среда, 1 октября 2014 г.

Ak chcete chrániť váš domov, pre každého

Problém bezpečnosti krajiny dom je naliehavá. Ak chcete zabezpečiť mier domu pomáhajú technické prostriedky, ktoré dnes ponúka veľa. A našej recenzii vám pomôže rozumieť im, aby boli pripravení pre vecnú diskusiu s odborníkmi na príkaz bezpečnostný systém pre váš domov.

Skôr, než budeme hovoriť o rôznych spôsoboch ochrany krajiny domu, je zrejmé, že to môže čeliť počas vašej neprítomnosti?

Nebezpečenstvo pre drahé, aby vaše srdce a peňaženku majetku môže pochádzať z prírodných faktorov (záplavy, požiar), inžinierske systémy (únik plynu, break Kanalizácia) a z škodlivý (odcudzenie, poškodenie majetku).

Zvyčajne majitelia domov sú väčšinou zaujímajú o možnosť krádeži alebo požiaru. Dôvodom je, že tieto dva problémy, v prvom rade, existuje viac po druhé, priniesť najväčšiu stratu. Samozrejme, môžete (a mali by) poistiť svoj dom z takýchto cataclysms. Ale ešte lepšie sa vyhnúť. A na to by ste mali vybrať vhodné ochranné prostriedky.

Zabezpečiť vaše obľúbené letné sídlo alebo na chate od zlodejov, musíte vziať do úvahy všetky možné faktory ochrany. Po prvé, poďme vytvoriť votrelec fyzické prekážky. Tieto zahŕňajú ploty, brány, opevnené Okná, dvere, mreže, zámky a iné mechanické zariadenia. Ale ak je aj pozemok je oplotený betónový plot s silné brány, vchod do domu je zabezpečený s oceľové dvere a Okná, žalúzie, to nie je záruka, že útočník nebude preniknúť do vášho domova. Samozrejme, mechanického systému ochrany vytvoriť narážať na zlodeja, ale prax ukazuje, že bez elektronické zabezpečovacie systémy sú často stále nie dosť.

Nie krok za obvode!

Ak chcete zablokovať tzv. "začiatku invázie" cudzinec na chránené územia, je vhodné použiť ochranu perimetra systému. Ak páchateľ vyhýba sa priamemu kontaktu s plot (prestupuje cez plot, strechy, otvorte území), budete môcť "zistiť" špeciálne "o'objemnú" senzory invázie. Oni sú zvyčajne používajú ako sekundárny líniu obrany.

Pri výbere obvodu systému a brať do úvahy charakteristiky plot, terén, prítomnosti vegetácie, blízkosť železnice a diaľnice, elektrické vedenie, a pod. Spoľahlivé obvode systém by mal byť ľahko integrovaný so systémami video dozor, bezpečnostný a protipožiarny systém.

Odborníci rozlišujú lúč, radio wave, vibrácie, infračervené, optické vlákna a kapacitné periférneho systému.

Rádio lúča, ktorý obsahuje prijímač a vysielač UHF signálov, uplatňuje v prípade, ak je zabezpečená v súlade lúč medzi vysielačom a prijímačom. Tieto systémy sú schopné odhaliť páchateľa trestného činu, ktorá je v plnom rast, alebo krčí.

Radio wave "cítiť" útočníka pomocou dvoch paralelných vodičov. Takéto systémy sú inštalované na plot alebo pochovaný v pôde v hĺbke 15 až 30 vidieť Tento systém ochrany je dobre skryté, ale závisí od poveternostných podmienok, ktoré znižuje stabilitu parametrov.

Princíp prevádzky vibračné systémy založené na registráciu mechanické vibrácie plotu, s'objaví, keď sa zlodej snaží zničiť alebo prekonať obvode. Hlavným prvkom týchto systémov - kábel senzora, ktorý konvertuje mechanické vibrácie do elektrický signál. Tento systém umožňuje detekovať aj plíží alebo postupný.

Infračervené systémy sa delia na aktívne a pasívne. Aktívny infračervený systém sa skladá z vysielača a prijímača, ktorý sa nachádza v oblasti priamej vzájomnej viditeľnosti. Tento senzor generuje signál budíka prerušenia lúča pádu na jedno-rozmernom bloku. Charakteristickým rysom aktívne ray systémov je schopnosť vytvoriť úzke detekciu zóny. Pasívne infračervené detektory s priestorový diagram citlivosti vo forme lúča je jednoduchšie, ak chcete nainštalovať a nakonfigurovať, a ktoré sa používajú, ak je to potrebné na pokrytie krátke úseky obvode zóny'koni dopravy, brány, okenné otvory.

Deformácia optické káblové zmeny jeho optické parametre (napríklad index lomu) a, ako následok, vlastnosti žiarenia prenášané cez vlákno laserové žiarenie. Vlákno optické systémy sú nízka náchylnosť na elektromagnetické rušenie, ktoré umožňuje ich použitie aj v nepriaznivých electrophysical prostredie.

Kapacitný systém na ochranu perimetra systémy sú navrhnuté takým spôsobom: anténny systém je pripojený na elektronické jednotky, ktorá vytvára elektrický signál a opatrenia kapacity. Keď cudzinec prístupy elektródy alebo sa ich dotkne, kapacita anténny systém sa mení. Toto je elektronická riadiaca jednotka, ktorá generuje signál budíka.

Obvod bezpečnostný systém akéhokoľvek druhu by mali mať vysokú citlivosť zistiť aj najskúsenejší páchateľa. Okrem toho, takýto systém musí poskytovať minimálny počet falošných pozitív: nie reagovať na výskyt v oblasti ochrany vtáctva alebo malé zvieratá, nie na oheň, keď silný vietor, krupobitie alebo dážď.

Musíme poznamenať, že obvode systém nemožno považovať za prísne chránené územie. Jej cieľom je rýchlo informovať o neoprávnený prístup k webu. To je, samozrejme, môže narušiť páchateľa, ale zotavuje sám, on je nepravdepodobné, aby sa vzdali svoje zločinecké zámery. To je dôvod, prečo, pred inštaláciou obvode systém, je potrebné jasne predstaviť, čo sa stane, keď sa spustí alarm. Sú tam tri varianty udalosti rozvoja. Prvý: dostanete tiesňové volanie z GSM vysielač do vášho mobilného telefónu. Po druhé, signál sa odošlú na policajnú stanicu. Po tretie: signál bude k dispozícii v komerčných bezpečnostných služieb.

Bedlivého

Veľa majiteľov krajiny chaty si uvedomiť, že sa nedá robiť bez spoľahlivý monitorovací systém.

Najdôležitejšia časť tohto systému - intercom. Jeho monitor s malú obrazovku, stlačte tlačidlo ak chcete zobraziť snímku odoslané z pripojených kamier a tlačidlo pre otvorenie zámku, zvyčajne inštalované v interiéri. S jeho pomocou budete môcť hovoriť s návštevníkom a otvoriť dvere. Druhá časť videa dvere telefóny systém - hovor panel je nainštalovaný na vstupe / 'jazda na pozemku, miniatúrna kamera a tlačidlo hovor.

Kamerové monitorovacie systémy sú zvyčajne nainštalované na preskúmanie celého vnútorného priestoru vaše stránky. Výkon a funkčnosť prichádzajú v niekoľkých odrôd. Modulárny sa skladajú z elektronickej Dosky a jednoduché v'Chivu. Platia pre video dohľad na miestach so stabilnou pokrytie, a v takom prípade, keď je potrebné monitorovanie Všeobecných plánu. Miniatúrne technické "plnka" a rozsah rovnakej modulárnej, ale sú viac "elegantné" veľkosti. Dome na technické parametre sú podobné modulárny alebo miniatúrne. Sú umiestnené v strope a upevnené na strop. Kabinet - najbežnejší typ videa kamier. Zvyčajne vo forme parallelepiped a sú vybavené s dobrým o'objektív. Integrovaný fotoaparát je vybavený rotačné zariadenie, a o'objektív s premenlivou ohniskovou dĺžkou. Môžu byť ovládané pomocou diaľkového ovládača vyberte sektora na monitor a ak chcete zobrazenie priblížiť alebo oddialiť o'CT, že záujem.

Mimo osvetlenia, ako je známe, počas dňa mení, takže pre systémy ulici prehliadka v'návykové s automatickou clonou. Aby sa zabránilo škodlivým poveternostným vplyvom používania ochranných krytoch.

Zložitosť systému dohľadu závisí na charakteristikách o'objekt, ktorý je chránený. Tak, skromný dom je pomerne jednoduchý video dvere s obrazom na monitore. Dobre, veľká chata je potrebné sofistikovaný digitálny kamerový systém pozostávajúci z otáčanie a stacionárne externé video kamery, Quad alebo multiplexery, s výstupom na monitor alebo vedúci televízna stanica pre zobrazenie na všetky TV. So správnym dizajnom, kamerový systém vám umožňuje ovládať takmer celé územie chata a okolie. Avšak, ako pravidlo, video nie je dosť. Okrem toho, tiež záznam. Ak sa dozor vykonáva cez veľké oblasti, vysoká rýchlosť nahrávania nie je nutné, dosť o 5 snímok / sek.

Proti krádeži a požiaru

Ak sa uvedené zariadenia a systémy môžu ochrániť svoj majetok pred útokmi zo strany neoprávnených osôb, bezpečnosti, požiarnej signalizácie, respektíve, bude vás chrániť aj z ohňa. Okrem toho, že takýto systém je schopný reagovať na nižšia izbová teplota, únik vody, potrubie, úniku plynu a iných umelých problémy.

Systém bezpečnosti a požiarnej signalizácie obsahuje závažné technické nástroje. Medzi nimi sú: príjem-ovládacie zariadenia a konzol, požiarny alarm-starter, protipožiarnej kontroly zariadení, osobitné zdroje napájania.

Najdôležitejším prvkom ohňa a poplašných systémov sú detektory (detektory). Tieto zariadenia môžu odradiť zlodeja hlasné sirény, ak chcete odoslať signál budíka na políciu informovať hasiči dymu alebo náhly nárast teploty v miestnosti alebo dokonca sami uhasiť oheň.

V zásade rôzne detektory. Kontakt reagovať na lámanie Okná, dvere, brány. Hlavné komponenty takéhoto detektory - jazýčkový kontakt, ktorý je namontovaný na stacionárne časť návrhu, a magnet, ktorý je namontovaný na pohyblivé časti, napríklad na dvere. Infračervené, alebo pohybové senzory reagujú na teplo ľudského tela. Akustické zvyčajne aplikuje na registráciu zvuk rozbíjajúceho sa skla, takže inštalované na stenu alebo strop v blízkosti okna. Vibrácie chytiť vibrácie povrchy, na ktorých je nainštalovaný (rámy Okien, stien, striech, atď. ) Dym detekuje dym miestnosti. Teplo aktivuje, keď teplota v miestnosti. Kombinované detektory kombinovať rôzne typy detektorov, napríklad, dym plus teplo, ktoré výrazne znižujú pravdepodobnosť vzniku falošných poplachov.

Ako pravidlo, v krajine domy s hlásičmi požiaru nainštalovaný v kotolne, rozvádzač, garáže, o sauny - v oblastiach s vysokou požiarne nebezpečenstvo.

Najvhodnejším prostriedkom na automatické hasiace v živote sú hasiace modulov, ako sú lacné, jednoduché na údržbu a šetrná k životnému prostrediu. Okrem toho, väčšina z týchto modulov môže pracovať pri prijímaní signálu, požiarne senzory (režim elektrické štartovanie) a v prevyšuje kritickú teplotu (self-spúšťanie).

Bezpečnosť "mobilný telefón"

Pri vytváraní bezpečnostného krajiny domu ako riadiacu jednotku, môžete použiť váš mobilný telefón. Stačí len ovládací panel, GSM modul a modul domácej automatizácie. Ozbrojené s týmito zariadeniami, s pomocou "mobilný telefón", môžete vidieť stav zabezpečovacie systémy, poplachové systémy, podporu života systémov, kúrenia, vody a elektrickej energie.

Možnosť zabezpečenia systému na základe celulárnej siete je veľmi široký. Zabezpečujú pripojenie senzorov, bezpečnostné, požiarne a poplachové systémy, snímače úniku vody, kontrolu a úniku plynu. Môžu okamžite informovať majiteľa domu s pomocou sms-správy na stav systému. Môžete si vypočuť deje o'objektu a komunikovať s ľuďmi, ktorí sú v dome, alebo plot. A dokonca diaľkovo ovládať a program prevádzka elektrických zariadení (osvetlenie, domáce spotrebiče a kancelárska technika), ktoré vytvára efekt prítomnosti ľudí v dome odohnať votrelcov.

Bezpečnosť založené na jednu z celulárnych sietí, ekonomické a spoľahlivé. Môžu byť uvedené do prevádzky v krátkom čase a s minimálnymi nákladmi. Zvyčajne v takýchto systémov používať bezdrôtové senzory, ktoré môžu byť nainštalované a kdekoľvek vziať so sebou, keď ste v pohybe. Rozsah systému je dostatočne veľká a je obmedzená na pokrytie a kvalitu GSM pokrytie.

Pri vytváraní bezpečnosti založené na celulárnej siete, odborníci odporúčajú používať GSM modemy a modulov, ako domácnosť trubice pre dlhodobé použitie nevhodné. Regulátor a vysielača modul pozostáva z GSM vysielač je lepšie kúpiť spolu, inak nie je zaručená kompatibilita. A samozrejme, zariadenia musia byť certifikované a komponentov, montované v továrni.

Predmet úspory nadobudnuté "overwork" nehnuteľnosti zostáva relevantné pre ľudí s akoukoľvek úroveň príjmov. S výskytom na trhu bezpečnostných systémov rôznych cenových kategóriách chrániť svoje domovy ešte dnes je v moci každého majiteľa domu!

Zoya Dedinska

Zdroj: zdspb. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика