пятница, 31 января 2014 г.

Elektroinštalácie vo vani

Power vyberte

Do kúpeľa a sauny je pomerne agresívne prostredie pre prevádzku elektroinštalácia je veľmi vysoká teplota a vysoká vlhkosť. Projektovanie a montáž elektroinštalácia sú výlučne na základe týchto faktorov najmä v prípade, ak vaňa alebo stenové obklady - stromy'Yana. Požiarne riziko sa zvyšuje. Pred začatím práce, očakávam približnú silu, budete musieť vydržať elektrickej siete vo vani. To bude závisieť od intenzity prúdu, a teda aj výber drôty jednej alebo iný oddiel, že tento prúd sa bude vykonávať. Môžete nájsť správnu kapacitu, vo výške na papier alebo majú odhaduje celková kapacita všetkých zariadení vo vani. Ak tam budete len niekoľko žiaroviek, je možné obmedziť moc 1-2 kW.



Ak v priestoroch kúpeľov (napríklad čakárni) je plánované na pripojenie prídavných zariadení (práčka, kotol, atď.) - výkon stúpa 5-6 kW. Ak v parné kúpele a sauny nainštalovaný energie-elektrická rúra, predpokladaná kapacita môže byť zvýšená až 10-20 kW. Všetky tieto indikátory napájania, ktorý je uvedený na elektrické spotrebiče. S tým, odhadované celkové zaťaženie siete, môžete zhruba vypočítať prierez vodičov budúcnosti vedenia. Za každé ďalšie 2 kW výkonu je potrebné pridať asi 1 štvorcových mm prierez drôtu. Takže pre 10 kW bude potrebné prierezom 5 štvorcových mm, osobitne pre kachle v 4 kW vyžaduje vodič prierez 2 štvorcových mm, a tak ďalej.

Výber vodičov

Všetky vodiče musia byť v dvojitá izolácia - káble. Táto izolácia musí byť tepelne odolný (napr. kaučuk). Najspoľahlivejšie kábel bude gumy izolácie gumy. Je žiaduce, aby kábel bol z mosadze, a všetky vodivé časti - chránené priepustných membrán.


darvena. ru

Dotýka holý drôt s napätím 12 V (a ešte viac 220V) vedie k úrazu elektrickým prúdom. Preto všetky kovové časti zariadení, ktoré sú nainštalované v kúpele, sanlayt špeciálne stanovené tretími správania (je zapojený do vstupného poľa na stránke alebo domofonu Rady).

Elektroinštalácie vo vani ležal v polyvinylchloride (PVC) a iné izolačné rúrky. Je zakázané umiestniť vodičov v kovové rúrky, povrchy tin (bude dodatočná tepelná izolácia a žieravosť). Najlepšie pre elektroinštalácie v kúpele sú považované za drôtu s dvojitej izolácie značky REC, výskumný Ústav (nehorľavé gumový kryt), PRÍSPEVOK (PVC plášť). Tiež používanie APV a PV - jednotlivé káble s PVC izoláciou alebo APV a SKLADBA - dva-a trigild.


ruscable. ru

Ak vodiče sú uložené na drevenej alebo iné horľavé materiály, pod izolačné trubice s vodičmi priložiť pásy plechu azbest - s hrúbkou od 3 mm, ktorý sa bude hrať na drôt 10 mm na každej strane. Ak ste skryté vedenia medzi horľavé konštrukcie, ako je azbest tesnenie je umiestnené nad a pod vodičov.

Drôt typu POST, KEĎ, výskumný Ústav so vonkajšieho plášťa môže byť nainštalovaný vo vani bez rúry. Pre ich upevnenie pomocou valčeky. Po prvé, vodič je položené na hlavu koniec, uhlové a pokles klipy a Voľba'viazať ich krky v pásme alebo povrazov. Potom ťahajte rovnomerne a Voľba'viazať na médium v každom lete. Napätie vodiče by mali byť jednotné.

Najlepší spôsob, ako zabrániť rôznych plošných vo vani je všeobecne nie vytiahnuť kábel vnútri parný miestnosti, a pokúsiť sa nájsť spôsoby, ako, kedy môžete ho zadať v kúpeli sa cez stenu alebo strop (so sprchovacím kútom alebo z ulice) v mieste, kde sa zastaví, napríklad na čítanie - a hneď blízko drôt na lampy.



Uvedenie do stromy'Jan stavby: 1 - izolant; 2 - hák; 3 - izolačné trubice polotuhé; 4 - lievik porcelánu; 5 - Bush porcelánu; 6 - wire.

Preskočiť drôtov a káblov cez steny, pomocou elektrických polyvinylchloride plastové rúrky. V Okinawan týchto káblov v potrubí použiť porcelán lievik (vonkajšie steny) porcelánu púzdra (zvnútra). Oni pevne vložená do diery stromov'drevené steny urobiť vŕtať. Každý drôt je stanovené v osobitnom kanál.

Niektoré zariadenia

Pre kúpeľ predaj špeciálne lampy - uzavretý, s uzatvárateľnom vstup pre kábel vyrobený zo skla a kovu. Kovové kotvy lampy v tomto prípade musí byť uzemnené.


intercom. in. ua

Vo Všeobecnosti, uzemnenie pre kúpeľ - veľmi dôležitá vec: všetky elektrické ohrievače (kotly, pece), rozvody a zásuvky v podložka musí byť starostlivo uzemnené. Pracovné napätie v lampy nesmie presahovať 24 Voltov. Všetky zásuvky a vypínače musia byť vzaté z kúpeľ a sauna vo vestibule a niektoré ďalšie izby.

Veľmi dôležité pre vedenie v kúpeľoch sa považujú za ochranné odpojenie zariadenia, alebo Ouzo. To ušetrí kúpeľ z ohňa na uzavretie transakcie. Vzhľadom na vysokú vlhkosť v saune používanie ouzo 5 až 10 Ampérov.
Môžete nájsť možnosti, keď sa svetlo v kúpeľ sa vykonáva z vonku. Napríklad, ak chcete vložiť niekoľko riadkov zo žiaruvzdorného skla tehly v stene, vedľa čakárni, alebo nastaviť vo vani sklenené dvere. Svetlo bude prenikať cez transparentné štruktúry. Ohrievač môže byť tiež inštalované v ďalšej miestnosti.



Zadajte elektriny z ulice

Do kúpeľa, ako jednotlivé štruktúry elektriny je zapísané pomocou crubstones, inštalované na streche alebo na stenu. Trubostali môžu byť vyrobené z akejkoľvek vody, plynu alebo iné oceľové rúrky s priemerom 20 mm Na hornom konci rúry ohýbať polkruhu, tak tam by nemal dostať mokré. Ak truestone (dolný koniec), ležal v tehla alebo betón, koniec posilniť so zameraním na ulici na 5 až 10 stupňov. Vo vnútri a mimo rúry farba asfaltové laky, v dolnej časti vrt, cez otvor pre cestu von z vlhkosti, ktorá kondenzuje.


remont220. ru

Na stenu alebo nosník prekrývajú Bani trubostali bezpečné oceľové svorky, a horná hranica je stanovená s pomocou chlapci z oceľového drôtu. Až na strechu oneskorenie krepjat prostredníctvom skrutiek.

Na kolíky trubostali krepjat izolátory - špeciálne čiapky. V týchto izolátory sú drôt pobočky z air lines a Voľba'spájať s drôtom: ak tento oceľový drôt, pozinkovaný oceľový drôt, ak hliníka - hliník. Teraz na koncoch vodičov pobočky klip, môžete pripojiť vodiče, preskočil cez rúru truestone.



Zadajte vodičov v budove trubostali cez strechy: 1 - vodičovom vedení; 2 - vodičového vstupného v dome, 3 - oceľové rúry, 4 - terminál izolátory; 5 - traverz; 6 - strečing.

Po dokončení celej práce na elektrických skúsenosti izoláciu všetky káble, pozemok, atď., Povinné'nevyhnutne pozvaní na kontrolné zástupcov miestneho úradu electrorazor, hasičov a tak ďalej.


Zdroj: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика