пятница, 31 января 2014 г.

Výber z pece pre kúpele

Prvý pece, ktoré boli v kúpele, je tradičný keramická pec-Kam'Yankee s pece, okno a komínom steny zhotovené z tehál a zásobník kamene v hornej časti pece. Zložiť dobré keramická pec-Kam'Janka, ktorý ohrieva dobre, a nie rozbiť rýchlo, môžu len skúsení majstri-hrnčiari a murárov. Oprava pece, príliš ťažké. Keramická pec sú zvyčajne postavené na dôkladnej veľkosť sauny, malé kúpele by to trvať príliš veľa miesta. Pre krb keramická pec vyžaduje veľké množstvo dreva a čas (dlhé hodiny)na rúra je dosť zahrieva. Okrem toho, keramická pec-Kam'Janka rúra diskontinuálne akcie že je teplo, to je možné len vtedy, keď vo vani nikto čisté.

Tak viac času pre letné obyvatelia stavať menej dôkladne a milujúci mobility a kompaktnosť, ocele, výrobu kovové pec-Kam'Yankees. Sú dobré, pretože v hromadnej peci kontinuálne vykurovanie, je možné tepla a počas kúpeľa liečby. Hlavnou výhodou kovov pece je, že sú vo väčšine rýchlo zahreje - od 30-40 minút až niekoľko hodín (s výnimkou plynové sporáky, ktoré sú vykurované na dlhú dobu). Kovov pece časť je lemovaná tehla, povinné'rozhodne takže medzery medzi murivo a priečky. To výrazne zvyšuje kapacitu pece.


sam-dom. ru

V kovov pece poskytuje vodná nádrž (voliteľné), kamene sú umiestnené na kovové dosky a tácky, v uzavretých alebo otvorených Kam'ancak. Trubice pece na kov kov alebo azbesto-cement. Poháňaný tieto pece-Kam'Yankee rôzne palivá. V závislosti na tom, čo je vybrané: drevo, elektrinu, plyn, plyn-wood'drevo-možnosť - v rúre s'sú ich vlastné charakteristiky. Pozrime sa všetky možnosti.

Drevo'Yana pec-Kam'Yankee

Drevo'Jan pece pre kúpeľ je vhodný pre letné obyvateľov, ktorí žijú v blízkosti lesov alebo tepla do domu s drevom. Medzi výhody je, že drevo ako palivo je relatívne lacný (alebo dokonca zadarmo). Táto rúra, nie je ťažké a nie je potrebné držať základni, ako v keramická pec. Drevo'Yana pece z oceľového plechu tepla menej ako hodinu. Kúrenie dochádza v dôsledku skutočnosti, že horúce plyny zo spaľovania dreva odvádza teplo do kovu, a on Cam'Jana spánku.

Dôležitým ukazovateľom pre Kam'Yankee - teplo-odolnosť ocele. Vzhľadom na skutočnosť, že pec je vyrobená z tepelne odolnej ocele, tenká stena šachty umožňujú miestnosti tak rýchlo, ako je možné ohriať, a zároveň nie je urýchliť proces spaľovania paliva. Teplo-odolnosť ocele zabezpečuje chrome, hmotnostný zlomok, ktorý musí byť nie menej ako 13%. Takže pred kúpou veľmi užitočné objasniť obsah chrómu v trupe materiál pece. Čím viac, tým lepšie.


dekor-sauna. ru

Vykurovanie kamene v Cham'ANZ je vzhľadom na tepelné žiarenie z povrchu kúrenie, takže je žiaduce, aby sa kamene v sporák bolo viac, a oni boli dobre do kontaktu s horúcimi časťami tela. Parametre požadované kapacity Kam'Yankee sa vypočíta na základe veľkosti pary. Váha kameňov je stanovená vo výške 2, 5-6 kg na 1 m kubických o'objem miestnosti. Kamene pre krbové kachle musia byť tepelnú kapacitu, a non-jedovaté (asi žiarenia vo všeobecnosti nie je stojí za zmienku). Dobré pre kúpele takéto horniny ako čadič, porphyrite, talkohlorit, peridotite a iní, ktorí odporúčajú špecializovaných obchodoch.

Objem a rozmery firebox takisto veľmi dôležitý. Väčší objem bude pece, vyššia produktivita pece bude. Oheň v peci, je lepšie vybrať sa na'hlboký a dlhý, ako je výška plameňa'I palivové drevo'drevo, pece veľké. Silný a dobre-horiaci plameň'možno získať prostredníctvom dobré rošt, ktorý poskytuje vzduchu pod spaľovanie dreva a ktoré sú priamo tepla. Rošt musí byť dlhé a liatiny. Liatina je dobré, pretože to je odolný voči veľmi vysokým teplotám, a uhlia, to len môže byť. Akékoľvek tepelne-odolné oceľové stráca v tomto železa. Ak pec je vybavená diaľkovým paliva kanálu, musíte sa uistiť, že je tvrdý a široký, a zo susednej izby budú vhodné na vykurovanie.

To je veľmi užitočné venovať pozornosť popol - špeciálne komory na ukladanie popola. To najlepšie na čistenie rúry, ak na popol kolektor je zhotovený vo forme poľa je dať dopredu a nie sa dostať špinavé a hrable z popola, s poker alebo štetcom.

Nákup dreva'Jan pece pre kúpeľ-domy, niektoré budú myslieť na jej vzhľad. Hlavná vec, ktoré sa môžu líšiť týchto jednotiek je tok alebo ostrosť formy, kvality povrchových úprav a farieb kovové opláštenie alebo nedostatočné a najdôležitejšia vec je prítomnosť obrazovky.
Existujú modely, ktoré majú organosilicate a polymérne krytiny, dosť atraktívne a bezpečné mimo rúra, posedenie s textúrou nehrdzavejúcej ocele.


dekor-sauna. ru

Pre filmových fanúšikov, môžete si kúpiť peci priesvitné obrazovke v rámci firebox. Potom, posedenie a taktiež v saune, stráca zmysel pre realitu v hlave rastúce vyššie a vyššie teploty, je možné sa pozrieť na spaľovanie dreva v sporák, blikajúce uhlia a myslím si, že to je stále dobrá vec. Obrazovky v peci, nie je lacné, viac uhlopriečka, drahšie.

Stojí drevo'Yana pec-Kam'Yankee rôzne a ceny závisia od technických vlastností a objem parné kúpele, pre ktoré sú určené. Priemerná cena rozpočet kachle ruských a zahraničných výrobcov 8000 - 15 000 rubľov Náklady na palivové drevo'pece na drevo s obrazovkou pre parné izby s veľkou o'objem 16-50 kubických metrov 18000 - 65000 rubľov Zahraničné analógy 17000-96 0000 rubľov

Elektrická pec-Kam'Yankee

Elektrická pec-Kam'Yankee ďalej od tradičné murované kachle. Nebudú spĺňať komín, a palivové drevo hodiť do pece cez každú hodinu nie je potrebné. Ale tento čas sa môže byť výhodné pre ľudí, kosti občanov a neviem, čo je skutočný prístup z pece drevo, oheň a komín, a potenie ako tak. Hlavným princípom Kam'Yankee v elektrickej pece uložené: prostredníctvom vykurovacích telies tepelná energia sa prenáša na kamene. Pomocou elektrickej pece v krátkodobom horizonte môže byť rozpustené dole po miestnosti.


elpech. ru

Mnoho moderných Kam'Yankee zabezpečiť diaľkové ovládanie s termostatom. Pomocou snímačov teploty rúra môže sám vypne, keď teplota v parnej miestnosti dosiahne požadované opatrenie. Podrobnosti o výbere elektrické Kam'Yankee, vyberte správnu silu pre konkrétne parné a požiadavky pred'sú k elektrickej sieti, môžete si prečítať článok Sauna vlastných rúk.
Tu pripomeňme, že moc na úkor zdrojov 380V a 220V Storočia Kúrenie v týchto pece môže byť pravidelná alebo trvalé. Keď rozhodnutie vybaviť kúpeľ, elektrický sporák je potrebné zvážiť všetky podrobnosti vedenia vo vani.

Elektrické Kam'Yankees by mal byť predovšetkým bezpečný, že nie je ľahké vlhké pary miestnosti. Pri výpočte požadovanej moc vziať do úvahy veľkosť sauna, tepelné izolácie stien a stropov, existencia nútené vetranie. V kúpeli, kde tepelné izolačné vlastnosti nie sú tak vysoké, (stromy'ker) bude potrebné peci s kapacitou 1, 4 - 1, 8 kW na kubický meter. Pre rám kúpele panel konštrukcie stien, kde tepelná izolácia, prípadne lepšie s rôzne izolačné materiály a membrány je potrebné vybrať rúra 0, 6-0, 8 kW na kubický meter. Chybou, ktorá je pripísaná na elektrické Kam'Janka, je to, že pri pravidelnom používaní vydrží 5-6 rokov. Priemerná cena elektrické ohrievače 7000 - 25000 rubľov

Plynová-Kam'Yankee

Plyn pece pre súkromné kúpeľ - dostatok nové vybavenie, ale v poslednej dobe sú stále viac populárne. To je jasné: rekreačné strediská plynu, palív je relatívne lacné, zaťaženie, zapojenie a č drevo na neporiadok nie je potrebné. Okrem toho, moderná plynová môžu pracovať a pre balenú plyn, tak môžete použiť ich pre kúpele v oblastiach, v ktorých nie je takmer žiadna komunikácia. Rovnako ako v predchádzajúcich dvoch verzií ohrievače v plynová má svoj vlastný zásobník kamene, a pece dizajn napodobňuje tradičných tehál. Namiesto rúry, môžete použiť riadnym kapota nastaviť v kuchyni.



Plynová rúra sa týka pece pravidelné kúrenie, že je počas kúpeľa liečba plynové pece na tepelné nemôže. Nevýhodou plynové sporáky môže byť relatívne dlho warm-up time parné - asi osem hodín. Nová pec je začala po prvýkrát, bude sa topiť neuveriteľne dlho - až 4-6 dní (ale tento postup bude musieť byť vykonané iba raz). Preto, plynová rúra ziskové, aby tí, ktorí žijú v krajine natrvalo alebo na pomerne dlhý čas v roku. Tam sú krbové kachle s kombinované kúrenie - plyn-wood'Yana, kto môže pracovať na pevné palivo a zemný plyn.


Zdroj: www. stroy. ru

1 комментарий:

  1. Mne by sa tiež páčilo, keby sme mali doma poriadnu pec. Na tú ale nemáme miesto, tak sa musím uspokojiť s klasickými krbovými kachľami. Aj tie sú ale super. Hlavné je, že sa večer môžeme pozerať do horiaceho ohňa. Na kachle je napojený nerezový komín a kachle vďaka nemu majú dobrý ťah.

    ОтветитьУдалить

Яндекс.Метрика