пятница, 31 января 2014 г.

Pece pre kúpele a sauna

Pec je srdcom všetkých sauna alebo kúpeľ, takže jeho rozhodnutie bude mať vplyv, či môžete získať očakávané potešenie, relax a rekreáciu, alebo nie. Moderný trh ponúka veľký sortiment rôznych pece pre sauna a možnosť robiť tu nie je tak jednoduché.

Ale čo je najdôležitejšie, čo sa poradiť o tomto prípade, aby sa zasadila odborníkov, je toto: si vyberte typ pece pre sauna. Existujú iba dve - wood'Yana a elektrické. Poďme sa pozrieť na svoje možnosti a vykonajte príslušné závery.

Pece pre sauna drevo'Yana

Výhody pece pre sauna drevo'drevené platí za nič, ani neporovnateľné potešenie z bohatej vône dreva, upokojujúci praskajúce polená v peci a príjemné blikanie oheň. Aj keď to nie je málo, ale na tento zoznam výhod pece pre sauna drevo'opitý a takmer viac. To sa stalo, že nedostatky v takýchto pecí pre sauny a kúpele niekoľko.

Po prvé, pre sporáky pre sauna drevo'drevo-pohnútkou na ťažbu dreva, a potom sa budete musieť starať o zariadení pre ich na mieste, špeciálne skladovanie.

Po druhé, drevo'kameň rúra pre sauny a kúpele požadovať povinné'povinné zariadenia komínov. A ak diskusiu o vytvorení sauny v jednej z miestností domu, a nie v samostatnej budove, o umiestnenie komína, jeho štrukturálne prvky, je potrebné myslieť už vo fáze návrhu chaty.

Po tretie, za sporák pre sauny, kúpele potrebovať počas pec neustále monitorovať a položiť dreva. Dnes pre zariadenia, ktoré patria do triedy pece pre kúpele a sauny, môže pracovať v dvoch režimoch - "sauna" a "ruskej kúpeľ". Okrem toho, dovezené pece pre sauna drevo'Yana náklady približne 7500 $ 14000. Ich ruskými partnermi sa dá kúpiť v 2-3-krát lacnejšie.

Pece pre sauna elektrické

Je jasné, že prevádzku pece elektrické sauny nebude vyniknúť príjemné drevo'drevené pach, a blikanie požiaru, a praskanie dreva nebude tu. Avšak, závažné nedostatky, elektrické pece pre sauna konca.

Takže, na rozdiel od jeho drevo'drevené partnermi, pece pre sauna elektrické nie je potrebné, samozrejme, v lese (sú potrebné len pravidelné zásuvky) a potrebujú minimálne ľudských rušením počas prevádzky. Veľmi pohodlné, že elektrické modely môžu byť naprogramované tak, aby self-príprava pred kúpeľom. Ak to chcete urobiť s diaľkovým alebo zabudované diaľkové ovládanie je potrebné nastaviť požadovanú teplotu v saune alebo vaňou a určenie lehoty, do ktorej sa pec má dosiahnuť.

Aj nesporné výhody pece elektrické sauny by mal obsahovať vysokú úroveň hygieny, rešpektovanie životného prostredia, ako aj vysokú úroveň bezpečnosti. Napríklad, nebojte sa, že elektrické pece pre kúpeľ-domy a sauny bude prehriatiu: je to zvláštne poistka pred prehriatím.

Ak sa rozhodnete nainštalovať v jeho sauna elektrická rúra, dajte nám definovať hlavné parametre podľa vlastného výberu. Prvá vec, ktorú treba zvážiť, je, kritériá na vytvorenie pary Oddelenie. Odborníci radia, aby si vyberte zariadenie, na 1 meter kubický pary by mali zohľadňovať 1, 4-1, 8 kW, ako pre sauna rúra, by mali mať dostatok energie, tepla do priestoru sauny, vodné a poskytnúť priestor horúci vzduch, para, a po vykúpať sa vysušiť.

Upozorňujeme však, samozrejme, sporák má silný a príslušných rozmerov. Preto je dôležité určiť svoju veľkosť, a ukázalo sa, že elektrická pec bude zaberať polovicu z toho, čo trochu svojho sauna. Avšak, ak ste vyhľadávaní, sú v súčasnosti na trhu nájsť a výkonné modely, ktoré sú kompaktné.

Ďalším momentom, ktorý pri výbere pece elektrické sauny, jeden by mal venovať pozornosť, je počet kameňov, ktoré sa môže ubytovať rúra. Požadované hmotnosť by mala byť stanovená vo výške 2, 5-6 kg za 1 meter kubický pary. Zistiť, či kamene na sporáku nebude stačiť, "light steam" možno očakávať nie. Je tiež dôležité, že v saune môžu byť použité žiadne kamene, ale len tie, ktoré sú raskass, nie praskla voda a nie forma, ostré kúsky.

Okrem toho, že je dôležité vybrať vykurovacieho telesa je nainštalovaný v peci pre sauna. Môže to byť desať (rúrkové elektrický ohrievač) alebo NTLM (ohrievača novej generácie, je nízky-pásky, dosky). Teplota na obsluhu Ohrievačov je pomerne vysoká (600-800 "), čo má za následok parné rýchlo spotrebúva kyslík. V prípade uplatnenia nízkych teplôt pásky-doskový tepelný to sa deje iba na teplotu 250-400" S, a kyslíka, čím sa zachová viac. Okrem toho bolo dokázané, že NTLP požiarnej bezpečnosti a trvanlivosti.

Pre úplnú bezpečnosť pred možné úrazy pri používaní elektrickej pece v miestnosti, kde bude stáť, je potrebné používať vlastné zem slučky namiesto použitia len neutrálny vodič, ktorý ide na stanicu. Ak chcete povoliť toto zariadenie musí byť používané len vodotesné zásuvky.

Náklady na importované pece pre sauna elektrické pohybuje v rozmedzí od 5000 až 17000 rub. v závislosti od kapacity na domácom týchto jednotiek, cena je stojí okolo 5000 do 10000 rubľov

Vyberte si optimálny pre vás model a ľahko spárujete!


Zdroj: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика