пятница, 31 января 2014 г.

Pece pre kúpele - pec-Kam'Janek

Tradičné ruské vaňa s vyžaruje teplo sporák-Kam'Janka horúce a vlhké pary má stlačené "suché" para - fínska a dokonca aj infračervené sauny. A sprostredkovanie ruskej vaňa, mnoho odmietnuť pece-Kam'Anak, postavený z tehál alebo kameňa, radšej pripravený pece. Samozrejme, pripravený pece majú mnoho výhod. Prevádzku pece-Kam'Yankee priamo závisí od profesionality majstrov, čo to bolo. Hotové oheň komora má štandardné parametre a podľa jednoduché technologické požiadavky počas inštalácie, nebude hodiť nejakú "prekvapenie".

Ale napriek tomu, priaznivcov tradičnej pece-Kam'Anak zostáva pomerne veľa. A viac nedávno, vzhľadom na módny trend "odvolanie do prírody" a "odvolanie sa na korene" ich počet rastie. Adepts pece-Kam'Anak tvrdia, že páry dostali z tejto peci má unikátne liečivé vlastnosti.

Pary teplota v parnej ruskej vaňa zvyčajne nie vyššia, než 65 stupňov (aj keď niektorí fanúšikovia extrémnych priviesť ju na 100 stupňov a ešte vyššie). Ale, zdá sa, ako dvojica sa vyznačuje nielen (a nie až tak) teplota. Odborníci a znalci ruský pár párov sú rozdelené na "hard" a "ľahké". To prináša na mysli tradičný pozdrav, ktorý sa stretol každý, kto prichádza z budova - "užite si kúpeľ!


"Svetlo" a "ťažké" para je nie len poetické definícia. Tento popis je úplne osobitné fyzikálne vlastnosti pár, a to, rozptýlenie vodných kvapôčok vo vzduchu. Menšie budú kvapky vody pozastavenie je "jednoduchšie" páry. A rozptylu kvapôčky vody priamo povrchu'je spojená s teplotou na povrchu kameňov. Nachádza sa v peci. Teplota kamene v parnej izba typu "sauna" nesmie presiahnuť dvesto stupňov. Je nemožné, aby sa zahriať silnejšie cez vlastnosti konštrukcie pece - kamene v kontakte s okolitým vzduchom priamo.

Takže v parnej miestnosti bola vytvorená užitočné "jednoduché" para, kamene by mali byť prihriatej na 650-700 stupňov. To je v Kam'ANZ možné druh ohrevu z kameňov, takže proces ohrevu sa odohráva v izolovanom kamera pre vykurovanie. Na jednej strane, v dôsledku izolácie, kamene môžu dosiahnuť požadovanú vysokú teplotu, a na druhej strane, nie prehriaty vzduch v parnej miestnosti (priemerná teplota v parnej miestnosti - o šesťdesiat stupňov).

Izolačné vlastnosti vykurovacej komory závisí od materiálu, ktorý je zložený z fotoaparátu - z tehly. Pre stavebné Kam'Yankees potrebné vybrať tehál v najlepšej kvalite. To platí tak pre kvalitné tehly (použitie nederjanii alebo spekaná tehla, jednoducho neprijateľné), a jeho geometria. Pre zariadenia, Kam'Yankees mali by byť vybrané tehly jasné geometrické tvary s hladkými okrajmi a tváre, bez poškodenia, trhlín a prasklín. Maresnest tehla by sa v rozsahu od 75 do 150. Pre stavebné Kam'Yankee sa používa iba pevné murované. Nemôžete aplikovať perforované (tzv. "efektívne") tehla. Tieto tehly sú vyhrievané rovnomerne a rýchlo zničené počas prevádzky Kam'Yankees.


Pri stavbe pece-Kam'Yankee, je potrebné vziať do úvahy požiadavky, ktoré pred'fungovať. Kam'Janka slúži nielen vytvárať pary, ktoré potrebuje na udržanie príjemnú teplotu v ostatných izbách kúpeľ - meniace sa izby, priestor pre oddych, sprchovací kút. Výkon Kam'Yankee musí byť taká, aby bolo možné poskytovať vysoko kvalitné parné 5-7 ľudí. Rúra-Kam'Yanka nie je možné použiť pre ohrev zabudované nádrže s vodou, ako je možné dosiahnuť požadovanú teplotu na povrchu kameňov.

Rúra by mala byť dostatočne TEPLOMA s cieľom zabezpečiť sušenie kúpele po umytí. Podlahy pred dvere, pece kryt izolačný materiál, ktorý je dať na plech. Keď je jednotka pece-Kam'Yankees potrebné rešpektovať požadovanej vzdialenosti medzi telom a steny vyrobené z horľavých materiálov. Vzdialenosť od pece k protiľahlej stene by mala byť 1, 25-1, 5 metrov. Ak pece je postavený na stenu, vyrobené z horľavých materiálov (drevo), medzi povrchu pece a oblasť nechať medzery, ktoré sú vyplnené izolačným materiálom.

Takže, naša pec-Kam'Janka vybudovaný s prihliadnutím na všetky odporúčania a požiadavky. Ale aby si "právo" trajektu to, nie je to dostatočné. Je potrebné vybrať správne a správne dať kamene pre sporáky. Pre použitie v peciach-Kam'ancak odporúča viacerých druhov kameňa, najčastejšie z ktorých sa smiať. Kamene by mali byť dostatočne hladký, okrúhly tvar, bez trhlín. Kamene, ktoré krakovaný počas prevádzky Kam'Yankee musia byť nahradené novými.


Zdroj: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика