вторник, 29 апреля 2014 г.

Zelená kláštore

Pričom rozhodnutie postaviť zimnú záhradu, mali by ste starostlivo zvážiť vzhľad a dizajn, jeho veľkosť, typ systému Windows, konfigurácia strechy, vetranie a vykurovanie. Dizajn by mal byť spoľahlivý, vnútorný priestor je chránený pred chladom a prehriatiu. A potom je vaša zimná záhrada bude slúžiť vám a kancelárske a jedáleň, a relaxačné miestnosti.

Možno, že ľudia vytvoriť zelená oáza doma, "vinný" ineradicable sen rohu záhrady Eden, v ktorej naši prví rodičia boli čisté a nevinné. Možno je to nevyhnutné potreby človeka ako súčasť prírody, že príroda je priestorový sám. V každom prípade, zimné záhrady sa stal skutočným stelesnením že, a ďalší sen. Zaujímavé je, že predchodcovia zimné záhrady boli takzvané domu orange, ktorý sa rozšíril v Európe v XVI storočí. Boli pravidelné skleníky, ktorý bol kultivovaný exotických rastlín z Nového sveta. V XVII storočí skleníkových premenil v skleníkoch, ktoré sú postavené č Palác éry. Priemyselná výroba kovov a skla určuje vzhľad v XIX storočí "klasických" zimná záhrada ako dekoratívne svetskej architektúry. V XX storočí, v dobe obrodenia zimné záhrady.

Pokus o klasifikáciu

Materiál konštrukcia zimnej záhrady je možné rozdeliť na: vyrobené z lepené nosníky, vyrobené z ocele a hliníka, plastu. Umiestnenie v priestore moderné zimné záhrady môžu byť rozdelené do zimnej záhrady pripojiť k hlavnej budove a zimné záhrady, navrhnutý oddelene od domova. Pripojené zimná záhrada sa môže pripojiť domov s jedným alebo z dvoch strán, ktorý sa nachádza na rohu domu. Okrem toho, zimné záhrady môžu byť integrované v dome, čo preniká do budovy zväzku s presklenou strechou. Podľa typu zimné záhrady majú niekoľko odrôd. Budova buffer je typ nebytových samozrejme, nie je vykurované miestnosti (presklené lóggiami, balkóny, vstupné predsiene). Na sezónne bývanie, kúrenie, zle Výsadbu Zimné záhrady sa dá pripísať na verande. Sám stojí za skleník. Je to samostatná budova, určená výhradne pre pestovanie rastlín s zodpovedajúcich klimatických podmienok (teplota, vlhkosť podmienky, osvetlenie a pod.), nie je povinné'nevyhnutne pohodlné pre ľudí. Počas zimnej záhrady je súčasťou životného prostredia človeka, kde klimatické podmienky v prvom rade ako pohodlné je to možné pre človeka.

Dizajn a konštrukcia zimnej záhrady

Moderné zimné záhrady je multifunkčný priestor, ktorý spĺňa celý rad požiadaviek, ktoré sa berú do úvahy pri projektovaní. Základné plánovanie a projektovanie požiadavky môžu byť formulované takto:

  • Oblasti zimná záhrada by mala byť nie menej ako 15 m2, jeho hĺbky, nie je menšia ako 3 m;
  • Sklon strechy je žiaduce, aby sa majú 45 stupňov;
  • Výška od úrovne podlahy na priesvitné časti 900 mm (nadpriemerné závejov);
  • Zvážte, orientácia zimnej záhrady na strany svetla.

Zaťaženie na Základ zimná záhrada by mala byť vypočítaná ako aj na Základ celej budovy. Pre mierne naložené základov je potrebné zabezpečiť opatrenia na ochranu proti deformácii Nadácie sezónnych teplota klesne. Pre zimné záhrady pripojené k hotové domy, je potrebné aplikovať špeciálne spoje, ktoré slúžia na vyvažovanie na základy zimné záhrady a domu.

Moderný dizajn Konzervatóriu sa uskutočňuje spravidla pomocou comp'počítačové technológie s prihliadnutím na všetky vaše požiadavky a priania.

Pri stavbe zimnej záhrady je možné vyčleniť dve základné fázy: vertikálne zasklenia a zariadenie na strechu. Dôležitým prvkom v architektúre strechy je strešná krytina. Môže to byť, napríklad, z mobilných polykarbonátu. Tento materiál má hrúbku 25 mm, úspešne kombinovať s dvojité Okná, má dobré izolačné vlastnosti, meškanie pevný spektra ultrafialového žiarenia.

Presklenná zimná záhrada

Hlavným faktorom pri výbere skla zimná záhrada - on bude prevádzkované sezónne alebo celoročné? Na tomto základe, výber jednotlivých metód a materiálov pre zasklenie. Presklenná zimná záhrada vo väčšine prípadov je priesvitné dizajn, podobná tej, ktorá je určená pre zasklenie otvorených oblastiach (verandami, skleníky, bazény a pod.). Klasické usporiadanie zimnej záhrade zahŕňa také základné veci, ako je vertikálna zasklenia a priesvitné strechy. V závislosti od rozmery zimná záhrada s ohľadom na vietor a snehové zaťaženie je statický výpočet konštrukcie, ktoré vám zaručujú maximálnu stabilitu. V niektorých prípadoch je potrebné posilniť zimná záhrada kovový rám. Ako kov môže byť konfrontovaný s hliníkovým profilom, jeho zem a farby, aby sa zabránilo galvanic páry. Hliníkový profil, ktorý sa použije pre zimné záhrady, farba šetrné k životnému prostrediu prášok polyester farby. Aj pri stavbe zimnej záhrady si môžete nainštalovať systém Windows, transoms a dvere z dôvodu univerzálna kombinácia profilov. Vertikálne zasklenie je štandardné dvojité Okná a sklenené strechy, zimné záhrady použiť dvojité Okná s tvrdeným a vrstveného skla.

Bočné zasklenia šikmé strechy, zimné záhrady by sa nemali'je rozbiť. Sklon usporiadanie sklo prechádza zaťaženie sa nachádza v spodnej časti tesnenie, ktoré by nemali byť plastové, že nie je valcované nadol, a nie uvoľniť silné upevnenie skla. Z tohto dôvodu uplatňovať tesniace profily z materiálov na báze kaučuku alebo silikónu, ktoré nie sú deformačné a zabezpečiť širokú stopu. Konštantný stlačením skla za predpokladu, bola uzavretá shtapikami.

Na vonkajšie tmelenie skla, pretože jeho neustálom kontakte s vodou, pred'sú zvýšené požiadavky na tesnosť. Navyše majú poskytnúť odvodnenie cez násobne nadol k odkvapovej hrane strechy (priekopa). Odkvape na strechu pred zimné záhrady by mali byť vyrobené tak, aby poskytovali odvádzanie dažďovej vody. Ak dolnej sklo, sklenené strechy, zimné záhrady, nebude chýbať pre SVES, po teplotný rozdiel bude to viesť k zničenie skla.

Výstavby malých zimných záhradách bude blížiť tento lacný materiál, ako polykarbonátu. Je ľahká, ľahko ovládateľný, má nízku tepelnú vodivosť. Najčastejšie vyrobené z polykarbonátu urobiť, skleníky, používať ako alternatíva k systému Windows. V porovnaní so sklom, napríklad, alebo filmy v skleníku z mobilných polykarbonátu teplota 10-15 C vyššie. Okrem toho materiálu, nárazuvzdorný, a v prípade správny výber hrúbky materiálov a na správnu montáž odolnosť voči snehu, zaťaženie vetrom, vrátane hradu. Majú polykarbonátové a nevýhody. Dizajn s ním by sa v ideálnom prípade sa namontovať, a to zahŕňa dodatočné náklady na komponenty a prísne dodržiavanie pokynov. Ak chcete používať zimné záhrady v ľubovoľnom období roka, potrebujete dodatočné vykurovanie. Ako plus a mínus nie je dokonalá viditeľnosť cez polykarbonátové sklo: všetko, čo sa deje, je vidieť na úrovni dim siluety.

So slnkom nie srandu

Všimnite si, že na Severnej strane niektoré rastliny nemusia mať dostatok slnečného svetla, a preto náklady na vykurovanie a osvetlenie bude maximálna. Zároveň, počas výstavby záhrady na Južnej strane by sa mal starať o ochranu proti prehriatiu a chladenie v lete. Ak zimná záhrada je plánovaná ako miesto odpočinku s malým počtom rastliny, jazierko optimálne postaviť sa zo Západnej alebo Východnej strane domu. Ubytovanie zimná záhrada v Juho-Západnej časti fasády môže viesť k nadmernému prehrievanie v dôsledku vplyv slnka. Postačí, keď spomínate, že v Marci pri vonkajšej teplote vzduchu +5 C hliníkový profil s naklonenie 30 stupňov môžu byť horúce v popoludňajších hodinách, keď je obloha na teplotu +80 ° C. V celom spektre slnečného ultrafialového žiarenia, je o 3%. Výsledkom tohto žiarenia môže byť tavenie materiálov, ako aj postupná deformácia väčšina organických materiálov. Z tohto dôvodu, konštrukcia zimnej záhrady pri výbere tesniace materiály, také faktory, ako je odolnosť proti ultrafialovému žiareniu, je veľmi dôležité. Všetky hermetics na základe zlúčeniny uhlíka, ktorý je polysulfides (Thiokol), polyuretánové, akrylátové a tak ďalej, odolné voči ultrafialovému svetlu. Jedinou výnimkou je polyisobutylene (butyl alebo meno), ale on, ako termoplastický materiál nie je vhodný pre tesniace radenie prvkov. Zo všetkých elastoméry (trvalo elastické tmely) len silikónové tesnenie odolné voči ultrafialovému.

V zimnej záhrady je potrebné regulovať teplotu a vlhkosť režimu udržiavať špeciálna mikroklíma.

Systémy na vykurovanie, osvetlenie a vetranie

V zimnej záhrady je potrebné regulovať teplotu a vlhkosť režimu udržiavať špeciálna mikroklíma. Systémy pre vykurovanie, vetranie a osvetlenie v zimnej záhrade je zložitý systém, ktorý zahŕňa architektonické konštrukcie, inštalácie, dizajn, interiérový dizajn) zelené rastliny a kvety, a odtok vody.

Najbežnejší spôsob vetrania cez Okná, ktoré otvory. Výfukové prvky sú usporiadané v streche, príjem v dolnej časti zimnej záhrady. Všeobecná požiadavka 20% plochy zimná záhrada by mala otvoriť. Môžete použiť automatické otváranie Okien, prepojené so systémom climate-control".

V zimnej záhrade prenos tepla procesov v zasklenie pod vplyvom slnečného žiarenia a sú založené na vlastnostiach sklo ignorovať krátkovlnné žiarenie, ktorý ohrieva predmety (podlahy, steny) v prílohách. Negresses, tieto položky seba dlho vyžarujú infračervené vlny. Vďaka zasklenie táto energia nie je uvoľnený mimo. Je to užitočné, nie len priame slnečné žiarenie a žiarenie obloha pokrytá oblakmi. Využívanie solárnej energie na vykurovanie je najefektívnejšie využitie žiarenia nepresiahne teplotu obmedzenia komfortu. Ako pre osvetlenie v zimnej záhrade, zatiaľ čo v dnešnej dobe existuje obrovské množstvo svietidlá rôzneho druhu a účelu, a to počnúc žiarovky led žiarovky. Najlepšou voľbou pre zimné záhrady sa používa na osvetlenie sodný lampy s kapacitou od 250 wattov a vyššie.

Inteligentná záhrada" - bez comp''yuter nie robiť

Ak chcete spravovať toto inžinierstvo komplex, zimné záhrady môžu byť vybavené comp'udarnymi riadiacich systémov. Spravidla sú integrované s procesorom "inteligentný dom". Riadiaca jednotka pre zimné záhrady urobiť takým spôsobom, že veľa problémov sa dá vyriešiť sami. Presné meranie technológia systém robí svoju prácu ticho. Jednotka má zabudovaný vnútorný senzory teploty a vlhkosti, ktoré sa zaregistrovať údajov v rámci zimnej záhrade. Meteo stanica poskytuje najnovšie moderné technológie: vetra senzor na meranie rýchlosti vetra, dažďový senzor, a okolitej teploty a slnečné krytu" na určenie intenzity svetla. Podľa nameraných údajov, počasie, automaticky, postupujte podľa pripojeného zariadenia.

Funkčný systém "smart záhrada", spravidla, sú zásobované z jedného transformátora napájania a teda nemajú priamu elektrického kontaktu so sieťou 220 C. umožňuje zvýšiť ich bezpečnosť počas prevádzky. Non-funkčné bloky sú zvyčajne umiestnené v menších blokov, vyrobené z plastu, ktorý môžete používať rôzne krabice s odnímateľným poťahom do sériovej výroby.

Elektronický systém mikroklímy control je určený na ovládanie a nastavenie parametrov externého prostredia, ktoré ovplyvňujú rast a životne dôležité činnosti rastliny. Riadenie a regulácia externého prostredia je realizovaná na nasledujúce parametre: teplota vzduchu, pôdy, teplota, vlhkosť, pôdna vlhkosť a svetlo. Kontroly a regulácie mikroklímy pre nich je vykonávané prostredníctvom automatizácie na základe jednotného elektronických komponentov.

Blokovať svetlo je určený na reguláciu požadované osvetlenie vrátane osvetlenia v zamračené počasie. S nástupom noci-time foto senzor bude vnímať tento pokles svetlo ako signál pre zapnutie podsvietenia.

Zimná záhrada, komplikované štruktúry, vyžaduje profesionálny prístup. Ale, raz správne inštalácii, budete odmenení mnohokrát.

Natalia Aleksutin

Zdroj: www. zdspb. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика