пятница, 31 января 2014 г.

Kultivovanej pôdy. Krok za krokom

Aj napriek správne vykonané transakcie, a tiež umiestnené na hranici pozemku, hranice, značky, nové územie nemá rád parterre trávnik. Vtipné zraziť osí na zarastené perelson oblastiach znamená, že prichádzajú sviatky a na témy, ktoré sme zvyšovať každý rok, je čas na návrat.

Pracovať bez plánu a peniaze a stratený čas. Študovali len jeden roh, ako flunked ostatných. Nútených robotníkov na rezanie lesa a potom dať nový... tak, sadnúť si na stôl alebo na pni a plán činnosti. A prvé, musíme ani plán, a spoločný scenár. Hlavné chybu v zhone, aby budúci majitelia domov, je neustále cestovanie "dach" (v úvodzovkách, pretože v skutočnosti krajiny ešte) so sekerou a pílou v kufri a vyčerpávajúce víkendy, určených na konverziu pne a spaľovanie drevných zvyškov. Ak nie je dosť skúsení, na jednej trčí zo zeme základňa stromu môže trvať dva dni tam a výstup bude lietať, ale až v pondelok prichádza sklamanie v špeciality práce na vidieku. Medzitým okolo Petrohradu je plný pracovníkov z okolitých krajín, ktorí sú radi, že aj za málo peňazí sa bude vykonávať túto prácu. Tam je ďalšia extrémna: prepustenia procesu. V miestnej lesného hospodárstva vám ochotne hovoriť suma, za ktorú miestnych remeselníkov "hladké" časť buldozér, disky rýpadlo, ktoré horách pne, kamene a iné nečistoty budú dodané v nákladné autá a odviezli do neznámeho smeru. Ale po tom, ako hrubý operáciách na vašich stránkach sa môže stať quagmire, a ste nútení vykopať z pôdy odišiel strom a nečistoty.

Preto, scenár a akčného plánu je potrebné. Prvá fáza - plán rozvoja lokality. Na milimetrový papier alebo notebook list, v poli, v mierke 1:100 jemne, ale bez nadmerného pedantry opraviť všetko, čo je k dispozícii. Povinné'uistite sa, že označiť všetky vzostupy a poklesy veľké stromy a balvany, určiť orientáciu svetových strán, a miesto príchodu na webe. Ďalej rozvíjať návrh dizajnu krajiny, ktoré sa začínajú na územné rozhodnutie. Nemusíte domov projektu, musíte nastaviť len hlavných oblastí: kde sa obytná časť, budov, záhrada a zeleninové záhrade. To je dosť, aby sa rozhodnúť, ktoré časti stránky vyžadujú primárny zúčtovania a čo môže počkať. Prírodné "nedostatky" krajiny so správnym prístupom vždy môžete premeniť výhody: krásne, silné stromy sa odporúča, ak chcete uložiť (ak chcete znížiť čas), ťažký balvan a valom, ktoré sa vytvorili po zavlažovanie (len ktorým priekopy), sa môžete stať súčasťou krajinnej kompozície, a mokraďové zlyhanie sotva posteľ z potoka - po vyčistení zase do tečúcej vody.

Špecializované preklad učebnice na základy krajinného dizajnu, zvyčajne môžete zistiť, že pôdy sú hlavne ťažkých ílovitých a ľahké piesočnaté, ale väčšinou vyčerpané. Prvé je potrebné okrem piesku, druhý - hliny. Zatiaľ čo oba sú stále robí veľké množstvo organickej hmoty. Teraz, to nie tu, ale aj v Európe. Okrem toho, podľa normy import dávok, osem hektárov - to je skvelá stránka. Severo-Západné Rusko má svoje vlastné špecifiká: v Sovietskych časoch, záhradkárov a nováčik deflateicon často ponúkané učiť nie je orná, a takmer nezjazdné bažín. Dnes, ako "ťažké" oblastiach sa objavila na sekundárnom trhu s pôdou. A konkrétny bod je, že tu, je vyčistiť a malinové kríky malý kúsok pôdy, okamžite overgrows Boer'Jan. Tento nenahraditeľným prírodným zdrojom, ako je šetrný k životnému prostrediu humusu, sme sa - aspoň na export. Druhá vlastnosť je tiež typické, vysoká hladina spodnej pôdy a vody. Preto, odvodňovacie stavby, príliš, sú rozhodujúce.

Určiť hranice

V minulom čísle sme už poznamenať, že vznik nových majiteľov pozemkov často stimuluje "pamätníkov" kontrola hraníc územia. Znova, pretože to je veľmi dôležité: často sa stáva, že pracovitý záhradkárov všetko hák alebo ohnúť pokúsiť sa vyhrať iný kus územia. A ak ste si kúpili pozemok pre mnohé roky bol sirota, a susedia rozvinuté oblasti neúnavne vysoká pravdepodobnosť, že nemohli odolať pokušeniu mať kus opustených pozemkov. Deje sa to po celú dobu, a niekedy vedie k dlhotrvajúcich konfliktov. Ak chcete začať rozvoj "panenský pozemky" s hádku, nie je tá najlepšia voľba, najmä preto, že mnohé problémy budú riešené spolu so susedmi. Vo väčšine prípadov, konflikt môže byť ľahko vyčerpaný civilizovaným spôsobom.

Poďme si pripomenúť, že pre transakcie predaja a kúpy pozemku vaši predchodcovia získali veľa dokumentov, z ktorých hlavné je osvedčenie o pridelení katastrálnom čísla. A ak ste pozemku nadobudnuté, potom katastrálnom číslo už má. A to znamená, že hranice územia, v súlade so svojimi susedmi, a tak v hraniciach skutočnosti je zdokumentovaný: oni podpísali Protokol o dohode hraníc sami, alebo (ak sa snažili vyhnúť tejto) povedal o postup telegram.

Tak, aby bolo možné zistiť skutočný obmedziť vaše územie, stačí pozvať inšpektori, ktorá sa stala vec, ktorá sa nastaviť hranice označenia zodpovedajúce predtým vyrábané v katastrálnom prieskum. Táto služba je platená, inštaláciu jedného hranica-marek je v priemere 500 rubľov, A v najjednoduchšom prípade, ak pozemku je štvoruholník, potrebujú štyri. Ak ste uviedli, že v hre boli ošetrené, to by nemal byť zavádzajúce, ak chcete zmeniť usporiadanie im, potom, že špecialisti budú opustiť stránky, je obľúbenou zábavou niektoré nie veľmi úprimný občanov. Ale nie okamžite obviniť susedia "kradnúť", našou úlohou je snažiť sa vyhnúť konfliktom. Dajte im vedieť, že pôdy s nepravidelným hranice je zdrojom právne problémy v prvom rade pre nich. Preto hranice svojho územia sú známe. Plot, kým put - pri rozkladaní dlho blokády a windbreaks bude len brániť, a označené hranice kolíky a povrazy.

Na pevnej zemi

Pokračovať "Všeobecné čistenie". Kým začnete, mali by ste sa pozrieť do vlastných koncepčný dizajn krajiny s cieľom určiť polohu miesta, kde sa ukladajú odpady na export (veľké pne, kamene, do komunálneho odpadu). Malo by sa zabezpečiť pohodlné'Kongresu.

Ak webová lokalita je oddelená od cesty odvodňovacie priekopy, rozvoj bude musieť začať s výstavbou terminálu (betónové potrubia, ktoré sa naleje piesok-štrk zmesi alebo boj tehla) a zúčtovania platforma na mieste priamo pre v'vchod. Na'vchod do areálu je žiaduce, aby ste mohli urobiť šírkou najmenej štyri metre (inak vykladanie stavebných materiálov sa musia vykonať mimo cesty). Po'koni vymazané a vypustiť na oboch stranách mu dve stránky: jednu pre vykladanie materiálov, jeden na pripravené na zber smetí. Je to začiatok značne uľahčí budúcnosti krajiny a stavebné práce, Parkovanie, nakladacie a vykladacie stroje, skladovanie stavebných materiálov.

Najlepší materiál na odstránenie veľkých porúch, zúženia, a tiež zvýšiť nízkych oblastiach, - tehla bitka. Niektoré stavebné firmy, špecializujúca sa na demolácia budov, dať mu darček - zaplatíte len poštovné a zabezpečiť, aby priniesol v pôde nebolo veľké betónové fragmenty lepenie ventily. Fit a odpadu vyobrazení. Na škvara (niekedy tiež ponúkajú pestovateľov) pre tento účel silne nosenie. Na vrchole novo vytvorené pevné základy tvoria piesočné vankúš, na ktoré sa vzťahuje geotextílie, úrodná vrstva pôdy. Môžete opustiť trávnik, ale dopredu, kým spúšťať nebude.

Pomoc od Východu

Tak, ako sme už uviedli, väčšina prvýkrát zamínované oblasti v podmienkach, v Leningradskej oblasti sú rašeliny'Yana močiare alebo mokrade a bohatý humus oblasti, s kvitnúce divoká vegetácia. Toto je presne ten prípad, keď budú potrebovať namáhavej úlohy, ale zem ďakujem vám za tvrdú prácu. Poďme začať s čistením miesto a len poznámka pre začiatočníkov, ktorý je obmedzený na sobotu piknik pozvať rodinu a priateľov, je nepravdepodobné, že: "subbotnik", s najväčšou pravdepodobnosťou, bude trvať niekoľko týždňov a mesiacov.

Tenké stromy môžu byť rez delimbers s dlhými rukoväťami tie, ktoré potolsche - rezanie pílou a rez ostrý sekera, ale nie pod koreň, a približne zóna (to bolo výhodné korchuvate). Takáto práca je ľahké vykonávať. Rovné kmene stromov a tenké konáre kríkov, nie hádzať, ale okamžite odložiť na stranu: budú musieť väzba malé oporné múry v reliéfe a posilnenie hrany priekopy.

Pre premiestnili, pne lepšie pozvať pracovníkov. V tomto prípade, ruky a hlava je prepustený pre viac intelektuálne, ale nie menej dôležité. Ak nemáte žiadne skúsenosti spolupráce s pracovníkmi z blízkom zahraničí, udržiavať tieto v mysli. Ak ste namiesto odkazovať na konkrétny rozsah prác, neisté gesto obrisete Polyana, ktorých pochopenie, by mali vynaložiť úsilie, byť pripravení na to, že ich netrpezlivo zaberajú práce vystrihnúť malý kúsok, a potom povedať, "Majster, ja by mali pridať. S ani čas, ani túžbu sledovať proces, je lepšie rozdeliť územie na štvorce (približne veľkosť tkanie alebo dva), zobrazujúci hranice jednotlivých lán a kolíky. Dohodnúť sa o vyčistenie každý fragment, by ste mali byť jasne vysvetlené starší (s ktorým sa zvyčajne rokovať cena), aké výsledky môžete očakávať. To znamená, že sa uvedie miesto, kde by mal byť v konečnom dôsledku robil veľké kmene, pne, kamene, zachytáva. A čo stromy by mali zostať v liečenej oblasti, po vykonaní práce (označiť ich s kus lana). Ak ste prišli nadol v cene, byť istí, že všetko bude prebiehať presne a včas.

V závislosti na zložitosti pracovného procesu sto štvorcových pozemkov tím pracovníkov bude stáť dve (odstrániť odumreté stromy, kríky, vyhrnula dva alebo tri peň) p'päť tisíc (veľké pne, demolácie zvyškov, pohyb veľké masy zeme). V rokovaní s migrujúcich pracovníkov je dôležité vedieť jednu vec. Ak má lokalita kabíny, že môžu spať brigády, v žiadnom prípade nie ponúkajú svoje "hostí". Upozorňujeme, že administratívne kód poskytuje pre závažné sankcie pre porušovateľov imigračných zákonov. Najmä na poskytovanie nelegálny obchod, sklady a iné priestory majiteľ objektu bude musieť zaplatiť do Pokladnice od 45 až 800 tisíc rubľov Ale stavebné spoločnosti, ktoré sa zvyčajne potrebné odpovedať "ilegálnych", ľahko vyriešiť tento problém. Ak ste taký láskavý a vyhrievané pracovníkov z okolitých krajín, ktoré "nemajú podarilo získať registrácii a pracovné povolenie v ruskej Federácii, nie ste príliš dobre odstraňujú susedia môžu spôsobiť vážne problémy s políciou a migrácie orgány.

Z priekopy trávnik

Pokračovať v čistení. Neponáhľajte sa spáliť suchú trávu, korene a sušené malinic. Humus, ako sme už uviedli, je nenahraditeľným prírodným zdrojom, a zničiť ho v čase, keď niektoré vzdelaný v agrárnej krajine je pripravený kúpiť od nás jedľa kužele a pilín, je len uncultured. Áno a nebezpečné: len jedna malá iskra, tak dlho, rašeliny'drevené koberec obrátil na popol, ktorý siaha ďaleko za hranice vašej nehnuteľnosti.

Ak stránka je už elektrifikovaná, hlavný asistent v tejto fáze bude záhradný drvič odpadu elektrické (niekedy s benzínom, ale sú drahšie). Teraz našou úlohou je transformovať na povrch v trávniku, ale nie na Golfové ihrisko alebo dovolenku, a "technické". Odložiť jeho členenie nie je stojí za to. Pretože bohatého humusu pôdy, oslobodené od kompost z lístia, ihličia a malinniki, vám poskytne bohatú úrodu Boer'Jan.

V prevoditeľných bestsellerov pre záhradkárov a majiteľov pozemkov, ktorí chcú rozbiť trávnika sa odporúča odstrániť vrchnú vrstvu pôdy, dajte ju na dvore, kým lepšie časy a na prípravu podpovrchovej vrstvy: pristavenie auta alebo dva pôdy, kanalizácie... Povedzme naraz, že to nie je pre nás, ruských statkárov, a pre Európske záhrady vo veľkosti Pollock. Potrebujeme ťažké (nie menej ako 50 kg) motoblock s mlyny na spracovanie zemi, lopaty a hrable (najlepšie nie kovové, a "sedlák", s stromy'drevené zuby).

Použitie nevhodného alebo nekvalitný nástroje a vybavenie, znížiť rýchlosť výkopové práce v desiatky krát. Tupý sekera a slabé lopata nebude umožní zvládnuť aj pár štvorcových metrov a v pešej odporúča že predajcovia špecializovaného obchodu, ako drahé hračky, tesne uviaznuť v korene.

Ako vytvoriť "správnu" trávnik, venoval ani jeden vážne knihu, a v každom supermarkete môžete kúpiť zmesí, osív, obilnín. Nebudeme sa ponoriť do podrobností gazokontrolja, sme iba na vedomie, že v tejto etape najviac hardy a sucho-odolný trávy, ktorej úlohou -

ak chcete vytvoriť hustá vrstva trávnik. Najmä cenovo najdostupnejšie zmes semien na základe lacné ryegrass rýchlo vytiahnuť, že území a výrazne znížiť počet Boer'Jan. Ale slušné trávnik, ktorý bude ľahko prežiť zimu, nebudete dostávať. Naďalej variť územia v rámci technickej trávnik fragmenty, ako určiť rozsah prác pre vykorenený. A ak máte v pláne nie opustiť niektoré práce potom, a zvládnuť celý dej, začať orbu z ďalekých kútov. Hnilé prachu z pôdy povrchy sú odoslané na hromadu kompostu, ktoré haly, špeciálne nástroje na urýchlenie zrenia kompostu (v predaji ich veľa, ale nie všetky z nich sú kvalita: čo je lepšie sa opýtať skúsenejších susedov). Prechádzame fragment kultivujúci, nie snaží hlboké kopanie, ale snažím sa vytiahnuť všetky korene. Druhá fáza Prohorov pôdy hlbšie.

Pripravila pôda by mala byť zladené tak, aby sa zabránilo poruchám, v ktorom zbierať vody, a hrbole. Mastné lesa Chernozem by mali byť zriedený s pieskom. Nie je potrebné usilovať sa o úplne vodorovnú plochu, avšak, musíte sa uistiť, že zaujatosti voči odvodňovacej priekopy. Predtým, než začnete výsadba trávy, zem by vydržať "lada" dva až tri týždne zbaviť sa "prebudil" Boer'Jan. Avšak, v čase, keď vás bude propagovať posledný fragment, prvý bude pripravená na pestovanie, a budete mať čas čítať veľa odbornej literatúry. Najvhodnejší čas pre siatie zimné bylín príde začiatkom jesene, a ak máte čas s všetky tieto problémy do septembra, tam je šanca, že mladej trávy, lístia pod snehom so silným koreňovým systémom a v zime budete mať čas premýšľať o plánovaní budúcej záhrady.

Vytváranie technických trávniky, by pam'zapamätajte si jednu vec, že neskúsení majitelia takmer nikdy brať do úvahy. Pôdy na pestovanie zmesi by mala byť nielen vyrovnané, ale aj utesní - je to stále ešte nie je patch, a základ, na ktorom si topánky by nemali zanechať stopy. Kosačky na trávu na pevnej zemi bude silnejší rýchlejšie.

Nie sú identické pozemky a univerzálne recepty. Avšak, na záver - niekoľko Všeobecných tipov.

Po prvé, na začiatku rozvoja lokality by ste mali pozvať geológ, ktorí budú manuálne vŕtať niekoľko studní v rôznych kútoch oblasti a bude dávať odporúčania na výstavbu studní a žúmp, septikov tank (cena tohto veľmi užitočné služby o 5 tisíc rubľov ). Po rozhovore s týmto špecialista, budete mať veľa zaujímavých a užitočných informácií na charakter pôdy, pôdy, kvalita, úroveň spodnej pôdy a vody. Možno tieto informácie budú vyžadovať značné úpravy už ste rozvinuté krajiny projektu, ale pomôže určiť dizajn záhrady, cesty a základov budovy.

Po druhé, mali by ste venovať pozornosť odvodňovacej priekopy, ktorá oddeľuje svoje majetky od cesty. V nových prímestských pole a záhradnícke zvyčajne prehĺbiť rýpadlo, liatie vyhĺbené pokaziť ceste. Ako výsledok týchto nie príliš príslušné práce zbavte sa stáva viac území, ktoré zmyl a rúcať, s'Gauci vaše metrov a tkať. Na Palube záhradníctva nemal Rob si za svoje peniaze (samozrejme, že reklamačný poriadok sa na úkor príspevkov), budete si musieť prevziať iniciatívu, aby beží pozdĺž vašej stránky priekopy v ich rukách. Ak je príliš široký, môžete úzky kanál, montážne pozdĺž stredu oporné steny. To môže byť nízka technikách s prútím plot z viniča, ktoré máte pripravené, keď som rez mladé lesné, kúsky z bridlice alebo ošetrené antiseptické dosky a zvyšky dreva (vhodné odpadu od najbližšieho power-videl lavičke). Neplatné medzi hranou a oporné steny jemne, ktoré tvoria sklon 45 stupňov, spí všetky nepotrebné prírodných materiálov nájsť na stránkach: piesok, kamene, pôda, vytrhnuté z rybníka, a Tambov. Keď moats, ktoré obklopujú váš majetok bude zahrnuté vo vašom smere, musí zasiať trávu na posilnenie brehu. Avšak, ak sa do momentu kúpy pozemku zbavte sa už obrátil na rokliny, ak sa chcete vrátiť tento spôsob území, bude trvať roky: máte flip a oporné steny, zalejeme pôdy a siatie trávy.

Po tretie, ak nie sú tesárstvo, veľmi výnosný nadobudnutie môže byť drvič záhradného odpadu. Zem borovicové kôry, ktoré budú hodiť trade Association - vynikajúci materiál na mulčovanie kmene stromov oblasti stromy, prášky skladieb a niektoré časti stránky, v ktorých sa podľa vášho plánu, by nemali rásť tráva.

A posledný. Ak v dnešnom spoločnom texte sme sa nezmienil, kosačky na trávu, to neznamená, že tráva, že sme bohato vysadené celé leto, sa snaží pestovať panny pôdy, nie je potrebné kosiť. Jednoducho, ak to nie je na zemi, a len o technické trávniky, nevyžadujú dokonalý povrch, môže byť obmedzená na zastrihávač s benzínovým motorom. Tento nástroj je najlepším nástrojom v boji proti Boer'Jan, ktorý sa vyskytuje na virgin pozemky zo všetkých strán, a kúpiť kosačky na úpravu trávnikov môže počkať, kým tie časy, keď budete už mať svoj vlastný dom a trávnik pred ním.

Filip URBAN

Zdroj: Vidieku prieskum

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика