четверг, 30 января 2014 г.

Výstužných materiálov 2006-12-21 13:42:00

Výstavby a rekonštrukcie.

Výstužných materiálov
2006-12-21 13:42:00

Výstužných materiálov sú interné "kostra" sadry alebo putty vrstvy. Vzhľadom k svojej pevnosti vlastnosti ich riešiť dve hlavné úlohy:

  • chrániť povrch z krakovania v dôsledku zmeny teploty a vlhkosť, mechanické, dodržiavanie technológie prípravy stavebných konštrukcií, atď. ;
  • zvyšuje mechanickú pevnosť spevnené plochy (vrátane odporu)
.

Je dobre známe, že praskliny, ktoré sa vyskytujú v dôsledku uvedených dôvodov, môže byť lokálne a globálne. Miestne trhliny vyskytujú na miestach, kde je rozhranie heterogénne materiály v rôznych miestach spojenia v oblasti stresu koncentrácia a iné (napríklad, v miestach, serverov dverí a okien krabice do steny; v miestach serverov stien na stropné panely a pod.) Global trhliny svojvoľné sa vyskytujú náhodne po celom povrchu stien a stropu a stand'spojené s zrážanlivosť dokončovacie materiálov, teploty a iné deformácie, atď. Na ochranu povrchu proti trhliny sa vzťahujú výstužné pásky a zosilnenie oka (nátery, omietky).

Účelom výstužné pásky - chráni povrch z miestnych trhliny. Väčšinou sa používa na ochranu pred vznikom trhlín v predele a spojov v miestach serverov stien k stropu a na kĺby sadrové dosky.

Kvalita posilnenie páska je páska z netkané textílie. V závislosti na účel, môžu byť vyrobené z lavsan hustota 50 g/m2 (napríklad známy "serpyanku") alebo polypropylénu hustota 25 g/m2 (napríklad, "Radenci"). Naposledy použitých v hrúbke vrstvy shpatlevki až do 1 mm, t.j. len vtedy, keď dokončovacie práce.

Existujú dva možné technológií pre použitie obrnené pásku, keď shpatlevanie. Alebo vtaplivajut stierky v čerstvej vrstvy laku alebo vložiť na otchetlivo povrchu. V oboch prípadoch je po tejto povinné'uistite sa, že dať ďalšiu vrstvu tmelu.

Výsledkom je systém,: "tmel - pásky - filler". Pretože kvalita pásky je dobré vlhkosti po zaschnutí tmelu tvorili pevné vystužené monolitické vrstvy.

Nedávno čoraz populárnejšie samolepiace pásky pásky zo sklolaminátu s vrstvou lepidla. Používajú sa hlavne na posilnenie kĺbov listov sadrokartónu a iných plochých materiálov. Technológia uplatnenie takejto mriežke je veľmi jednoduchý: na križovatke sadrokartónové listy dole pripevnené lepidlo serpyanku. Potom spoločného spatlese. Cez oka pásky, omietky dostane zadok a vyplní ho, bez vzduchových bubliniek a opuch povrchu.

Aby sa zabránilo vzniku globálnej trhliny vznikajúce vo celú plochu, tzv zosilnenie oka. Používajú sa na zvýšenie mechanickú pevnosť a odolnosť povrchu počas omietky stien, a keď vyrovnávanie a výplň stien a stropov.

Posilnenie oka je alebo materiálov z čadičových základy, alebo mriežka sa skladá zo skla, zmiešať osobitným spôsobom a impregnované s alkalicky odolné zloženie. Pretože všetky cementu prostredie je agresívny stredne alkalický, termín prevádzky steklosetok bez impregnácie nepresiahne 28 dní.

V závislosti na prevádzkových podmienkach zosilnenie oka sú zaradené do maľovanie, omietky.

Posilnenie omietky mriežky sú navrhnuté pre posilnenie omietkových vrstiev, bunky na tieto siete by mali byť nie menej ako 5 x 5 mm Mali by vtaplivajut (v žiadnom prípade nie prilepiť) v procese vykonávania práce na Krivoi vrstvy do hĺbky asi 5 mm Prekrývanie utierky by mala byť 10 vidieť a Potom spevnený povrch je nevyhnutné, aby finálnej vrstvy sadry alebo tmel. Tak, v dôsledku posilnenia omietky oka, musia byť umiestnené v strede omietky vrstva, ktorá tvorí monolitický systém, "omietky - grid - omietky".

Maľovanie mriežky sú navrhnuté pre posilnenie, keď tmel funguje. Od tmel má jemnú štruktúru, bunky v týchto sietí malých (2 x 2 mm). Aplikácia technológie podobné, ktorý je popísaný vyššie - s vzdelávania v monolitického systému, "tmel - grid - filler".

V dizajne a výrobe pracuje s posilňujú materiál nie je dôležité len v súlade s technológiami, ale tiež správne vybrať samotný materiál. Vlastnosti materiálov použitých pre rôzne práce v priestoroch, ktoré sú uvedené v tabuľke.

Je známe, že vybrať ten správny materiál je polovica zo všetkých vecí, druhá polovica je nájsť vysoko-kvalitný materiál. Hlavným ukazovateľom kvality výstužných materiálov je alkalických kovov. Indikátor locascuilli je rozdiel medzi pevnosť (merané v n / 5 cm) v pôvodnom stave a po holding 5% roztoku NaOH do 28 dní. Podľa Európskych noriem, rozdiel by nemal presiahnuť viac ako 50%.

Pretože kvalita výstužných materiálov je takmer nemožné odhadnúť, nezávisle na získavanie, musíme sa zamerať na nasledovné faktory:

  1. Popularita ochrannej známky alebo výrobcu výstužných materiálov.
  2. Či predávajúci osvedčenia o zhode Gosstroy ruskej Federácie, Technické osvedčenie o Gosstroy ruskej Federácie, Hygienické osvedčenie na predané výrobky.
  3. Prítomnosť na obale s označením výrobcu a oblasti použitia materiálu.
  4. Kvalita pas alebo podobný dokument, ktorý potvrdzuje, že strana vydané v súlade s normatívnej dokumentácie

Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика