čierna mieste, hrdza alebo iné mykotické ochorenia, je sprej ich po orezávanie 2%Bordeaux zmesi.

Tretí práce: krmivo a kopať

Kvetinové záhrady vyžaduje vašu pozornosť, ako som začal ísť snehu. Navštívte trvalky kvety a okrasné kry v záhrade. Aby vložené ozubené koleso drážky pre topiť vody. Keď sa sneh bude padať, ale zem je stále poderse, stráviť hnojivo močovina alebo iné dusíkaté hnojivo (20 g/m2). Samozrejme, veľa záleží na počasí, ale zvyčajne na začiatku apríla mimo tepla izolačného materiálu cibuľovín kultúr (hyacint, Lily, Narcis) a na ktoré sa vzťahuje v zime trvalky. Z prvých teplých jarných dní sa začínajú jarné práce v kvetinové záhony. Uvoľnené miest a miest s trvaliek, viroluoto z nich Boer'Yana, ak je to potrebné, aktualizuje pôdy v záhony a kvetinové záhony, balkónom a v okne boxy), aby minerálne a organické hnojivo - kompost, list pôdy a komposty. Trvalky rastlín (Phlox, delphiniums, astry) odrezať staré vinice, ak nie je vykonané na jeseň tohto roku. Strom, listy, odstránené z kvetinové záhony, dať do kompostu haldy, miešanie ich so zemou, alebo vyplňte v skleníkoch ako biopalivá - ako otepľovanie vrstva hrúbky 40 cm nahrádza hnoja.

Čoskoro po uvedených predbežné práce na pozemku, prichádza čas na starostlivosť o rastliny priamo v kvetinové záhony. Po prvé, táto pravidelné liatím možné, m', ktoré sú zbavené vápna, vody, pred-zahrieva v sudoch na slnku. Potom pletie a hoeing, umelé zavlažovanie plodín a zničenie vrhnúť ich stonky. Po rozmrazení pôdy, z rhizomes irises otkrivaut pôdy tak, že sa na ne vzťahuje slnka. Irises lepšie rastú, okrem toho, že slnečné lúče zabiť baktérie spôsobujúce kazu.

Kríky a trvalky (Phlox, delphiniums, najkrajšie Lupin, sedmokrásky) pravidelne, raz za dva-tri roky, na jar, po objavení pôdy zárodkov, rozdelené na časti. Na ťažkých ílovitých pôdach sa vyskytuje najčastejšie na jar zdvíhacie rastliny ako pupalkový a bienále. Vzhľadom na náhle zmeny teploty, deň a noc, a v tom prípade, ak boli rastliny nie zamulchirovat jeseň, tak sa zdá, že "zvýšiť" korene. Musíte dať ich na ich mieste, zem, aby sa uvoľnili a zamulchirovat.

Trvalky prvýkrát uvoľniť skoro na jar (v hĺbke 8-10 cm). O sebe kríky pôdy by nemala rukoväť hlbšie než 2-3 cm, tak, aby sa nepoškodili mladé korene. Druhý uvoľnenie vykonané hneď, ako začnú pučať Boer'Yana. A keď sa na jar kopanie časti kvetu záhrada, vyhradené pre gladioly, vykonávať ošetrovanie pôdy. Jarná starostlivosť o rastliny v kvete miest a zahŕňa včasné kopanie a sušenie skoro kvitnúcich žiarovky cibuľovín rastliny.

Účasť vyžaduje a Alpine slide. Veď počas sezóny je zmyť do dažďa a topenia snehu "odpady" v pôde. Ak je to možné, jar aktualizácia stále plniaci materiál. Zmes štrku s pieskom na spodnej časti stonky rastliny pomôže izolovať ich od vlhkej pôdy. To by malo tiež byť odrezané všetky mŕtve steblá alebo výhonky - potom budú lepšie kvitnúť. Bolo by dobré, aby to všetko na konci apríla, keď pôda je len začiatok vyschnúť po snehu.

Práca štyri: starostlivosť o sadenice

V apríli príde čas vybrať Marca plodín letničky. Rastliny sú najlepšie vysadené v izolovaných kontajnerov. Malé sadenice v hrnce s priemerom 5-6 cm, veľké 8-10 pozri Studena-odolné rastliny - Astra, snapdragons, dekoratívne kapusta, gillyflower, Gaillard a chryzantéma - v apríli môžu byť prijaté v hotbed alebo studenej skleníkových (obhájené v chladné dni a chladné noci), a v meste - na zasklennú loggiu, samozrejme, ak je teplá. Každý "Natalka Poltavka" je potrebné venovať osobitnú pozornosť. Napríklad, sadenice, sladký hrášok štipku viac tretí list - ak chcete urýchliť vývoj silnejšie bočné výhonky. Mladí klinčeky Shabo priblížte sa viac s'piaty pár listov pre zlepšenie tillering. Pre popínavé rastliny konáriku prilepené na ich výhonky sú nie chaos.

Sadenice sú pravidelne výdatne a fed každých 10 dní. Lepšie aplikovať komplexné minerálne hnojivo typu "Kemira Suite", "Kemira univerzálny" (2 g na liter vody), nitrophoska (3 g / l), potrebný pre rast rastlín (2 g / l). Správne množstvo potrebné, aby sa rozpustil, ako by to malo pridáme vodu a vodné rastliny pri koreni.

Ekaterina GOLUBEVA

Zdroj: Vidieku prieskum

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика