среда, 29 января 2014 г.

Domáce farby: výsledky testovania

Cieľom výskumu trhu farieb a lakov produkty, vedených odborníkmi, bola túžba zlepšiť kvalitu laku materiálov, zastúpený na ruský trh. Existujú dôvody domnievať sa, že rastúce povedomie spotrebiteľov o vlastnostiach farieb bude stimulovať kvalitatívne zmeniť existujúci rozsah farieb produkty, ktoré, naopak, to zvýši hodnotu vysoko kvalitné farby v očiach spotrebiteľov.

V prvej fáze projektu bol testovaný lesklý alkydové laky. Tieto farby sú stále zaberajú dôležité miesto v ruskom trhu farieb a lakov produkty. Testovanie bolo vykonané domácich a dovážaných farby, ktoré boli následne distribuované v súlade s získaných bodov. Farby boli zakúpené v maloobchodnej sieti na území Ruska a môže byť považované za náhodné vzorky farieb, dodávané výrobcom na trhu.

Kritériá odhad kvality alkydové farby na báze rozpúšťadiel možno rozdeliť do dvoch skupín: exteriér (farba, krycej schopnosti, Shine) a jeho stabilitu v Banke (nie stratifikácia a tvorbu hustej sedimentov). Test kritériá by mali byť považované ako prvý prístup k viac rozsiahlej štúdie o spotrebiteľských vlastností atramentu v budúcnosti skúšky sa budú brať do úvahy ďalšie parametre, ktoré sú považované za veľmi dôležité pre ruských spotrebiteľov: napríklad, vôňa, jednoduchosť použitia a odolnosť voči poveternostným vplyvom, vysoká / nízka teplota a odolnosť voči poškriabaniu. Preto predpokladáme, že výsledky prvej etapy testovania sa môže zmeniť po ďalšom výskume.

Na nasledujúce fázy testovania farieb produkty budú prezentované vo väčšej miere s cieľom pokryť celý rozsah farieb a lakov materiály na trhu.



Výsledky testu:
Bod rozsahu hodnotenia farieb. Maximálny počet bodov - 100.

1 John Stone's 85
2 Dufa 83
3 ICI Dulux 80
4 Empils PF 115 79
5 Pole-G 77
6 Tikkurila Miranol 74
7 Tex Master 72
8 Fincolor 69
9 Benjamin Moore 69
10 Alpes 67
11 Tex Pro 57
12 Empils Dawn 57
13 Smalt Kul PF 115 57
14 Smalt Tex PF 115 28

* Na základe hodnotenia metódy povlak bielej brali do úvahy dve kritériá sme zhodnotili bielizeň farby, ale tiež merajú podľa jeho žltej farby. Vnímanie biela farba, ľudské oko závisí od prítomnosti žltá. Vo Všeobecnosti, biely atrament nízky žltý je vnímané ako "čistejšie", "jasnejšie", zatiaľ čo vysoký obsah žlti sa bude dať pocit "dirty" farbu a dokonca aj "staré" farby: všeobecne známy jav žltnutiu maľovať na proces starnutia pokrytie.

* Veľmi dôležité pre spotrebiteľa opacity farby. Vysoká pokrýva kapacita je schopnosť používať maľovať viac nákladmi (low flow). V skutočnosti, viac žltá farba môže mať veľmi vysokú šíri kapacity. Teda, farby, ktorá sa stala súčasťou jeho pokrývajúcich kapacitu z dôvodu "žltá", bude mať charakteristické nažltlý odtieň a relatívne nízku estetické vlastnosti. Preto je veľmi dôležité nájsť rovnováhu medzi dvoma vlastnosťami. High-kvalitné farby, zvyčajne o'spája obe žiaduce vlastnosti: vysoká pokrývajúcich kapacitu a vysoký biely / nízke zafarbenie.

* Najviac testované farby ukázali veľmi dobrú stabilitu farby pri uložené v Banke. Hustá farba nie je problém, ak kal je možné ľahko odstrániť zmiešaním alebo vesbaltavania v Banke. Samozrejme, na dosiahnutie stability farby počas skladovania, výrobcovia potrebujú používať drahé rheological prídavné látky, látky proti tvorbe filmov v balení.

Materiály na tému

Lak materiálov proti korózii
Lak materiálov. Aplikácia technológie
Farby vám moje
Laky a farby - čo sa písmená v názve
Lak materiálov
* Z hľadiska lesk farby, je zrejmé, že nie všetky kúpené vzorky farby môžu byť považované za visokoglyancevogo laky: líšia sa od lesklý lesk na pery a aj Matt, napriek tomu, že predávaný na trhu ako biely lesklý smalt. Vo Všeobecnosti, nátery s vysokým Glenlivet trvalo udržateľné, napríklad na umývanie a vzdelávania škvrny-kompatibilita'vzhľadom na ich povrchu vrstvy. Tieto kritériá sme sa budú aj v budúcnosti fázach nášho testovania.

* Keď počítanie počtu bodov získaných v rôznych farbách (to znamená konečnom poradí), každá vlastnosť prispeli, ktoré je vyjadrené vo forme váhové koeficienty. Sme vyvinuli hmotnosť pre každú vlastnosť, ktorá odráža dôležitosť jednotlivých vlastností pre koncového užívateľa: napríklad, nepriehľadnosť farba bola prijatá dôležitejšie než stabilitu. Bolo to dosiahnuté zavedením váhový faktor 3 pre pokrytie a 2 na stálofarebnosť pri uložené v kontajneri. Tieto váhy sú založené na výskume ruský trh, a teda odrážať preferencie spotrebiteľov farby.

Záver: Alkydové farby obsahujú rozpúšťadlá, ktoré sa predávajú na ruský trh, show širokú škálu kvality a ceny. Farby sú predávané ako biele, ale aj vizuálne porovnanie jasne ukazuje ich veľké rozdiely medzi žltou a Lesk.

Zdroj: ProektStroy. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика