среда, 30 апреля 2014 г.

Typy klimatizačných jednotiek

  • Všeobecné klasifikácia klimatizácia
  • Mono-blokovanie vzduchu-kondicionéry
    • Okenné klimatizačné zariadenia
    • Mobile alebo vonkajšie klimatizované
  • Klimatizácie split systém, multi-split systém
    • Steny (domáce) klimatizácia
    • Kanál klimatizácia
    • Kazetová klimatizácia
    • Strop klimatizácia
    • Stĺpec klimatizácia
  • Výber klimatizácia

Všeobecné klasifikácia klimatizácia

V súlade s najčastejšie klasifikácia klimatizácia, sú rozdelené do troch skupín:

  • Vzduchu v miestnosti-kondicionéry (RAC - Izba, Vzduchu Podmienok);
  • Semi-priemyselné klimatizačné zariadenia (PAC - Balíky Leteckých Podmienok);
  • Systémy priemyselných vetranie a klimatizácia (Unitárny).

Domáce série (RAC) sú klimatizačné zariadenia používané na chladenie priestorov s rozlohou až 100 metrov štvorcových. m - apartmány, malé obchody, súkromných izieb v kanceláriách a chalupy. Toto okno a mobilné klimatizačné zariadenia, ako aj nástenné split-systémy a multi-split systémy s kapacitou až pre 7 - 8 kW.

Pilotného klimatizácia (PAC), sú všetky delené systémy a multi-split systémy s kapacitou viac ako 8 kW. To potrubia, kazety, podlahy alebo stropu, stĺpec a niektoré iné typy klimatizačných jednotiek. S priemerný výkon 10 - 15 kW semi-priemyselné klimatizačné zariadenia sa používajú v elite bytov, kancelárií, chát, obchodných hál a iných priestorov s plochou do 300 - 400 štvorcových m

Pre priemyselné systémy vetrania a klimatizácie alebo len priemyselných kondicionéry sú systémové kapacitou viac ako 20 až 25 kW. Tento multi-zone VRV a VRF systém, Centrálna klimatizácia systém, systém, chladenie-fan coil jednotky, presnosť, Kabinet-typ a iné typy klimatizačných jednotiek. Sú použité na údržbu bytových a administratívnych budov, nákupných hál, športových areálov, priemyselných a špecializovaných zariadeniach s rozlohou viac ako 300 štvorcových m

Tu a ďalej podľa klimatizácia budeme rozumieť domácich alebo pilot, klimatizácia a priemyselné klimatizačné zariadenia zvážiť osobitne.

V návrhu vzduchu-kondicionéry môžu byť rozdelené do dvoch tried: monoblok - sa skladá z jedného bloku (okno, mobil) a split-systems - sa skladá z dvoch alebo viac jednotiek (steny, potrubia, kazety, atď.,).


Mono-blokovanie vzduchu-kondicionéry

Okenné klimatizačné zariadenia

V nedávnej minulosti to bol najbežnejší typ klimatizáciou (BK série). Teraz, takmer všetci výrobcovia ponúkajú okenné klimatizačné zariadenia kapacita od 1, 5 až 6 kW. Najjednoduchšie z nich môže iba studený vzduch, drahšie, majú klimatizáciu v režime vykurovania a diaľkové ovládanie. Hlavné nevýhody okno vzduchu-kondicionéry sú zvýšený hluk a potrebné pre inštaláciu v okne otvárania. Výhodou je nízka cena (200 - 250 usd) a jednoduchosť inštalácie, nevyžaduje špeciálne nástroje. S jeho nízkej cene okna klimatizačné zariadenia sú v druhom rade na popularite po split-systém wall typ.

Najnižšia cena, jednoduchá inštalácia.

Zvýšený hluk, montáž v okne otvárania.

Mobile vzduchu-kondicionéry (vonkajší vzduch)

Mobile alebo vonkajšie klimatizácia - jediný typ klimatizácia, že ktorýkoľvek užívateľ môže nainštalovať sami. Prenosné mobile v usa majú malé kolesá, takže je ľahko premiestniť ich z miestnosti do miestnosti. Ak chcete nainštalovať mobilná klimatizácia dosť priniesť flexibilné vzduchové potrubia dĺžka 0, 5 1, 5 m ulici cez okna alebo otvoru v stene. Cez tento kanál sa odstráni horúci vzduch. Nevýhody vonkajšie klimatizačné zariadenia sú zvýšený hluk z kompresora, limited power (zvyčajne nie viac ako 3 až 4 kW) a vysoká cena, porovnateľná s cenou delené systémy.

Okrem monoblok mobilné klimatizačné zariadenia sú prenosné, mobilné split systém skladajúci sa z dvoch blokov. Na výkon viac ako 3 až 4 kW výstup horúceho vzduchu cez potrubie technicky náročné, preto, hlavné jednotky, mobilné klimatizácie, plus malé vonkajšie jednotky s ventilátorom. Externý napájací visel z okna a pod'v kombinácii s vnútorná jednotka pomocou switchers'priestranný'zlúčeniny (kliknutia). Inštalácia takýchto mobile split klimatizácia je komplikovanejšie ako "klasické" monobloc systémov.

Nevyžaduje špeciálnu inštaláciu.

Zvýšenie hluku, vysokú cenu.


Klimatizácie split a multi-split systém

Split systém

Typ klimatizácia split-system pozostáva z vonkajšieho a vnútorného bloky s'pripojený elektrický kábel a medené rúrky s cirkulujúcou freón. Vďaka takýto návrh, najviac hlučné a objemné časť klimatizácia, ktorý obsahuje kompresor, montuje externe. Vnútorné jednotky môžu byť nainštalované v takmer v každej časti bytu alebo kancelárie.

Všetky moderné delené systémy sú vybavené diaľkové ovládanie (RC) (liquid crystal display). S jeho pomocou môžete nastaviť na izbovú teplotu s presnosťou až na 1-2 stupne, nastavenie časovača pre automatické zapnutie a vypnutie v stanovenom čase, nastavenie smeru prúdenia vzduchu, a oveľa viac. Vnútorné bloky majú filtrov, jemné a hrubé filtre na filtráciu vzduchu od prachu, tabakový dym, peľ, atď., Multi-split systém

Multi-split systém je druh delené systémy. Rozdiel je, že jedno vonkajšie jednotky spája viacero vnútorné - zvyčajne od 2 do 4 - 5 kusov. Vnútorné bloky môžu byť nielen rôzne power (zvyčajne od 2 do 5 kW), ale aj rôznych typov. Takéto konštruktívne rozhodnutie umožňuje uložiť miesto na vonkajšej stene budovy a nie kaziť vzhľad vonkajšie jednotky. Avšak, na rozdiel od všeobecného presvedčenia, nahradenie viacerých delené systémy na jeden multi split systém nie je zisk v cene, ako náklady na vybavenie je približne rovnaké, a zložitosť a náklady na inštaláciu je 1,5 - 2 krát vyššia, vzhľadom na dlhší komunikácie. Okrem toho, poruchy vonkajšieho block multi split systémy, prestaňte všetky vnútorné jednotky - z tohto hľadiska spoľahlivosti niekoľko delené systémy vyššie. Preto, multi-split systémy sú zvyčajne sa používa, iba ak je to možné umiestniť niekoľko vonkajšie bloky na vonkajšej stene domu.

Nízka hlučnosť, možnosť vyberte miesto inštalácie, široký výber vnútorných jednotiek, diaľkové ovládanie.

To si vyžaduje kvalifikovanú inštaláciu a údržbu.

Ďalšou výhodou je split a multi-split systémy je široký výber rôznych typov vnútorných jednotiek. Medzi nimi sú nasledovné úpravy: steny, potrubia, kazety, klimatizácia a stropný. Zatiaľ čo domácnosti delené systémy sú len steny typ, všetky ostatné vzduchu - pilot.

Steny klimatizácia

Najčastejšie a najviac prijateľné (od$ 400 - $ 500) - steny klimatizácia alebo klimatizácia steny typu. Niekedy sa nazýva aj domácich alebo izby, klimatizácia, pretože domy a apartmány sú často sú aplikované. Steny klimatizácia môžu byť nainštalované v ľubovoľnom malá miestnosť - kanceláriu, byt, obchod. Ich moc (2 - 7 kW) nechajte vychladnúť 15 do 70 štvorcových M. vnútorné jednotky klimatizačné zariadenia sú zvyčajne nainštalované v hornej časti steny, v blízkosti okna a vonkajšie - pod oknom. Takéto umiestnenie umožňuje znížiť vzdialenosť medzi blokmi a dĺžka interblock komunikácie, ktoré zvyčajne nepresiahne 5 - 7 metrov. Upozorňujeme, že domácnosti nástenné klimatizačné jednotky nie sú oprávnené žiadať na čerstvom vzduchu, to si vyžaduje samostatný systém vetrania.

Najnižšie ceny medzi delené systémy, široký sortiment.

Limited power (až 7 kW). Obmedzenia na mieste inštalácie.

Kanál klimatizácia

Kanál klimatizácia (niekedy to nie je celkom správne volať Centrálne klimatizované), inštalované v pozastavené alebo umelé strop, ktorá úplne zakrýva vnútorné bloku. Distribúcia chladného vzduchu cez systém tepelne izolované vzduchové kanály sa nachádza v strope neplatné. Vďaka takýto návrh, ducted klimatizačné zariadenia môže v pohode viacerých oblastiach. Typické kapacity ako v usa je 12 - 25 kW, ktoré je dostatočné na pohode malá kancelária alebo 4-5 izbové apartmány. Hlavný rozdiel kanál klimatizácia od zvyšku split - prívod čerstvého vzduchu, v objemy potrebné pre dôkladné vetranie upravených priestoroch.

Teda, použitie jedného kanálu klimatizácia umožňuje riešiť úlohy z oboch vetranie a klimatizácia celý kancelárie, bytu alebo chaty. Stačí len dbajte na správny výpočet vzduchu, výber klimatizácia pre chladiaci výkon a statického tlaku, poskytovať inštalácia elektrických alebo vzduchu, ohrievač na teplú vodu pre vykurovanie vonkajší vzduch v zimnom období.

Skrytá inštalácia, možnosť čerstvého vzduchu. Môže slúžiť niekoľko oblastí.

Požadované kazetového podhľadu a potrubný systém.

Klimatizácia kazety typu

Ak chcete nainštalovať kazeta vzduchu-kondicionéry, ako kanál, kazetového podhľadu je potrebné. Avšak, na rozdiel od kanál, klimatizácia, klimatizácia kazety typu distribuuje chladného vzduchu cez spodnej časti bloku. Preto, dolná časť týchto klimatizácia má veľkosť štandardného stropu dlaždice 600 x 600 mm, a na vysoký výkon dvakrát - 1200 x 600 mm a zatvorené dekoratívne mreže s distribúciou žalúzie. Hlavnou výhodou kazetová klimatizácia je aktívne, ako je viditeľné iba dekoratívne rošt. Ďalšou výhodou - jednotné distribúciu prietoku vzduchu v štyroch smeroch, čo umožňuje použiť len jeden zásobník vzduchu-kondicionér pre chladenie veľkých priestorov (pri použití na stenu delené systémy na dosiahnutie rovnakého účinku by sa mal používať 2 - 3 klimatizácia menšie).

Skrytá inštalácia, možnosť pre chladenie veľkých priestorov.

Požadované kazetového podhľadu.

Podlahy, stropu, klimatizácia

Ak v miestnosti nie je zaveseného stropu, alternatívna kazeta, klimatizácia, môže byť podlahy, stropu, klimatizácia alebo stačí stropná klimatizácia. Tieto kondicionéry majú malé hĺbky - 18 - 25 cm. Sú nainštalované, ako názov napovedá, buď v dolnej časti steny alebo na strop. Na to, že prietok vzduchu v prvom prípade ide hore, v druhom, pozdĺž stropu. Tento dizajn umožňuje rovnomernejšie distribúciu chladného vzduchu v celej miestnosti, a aby sa zabránilo priamemu tok ľudí. Existujú modely, strop vzduchu-kondicionéry distribúciu chladného vzduchu v štyroch smeroch, a tok energie je upravená osobitne pre každú oblasť. Takéto klimatizácia môže byť úspešne používané na chladenie budov komplexné podobe, bez kazetového podhľadu.

Možnosť montáže na strop a dole steny. Kazetového podhľadu nie je potrebné.

Nie sú určené na skryté inštalácie.

Stĺpec klimatizácia

Stĺpec klimatizácia (nemýliť si s priemyselného Skrinka s klimatizáciou) používa sa, ak vysoká kapacita chladenia a nie sú tam žiadne striktné požiadavky na priestory design. Tieto vzduchu-kondicionéry vo veľkosti pripomenúť, chladnička, majú vysokú váhu a ostanavlivayutsya na podlahe. Stĺpec vzduchu-kondicionéry vyžadujú pomerne veľkú plochu pre ich umiestnenie, pretože produkujú silné prúdenie chladného vzduchu, ktorý neumožňuje, aby sa v bezprostrednej blízkosti klimatizácia.

Viac energie. Kazetového podhľadu nie je potrebné.

To si vyžaduje veľa miesta na usadenie, ovplyvňuje dizajn.

Výber klimatizácia

V praxi, v 90% prípadov, stačí vybrať medzi oknom monoblok a nástenné split-systém. Iné typy vzduchu-v usa sa používajú len vtedy, ak okno, klimatizácia, alebo nasennik nie je možné vyriešiť úlohu. V domácom prostredí to je vzácne.

V triede budú cenovo najdostupnejšie. Absolútna minimálna hodnota - v okne vzduchu, tak s obmedzenými finančnými prostriedkami nie je žiadna iná možnosť. Delené systémy sú drahšie, "kondikov", ale majú rad výhod: vybavený plne funkčné diaľkové ovládanie vám umožní zvoliť umiestnenie inštalácie vnútorného bloku, majú nízky hluk, ľahko sa zmestí do inter'jer. Takže, ak máte dosť peňazí, je lepšie zvoliť split-systém wall typ. Výber delené systémy iných typov vnútorných jednotiek môže byť potrebné iba ak chcete kondenzovať veľké priestory - obchodné priestory, krajiny domy a elite bytov, bytových priestorov, a v tomto prípade je najlepšie požiadať o pomoc na odborníkov.

Zdroj: RFC Klímy

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика