вторник, 29 апреля 2014 г.

Celoročné lete. Zimná záhrada: krajina v inter'Yeri

Zimné záhrady alebo na Konzervatóriu dnes je komplex technických zariadení s high-tech inžinierske systémy, poskytuje podmienky pre rozvoj rastlín a zvyšok ľudí, a zároveň zníženie času na údržbu a prostriedky na vykurovanie. Samozrejme, nie na úkor komfortu.

Krásy zimnej záhrade je obzvlášť atraktívne v chladnom období, ale bohužiaľ, rastliny nie sú v každodennej starostlivosti o agronomická a pravidelné podujatia. Toto môže priniesť nie je všetko: skleník s exotických rastlín nie je na všetky obvyklé babičky ficus strom v rohu alebo unkillable kaktus na parapete. Takže prvá vec, ktorú musíte rozhodnúť: ste pripravení na značné náklady, čas a prostriedky pre rastliny.

Zimná záhrada, musíte vytvoriť projekt, a je žiaduce, aby sa to súčasne s návrhom dom - iba skleníkových pravdepodobné, že sa stanú jej neoddeliteľnou súčasťou, a nie cudzie Prílohe.

Pri tvorbe dokumentácie potrebné zvážiť, vietor, sneh zaťaženia a konštrukcie hmotnosti, čo v budúcnosti umožní vyhnúť sa problémom, stand'spojené s deformácia konštrukcie. Typ záhrada, závisia od jeho technické parametre a vybavenie používané. Aj keď samozrejme môžete ľahko upraviť záhradu podľa nového klimatického pásma. Ale to nie je dosť. Je žiaduce, aby plán a miesto: ihrisko, skladby, vstupná rastlín alebo inštaláciou kontajnerov, fontány a jedálenský skupiny. To umožní najlepšie na výpočet inžinierske systémy, ako aj "hrať" s ich umiestnenie, aby sa minimalizovali náklady na výstavbu.

Najjednoduchší Konzervatóriu - svetlé izby s veľkými oknami a pár desiatok kvetináče s rastlinami. To prakticky nevyžaduje špeciálne a, spravidla, drahé vybavenie. Avšak, z rastlín, ktoré žijú v tejto miestnosti, neočakávajte najmä veselá druhu - budú priťahovať svetlo a rásť smerom k oknu. Takže budete musieť nastaviť podsvietenie, ktoré im umožní rozvíjať rovnomerne.

Záhrada geografia

Na ktorej strane domu, aby si zimnú záhradu? Južnej strane - nie je to najlepšie miesto, pretože v lete, keď počasie je Slnečné, vzduch v pohári-uzavretý priestor môže byť zahriaty na 40-50 ° N

Rastliny v nej štart "horieť", a ľudia sa môžu dostať tepla ťah. Aj tieňovanie, vetranie a klimatizácia, nie sú vždy schopné udržiavať komfortnú teplotu. Ak zimná záhrada vyhovieť len z Juhu, mali by ste sedieť vedľa neho listnatých stromov, v lete sa bude poskytovať potrebné tieni a padajúce lístie, nebude brániť svetla prenikajúceho do miestnosti, v tme čas roka.

Zimná záhrada na Východnej strane domu prichádza k životu s prvými lúčmi slnka, a zo Západu intenzívne svetelné večer a nejaký čas udrží teplo akumulované počas dňa.

Ideálne umiestnenie - Severné a Severo-Východnej strane domu s rozptýlené a jednotné osvetlenie, ktoré nebude spôsobiť prehriatie a spáli listy. Okrem toho, zimná záhrada bude slúžiť ako doplnková ochrana domov z chladu Severné vetry.

Cesta do sklenenej strechy

Tradičné Konzervatóriu je sklenený Palác, pokryté s jednou vrstvou skla.

V našich klimatických tepelné straty v tento kolosálny konštrukcie a izolácie od okolia na minimum, ktoré je nepríjemné pre obe ľudia a rastliny. Náklady na vykurovanie sú veľmi vysoké, pretože poskytovanie rozdiel v 40 stupňov (napríklad pri -20 stupňov vonku a +20 stupňov v skleníku), si vyžaduje obrovskú spotrebu energie. Moderné priemyselné emisie skleníkových zasklenie lacné, ale nie veľmi estetické a odolný materiál - celulárnej polykarbonátu. Jeho dve vrstvy konštrukcie s rebrami, ktoré tvoria bunky, poskytuje niektoré izolácie. To nie je veľmi odolný, flexibilný a pohodlný pre inštaláciu, rozptyľuje slniečko, ktoré nie predísť potrebe zámienkou, ale znižuje riziko popálenia. Skleníkoch Botanickej záhrady, architektúru, ktorá sa snažiť, aby zaujímavé, kryt modulov polymérov s vzduchová medzera, sú zvyčajne vyrobené na objednávku. Okrem úspory energie, znižuje sa hmotnosť konštrukcie.

Zimná záhrada pozostáva z nasledujúcich hlavných komponentov: vertikálne zasklenie, ktorý umožňuje ľahké strešné a otváracie prvky (Okná, transoms, dvere).

Ako pravidlo, pre steny zimné záhrady použiť jednu alebo dve komory dvojité Okná s energeticky úsporné sklo, dvojité Okná, na strechy s externými stranami platia tvrdené sklo, ale vo vnútri - odolný triplex. Pre zasklenia zimnej záhrady s jazierko alebo bazén, je lepšie použiť dvojité zasklenie s elektrickým ohrevom, že zníži riziko misting Windows.

Hmotnosť skla presahuje hmotnosť jedného skle, takže potrebujete posilniť nosné konštrukcie sú vyrobené z vysokopevnostnej hliníkovej profil - to je viac odolné plastové a ľahší ako oceľ. Ako výsledok, menej regály a vyjdú von už, a skleníkových elegantnejšie. Pri stavbe zimnej záhrady a veľké oblasti sa spravidla uplatňujú nesie kovového rámu v kombinácii s hliníkovým profilom. Priesvitné strechy výrazne zvyšuje náklady projektu: náklady na výstavbu týchto stavieb môže s'päťkrát náklady na zimnú záhradu, kde len transparentné zvislej steny. Takže niekedy výhodné opustiť pevné zasklenie strechy a aby svetlo okno a umelé osvetlenie.

Vykurovanie a čerstvý vzduch

Teplo sa stratia, nie len cez sklenené steny a strechy, a prostredníctvom Nadácie, takže izolácie okolo obvodu zimné záhrady, je dôležité zabezpečiť požadované parametre na mikroklímu v priestoroch. Ochrana železobetónovou Základy z mokradí a mraziace výrazne zvyšuje jeho životnosť.

V závislosti od charakteru projektu zimná záhrada urobiť to, alebo jednoduché čistenie podlahy (napríklad, z prírodného alebo umelého kameňa, keramické dlaždice, linoleum), alebo na ktoré sa vzťahuje s cestičky medzi pôdy.

V prvom prípade, rastliny sú zasadené v kvetináčoch a kontajnery, tak, že sú ľahko pohybovať, ale záhrada štýl je trochu umelé, aby simulovali prirodzené spoločenstvo nebude fungovať. Ale to bude len byť odstránené. V druhom variante čistenie, bude mať viac času, pretože opadané lístie nie sú tak ľahko čistiť mimo trať, ale rastliny môžu byť zasadené priamo v zemi, vytvorenie zloženie prirodzenému.

Výkon vykurovacieho systému zimná záhrada by mala byť približne pol až dva krát vyššie, než je nevyhnutné pre takýchto zariadeniach na normálny stien a stropu, pretože tepelné straty cez Okná oveľa viac. Rozšírený a viac tradičným spôsobom - voda, kúrenie, radiátory. Avšak, v miestnosti pri tomto type vykurovania je ťažké prispôsobiť teplotu. Elektrické alebo vody teplej podlahy bude stáť drahšie, ale budú udržiavať konštantnú teplotu. Dobrý efekt je dosiahnutý s kombináciou teplé podlahy a radiátory. Nie všetky rastliny ako dnom, kúrenie aj teplú podlahu môže viesť k rýchlemu vysychaniu zeme v črepníkoch. V takýchto prípadoch, teplá podlaha môže byť vykonané iba v rámci skladby alebo Ihrisko. V silné mrazy nízkoteplotného podlahového vykurovania nemusí byť dosť, takže by to malo byť doplnené radiátory, ktorý sa nachádza na obvode v úrovni podlahy.

Klimatický systém je povinné'povinná časť moderné zimné záhrady, bez ohľadu na ich miesto určenia.

Potreby pre použitie klimatizácie závisí na účely priestoroch: nie sú potrebné v zbierke skleníkoch (ak nehovoríme o kolekcia Alpine rastliny), ale veľmi vhodné miesta pre to, aby suchý vzduch v zimných záhradách pre relaxáciu alebo miestnosti s bazénom. V lete sa opiera o klimatizácia nie je potrebné - bez dobrou zámienkou na Slnečný deň, sú takmer k ničomu. Rozdiel moderné systémy vetrania od bežných otvorených zárubňa je, že tieto zariadenia slúžil čistiť a zohrieva, vlhký alebo suchý vzduch. Okrem toho, dnes trh ponúka systém vytvorený špeciálne pre zimné záhrady. Oni nie len poskytovať čerstvé a ťažby použitého vzduchu, ale je schopný automaticky ovládať vetranie, teplotu a vlhkosť v miestnosti, a na odstránenie skleníkový efekt účelné výmenu, alebo zariadiť, aby recirculate vzduchu vo vnútri zimnej záhrady na riziko kondenzácie, atď.,

Pasívne domy, ktoré sú zvyčajne nainštalované zariadenie na rekuperáciu tepla, to dáva zmysel prekladať prevzdušňovacie zimná záhrada "na pleciach" dom nútené vetranie systému. Tým sa ušetrí na vykurovaní a klimatizácia.

Lesk, tieň, zalejeme

V Severo-Západnej oblasti rastliny budú potrebné ďalšie svetlo od októbra do Marca, a to najmä v zamračené počasie, že sme spasení, od novembra do februára. V pohode subtropickou záhradou počas odpočinku potreby rastlín v pokrýva menej ako v tropickej záhrade.

Myšlienka pohodlné osvetlenie človeka a rastliny sú mierne odlišné. Rastliny svetlejšie, tým lepšie. Samozrejme, jasné slnko bude horieť, ale je k dispozícii v domácnosti lampy takmer nikdy vypúšťať nadmerného pre väčšinu typov svetelný tok. Skôr, rastliny budú poškodené teplé, určených zdroj svetla ako svetelného toku.

Žiarivky optimálnu spotrebu energie, teplo a svetlo. Rastliny ako svetlo s významný podiel na červené a modré lúče. Podsvietenie je vhodné použiť špeciálny polani, ale ich ružové-lila odtieň príjemné nie pre všetkých ľudí. Ako kompromis, môžete použiť svetlo studené biele svetlo.

Treba poznamenať, že lepšie svietidlá s elektronickým pescarului zariadenie (elektronický predradník), ktoré poskytujú vysokú frekvenciu blikanie, takže je neviditeľné pre ľudské oko (na rozdiel od tradičných žiarivky s elektromagnetické začína regulátor zariadenia - EMPR).

Lampy môže byť čokoľvek, najlepšie s reflektory (prečo strácať svetlo? ) A nastaviteľnú výšku. Skutočnosť, že vzdialenosť do zariadení pre úspornejšie osvetlenie by malo byť malé, 15-30 cm (zostať v pohode, žiarivky, hot lampa by mala vykonávať). S rastom rastlín, výška lampy môžu sa zmeniť. Pre väčšie pohodlie, lampy by mali zabezpečiť, časovač alebo fotobunky, ktoré obsahuje lampu na jeseň osvetlenie pod určitú úroveň, ktorá je ekonomickejšie.

V lete, v zimnej záhrade druhého útoku - slnko, na jasný deň, to je jednoduché ohrieva malé množstvo skleníkov vysokej teplote. Dokonca aj na konci zimy, vo februári-Marci, to by mohlo poškodiť dikl zo svetla počas zimných rastliny - sneh odráža lúče a zvyšuje intenzitu slnka z rastúcu silu svetla. Starý dobrý spôsob zámienkou, vápna sklo nie je platné dnes, ako veľmi nevzhľadné. Najlepšie je, ak nainštalujete rolety alebo závesy, ktoré sú riadené manuálne alebo elektricky, vlastnosti a automatické modely.

Zavlažovanie v zimnej záhrade alebo ručne, z zavlažovanie môže alebo hadice, alebo pomocou drip systém. Druhá možnosť je menej esteticky krásna záhrada s kontajnerov (trubice ťažké masky), ale výrazne uľahčuje údržbu a umožňuje ponechať záhrada bez dozoru na určitý čas, napríklad na dovolenku. Zavlažovanie z zavlažovanie môže alebo hadica môže trvať veľa času.

Všetky elektrické spotrebiče môže'zlúčiť do jediného systému, spustenie ventilácie, ktorý sa otvorí okno, zapne svetlo, zavrieť záclony, zalievanie podľa potreby a udržiavať optimálnu vlhkosť a teplotu. Toto zariadenie môže byť pripojené k systému "inteligentného domu" na centralizované riadenie a automatizácia.

Zimné záhrady vám umožní vychutnať zelene s minimálnou starostlivosťou. Ale buďte opatrní s nové akvizície - neumiestňujte zakúpené rastliny, alebo kvety v blízkosti zimná záhrada. Odolné voči pesticídov skleníkových škodcov môžu pohybovať vaše zelená domáce Zvieratá, a zničiť ich bude veľmi ťažké.

Viktor TROCENKO

Zdroj: Vidieku prieskum

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика