пятница, 31 января 2014 г.

Ako vybudovať turecké kúpele (Hammam)

Mnoho našich spoluobčanov dať prednosť ruskej vaňa. Potom prichádza jemné, fínska sauna. Iné kúpele ako Japonský furo alebo rusinski sírovej - exotické. Ale v posledných rokoch stále viac a viac populárne stáva turecký kúpeľ. Hammam zahrnuté v zozname liečby vo fitness centrách a kozmetické salóny Moskva. Áno, okrem toho, mnohí majitelia domov začal okrem sauny na vytvorenie iného kúpeľ - turecké kúpele.

Na prvý pohľad

Prvýkrát turecký kúpeľ s'objavil sa v VII storočia. Kultúra Východnej typ kúpele Turci ovládli Arabi, a tých, od Rimanov. Distribúcia hamams v Ázijských krajinách držal krok s Islamom. Aj prorok Mohammed bol neodporúča užívať horúce kúpele, ako "Čistota je pol viery". Ale potom tam bola ďalšia vec: horúci kúpeľ zlepšuje mužskú plodnosť, a náboženstva požadoval prirodzené doplnenie svojich radov. Často pod hamams prestavaný chrámy iných náboženstiev a zachované Rímske kúpele. V poslednom turecký kúpeľ prijala postupnosť izieb s rôznymi teplota: 1 - cool, 2 - teplý, 3 - vlhké a horúce.

Ale v priebehu času zmenila, označenie miestností. Napríklad, v parnej miestnosti s'objavil masérov, ktorý nebol v Ríme, a kúpeľňa so suché teplo nahrádzajú potulny. Skutočné Orientálne kúpele konzervované v Bukhara a v Istanbule.

Hamam bol vyhrievaný s kotol naplnený vodou, ktorý bol umiestnený pod podlahou alebo bola osadená v stene. Para z vriacej vody bola dodaná prostredníctvom otvoru, ktorý bol nadmorskej výške 1, 5 m od podlahy. Okrem toho, vaňa bol vyhrievaný teplým vzduchom, ktoré bolo prijaté prostredníctvom špeciálnej rúry, položil pod podlahou. Z dôvodu blízkosti kotla poschodí v vaňa bol vyhrievaný veľmi veľa, to bolo možné chodiť bez topánok.

Tradičné Orientálne parný kúpeľ postavený na princípe "dlane"okolo palm centrum, parné sa nachádza 5 p'päť prstov (NIS). V každom nika istej teploty od 70-100C. Na "zaniknúť kefa" bol čaká miestnosť s teplotou 30-35oC. Tu bather vyzliekanie, zahreje, pripravený ísť do parnej miestnosti. V prednej časti šatni v strede miestnosti bol veľký sunbed, z mramoru ("polievky,").

Od kola hala do veľkej miery tiesňavy v výklenkov prsty. Plavky ide z jedného výklenok v nasledujúcich, pocit teplotný rozdiel, a, nakoniec, je v rukách skúseného maséra. Po masáži - umývanie s pevného hubky, navlhčený v mydlo. Potom kúpanie v troch povodiach frontu s vodou rôznych teplotách.

Účinok turecké kúpele, je zrejmé, pomáha zlepšiť krvný obeh, obnovenie dýchania. Hamam ukladá od nespavosti, lieči ochorenia kože, hojí a omladzuje pokožku. Ako klasický Hamam.

Hamam Ruskej

Hrať Hamam v našich podmienkach je veľmi ťažké. Moderné technológie-vykurovanie a parné generátory) znížiť Hamam na 1-2 priestoroch. Podľa Hammam môžete prestavať miestnosti v dome. To bude musieť pracovať na "rubrike". Po konverzii, stena bude vyzerať konštrukcie "pie" od 14 vrstiev!

V Hammam nie je aplikovaný na strom. Všetky vyrobené z kameňa. Takže varianty parnej miestnosti môže byť veľa peňazí rieši všetko a ambície majiteľa. Napríklad, môžete vytvárať nákladovo efektívne možnosti, pomocou keramická dlažba. A môžete spustiť slnko postele vyrobené z prírodných mramorových, ale na strop a steny dať mozaiku smalt.

Pam'poznámka : nasledujúce pravidlá zariadení Hamam:

  1. Strop musí byť vykonané vo forme dome alebo nastaviť na horúcej pary nie spadnúť na hlavu kúpajúcich sa a bežal do steny a ďalej do kanalizácie.
  2. Pre pohodlie steny, podlaha, lavičky by mali byť zohriate, a zvnútra, elektrickou energiou, alebo videobohsia. Podlahy pod sedadlá sú položené kábel systému, "podlahové".
  3. Pre osvetlenie používané stropné-nástenné lampy, mali by byť tepelne odolný a vodotesný. Východnej farby možno dosiahnuť pomocou pôvodný systém osvetlenia.
  4. V Hammam je potrebné umyť stojan, sprchovacím kútom alebo len ťuknite na položku.

Parný

V vaňa, vysoká vlhkosť vzduchu, pre ktoré je potrebné výkonný parný generátor. Veľká časť domácom trhu je obsadené výroba švédskej firmy TILO a fínska HELO. Parný vyjsť z para, čo najbližšie k nej. Tam kompaktné nástenné modelu, ktorá je nevyhnutná v malom priestore. Okrem toho, mnohé modely sú dodávané diaľkové ovládanie jednotky. Tento automatický panely, ktoré sú určené na priamu kontrolu parné alebo pomocou diaľkového ovládania.

Parný generátor je pripojený na Centrálny elektriny a vody. V krajine dom má samostatné kúrenie z kotla, tak je lepšie, aby sa doplnkové vrstevnice na vykurovanie vaňa. Inak, s cieľom zakryť páry majú tepla do celej chaty. A ak vonkajšia teplota je +20?

Väčšina modelov je vybavená ochrana zásobníka proti prehriatiu, nastaviteľná tryska, ktorá vám umožňuje zmeniť intenzitu pary sací ventil s filtrom pre účely ochrany pred znečistením. Ak chcete predĺžiť životnosť zariadenia, vody sa odporúča filtrovat. Parný generátor stojí $ 1100.

Parné kabíny

Moderné analógové z Hamam je parné kabíny. V apartmánoch s obmedzeným priestorom parnej kabíne je alternatívou pre fanúšikov kúpele na Východe. Spája v sebe funkcie sprchovací kút s hydromasážou. Hlavné značky na trhu sú: BLANC (Francúzsko), KLAFS (Nemecko), TILO (Švédsko). Napríklad, kabína BLANC môžete sprej fliessens: eukalyptu, m'piatej. Parné kabíny KLAFS vip-triedy. Sú vyrobené z keramiky, acryl, a dokonca aj prírodný kameň.

Multi-lôžkové kajuty TILO vyrobené z high-tech plasty. Priemerná cena parný sprchový je 3000-5000. E.

Kto za koľko?

V Moskve výstavba Východnej kúpele sa podieľajú malý počet firiem, ako dopyt po Hamam s'sa objavili len v posledných rokoch. Pri výbere spoločnosť musí venovať pozornosť na už zrealizovaných projektov kúpele. Samozrejme, pripravený ísť o'objektu a komunikovať s jeho vlastník, nie je práca, ale môžete si pozrieť obrázky.


Zdroj: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика