пятница, 31 января 2014 г.

Kvety a kamene

Steblo trávy, ktoré prišli cez trhliny v asfalt, stonecrop, lipnutie na rázštep v skale, kravy'ako to rastie na Cam'anatómie scree... Kombinácia rastliny a kamene sú obzvlášť viditeľné večného boja o živej a neživej prírody a túžba po živote. Kontrast celestone a krehké rastliny už dlho priťahuje záhradkárov, známe na dlhú dobu vyigryshnost ako okolí.

Skalky, dlho bývalý bohatstvo Botanickej záhrady, postupne stal spoločné technika v krajinnej architektúry. A dnes, Alpine listov možno nájsť nielen v krajine, dom alebo chata, ale v záhrade, obklopené high-vzostup budovy, pred vchodom do kancelárie, na parkovisku pri nákupnom centre. Takáto láska pre Kam'anesta záhrad v našej krajiny, viedla k tomu, že tieto prvky sa stali samozrejmosťou, a v neskúsených rukách aj trochu vulgárne.

Po prvé, Alpine listy boli vytvorené s cieľom zastupovať v Botanickej záhrade, hory a horolezectvo rastliny rastú v prírode. Malé druhy Alfa ľahko stratiť medzi formálne kvetinové záhony a hranice, tak, aby pre nich bolo vynájdené, ale skôr, nahliadol z prírody, špeciálny typ kvetinové záhrady.

Zdá sa, nevastane od Sovietskych čias, popularity Alpských kopcov v našej krajine stand'vychádza z dlhodobej izolácii od sveta, a teda z nových trendoch v oblasti záhradného dizajnu. Okrem toho, ak chcete vytvoriť Kam'anisto listov boli potrebné len plazí rastliny a kamene, ktoré, na rozdiel od stavebných materiálov, neboli deficitu, ako sú dostupné takmer všade. Ale dekoratívne efekt z takéhoto výsadba bola vysoká a okamžite povýšený do bežnej šesť akrů.

Rock garden a Rocard

Existuje niekoľko typov Cam'anesta záhrady: Alpine slide, alebo skalka, Rocard, alebo Kam'Anesti záhrade, Kam'Anita Osip, zdvihol kvetinové záhony, oporné steny a mini skalka v kontajneri. V závislosti na situácii vhodné jedno alebo iný prvok dizajnu.

Vysokohorské rastliny sú druhy, ktoré rastú v horách nad pás lesa. Mnoho z nich sa nachádza v tundry, kde sú podmienky podobné. Niektoré rastliny rozmarná v oblasti kultúry, iné nenáročné, ale príslušný súbor "Alpine", môžete nájsť v každom regióne s mierne podnebie. Často Alpine považuje aj druhy, ktoré rastú na skalách. Takmer všetci z nich mnoho rokov, listnatých alebo evergreen rastú v rôznych "formát": z hustej vankúše výška 1-2 cm na polovicu-meter husté kríky. Medzi nimi sú zaguľatené, bulbotuberiferous rastlín s plazí rootstock. Podmienky prostredia tiež potrebujú rôzne: niektoré druhy tolerovať tieni, a nadmernej vlhkosti, a ostatné zahynú, ak pätica odíde po zalievanie vodou oneskorené. Najviac vysoko-horských druhov nemajú radi horúce, vlhké letá a teplé vlhké zimy - vysoko v horách je vzduch svieži a chladné, kontrasty teploty veľký, a v zime, nikdy rozmrazovanie. Preto, zbieranie Alpských druhov - dedičstvo niekoľkých nadšencov. V podstate záhradkárov radšej rastlina medzi kamene nie rozmarná rastlín.

Skalka je odlišné od rockery hlavne výber rastlín: to je veril, že skalka je miestom pre zber skalnaté flóry a Rocard si môžete dať akékoľvek zariadenie, veľkosť a vzhľad ktoré sú vhodné na obrázok z Cam'anistage záhrada.

Je jasné, že rozdelenie je podmienené. Pre rockeries použiť akýkoľvek zakrpatené rastliny, ktoré žijú na morskom pobreží, na piesočné svahoch, suché lesy... Väčšina z týchto druhov sa vyžaduje dobre odvodnenej pôde a nie sú vysoký rast. Zasadil sucho-odolný trvalky, ktorá je obsiahnutá v Rocard. Populárny nielen prírodné, ale hybrid. Hlavná vec je, že trieda nie je tak odlišné od druhov rastlín. Luxusné klobúky druh pions alebo svetlé meče gladioly bude vyzerať zvláštne, medzi hrubým balvany, dosky alebo štrk - potrebujú rôzne okolí. Avšak, mnoho z "divosi" krása a doba kvitnutia ľahko konkurovať uznané záhrada dandy. Ozdobte Kam'Anesti záhrada a decumbent kríky (vŕba, jalovec, kosodreviny), a ako nastavenie pre skladbu, alebo chcete vytvoriť ústredný bod pre architektonické rastliny - malé pyramídy alebo kónického tvaru borovice.

Väčšina Vysokohorské rastliny kvitnú na jar alebo začiatkom leta. Sneh sa topí v horách nerovnomerne, tým vyššie je neskoršie, takže všetky rastliny kvitnú skoro po snehu, aj keď je to polovice júla. Koniec koncov, ak sa im nepodarí kvet ako sneh bude klesať, nie je možné dať kvety vo Všeobecnosti. Preto, v horách je potrebné dodržiavať kvitnutia, nie všetky druhy rastúce tam naraz.

Tak Kam'Anesti záhrada radi celej sezóny, budete musieť vybrať správne druhy, ktoré kvitnú na jar, a v strede leta a na jeseň, až do mrazov. Plán výsadby by mali byť tak, že tam boli vždy yarkotsvetuschimi škvrny. A dočasne "rekreanti" typy budú hladké riot farby neutrálne odtiene zelenej, šedej a šedá. Rozmanitosti, v štruktúre a textúra bude squat rastliny s nezvyčajné zeleň.

Kompaktnosť horských rastlín a ich schopnosť rásť v čistej záclony dopytu a mimo rockeries - v prvom rade v modernej záhrade s jeho sparťanské formy. Nenáročné obriety, klinčeky, Phlox, Veronica, iberis, repa, mnoho saxifrage a iných druhov. Počas kvitnutia, že sa premenia na svetlý koberec. Tieto rastliny sú vankúš v tvare saxifrage a Palomnik, viac vrtošivé a vyžadujú dobre odvodnenej pôdy. Mnohých Alpských druhov - calcell, že je, vyžadujú okrem vápna v pôde. Ďalšie potrebné jasného slnečného svetla alebo suché počasie.

Talus a steny

Horské svahy sú pokryté skaly, ktoré sa skladá z malých kameňov rôznych veľkostí. Samozrejme, v takýchto podmienkach urovnanie určitých typov. Osip - najjednoduchší Kam'anistage záhrade: to je dosť scatter niekoľko veľkých kameňov, rastlín rastliny a zamulchirovat pôdy kamienky. Hoci Osip, môžete to urobiť na rovný povrch, je lepšie vytvoriť naklonený. Pôdne zmesi by mali byť ľahké a voľné, s prídavkom malé kamene. Talus dobre byť umiestnené na oboch stranách rockery, vytvára hladký prechod na iné časti záhrady.

Trávniky a mixborders vyžadujú neustálu starostlivosť, preto, spevnené alebo pokryté štrkom stále viac populárne, najmä v malých záhradách. Pri vytváraní týchto nákladov potrebujú veľké, ale môžu ušetriť čas a peniaze pre následnú starostlivosť.

Kam'drevené alebo betónové podlahy, na okraji a medzi doskami, ktoré vysypaný kartinki zakrpatené rastliny, vyzerá veľmi atraktívne. Rovnaký štýl môže byť vydaná a bočnice, záhradné schody.

Budete musieť nechať priechod dostatočná šírka ak nie skok v tme s baterkou, nie snaží rozdrviť hodnotné druhy, a nie na pošmyknúť na prvý rímsu. Pod dlážkou, je dôležité, aby sa dobré odvodnenie, ako voda z povrchu bude odkvapkať na rastliny, a mnoho vankúš v tvare formy nie sú tolerovať nadmernej vlhkosti. Po dosky sú naskladané, priestor medzi nimi plnené voľnej pôdy s vysokým obsahom piesku. Etapy svahovitý schody môžu byť vyrobené zo starých podvaly seba fáze pokryté štrkom, a hrany na výsadbu rastlín. Táto záhrada schody bude zdobiť pozemku nie je horšie ako mixborder.

Vyvýšené záhony v malej záhrady umožňujú efektívne využitie priestoru, a veľký podiel na záhrade. Ako kvetinové záhrady sú vhodné predovšetkým na záhrady na zle odvodnenej pôdy. Steny miest môžu byť vyrobené z rôznych materiálov: suché Kam'Jan muriva, tehál, železničné podvaly - to všetko závisí na zámer dizajnéra. Výška je určená dizajn a výber rastlín, ale málokedy presiahne pol metra. Veľké vyvýšené záhony môžu byť rozdelené do sekcií a pokrytie rôznych pôdu pre rôzne rastliny. V nich je jednoduchšie nájsť viac vhodných podmienok pre určité druhy na slnku alebo v tieni.

Oporné steny na suché spojka je ideálne miesto na pestovanie rastlín, ktoré môžu "zúčtovanie" v dutín a trhlín, špeciálne ľavej počas výstavby. Suchá spojka nie je riešenie pri vytváraní steny, takže výška nie viac ako meter a vážnou prekážkou pre pošmyknutia svahu nemôže byť.

Na stene je pod miernym uhlom, kamene sú umiestnené na predispozíciu, aby vlhkosti, stekajúcej do zeme. Rastliny vysadené v puklín steny, bude rásť v priebehu času, a zase do farebné dekoratívny prvok v záhrade.

Mini rock garden v kontajneri je skvelý spôsob, ako vyzdobiť oblasti, s tvrdým povrchom. Kontajnery môžu byť rôznych veľkostí, najlepšie materiálov, betónu a keramiky. Plastové a kovové dosť fit, pretože úprimne povedané, umelé. Mini rock záhrady môžu byť vysadené malé druhy, príliš malé aj pre obyčajných Rocard. Krásna dekorácia do záhrady v kontajneri budú tuff, ktoré vykopanej diery a vysadené rastliny-succulents.

Zásady výstavby

Najlepšie miesto na rockery - Slnečný Juh, Juho-Východnej a Juho-Západnom svahu zóny, ktorá nie je primenyayut stromy alebo kríky. Vyvýšené záhony, môžu byť umiestnené na rovnom pozemku. V prípade, že hrany sú v čiastočnom tieni, pomôže diverzifikovať škálu druhov. Väčšie oblasti Cam'anistage záhrade, tak je to efektívnejšie, po všetkých, úlohou rockery - kopírovať prírodné skalné formácie, tak hromadu kameňov s p'piaty závod v strede trávnika zvyčajne vyzerá trápne. Ozdobte Rocard niektorých skalných východov s vodopádmi a rybníkov. Nie len že obohatenie krajiny, ale tiež vytvorí podmienky pre pestovanie vlhkosti a tieň-milujúci rastliny. Dizajn týchto prvkov musia byť obzvlášť závažného od hranice medzi štýlom a kitsch je veľmi tenká.

Dobré odvodnenie a ľahké pôdy je kľúčové pre úspešné pestovanie rastlín. Takže pred vytvorením akéhokoľvek Kam'anistage záhrade na zemi, kde bude postavený, budete musieť urobiť drenáž. To je typicky vrstva z kameňa alebo rozbité tehly s hrúbkou 10 až 30 cm, v závislosti od typu pôdy. Potom posypeme vrstvy štrku a piesku, ktoré chránia pôdu z zmytie. Moderný variant je použiť geotextíliu, ktorá zároveň ušetrí Rocard z dlho-Búrskej'Yang (hlavný nepriateľ skalka). Tkanina sa nedá dať cez ostré kamene, pretože to môže prerušiť, a to len na hutnenej vrstvy piesku alebo štrku. Potom nalial pôdy zmesi vrstva 25-35 vidieť To by malo byť jednoduché, že je absorbovať vlhkosť a nie je veľmi výživná. Okrem toho na trávnik, list pôdy a kompostu, pridané piesku a štrku (všetky v rovnakých častí), a pre calcell - drvený vápenec alebo kriedou.

Ďalšia etapa - montáž kamene. Začnite s veľkým - s páčidlo ich presunúť na trvalé miesto a posilniť tehál a malé kamene. Kamene sú stanovené v miernom uhle tak, že voda leteli dole na zem za nimi, a nie na plodiny, aby sa zasadil za nich. Po "bloky" distribuovať menšie kamene, a intervaly medzi nimi je pokrytá pôdy.

Po slide usadí, môžete začať s výsadbou. Keď rastliny sú vysadené povrch pôdy rotačné malé kamienky. Je to nielen skrášľuje hill, ale tiež chráni rastliny pred prehriatím, sušenie alebo stagnácia dažďu, vlhkosti a zabraňuje klíčenie Boer'Jan.

Jedným z najväčších omylov pri vytváraní rockery - nesprávny výber a usporiadanie Kam'kameň materiál, ktorý vedie k neprirodzené myseľ listov. Samozrejme, Kam'Anesti záhrada môže byť, a úprimne povedané, umelé - nie je nič zlé, v avantgardný štýl. Ale je dôležité, že realizácia projektu v súlade s plánom.

Perfektné vrstvený usadené horniny, ktoré sú ľahko zvetrané: travertín, Pieskovec, vápenec. Oni nie sú tak odolné ako igneous - žula alebo čadič, ale to je v tendencia ničenia je ich čaro. V dutinách a potom sa usadil machy a lišajníky, v praskliny klíči semená rastlín, a čoskoro list sa stáva podobné prírodné prototyp. Žula, bez pochybností, dobré, ale jeho udržateľnosť v tomto prípade sa škody: on príliš dlho, vyzerá to pekne a tak úprimne povedané, človek. Avšak, môžete použiť balvany, ktoré sú už machy a lišajníky.

Na jednej snímke, by ste nemali kombinovať mnoho rôznych plemien. Najlepšie, čo by sa zvyčajne len jeden. Čo je dobré vápenec? Z horizontálne umiestnené dosky môžu byť vyrobené a oporné steny, a sledovať a schodisko a vstupné na mieste. Pretože to je jednoduché vztýčené spolu vrstvy, potom vyzerať prirodzene. Žula z kameňolomov, aj s "roztrhané" povrch, dáva pôvod listov.

Kam'Anita hory, ako preniesť do záhrady, prírodné scenérie, vzácne organických na pozadí umelé stavby plota / stenu a parterre trávnik. Zobrazí sa vedľa "divokej" trvaliek, a ako pozadie Bush, v ktorom Rocard postupne, alebo open space.

Viktor TROCENKO

Zdroj: Všetky vidieckych nehnuteľností Leningradskej oblasti

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика