среда, 30 апреля 2014 г.

Ako znížiť keramické dlaždice: tipy dom master

Ako znížiť keramické dlaždice: tipy dom master


Ako znížiť keramické dlaždice Keramické dlaždice je spoločný dokončovacie materiál s dobrou vlastnosti: odolnosť, pevnosť, dlhú životnosť, estetiku a jednoduché starostlivosti. Dlaždice sa používa pomerne široko: pre obloženie stien, a na podlahy a krby, krytiny, chodníkov, na ochranu Nadácie a fasád budov od vonkajších vplyvov, zariadenie, podlahy, atď.

Pre výrobu dlaždíc používajú rôzne kompozície v závislosti na jeho účel. To môže byť zmesou rôznych typov hliny, ako aj okrem prírodných zložiek. Proces pre dlaždice výroby je naliehavá skladba pod tlakom 500 kg/cm2, následné streľby peciach pri vysokých teplotách (od 1040, aby 1300 C) v závislosti od typu keramické dlaždice.

Pri práci s dlaždice často potrebujú svoje ostré. Tento proces môže byť vykonané nezávisle, je potrebné použiť vhodný nástroj, a dodržiavať určité pravidlá rezanie.

Nástroje pre rezanie dlaždíc

Na rezanie keramických obkladov potrebovať nasledovné nástroje: steklorez, dlažba, bulharčina, ako aj rezačky, videl krúžok a balerinka. Lacný a ľahko použiteľný nástroj je steklorez, ktorý sa odporúča v prípadoch, kde je potrebné pre rýchle rezanie dlaždíc v malých množstvách. Preto, a nedostatok použitie píly na rezanie dlaždíc je neschopnosť vykonávať veľký rozsah práce. Okrem toho, pri práci s nástrojom, ktorú potrebujú dobrú starostlivosť, aby sme na rezanie dlaždíc v mieste, kam chcete. Tiež musíte vedieť, že keramické žula takýto nástroj je lepšie, aby rez, pretože v jeden čas na to, to sa nepodarí, a mnoho kusy budú robiť rez unaesthetic a chudobnými. Pri práci s steklorez rez je určená na pohyb ruky práce.

Najpohodlnejšie, ale zároveň, celkom jednoduchý nástroj na rezanie dlaždíc je dlažba. Výhodami práce s ním, sú jednoduchosť a rýchlosť, ako aj malé množstvo. Ale znížiť kúsky dlaždíc, s veľkosťou menšou ako p'päť milimetrov placeret nebude fungovať.

Dobrý sekcie, rovné a hladké možno získať na rezanie dlaždíc tým, dlaždice, elektrické, má diamantový kotúč. Jeho výhodou je možnosť získania kučeravé rez, a nakrájame na malé kúsky dlaždíc. Pri práci s týmto nástrojom nebude produkovať veľa prachu, a s'sú v práci častice dlaždice spolu s prach usadiť sa v nádrži s vodou. Nevýhodou použitia varná doska je jeho značné náklady, včasné trvalo nahradiť vody v nádrži a musia spĺňať prísne bezpečnostné opatrenia pri práci.

Funkcie rezanie dlaždice dlaždice

Aby keramické obklady po rezanie placeret mal kvalitný a čistý rez, odporúča sa dodržiavať určité pravidlá práce s nástrojom, vzhľadom na charakteristiky procesu. Počas prevádzky, dlaždice sú pevné a pozdĺž línie požadované poruchy snipped v priamej línii kolesa. Ďalej je potrebné znížiť páky prelomiť dlaždice do dvoch častí.

Pred použitím nástroja je odporúčané pre kolieska pre uplatňovanie riziko, a guide frame, kvapnite niekoľko kvapiek oleja. Okrem toho sa v procese práce s nástrojom na monitorovanie upevnenie kolesa, ktoré má tesný, prevencia pohyby zo strany na stranu. Keď koleso je nosené, mal by byť okamžite nahradený novým položiek.

Na hustote dlaždice závisí na minimálnu veľkosť rezané diely. Tak, obklady, hustejšie, rezanie s dlaždice jednoduchšie. Aj v tomto prípade sa zvyšuje pravdepodobnosť, že stále lepšie rezu pri rezaní malých častíc veľkosti (5 alebo 6 mm). Ale ak stále nie je možné presne rezať malá časť dlaždice, odporúča sa použiť iné nástroje na rezanie dlaždíc, napríklad, elektrická rezačka dlaždíc.

Skôr ako začnete rezanie dlaždíc, odporúča sa, aby sa značka použije na povrchu rezu. Za to, že ste povinný umiestniť karty na báze nástroja, a líniu rezu kombinovať s volantom nástroj. Ďalej by ste mali zdvihnite rukoväť, poskytuje dotykové koliesko povrchu dlaždice z hornej časti. Stlačte odporúča mierne, len dať riziko na dlaždice. Táto časť kolesa, k tomu iba jeden, aby sa zabránilo nízka kvalita rezu. Za to, že by ste sa mali držať vonku a zľahka stlačte nástroj pen (pero) na ľavej strane (palec), a na pravej strane je jednoduché trafiť rukoväť. Ak kamene nie sú rozdelení, môžete zasiahnuť ťažšie, v opačnom prípade (keď dlaždice sú stále nie je zlomená) bude musieť použiť iný dlaždice.

Ak chcete narovnať plátky môžete použiť brúsny papier alebo ísť rez ostrý uhol brúsenie kameňa.

Dlaždice rez brúska a frézy

Aby kučeravé sekcie, rovné rezy alebo vykonávať rad paralelných rezov je dobré použiť nástroj ako bulharčina. Tento nástroj, na rozdiel od elektrických dlaždice, nevyžaduje špeciálnu prípravu krokov, je tu tiež nie je potrebné neustále meniť vody v nástroja.

Nevýhody práce brúska sa dá pripísať nízkej rýchlosti práce a vzdelávania v procese jemné častice dlaždice a prachu. Preto sa odporúča používať špeciálne ochranné okuliare, masku proti prachu a slúchadlá a starostlivosť s nástrojom. Aj bulharský žiada o odstúpenie od zmluvy, staré obklady.

Najjednoduchší nástroj na rezanie dlaždíc je rezačky sú obvykle používané získať kúsok z nesprávnej forme, ktorá je pre tvar rezu. Na nožnice sa používajú na úpravu zložiek na ich inštaláciu na povrch v blízkosti rámov dverí, alebo vodovodné kohútiky, ako aj prekážky rôzneho druhu. Pozitívne vlastnosti tohto zariadenia je možnosť rezania materiálov rôznych druhov, a tiež malé množstvo, a za predpokladu, s rôznymi formami rez. Nástroj má však svoje nevýhody. Tak, rezané dlaždice z chudobných a nerovnomerné, a tak zlepšiť ich ďalšie spracovanie brúsenie kameňa alebo brúsnym papierom.

Rezanie otvorov do obkladov

Nielen v rozdelení dlaždice na časti alebo vykonať ich strih je rezanie dlaždíc s rukami. Často, mali by ste spustiť v dlaždice otvory, ktoré je vhodné použiť dieru videl alebo balerína.

Pre rezanie okrúhle otvory kotúčová píla s karbidu tipy je pohodlný nástroj. Odborníci sa domnievajú, vystrihnúť otvory v dlaždíc pomocou takýchto videl ako najlepšia možnosť. Okrem toho, nástroj môže byť použitý pre prácu s rôznymi materiálmi, a tiež na získanie otvory v cementové dosky a kamene. Nevýhody používania kotúčové píly je teplotný šok na povrch materiálu a dlhý proces rezanie otvorov.

Na rezanie otvorov do obkladov kotúčová píla suché, ale pri použití voľné dlaždice týmto spôsobom môže mať za následok poškodenie škridiel. Dôvod pre tento jav je považovaný za malú rýchlosť vykonania a tam je to prehriatiu kachľové prachu a prachu, ktorý sa hromadí v oblasti otvoru. Inými slovami, je vznik teplotný šok, keď v spolupráci s inými nástrojmi, ktoré chýba. Napríklad, v rezanie dlaždíc s elektrickým dlaždice, poškriabaniu disku je neustále chladené vodou. Použitie diamond disku eliminuje zahrievanie povrchu dlaždice, pretože pracuje dosť rýchlo.

Aby sa zabránilo prehriatiu dlažba v procese vŕtania otvorov pravidelne neponárajte ho do vody, ktorá zmýva vyhrievané úlomky a prachu a dlaždice sa ochladí. Okrem toho si môžete predĺžiť životnosť rezného nástroja. Avšak, ak používate vodu je potrebné dodržiavať bezpečnostné opatrenia, keď je prístroj zapojený do elektrickej siete. Používanie batérií je menej nebezpečné, ale tieto nástroje často majú malé rýchlosť rotácie a nedostatočná kapacita na získanie kvality (hladké, plynulé) plátok na kameň alebo dlaždice. Tiež sú batérie vybité rýchlo, pretože tento nástroj vyžaduje značnú časť kúpnej sily.

Najlepší spôsob, ako vyriešiť problém v tejto situácii je použitie RCD - ochranný prístroj vypnutý, pripojte elektrické náradie. Tento prístroj automaticky vypne prístroj na skrat vyskytuje. Môžete použiť prenosné verzie tohto zariadenia a začleniť nástroj do uzemnenej zásuvky.

Takže zatiaľ čo rezanie dlaždíc sa ľahko udržiavať, odporúča sa z preglejky, aby sa rámček veľkosť trochu viac ako dlaždice a izolovať rohoch. Môžete tiež vyplniť túto rubriku s vodou, že dlaždice boli pokryté p'päť alebo šesť milimetrov vody.

Vŕtať nemal posunúť na povrchu dlažby, odporúčame pred znížením ho do vody, ťuknite na dlaždicu a punč až v smalt malé bodné. Po tomto dlaždice môžu byť znížené do vody, a drill bit nastavený v centre a na to, aby nástroj. Keď vŕtačku prechádza obkladačky, dlaždice povrch padá kotúčová píla a rýchlosť, vŕtačky odporúča sa, aby sa znížila málo. Tlačiť na pílu počas procesu rezania sa neodporúča, pretože môže viesť k vzniku rozporov.

Kotúčová píla je považované za bezpečné pre ľudí nástrojov, tak optimálne rezanie pri rýchlostiach od 100 do 200 za minútu. Hoci riziko poškodenia strane je preto pracovať s nástrojom opatrne.

Aj špecialistov v niektorých prípadoch sa odporúča znížiť diery pomocou balerínky, čo je výhodné v tom, že to má pastroudis manuálne nože. To vám umožňuje jednoducho rezať dieru akejkoľvek veľkosti. Ale škrty dlaždice sa ukáže, drsné, takže je lepšie použiť pre prácu s kovových povrchov. Ak chcete vystrihnúť otvory v keramických dlaždíc použiť špeciálne cvičenia. Okrem toho, balerínky ťažké center, ktoré môžu spôsobiť škodu, ako na dlaždice a nástroj sám.

Pre rezanie otvorov v keramických dlaždíc odborníci odporúčajú pomocou kruhovej dosky. Na rezanie dlaždíc nevyhnutnou súčasťou dobre použiť steklorez (ak chcete znížiť malé množstvo dlaždice) alebo elektrické dlaždice fréza, ktorá produkuje vysoko kvalitné, rovnaké kusy dlažby aj malé množstvo.

Prejsť na: Nástroj vybavenie satelitného → Pidorasi

Zdroj: www. materik-m. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика