четверг, 30 января 2014 г.

Obývacia kuchyňa

Americké skúsenosti v ruskej podmienky

Kuchyňa je v Rusku viac ako kuchyňa. Teraz mnohí z'máte možnosť mať plný obývacia izba v byte, ale v kuchyni je stále centrom spoločenského života rodiny. Prekvapivo, aj napriek veľkému počtu stavebných materiálov, domáce spotrebiče a dizajnér vývoj, veľa ľudí sa stále nemôže zbaviť Sovietskeho stereotypy v rozvoji jeho kuchyne. Skúste zhodnotiť rôzne techniky tvorby "živé jedlo" s pomocou Amerických dizajnérov z osobitných na ich povolanie nadšenie dať ich rady na populárnych TELEVÍZNYCH staníc o opravu a dizajn Home & Záhrada TV. To bude celú dobu, aby sa novela na naše špecifické požiadavky.

Open space

Prvý pozmeňujúci a doplňujúci návrh - dispozičné riešenie domu alebo bytu. V Spojených Štátoch, v drvivej počet prípadov, je otvorený plán, kuchyňa a obývacia izba sú jeden celok s rôznymi variantami územné rozhodnutie. V Rusku, aj open-plán apartmány sú často rozdelené na maximálny počet spální, čo vedie k tradične-izolované kuchyne. Avšak, v kuchyni zvyčajne robia nie menej ako 15 štvorcových metrov (a niekedy 20-25 štvorcových metrov). Avšak, poďme začať s apartmán, v ktorých majitelia sa rozhodli vytvoriť otvorený "nás," plánovanie.

Najhoršie riešenie je umiestniť všetko, čo sa popri stene. To je, opäť, Sovietsky stereotyp, že prichádza v čase, keď priestoroch boli tak malé, že inak nemohol. Bude viesť jednoduchý experiment. Máte gauč? Dokonale. Kde stojí? Samozrejme, na stenu. Presuňte ho ďalej od steny, dal... dobre, aspoň malé náprsné alebo úzky stôl - nie sú len Skrine a nie stenu! Ste odišli takmer všetky steny. Toto vytvorilo pocit priestoru. V rohu si môžete dať okrúhly stôl s lampou alebo vázu. Celkom iný pohľad. Samozrejme, tento prístup nie je vhodný na potraviny, ale ak to'Spojených s obývacou izbou - free vysoká steny.



Otvorte a samostatné

Kuchyňa s otvorenou povinné'musí byť vizuálne oddelená od obývacej izby. Podlaha je v dvoch úrovniach (kuchyňa na podstavci) - niečo nepríjemné. Jediné plus je, môžete schovať sa pod zem všetky komunikácie, ale existujú jednoduchšie spôsoby. V každom prípade, ak chcete zvýšiť kuchyni je nemožné, ak dokončovacie strop pod 3, 20-3, 40, inak sa vstúpiť do kuchyne, ako v tuneli. Odporúča sa tiež, nie príliš kontrastné dizajn dve časti priestorov (povedzme, v kuchyni - v hi-tech, obývacia izba - klasik). Farebná schéma by mala byť tiež vybrané v rovnakom tlačidle.

To je sotva potrebné znovu " vynájsť koleso", lebo vieme, že najlepší spôsob, ako otzhat kuchyne, z kúpeľne, podlahy, skrine, niekedy v kombinácii s fragment oblasť. Obvyklé štýl nie je vhodný pre toto. Môžete pripojiť bar alebo malý stolík štandardnej výšky. Barovým pultom je lepší a to z viacerých dôvodov - je kompaktný, ľahko komunikovať s človekom, ktorý stojí na druhej strane dosky, sledovať TV v kuchyni, atď. V topy je pohodlnejšie umiestniť umývadlo (na to je však bude viac očné linky, komunikačné od zvislého potrubia).

Varenie, pri pohľade z okna

Jeden typický spôsob Amerických dizajnérov, ktoré je takmer nikdy použité v ruskej apartmány - ubytovanie kuchynského nábytku pozdĺž okna. Existujú dôvody, prečo by sme sa nemali vziať. Po prvé, sme sa batéria sa nachádza pod oknom a skryť ich v hĺbke kuchynskej linky nie je možné. Druhý - naše Okná sú väčšie a swing otvorené do miestnosti (Američania spodnej časti okna sa zdvihne). Ale tieto ťažkosti sa dá vyhnúť. Však otázka je prečo? Odpoveď: toto umožňuje zbaviť "chodby," plánovanie kuchyne, ktorá je veľmi viaže konštrukčné možnosti. Použitie steny, oproti vchodu, dáva viac priestoru pre fantáziu, a hlavná vec-ak chcete vytvoriť viac príjemné a funkčné environmentálne plánovanie.

Známy klasické pravidlo trojuholník s usporiadanie kuchyne: uhlov trojuholníka by mali byť chladnička, sporák a drez. Samozrejme, je to možné a lineárne usporiadanie týchto komponentov, ale v každom prípade medzi nimi by mala byť medzera. Dnes, mnoho dizajnérov odmietnuť zaviazať seba do tohto trojuholníka pravidlo. Tvrdia, že hlavná vec je pochopiť trasy najobľúbenejšie varenie postupy v tejto sedem'th. Napríklad, mnohé z dnes sa varí na sporáku zriedka, niekedy raz za týždeň. Preto dať na tanier v strede zloženie je vytvoriť zbytočnú prekážku. Hlavné centrum v kuchyni doprava je umývanie. Takže spolu s ním tam by malo byť viac priestoru.



Výška je hodnota

Nástenné skrinky v Rusku tradične visel oveľa vyššie než v USA a Európe. Dôvod, prečo je ťažké pochopiť, je veľmi nepríjemné. Zvyčajne skrine sme zavesiť na 60 cm nad stôl. Výsledkom je, že pre ženu priemerná výška spodná polica je v úrovni očí, na druhej polici musieť vytiahnuť, a tretí (ak existujú) môžu byť vyšplhal len stál na stoličke. V USA skrine zavesiť 20-30 centimetrov nižšie, a v tomto prípade je, ako sa hovorí, dva veľké rozdiely. Ale výška stôl-top, mali by byť oceňované v ich vlastný rast. Ak vlastník nie je vysoký muž, nikto nás núti pripraviť v troch úmrtí - môže byť zvýšená nad povrch.

Teraz mnohí v Štátoch pochádzajú z tradičný dizajn kuchynského nábytku. Štýl fasády môže byť čokoľvek, ale otázka, ako chcete usporiadať položky. Tradícia je vložiť nástenné skrinky v miestnosti, zarovnanie ich na hornom riadku. To je, na podlahe stojace, vstavané malo dosiahnuť steny alebo steny skrine), a nad hornou líniou je postavený konštrukcie sadrokartónové Dosky vstavané svietidlá, alebo stromy'drevené puzdro z rovnakého materiálu ako fasáda kuchyne. Je to o'kombinuje zloženie, ale aj komplikuje.

Ak máme zhrnúť prístupy k tvorbe krásne, útulné a funkčná kuchyňa, je možné dať niektoré konečné tipy. Hlavná vec, v kuchyni nie je krása fasád a nie módne doplnky, a celkovo pocit, že to vyrába. Všetky konštrukčné prvky, mali by byť stand'prikovaný. Umiestnite kusy nábytku, kde nie je prijateľné, a kde je to vhodné. Nie je potrebné sa snaží byť v kuchyni bol maximálny úložný priestor. Kuchyňa je miesto pre život, ale máme žiť oddelene od výrobkov a nadváhy batožiny.

No, keď všetko vybavenie je zabudovaný a nábytok je zahrnuté v miestnosti, ale nie v'uistite sa, že to vyzeralo, monolitických a ísť preč z tohto by sa uľahčiť pásma horných skriniek, použitie otvorené police, zmenu výšky prvkov. Odvážnejšie použiť priestor bytu: steny pozdĺž Windows, funkcie o'jednota priestoroch. A vo Všeobecnosti, skúsme opustiť stereotypov, v opačnom prípade budete nikdy vedieť, roky prostredníctvom p'lepšie každý druhý kuchyňa v Rusku bude vyzerať v katalógu IKEA alebo v reklame na film, v ktorom šťastná rodina je jesť polievku sústrediť sa.

Peter Chernov

Foto www. kamdesign. co. uk

Zdroj: Noviny "Apartmán. Lodge. Office"

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика