четверг, 30 октября 2014 г.

Poistenie opravy je potrebné, alebo nie?

Jeden deň v našom dome bola nepríjemná, ale veľmi typický príbeh... Tú noc dôchodca Efim Bodrak nemohol spať. A iba to bol myslel, že by náhodne rojenia v hlave, pomaly začal klesať a klesať ako zazvonil telefón. Bodrak puffing Prokoshev v tmavej chodby. Nazýva najaktívnejších Zástupca pod'na koni, sused zdola. Ona vždy prísne dodržiavať štátu, sanitárnej keramiky susedov, okamžite saskana, ak niekto hučanie žeriavy alebo tečúcej vody vo wc misa. Tentoraz ona bola pri-hystéria - JEJ byte nalejte! Prvé podozrenie bol na dôchodku Bodrak, pretože žil vyššie panny'piatom poschodí. Bojí starý človek starostlivo kontrolované, kúpeľňa a kuchyňa na prítomnosť stojatej vody na podlahu. Nájsť nič, pozval obshestvenny osobne na zabezpečenie nie sú žiadne zdroje úniku. Po dlhých spoločný prieskum bol všimol, vlhkom mieste na strop v kuchyni. Bodrak hanbiť povedať, dokonca šťastný, znamená to, že hnev bude nepadá na neho. Hľadať zdroj katastrofy na 10. a 11. poschodí boli neúspešné. "Škodcov", že spal spánku spravodlivých, boli obyvatelia s 12-teho poschodia. Oči "vyšetrovania brigády" predstavuje obraz pred povodňami.

"Pomoc! " Ticho navrhol Bodrak a mal pravdu. Pretože odrezať vody sa podarilo len v dvoch hodín v noci, keď bol chytený sa potulovali po zemi, na povinnosť mechanik z Bývanie office.

Ďalšie konanie medzi susedmi nie je potrebné diskutovať. Ale musím povedať, hnev zaplavené bol spravodlivý - škody spôsobené vodou ich majetok bol priamo úmerný počet podlaží bytu. Na 11. poschodí bola poškodená (alebo zničené) všetko. Chudák, majiteľom bol na chate a bolo ho možné nájsť iba v dopoludňajších hodinách. 10. konečne a definitívne opuch von parkety, a na luster a rozvody pokryté plne, nehovoriac o strop. Náš hrdina, môj milý Botrana, na strop v obývacej izbe a kuchyni zlomil zložité mieste. Zástupca 8. boli duševne pripravení na "pádu" dlaždice v kuchyni.

Ale hlavná vec. Tragická bola situácia zhoršuje skutočnosť, že páchatelia "oslava" nahradiť škodu nešiel. Navyše inteligentný pobyt 11 dúfala, že to pomôže a poisťovňu, v ktorej má poistený svoj majetok. Ale jeho nesmelé dúfa, že neboli opodstatnené. Poistiť majetok, on poistený, ale ako sa ukázalo, z požiaru a krádeži, ale nie od vody, záplavy...

O rozkošný stagnuje, časy, časy Všeobecnej márnivosti! Teraz sme hrôzou uvedomil si, koľko môžete urobiť, "rekonštrukčných prác" ako objem dnes, v ére celkom a univerzálny rekonštrukciu? Rozprávali sme sa veľa našich priateľov a známych, a počul takto: ako sa hovorí, pre prípad núdze byť poistený sa zdá byť potrebné. Ale všetci sú presvedčení, že odškodnenia za to, čo sa nemalo byť ústretový. Stále, poďme sa pokúsiť pochopiť, ako na poistku predložiť svoje byty a je možné v zásade?

Čo je čo?

Väčšina z hlavných ruskej poisťovne, ktoré sa starajú o nehnuteľnosti záujmy jednotlivcov (občanov), okrem iného poistiť:

  • apartmány, že je, kapitálu stien a stropov;
  • dokončovacie bytov a technické vybavenie.

V prvom prípade, že osoba môže poistiť obytný priestor sama, bez jej obsah. Nedávne tragické udalosti (požiare, teroristické útoky, výbuchy plynu v domácnosti) presvedčivo ukázal: "úplné vymiznutie" apartmány, bohužiaľ, možno. Ale máme záujem je stále druhý bod - poistenie, úprava a technické vybavenie.

Ako je uvedené v pravidlách, jedného z popredných ruských poisťovne, úradu a priestorov budovy patria:

  • všetky typy omietok a maliarskych diel (vieme, aké drahé to môže byť. - Približne v znení neskorších predpisov ), vrátane štuky prác;
  • steny všetky druhy dreva, plastov a podobných materiálov;
  • vložením ich Tapety;
  • horľavé prvky podlahy a strop, podlaha a strop, okná a dvere a stavby, vrátane zasklenia z balkónmi a lóggiami;
  • vstavaný nábytok.

A za technické vybavenie, ako o tom svedčí aj rovnaké pravidlá sú pochopil, hygienické a vykurovacie zariadenia, plynové a elektrické sporáky, elektrické metrov, elektroinštalácia, TELEVÍZNE a telefónne káble.

Tak, ako môžete vidieť, toto je samostatný druh poistenia majetku.

Aké riziko, a sú poistené

Takže, čo môžeme poistiť náš milovaný a drahý (alebo nie) spracovanie? V odbornom jazyku sa nazýva: aké sú riziká? Všetky spoločnosti, v rámci ktorej autorom bol schopný čítať, ponúknuť, aby sa uistili:

  • z ohňa;
  • od perzského Zálivu v prípade nehôd v vodovod, Kanalizácia, vykurovanie alebo systémy požiarnej ochrany, ako aj z prenikaniu vody z okolitých priestorov (cez poruchy susedov, napríklad);
  • od výbuchu domácich plynu alebo parného kotla;
  • z prírodných katastrof, ktoré zahŕňajú: dážď a krupobitie nezvyčajné pre oblasť energie, povodeň, blesk, víchrica, hurikán, tornádo, Tajfún a podobne;
  • z vlámania (a v širšom kontexte, od akejkoľvek nezákonnej činnosti tretích strán).

To však nie je kompletný zoznam nebezpečenstiev, ktoré ohrozujú náš Euro-alebo len opraviť (mimochodom, môžete poistiť a "pečené" spracovanie, a "používať", ktoré môžete obdivovať mnoho rokov). Okrem toho, existujú riziká, informovaní občania môžu zdať pomerne exotické. V skutočnosti, sú všeobecne známe a ich poistiť všetky veľké spoločnosti. Pravidlá jedna spoločnosť zistili sme, že ste sa uistili, povrch alebo bývanie sám od prípade pádu lietajúce stroje a ich časti, ako aj v'vedenie vozidiel. To je naozaj cool! Mimochodom, bude potrebné zistiť presne, či tieto lietadlá neidentifikovaných lietajúcich o'objekty, napríklad?!

No, jasne, aké sú riziká? Neponáhľajte sa povedať "Áno". Tu, rovnako ako s'ukázalo sa, že je ešte veľa nuáns. Napríklad, jedna poisťovňa, Windows nebude poistiť proti tento typ "nezákonné konanie tretích osôb", ako hádzať ich do tehál. V inej kancelárii, naopak, budú radi, aby sa uistili. Alebo: niektoré spoločnosti poistiť z "Zálive" len v prípade núdze vodovodov. A ak sú zaplavené sused strýko Sidor, zadremavshie pred televízorom? Alebo na jar strechy vášho domu bol spustený, a žijete na hornom poschodí... Teraz, ak by ste sa nemohol dobre oboznámený s podmienkami poistenia alebo neprijaté s výberom poisťovne je sám so svojimi problémami a s sused Sidor. Existujú ale spoločnosti, v ktorých sa bude vydávať na poistenie podľa vašich predstáv.

Medzi ruskej poisťovne tak, že iba poistiť dokončená oprava, ktorá je dokončiť apartmány úplne. A ak ste, napríklad, dal exkluzívny umenie parkety a kazetových stropov a dlaždice pre kúpeľňa ešte nie je zdvihol, ale máte dlhú cestu. Potom ako? Teraz, niektoré spoločnosti môžu poistiť a "nedokončené". Okrem toho, budete dokonca poistiť proces opráv a výstavby.

Koľko poistiť?

V každej poisťovne existujú určité tarify. Alebo, ako oni hovoria, "sadzby poistného na jednotku poistnej sumy alebo objem poistenie". Jednoducho - toto je percento sumy, ktorú v úmysle niečo poistiť. V priemere tarify uvedené v rámci 1%. Elementárnej matematike: chcú poistiť vaše opravy na 20 000 rubľov - platí iba 200 rubľov ročne a žije okolo.

Avšak, v každom prípade otázka výšky poplatku sa rozhodlo individuálne. Je jasné, že všetky apartmány: jeden s rôznymi konštruktívne prvky", rôznych vekových kategórií a najmä u rôznych povrchových úprav. Okrem toho príspevku je ovplyvnený najrôznejšie zľavy, úľavy alebo, naopak, niektoré sú tzv. zvyšovanie faktor (používa sa ak, povedzme, váš domov bol postavený už dávno a neboli opravené, alebo si prenajať byt na prenájom a pod.).

Ale čo je najdôležitejšie pre nás, občanov, jednotlivcov, ktoré je viac alebo menej veľkých spoločností poistiť nielen materiálom, ale aj náklady na opravy a dokončovacie práce. Ale to, samozrejme, neznamená, že sa vaša oprava môže byť hodnotený v akejkoľvek výške. Poistenie je exaktná veda. Všetky poisťovne sú odborníci, ktorí vedia trh stavebné a dokončovacie materiály. Ich úlohou'povinnosti zahŕňajú priamu účasť v ocenenia poisteného o'objektu. Takže budete musieť zhodnotiť svoje investície do farby a Tapety, ako sa hovorí, naozaj.

Ideálne, ak vykonať opravy vážne spoločnosti. Potom môžeme s istotou pred'zobraziť odhady, doklady a iné dokumenty. Ale ak váš byt pracoval temperamentný túlavých brigády, ich činnosť bude posudzovať na základe aktuálnych trhových cien pre podobné práce. Ako je známe, staviteľov a príborníky prijať za svoju prácu asi toľko, ako samotný materiál. To znamená, že ak ste si kúpili dlaždice za 3000 rubľov, sprievodca bude si myslíte, že ho takmer na rovnakú sumu. Takže keď "poistné udalosti (udalosti, ktorá spôsobila škody), poisťovňa vyplatila poškodenému toľko peňazí, ako je potrebné priniesť jeho bytu v "K-podobne", "oheň", " pôvodnom "stave. Ak ste dôchodca, Botrana, nalial a strop budete mať zahrnuté zvyčajne vápenné mlieko, dostane sumu, ktorá bude trvať presne nákup rovnaké whitewashing a platby za práce maliarov, a nie na strmom renovácia závisť susedov.

Existujú prípady, tak povediac, stredne ťažké (čiastočné poškodenie: napríklad, utrpel len časť stropu a dva alebo tri maľby, Tapety. Je jasné, že v tejto situácii vám, ako ich uši nie je vidieť celú sumu za dokončenia bytu ako celku, ktorý je uvedený v poistnej zmluve. V jednej spoločnosti bude vám ponúknutá náhrada len pre čiastočné opravy poškodených dokončiť, iné úplne pokryje oprava stropu a vložiť celú miestnosť.

Ako je cena ukončovacie prvky? Poisťovne tak urobiť. Mať celkové náklady na opravy na 100%. Podiel strop predstavuje približne 10%, pohlavie - 35%, okno / dvere - 15% a pod., (Samozrejme, tieto čísla sa v rôznych spoločnostiach sa môže líšiť. Ale všimnite si: všetky tieto výpočty sú len dobré pre svetského byt priemerný ruský občan. A ako vypočítať tieto percentá, ak stropy sú maľované jednoduché whitewashing, ale na prízemí je zbrusu nový drahé podlahy? Alebo naopak, ak si cez hlavu už chváliť úsek supertel s supersell, a na poschodí - nie ešte odstránené staré linoleum? Samozrejme, v tomto prípade tieto podmienené korelácie pri uzavretí zmluvy, ktorú budú revidované. Už asi si uvedomil, že poistenie je vec jednotlivca.

Pozrieť sa na problém zo strany "škodcu"

Teraz pozrieť na problém z druhej strany. Čo sa stane, ak zaplavené nie ste, ale, naopak, ste vinní z toho, že niekto je posteľ - zaplavené, alebo niečo iné, náhodne poškodené susedov nižšie (na boku, a pod.)? A váš sused, povedzme, robil v poslednej dobe strmé rekonštrukcie. Je jasné, že v tento smutný prípad na obzore začína visieť ominously nepríjemné udalosti s názvom "odškodnenia". A ako sa to dá?

Tam je riešenie. Spať pokojne, potrebujete poistiť ich občianskoprávnej zodpovednosti "za škody spôsobené tretím stranám." Ak, povedzme, rovnaké Bodrak poistiť svoju zodpovednosť v uvedených rizík (povodne, oheň a iné), čo robil povodňových v byte suseda-boháč, on by nemusel žobrať jeho odpustenie. Dôchodca Fima smelo vyhlásiť incident na svojej poisťovne. To bude recenzia a prevziať zodpovednosť za škody spôsobené obnova podnikateľ. Bodrak tiež dostal mimo ľahko a veľmi skromné súčet poistného.

Úskalia

Tu chcem sa nadýchnuť a čas zastaviť. Stále opísať všetky podrobnosti poistenia bytov a iné informácie o poistení v krátkom článku nie je možné. Ale chcem upozorniť: pred svetlom srdca, aby zaplatila poplatok 1% z poistnej sumy, starostlivo skúmať nielen podmienky poistnej zmluvy, ale pravidlá viacerými poisťovňami. Najlepšie veľké a v dobrom stave. Ale to nie je dosť. Sme starostlivo prejsť každá položka tohto nariadenia spolu s konzultant vybranej poisťovne. Skutočnosť, že vec z poistných zmlúv a pravidlá prísne právne, nepochopiteľné pre nezainteresovaný občan. Takže každá položka vyžaduje ruže'vysvetlenie na jednoduché konverzačné ruštine. Je dôležité, aby ste dôkladne pochopiť, čo máte na mysli, a pochopil som správne. Čakáte? "Mám".

Po prvé, v poistnej zmluve, a teda aj v politike (dokument, ktorý dostanete od poisťovne, potvrdzujúce skutočnosť, že uzavretím poistnej zmluvy) povinné'byť istý, že je to povedal, že dostanete náhradu škody v takýchto suma na takých a takých prípadoch je transfer poistného rizika). Na druhej strane, pravidlá spoločnosti bude uvedený v takých prípadoch, v ktorých pre túto škodu nebudete mať nič. "Ako je tento?! " Samozrejme, abuts vás. Je to veľmi jednoduché - sú na vine. Pretože ste opustili svoj podpis zmluvy podľa frázu: "S poistenie poriadku, si prečítali a súhlasíte s tým". Budete povedať, že v reakcii na vaše rozhorčenie: "Pozor, môj milý, bolo potrebné pravidlá na čítanie. Nevidíte v pravidlách (a to je net'objemnú časť zmluvy), niektoré bod. A práve on sa rozhodol! "

Čo máte na mysli? Vysvetliť. Napríklad, vieme, že poisťovňa je potrebné nás na náhradu škody v prípade katastrofy. Ale... Pravidlá môžu byť napísané: "Nie uhradiť škody spôsobené penetrácia v poistených priestoroch... dážď, sneh, krupobitie a nečistoty cez otvorené okno... " A máte ho len bol otvorený širokej. Takže, žiaľ, sú na vine. Tak, nepatria. Musia byť opatrní!

Alebo pam'nezabudnite, boli sme prekvapení, že je to možné, aj poistiť svoj domov a jeho spracovanie, od "'vedenie vozidiel alebo lietadiel, jeseň"? Teraz, zdá sa, podľa pravidiel poistenia, ak vodič takého vozidla alebo na riadenie lietadla sa vy alebo vaši rodinní príslušníci, potom spustiť poisťovne na náhradu škody, nie je to tak. Nič. Nie je predpokladaný.

Takže buďte opatrní, čítanie novín, a často si kladie otázku "čo to znamená? " Poisťovací agent alebo poradcu.

Tu, snáď, najzákladnejšia vec, ktorú sme sa naučili o poistenie, opravy a dekorácie z našich domovov. Musím povedať, že tento druh poistenia sa vyvíja veľmi rýchlo. To je jasné, prečo: ľudia začali počítať peniaze. Prečo nič riskovať? Je lepšie stráviť peniaze na poistné, ako sa trhať si vlasy, pretože bungling letný pobyt, alebo, a čo je najdôležitejšie, prostredníctvom ich vlastnej viny.

Mimochodom, o príbeh s Bodran. V ideálnom prípade by mali vyzerať. Zástupca namiesto zachovaní celý deň (a zbytočné) pripomienky mohli dozvedieť, podmienky poistenia žiadne veľké spoločnosti. Každopádne to nemá nič spoločné. Potom by ruží'vysvetlivky práce medzi občanmi pod'na koni. Ale zase, spolu poistený svoj majetok zo všetkých druhov rizík, a teda by dostať od spoločnosti výraznú zľavu na váš sadzieb poistného (cenu za hmoty). Mimochodom, je to výhodnejšie poistiť ihneď z celého "balíka riziká" (t. j. z viacerých naraz)ako na každého jednotlivca. Ako sme pam'nezabudnite, bol mimoriadne tvrdý hit sused Botrana od 11-th floor "nedostroya" len trochu - spracovanie apartmány od riziko Bay. A na vrchole všetkých ľudí tak dokonalý domov poistiť ich občianska povinnosť na náhradu škody, navzájom civilizovaným spôsobom a nie spôsobom masaker, ako sa niekedy stáva. Ak sa niečo stane, vinník mohol vitajte na upokojiť obeť, a on by zavolať do svojej poisťovne, sťažoval sa stalo, "chyba" a by rozhodnúť prípad na celkové potešenie.

Stručne povedané, občania, poďme sa báť, pretože ich sused, drahých Tapetu a módne stropy, počúvanie nervózne, nie hučanie či vodovodné potrubie. Poďme na druhú stranu. Ak by sme mali peniaze, aby dobrý opravy, tam sú určite konvenčné 1%na tejto opravy poistiť.

Zdroj: www. remont-domov. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика