четверг, 30 января 2014 г.

Prevzdušnenie trávnika 2008-04-29 14:57:55

Výstavby a rekonštrukcie.

Prevzdušnenie trávnika
2008-04-29 14:57:55

V posledných rokoch sa mnohí majitelia vidieckych domov osobitnú pozornosť trávniky. Pekný dom musí mať zodpovedajúce prostredie - dobre-udržiavaný trávnik.

Čo je tráva?
Trávnik dáva príležitosť rozšíriť a posilniť tón farby stromov, kríkov a kvetinové záhony. V rovnakom čase, smaragdovo zeleného trávnika, upokojuje a zostatky na farebnú rozmanitosť rastlín. Okrem okrasnej funkcie v trávnik má iné vlastnosti, ktoré bude určite zvýši jeho hodnota, je tvorený sod konsoliduje pôdy, udržuje prach, zvyšuje vlhkosť, zlepšuje mikroklímu územia. Toto všetko robí trávnik nevyhnutný atribút country life. Niet pochýb o tom, dobre-udržiavaný trávnik krásny, ale rastú veľmi ťažké, a na to potrebuje neustálu starostlivosť. Aj napriek zdanlivej jednoduchosti, trávnik vyžaduje špeciálne zručnosti a technických prostriedkov. Dôležité miesto v rôznych poľnohospodárskych postupov pri vytváraní a starostlivosť o trávnik je prevzdušňovanie pôdy.

Čo prevzdušňovanie?
img096. jpg
Vetranie je prevzdušňovanie pôdy, rašelina, t.j. pôdy výmenu plynov s atmosférickým vzduchom. Keď k tomu dôjde, pôdy obohatenie vzduchu s kyslíkom, a zem-úroveň vyššie-zem - kyselina uhličitá. Toto všetko je potrebné pre úspešný rast a vývoj rastlín, pretože zem je niekedy na upečený, minuloročnej trávy tvorí rašelina, prostredníctvom ktorého korene obtiažnosť lámanie vzduch, voda a hnojivo. To nie je rozvoj koreňového systému bylín, takže na povrchu pôdy, mali by ste pravidelne diery, pomocou tak jednoduché, záhradnícke náradie, ako tri-štyri-end vily a špeciálne nástroje, ako aj technické prostriedky, - prevzdušňovače.


Typy výustiek
aerazia. jpg
Špecialisti neodporúčame používať pre prevzdušňovanie pôdy ventilátor a pravidelné harrow rake. Pre takéto operácie, nie sú vhodné ako fanúšik hrable nie úplne odstránené z miesta odumretá, a brány - zvracať trávy korene a spôsobujú tým trávnik značné škody.
Jednoduché nástroje, ktoré vám pomôžu splniť prevzdušňovanie pôdy sú rake-prevzdušňovače. Sú vyrobené z tenkých oceľových plechov, ktoré majú kladivo tvar. Tieto záznamy je česanej pozostatky mŕtvych trávy, strihanie nich, a dať vodorovnú čiaru, erroe zemi.
Pre jednoduché zariadenia, ktoré je určené pre vertikálne obrábacie trávnik, a sú sandále-prevzdušňovače. Dali cez topánky a chodiť pomaly cez trávnik. Ostré tŕne, ktoré je vybavené sandále, bude pierce trávnik a prevzdušňovanie.
Pre perforácia trávnika slúžiť a kolieskových prevzdušňovače.
Osobitné miesto v sérii nástroje určený pre prevzdušňovanie pôdy, vziať aerator motora.
Hlavnou funkciou aerator - piercing pôdy, po ktorom voda, vzduch a hnojív voľne preniknúť ku koreňom rastlín, poskytovanie zdravý rast trávy na trávniku. Spolu s prevzdušňovače sú vyrobené zo špeciálnej jednotky, ktorý kombinuje funkcie aerator (piercing pôdy do určitej hĺbky) a Electrocable (kolekcia ochrnutú tráve, lišajníky a machy). Nemeckí výrobcovia volať tieto zariadenia verter, a Britskou a so švédskou - scarificator.
aerazia1. jpg
Dnes na ukrajinskom trhu sú realizované prevzdušňovače s oboma elektrických a benzínových motorov. Výhody čerpacích jednotiek, predovšetkým možno pripísať ich mobilitu. Absencia káblov umožňuje spracovanie veľkých oblastí. Okrem toho, benzínových motorov mať viac energie, a vybavený ich prevzdušňovače - vyšší výkon. Avšak, oni majú tiež svoje nevýhody. Napríklad, v benzínu aerator sú zvyčajne dva alebo štyri-ťah motora. Dvojtaktné motor beží na zmesi oleja a benzínu, čo znamená, že prevádzkovateľ bude mať svoju pravidelne pripravovať. V každom prípade, benzín, motor môže byť veľmi citlivé na kvalitu benzínu a oleja, ktoré v našom prípade by mohol byť jeden z dôvodov neúspechu "trávnik asistent". Ako pre elektrické jednotky pre prevzdušňovanie pôdy, sú spravidla menej hlučné pri práci a jednoduchšie služby. Avšak, prítomnosť elektrických káblov obmedzí polomer využitie aerator. Okrem toho, elektrické motory sú citlivé na prepätie, ktorý je tiež charakteristické pre našu elektrický systém, ktorý poskytuje také problémy po celú dobu a v neobmedzenom množstve.

Výrobcovia prevzdušňovače
aerazia2. jpg
V výrobný program zahraničných spoločností, špecializujúca sa na výrobu záhradnej techniky, prezentovať a jednotiek pre prevzdušňovanie pôdy. Tak, HUSQVARNA koncernu Electrolux (Švédsko) vytvára odborné prevzdušňovače (AR19 a AR25) pre dlhodobú spoľahlivú prevádzku. Výkon, napríklad modely AR19 je 2 tisíc do 300 m2. Tento kompaktný model s skladacie koleso. Oba modely prevzdušňovače firma HUSQVARNA konštruované pomocou svobodnoradikal kolesá (pre vykonanie ostrých zákrut), a nie sú tam žiadne zostatky, ktoré stabilizuje svoju prácu na svahoch a zjednodušuje prepravu.
Spoločnosť STIHOL International GmbH (Nemecko) ponúka našich záhradkárov, multifunkčný systém STIHOL Multisystem pre starostlivosť o trávnik. Základ tohto systému multiligual STIHOL 55 MM, ktoré sa rýchlo a ľahko kombinovať s Roztavený STIHOL, napríklad so zariadením na odstránenie machu.
Viac ako desať rokov v o'jednota STIHOL časť spoločnosti VIKING (Rakúsko), ktorá sa špecializuje na výrobu záhradnej techniky, vrátane zostavy pre prevzdušňovanie pôdy. Napríklad, prášok do pečiva na trávniky (model RL 455) aktivujete prívod kyslíka ku koreňom rastlín a súčasne odstraňuje creepers, machy a lesných porastov. Do ovzdušia a vody boli slobodne ísť ku koreňom, materiál, oceľové čepele vertikálne "kusy" trávnik. aerazia3. jpg pomocou vysoko-rýchlostné páky mechanizmus jednotka je uvedený v práci alebo v poskytovaní prepravu.
Difúzory sú zahrnuté v výrobný program obavy B0SCH - elektrické prevzdušňovače (400 W), ako aj spoločnosti S0L0 - prevzdušňovače s elektromotorom (1600W) a štvortaktné motor (4 HP), GARDENA (Nemecko), AL-K0 (Nemecko) 'MTD (USA), BLACK & DECKER (UK) a ďalších známych výrobcov záhradnej techniky.


Podľa časopisu "Neskuchny sad" September 2005


Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика