среда, 29 января 2014 г.

Tajomstvo krásy a dlhovekosti

Jedinečné prírodné farby dreva, bohužiaľ, zraniteľné a krehké. Vlhkosť, teplota klesne, hubami a blue - to všetko môže úplne zničiť prvý, čaro dreva, a potom sa zvyšok jeho pozoruhodné vlastnosti. O metódach boja proti tomuto zlu sa bude diskutovať.

Naši predkovia antiseptiká a sušenie komory nevedel. Ale bolo drevo vyrúbané v určitom čase, rafted raftoch, sušia na slnku a vetru... V rôznych oblastiach majú svoje vlastné spôsoby, ako "sprísnenie" z dreva, boja s hríbami a kôry, ale nie sú pre naše priemyselné storočia, hoci, pretože niekedy trvá roky. Mnoho tajomstiev, tesárske a lesných družstiev, bohužiaľ, stratili. Boli nahradené špičkové technológie a chemické metódy ochrany. Ale chémia chémia zvarov. Niekedy výrobcov rôznych spomaľovačov horenia, bielenie a antiseptické zlúčeniny "zabudnúť" upozorniť zákazníkov, že ich výrobky nie sú veľmi dobré pre zdravie'I. Ako výsledok, sme hrdí na to, že použité v inter'Yeri prírodného dreva, ale neuvedomuje, že sa beznádejne otrávili jej soli ťažkých kovov a iných blata. Všetko, čo je dobré s mierou.

Na spustenie poznámka: dobrý hostiteľ by v prvom rade, aby sa zabránilo podmienok, v ktorých prirodzených nepriateľov dreva cítiť pohodlne a sebaisto. Medzi tieto nepriateľov, najmä baktérie, huby, riasy, hmyzu, ktoré sa živia na drevo, alebo jednoducho prispieť k jeho zničeniu. Pre život škodcov stromy'drevené konštrukcie nezdalo, med, najskôr sa musíte dodržiavať určité vlhkosť režimu. Takže, v podzemnej časti stromov'drevených stavieb je žiaduce zachovať vlhkosť vzduchu je nižšia než 20%. To bráni rozvoju plesní a hniloby huby. Ale ak je pre inter'interiér krajinu dom s sporák kúrenie a správne usporiadaný vetranie tento problém nie je až tak akútne (a teda na impregnovanie stenu spálne "chémia", nebude mať), zrážky, ktoré náš región je bohatý veľmi rýchlo bude mať za následok nevzhľadné dom, čalúnený brilantné amber sviežosť obklad.

Avšak, nie vždy spravodlivý, tento vzorec: menej vlhkosti, tým lepšie. Pri konštantnej vlhkosti viac ako 70% škodlivých rastlín a živočíchov sú tiež do značnej miery stratiť činnosti. Vďaka tomu, že sú stále stojí a v Benátkach, a niektoré domov pozdĺž Fontanka.

Skutočných nepriateľov

Stromy'drevené štruktúry biologických nepriateľov veľa - nazývame ich rôznych druhov húb a hmyzu... Niektoré z nich nie sú tak nebezpečné. Napríklad, huby spôsobujú len povrchové škvrny dreva modro-zelená, modrá, zelená, čierna, ružová a iné farby. Sú dôkazom nadmernej vlhkosti. Na tejto formy nie oslabiť silu stromov'drevené konštrukcie. Ale rot (to je spôsobené hlavne trudov huby z triedy basidiomycetes) zničí strom.

Najstrašnejšie nepriateľa stromu - biele huby. Po prvé, on úspešne sa tvári ako bežné formy, takže naučiť sa to len vysoko kvalifikovaných špecialistov. Medzitým, v určitých okolností biele huby môcť mesiac "s'tam sú dubové podlahy hrúbky štyroch centimetrov.

Ako hmyz, strach je predovšetkým malé chrobáky z kôry, chrobákov, banské drevo chrobák, malé fúzy. Treba poznamenať, že povrch červej diery (tunely a otvory, vyrobená z dreva hmyz) hĺbky 3 mm nemajú vplyv na mechanické vlastnosti dreva; hlbšie porušovať integrita dreva a masívne šírenie znížiť svoju silu. Okrem toho, červej diery môže spôsobiť zničenie dreva beľ hnilobe a spôsobiť beľ húb farby.

Vezmite prosím na vedomie, že väčšina škodlivých húb rozvíja v oblastiach s stagnujúci vzduchu. Preto, aby zachránil dreva, mal by byť vysielaný. Dosky, ktoré sú postavené na zhromaždeniach a čakajú na stavbe, je potrebné pravidelne shift. A pri návrhu je potrebné zabezpečiť prirodzené vetranie pre všetky budovy a stavby, vrátane nebytových pivnice a podkrovia. Potom rozvoju plesní bude ukončená, aj keď to má zakorenila ešte ukladanie protokolov. A samozrejme, budete potrebovať kvalitný antiseptiká. Chránia stromy'drevené konštrukcie z takmer všetkých druhov húb a hmyzu, a často ani "liečiť" už ovplyvnené škodcami stenu.

Stratégie a taktiky

Moderné antiseptiká na drevo môžu byť rozdelené do dvoch hlavných skupín. Prvá sa skladá z antiseptirujut impregnácia, ktorá predstavuje riešenie soli a niektorých iných látok - fungicídy, algicídy, ktoré a kompozitných výrobkov. Tieto lieky vyžadujú ďalšie spracovanie povrchu (napríklad lak), aby sa zabránilo presakovaniu, volatilization antiseptické účinky. Do druhej skupiny patria antiseptirujut látok tvorí na povrchu dreva ochranný film. Ďalšie spracovanie stromov'drevené povrchy nie je potrebné. Produkty z oboch skupín je vyrobený na vodnej báze a na základe organických rozpúšťadiel.

Napriek prítomnosti na trhu antiseptiká "vysokej pripravenosti" (vytvorenie ochranného filmu okamžite po aplikácii), mnohí odborníci, ešte stále odporúčame používať systém, postupne ochranu. V tomto prípade najprv naneste antiseptické a samozhášacie prísady (popísané ďalej), potom povrch upravený vonkajších nepremokavé štruktúry, ako lak. V tejto schéme, každý vypracovaný zloženie dostane do dreva do maximálnej možnej miere. A vonkajšej vrstvy farby, okrem estetickej funkcie, vytvára ochranný bar'jer atmosférickej vlhkosti, prevencia vymývanie kompozície, a nedáva biocídy na odparenie.

Okrem antiseptiká určené pre normálne prevádzkové podmienky, v obchodoch môžete nájsť sklady pre väčšinu "zodpovedný" oblasti stromy'drevené povrchy (priamo ovplyvňuje atmosféry a pôdy, vody, zeme kontaktu a pod.). Ak výrobok je určený pre ťažké prevádzkové podmienky, výrobca povinné'uistite sa, že špecifikovať na etikete (trudnostyami antiseptické).

A ešte jedna dôležitá poznámka. Každý antiseptické účinný proti špecifické ničia drevo ochorenia. Napríklad, niektoré biocídy vyrovnať aj s blue, dobré s hubami a dosť podpriemerný s plesní.

Iní, naopak, úplne zničiť formy, ale som si poradí so zvyškom biologické prípravky na kontrolu škodcov. Univerzálny antiseptiká, ktoré mu umožňuje úspešne vysporiadať so všetkými dreva chorôb v rovnakom čase, dnes, bohužiaľ, neexistuje. Takže sa snažte čo najpodrobnejšie popísať sales engineer ich problémov, a potom sa bude poskytovať zamestnancom, ktorý bude najlepšie chrániť svoj domov od škodcov.

Tekutý oheň

Okrem toho, plesniam, hnilobe a hmyzu, stromy'drevený dom sa bojí ohňa. Preto, ak ste sa rozhodli dať svoje chata dlhovekosť, to dáva zmysel, zároveň sa postarať o jeho ochranu pred ohňom. Dnes sa na tieto účely, ako pravidlo, špeciálna impregnácia - retardants obsahujúce spomaľovačmi horenia (fosfát, amónny, chlorid amónny a tak ďalej); látky, ktoré zlepšujú činnosť hlavného moderátora a stabilizátory, obmedzenie spotreby moderátor. Namáčanie povrchu dreva, ohňa retardants chrániť ju z ohňa. A keď oheň stále sa ukázal, zabraňujú šíreniu plameňa'I.

Mechanizmus účinku fire-prevention impregnácia môže byť opísaný nasledovne. Pri styku s plameňom'som ohňovzdorná rozložené do plynné a tuhé výrobky. Plynné trvať dreva teplé (cool) a zabrániť spaľovania, a v pevnej forme na povrchu tuhej film a pripravuje ho kyslíka, ktoré sú potrebné pre udržiavanie ohňa.

Pri výbere členov je potrebné venovať pozornosť tomu, do ktorej skupiny ochranné opatrenia sa to týka. Tak, samozhášacie prísady skupiny II sa iba bráni oheň, ale I skupina - poskytuje viac vážne ochranu dreva vo všetkých fázach vývoja požiaru. Však, prosím, na vedomie, že akékoľvek, aj tie kvalitatívne, liečba nemusí byť všeliek na oheň. Spomaľovačov horenia je len miera výskytu náhodného požiaru (kvôli nezarazene cigarety, uzavretie káble a iné) a rýchle šírenie plameňa'I.

V dnešnej dobe veľmi populárne plameň - retardants na báze vodných roztokov solí bóru, fosfor alebo kremičitá.

Ako výsledok ich využívanie prírodných textúru a farbu dreva takmer nezmenila, a pocit, že žijú v stromoch'drevené dom je plne zachovaná. Ale zvyšuje odolnosť stromu: strom nie je zapojený, a to aj v prípade otvoreného plameňa'ja, napríklad, ak kuchyni zrazu zapáliť plyn.

Medzitým takmer všetky "oheň" zloženie s časom, postupne stráca ochranné vlastnosti. Takže za niekoľko rokov, budete musieť opakovať ošetrenie stromov'drevené povrchy (frekvencia takýchto update, výrobca uviesť na obale). Odporúča sa, ak chcete použiť rovnaké spomaľovač horenia. Ale je to perfektné.

Ak podobné spomaľovač horenia nebol nájdený, by ste mali požiadať o kompatibilitu nových členov so starým. Najlepšie je požiadať predávajúceho alebo zavolať na telefónne číslo, ktoré poskytuje výrobca tovaru.

Nuansy aplikácie

Pár slov o pravidlách uplatňovania prípravky určené na ochranu dreva proti škodcom a oheň. Pre lepšiu ochranu spracované povrch by mal byť vopred vyčistené alebo umyť.

Živicové stránky zvyčajne vaskabovichy alebo, ak nie pomohli, rozpúšťadla. Plesne odstrániť škrabkou alebo drôtené kefy a ak je to potrebné discolor. Predtým používané na tento účel znamená "Biely", je teraz predaja veľa bielidlo na drevo. Len nezabudnite, po použití opláchnite povrchu s vodou a vysušiť.

Impregnácia môže nanášať valčekom, štetcom alebo striekacou pištoľou. Distribuovať zloženie povrchu pozdĺž vlákien dreva, spôsobuje súvislú vrstvu, s nárastom spotreby na tých miestach, kde sa očakáva neustálom kontakte s vlhkosťou a / alebo slnečné žiarenie. Napríklad, konce drevo nasiaknuté pred nasýtenia. Odporúča sa aplikovať na stromy'drevený povrch nie menej ako dve vrstvy nasýtenia je spôsobené tým sa zvyšuje životnosť náteru, každá vrstva je povlak viac lesklé. Ak chcete aktualizovať povrch skôr, než jednu vrstvu. Ako si maľovať, pri spracovaní veľkých plôch, odporúča sa miešať požadované množstvo impregnácia v panvici, aby sa zabezpečila jednotnosť tón.

Drevín líšiť v odolnosti voči hnilobe a rôznych namočené ochranné riešenia. K udržateľnému druhy sú borovice, jedle, jaseňa, jadro, dub a smrek. Ako osika, jelša, jadro breza - rot rýchlo, a preto si vyžadujú osobitnú ochranu. Borovica, osika, borovica alebo dub impregnované antiseptík jednoduché, ale aby nasiakli, smrek, smrekovec, jadro breza, dub, buk, treba vyskúšať.

To sa neodporúča na liečbu stromy'drevené povrchy v chlade, príliš horúce alebo veternom počasí, a aj na priamom slnečnom svetle. Skutočnosť, že takéto počasie viesť k zníženiu miery absorpcie zloženie. V niektorých prípadoch, povrchové nátery môžu byť aj plynové bubliny.

Uvedomte si, že výsledná farba je do značnej miery závislé na kvalite povrchu a pórovitosti dreva povrchu (napríklad, keď spracovanie rovnaké zloženie nakrájané a olúpané dreva, ako pravidlo, aby sa rôzne odtiene).

Je jasné, že použitie ochranných prípravkov by múdro, tak nie je negáciou všetky svoje užitočné vlastnosti. Najmä, antiseptiká musieť dať v platnosti pred išiel modrá alebo dosky na verande konečne hnilé.

Ako pre samozhášacie prísady na ich uloženie nie je potrebné - to nie je dekoratívny náter a impregnácia. Okrem toho, tieto zlúčeniny sú účinné, len počas spracovania čisté drevo. Na ich čerpanie na vrchole iné nátery ochranné vlastnosti sú výrazne znížené.

Vladimír MIKHAILOV

Zdroj: Všetky vidieckych nehnuteľností Leningradskej oblasti

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика