среда, 29 октября 2014 г.

Všeobecné informácie o dekoratívne nátery a nátery 2006-12-21 13:27:55

Výstavby a rekonštrukcie.








Všeobecné informácie o dekoratívne nátery a nátery
2006-12-21 13:27:55

Moderné farby a dekoratívny náter pred'je počet Všeobecné požiadavky: musia byť čisté, aby bolo vhodné v žiadosti, je ľahké spadnúť suché alebo mokré čistenie. Okrem toho, mnoho typov povrchových úpravách uložených'sú špeciálne požiadavky, ako sú vysoká odolnosť proti opotrebeniu v oblasti, s veľkým krížom, odolnosť proti vlhkosti, keď sa používa v kúpeľniach, kuchyniach atď.,


Lak materiály umožňujú, aby každý inter'jer jedinečný:
A - CAPAROL;
By - "TIKKURILA"



Pri výbere farby a dekoratívne nátery pre zákazníka je najdôležitejšie:

  • dekoratívne vlastnosti náteru (štruktúra, farba, lesk úrovni);
  • výkon povlak (odolnosť voči umývanie, stálosť farieb a odolnosť voči mechanickému namáhaniu, odpor k znečisťovaniu faktory, odolnosť voči agresívne akcie, následné udržiavateľnosti, dlhú životnosť, sú ekologické bezpečnosť);
  • špeciálne požiadavky na nátery pre špeciálne funkcie;
  • náklady na jeden štvorcový meter povlak
.

Dekoratívne vlastnosti náteru

Lak materiály môžu mať tisíce rôznych odtieňov, ktoré môžete získať v priebehu niekoľkých minút, pomocou špeciálnych kolerovochny stroj.

Podľa stupňa krytia farby sú v širokých medziach - farbenie (transparentné) húšti.

Podľa stupňa lesku laku je tiež rozdelená do high-gloss, lesklý, atď., - Až Matt a globalmedia. V súčasnej dobe najviac populárne matný povlak. Musíte však mať na pamäti, že prevádzkové vlastnosti povlakov (umývanie odolný a odolnosť, jednoduché čistenie, aplikácia čistiacich prostriedkov, atď.) sú vyššie v lesklej farby.

Povrch dekoratívny náter môže byť buď hladká alebo majú určitú štruktúru. Faktúra môže byť doručená vzhľadom na vlastnosti materiálu sám, a s pomocou špeciálnych nástrojov a aplikačné techniky.

Možno budete dostávať rôzne optické efekty - zmeniť farbu v závislosti na osvetlenie a uhol pohľadu, tvorbe luminiscenčných nátery, atď.,

Výkon povlak

Na prevádzkové vlastnosti povlakov sú: umývanie odolná a oderu odolnosť, stálosť, chemickej a biologickej odolnosti (odolnosť voči vzhľad nechtov), atď.,

Fínska noriem, napríklad, je rozdelený farba pre vnútorné práce na nasledujúce štyri triedy, v súlade s požiadavkami, pred'sú maľované plochy a podmienky prevádzky náterov:

  1. Pre triedy 1 sú povrchu v suchých priestoroch, ktoré sú malé vonkajšie vplyvy a požiadavky na dekoratívne myseľ, ktorá je nízka. To, napríklad, stropy zo spálne a obývacej miestnosti, steny v suchej pivnici a archív oblastiach. Najdôležitejšou požiadavkou, aby farba má dobrú skrýva výkon (pozri nižšie). Často pokrytie tieto farby sú úplne nepriehľadné.
  2. 2. trieda povlak pokrýva povrch v suchých oblastiach a v oblastiach s riadnym podmienok v miestnosti a primerané požiadavky na vzhľad náteru, ako napríklad steny v spálni a obývacej izby. Základné požiadavky pred'sú na krytie farby a dlhú životnosť náterov na umývanie. Povrch musí odolávať mechanickému opotrebovaniu a tepovanie.
  3. 3 trieda zahŕňa povrchu v suchých a mokrých podmienkach, ktoré sú predmetom intenzívneho vonkajšej činnosti a spĺňať prísne požiadavky na výkon. To, napríklad, steny a stropy v kuchyni, wc, schodisko a spoločné priestory. Farba tejto triedy môže byť použitý na opravu farby. Namaľovaný povrch musí byť odolný voči vode a znesie vysoké mechanické zaťaženie.
  4. 4 triedy - izby, ktoré sú obzvlášť silný vplyv a sú obzvlášť ťažké, napríklad, osobná starostlivosť, verejné a priemyselné kuchyne, kúpelne a vystavené silnému znehodnoteniu schodisko. Pokrytie tejto triede musia odolať, obzvlášť silný mechanický vplyv, vplyv vody, chemikálií, a, navyše, musí odolať plesni.



vyznačuje počet kief prejde určitú tuhosť v mokrom alebo suchom stave pred porušením vrstva laku. Umývanie odolná a oderu vyznačuje počet kief prejde určitú tuhosť v mokrom alebo suchom stave pred porušením vrstva laku. Tento ukazovateľ je rozhodujúca pri výbere farieb pre konkrétne prevádzkové podmienky.

. Pri výbere, napríklad nemecký farby môžete ich požiadať, odolné voči štandardným DIN 53778. On zaraďuje vodu-rozptyl laku na odpor z nasledujúcich skupín:

[List] [*] umývanie odolný - ako nátery môže vydržať viac ako 5 000 cyklov mokré oderu mokrý štetec;
[*] Odolné voči vymývanie - ako atrament musí odolať až 5000 cyklov mokré oderu mokrý štetec;
[*] Odolný iba na suchý oter. To je zvyčajne najlacnejšie atrament, ktorý môže byť aplikovaný iba na maľovanie stropov. Podmienené životnosť takejto krytiny sa odhaduje, že ak počet cyklov mokré oderu menej ako 1000 cyklov;
[*] Stojace triedy tzv. vápenné mlieko, ani ich zo stable na suchý oter. Použitie ako nátery docela ťažké, pretože pri dotyku takéto povlaky sú stopy.

Ako už bolo spomenuté vyššie, farby, tvorí lesklý povlak, sú umývateľné. Avšak, to by pam'nezabudnite, že lesklý film kladie dôraz na všetky nezrovnalosti v podklade.

Príklady aplikácie dekoratívnych náterov v rôznych inter'Arah:
A - "FRANCÚZSKO-DECOR";
By - "Ekor-TRANCE" (podlahy DAERON)


Pri výbere matný krytiny je potrebné na správne posúdenie prevádzkového zaťaženia na výber poschodí s potrebnú stabilitu (Matný povlak môže byť umývateľný, alebo nie).

Samozrejme, farby použiť vo vlhkých alebo mokrých podmienkach, by mala mať vysokú biologickú stabilitu (v zložení farby špeciálne aditíva môžu byť pridané). Chemicky odolný náter sa odporúča pre použitie v nemocniciach, priemyselné stavby, laboratóriá a umývanie rastliny, ktorých povrch je vystavený sprej chemikálií a miesta, kde sa vzťahujú dezinfekčný prostriedok kompozície.

Špeciálne vlastnosti

Nátery môžu mať rôzne zvláštne vlastnosti, v súlade s účelom izby, kde budú použité. K dispozícii končí: teplo-odolný a tepelných, elektrických, rezistentné na x-lúče, ako aj pokrytie, ktorý bol už bolo spomenuté vyššie, odolné voči chemikáliám, s baktericídne vlastnosti a iné.

Technologické vlastnosti

Technologické vlastnosti farieb a lakov materiálov, bohužiaľ, nie sú veľmi zaujímavé pre zákazníkov, ale sú veľmi dôležité pre dodávateľov. Technologické vlastnosti patrí: pokrýva kvalitu, čas sušenia, lepenie, jednoduché použitie, thixotropy maľovanie štruktúry, atď.,

určuje množstvo farby potrebnej na pokrytie kontrast (čierna a biela) pozadí. Opacity určuje množstvo farby potrebnej na pokrytie kontrast (čierna a biela) pozadí. Existujú materiály, ktoré umožňujú pokryť kontrast podšívka pre 1 vrstva. Odlišujú sa tým, že vyššia cena, ale nižšia spotreba. Pre úkryt kontrastné obraz lacné farby je potrebné aplikovať 4-5 vrstiev. Vytvoriť kvalitatívne pokrýva ich potreby oveľa viac. Všeobecne kvalitné materiály by sa mali aplikovať v dvoch vrstvách.

Pri nákupe lak by mal pam'uvedomte si, že nie predaný liter farby a maľoval ju liter veľkosť. Navyše, pri porovnávaní farieb sme mali hovoriť o litrov, nie kilogramov, lebo farba poslednej generácie vážiť menej ako ich starší kolegovia. Teda, veľmi často sa ukáže, že drahšie a high-kvalitné farby ziskové lacné low krycej schopnosti.

. Jedným z najdôležitejších technologických parametrov, ktoré určujú rýchlosť na vykonanie diela, je čas schnutia. Bežne sa táto hodnota je napísané na obale. Avšak, to je indikovaný na veľmi špecifické (normovaná) podmienky a na skutočný čas schnutia závisí od viacerých faktorov, ako je teplota vzduchu a podkladu, vlhkosť v miestnosti, atď.,

(náteru priľnavosť k základni) je podmienkou pre vznik high-kvalitné farby dokončiť. Vysoká priľnavosť (náteru priľnavosť k základni) je podmienkou pre vznik high-kvalitné farby dokončiť. Veľký význam na zlepšenie adhézie má správnu prípravu základne a technológie uplatňované.

Maľovať materiál, ktorý sa usadí na povrchu, to by mali byť niektoré konzistencie, ktorý je definovaný možnosť v'Ascot. Príliš'ASCII materiál bude problematické. Inak, možných únikov, najmä na zvislé povrchy. Osobitný význam v'viskozita v procese poťahovania pomocou pištole.

farby sa nazýva jeho schopnosť zvýšiť svoj obrat s miešania. Že materiál bol vhodné použiť, ale súčasne, aby sa zabránilo škvrny, farby uložiť špeciálne thixotropic doplnky. Thixotropy farby sa nazýva jeho schopnosť zvýšiť svoj obrat s miešania. Thixotropic farba aplikácia valčekom alebo štetcom nevyplýva a nie kvapká nástroj, ale zároveň s dobrou toku na povrchu, vytvára hladký film.

je neškodný pre ľudské zdravie a životné prostredie. Ekológia je neškodná pre zdravie'I a životné prostredie. Práca s farbami, musíte použiť preventívne opatrenia, uvedené na obale.

Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика