четверг, 30 января 2014 г.

Svieti jedlo

Na začiatku diskusie o osvetlenie kuchyne by mali vyhlásiť kategorické "NIE" na miesto prvé čítanie v geometrický stred stropu. Bez ohľadu na to, plánovanie koncept kuchyne v Všeobecnú štruktúru byt, treba veľmi starostlivo zvážiť počet a vzhľad osvetlenie, rovnako ako jediné pravé miesto pre každého z nich.

Ak kuchyni je malé, svetlo môže byť priamo vytvorené zdroje určené pre rôzne funkčné oblasti, - to budú popísané ďalej. Ale izba je pomerne priestranná kuchyňa, musia byť vybavené špeciálne žiarovky pre Všeobecné účely.

Pre Všeobecné osvetlenie optimálne top rovnomerne rozložené svetlo, hojne a m'jemne liatím zo stropu. Vytvárať také ľahké použitie viacerých kategórií lampy. Po prvé, tieto rôznych bodových zdrojov, pevných a mobilných, voľne otočná vo viacerých smeroch.

Top osvetlenie

Hlavnou úlohou top osvetlenie - údržba svetlé atmosféru kuchyne vo večerných hodinách. Okrem toho, ak je kuchyňa v apartmáne je s otvorenou nemá okno, strešné okno je úplné nahradenie pre žiarivkové svietidlá tácku. V týchto kuchyňa s vždy-na svietidlá ťažké predpovedať, požadované množstvo svetla. Ako pravidlo, reflektory, alebo nie, alebo ich svetlo je príliš Dotieravý.

Z ťažkej situácii, môžete ísť rôznymi spôsobmi vytvárania, napríklad ilúziu, zníženie stropu okno. Pre tento účel, pozastavené stavby, postavený z semi-transparentné, penetrable ľahké materiály. Avšak, medzi stropom a strop je umiestnená dostatočne silný rovnomerne rozložené svetlo. To je najlepšie použiť extra dlhý riadok zdroj umelého svetla.

Ak kuchyni sa nachádza priamo pod strechou budovy, najlepším riešením je použiť prírodné svetlo, zostupne od stropu. V tomto prípade oblek "svetlá" rozličné konfiguračné s mimoriadnym strešných Okien.

Všeobecné osvetlenie môže byť vytvorené pomocou viacerých svietidlá, zabezpečiť rovnomerne rozložené v priestore kuchyne svetlo. Ale často to trvá príliš mnoho zdrojov. Takže niekedy je lepšie jednotne vyplniť kuchyňa so svetlom Všeobecné, a koncentrovať zdroje strop nad jej hlavné funkčné oblasti: pracovné dopredu, jedálenský stôl a bar, ak je k dispozícii.

Pre efektívne pracovné osvetlenie predné dve možnosti zariadenia: číslo jeden, upevnené na strop, a bod postavil do rímsu nad horným okrajom stenu skrine.

Vyšší strop, čím dlhšie káble môžu byť lampy. Ale nemali by ste ich umiestniť pod horný okraj kuchynské police, inak svetiel bude v rozpore s otváraním dverí.

Nízke stropy, že je lepšie, preťaženie osvetlenie formy. Výbava liatie, predstavuje časť kuchynského nábytku, je to skvelé miesto pre inštaláciu miniatúrne zdroje svetla tácku.

Mimochodom, najmenšia veľkosť dátum mať reflektory s halogénové žiarovky. Avšak, táto možnosť osvetlenie značne rozšírila a stratil svoju originalitu. Nedávno, bod svetlá nahradiť úspešne viedol podlhovastá, tiež postavený do rozšírená časť horné skrinky.

Cez stenu skrinky bez rímsy, môžete umiestniť svietidlá na pružné alebo flexibilné rameno. Toto pokrytie umožňuje nastaviť smer svetelného toku. Je vždy výhodné, pretože to vytvára podmienky pre jednotlivé "vyhlásenie" na svete. Často určené druhy Všeobecné osvetlenie neformálne označuje ako "svetlo" a zvážiť dekoratívne zbytočné. V skutočnosti, dobre zavedené pozdĺž hornej rímsy kuchyňa svetlo vykonáva vedúcu úlohu vo svetle územné pracovných prednej strane.

Pracovné svetlo

Jeden top light nie je vždy dosť pre pohodlné a príjemné varenie večere pre opatrne položil tabuľke. Keďže kuchyňa je predovšetkým funkčný priestor, jeden z popredných úloh vzhľadom na jej osvetlenia. Horné svetlo niekedy nie nevyhnutne'povinné, a to len pridáva rôzne funkčné.

Pracovné svetlo kuchyne je vytvorená z miestnych zdrojov svetla. Keď sa toto svetlo pomôže prípade len vtedy, ak je v osobitnej miesto, na primeranej úrovni, pretože doske by mali byť dobre osvetlené. Okrem toho, dopadajúceho svetla by sa mala vzťahovať na maximálny priestor na pracovnej ploche, drezom a sporákom.

Niekedy je veľmi osvetlenie, vstavaná kapucňou, ktoré používajú rôzne lampy. Ak kontrolka z extraktu doplnené ostatné svietidlá, vyhnúť farba-svetlo jumble, veľmi nepríjemné pre oko, je lepšie zvoliť spektrálne podobné zdroje.

Najviac často, osvetlenie pracovného priestoru je vytvorený osvetlenie, vybudované pod police. Najlepšia možnosť - extra dlhé lampa poskytuje rovnomerné rozloženie svetla pozdĺž pracovnej plochy, najmä ak kuchyni má rozšírené predné. Tieto lampy sú kompaktné, a preto takmer neviditeľné, sú dobre použité so zariadením skryté osvetlenie.

Ak sa tento druh osvetlenie je zabezpečené v kuchyni, na to je dosť, aby vodiče od steny na úrovni tesne nad spodným okrajom steny skrine. Ak svetlá sú nastavené nezávisle, potrebujú samostatné zásuvky. Keď Autonómne svietidlá vybavené samostatný vypínač, stačí, aby vodič nad spôsobom.

Priestor nad stôl je najčastejšie nasýtených najrôznejšie domáce veci a kuchynským riadom. V tomto prípade, skryté zdroje svetla nie vytvoriť alebo posilniť dojem chaosu. Ale, povedzme, v kuchyni dizajn je koncipovaný zámerne stručné. Potom púšti, takmer bezfarebný predné efektívne zvýraznenie niekoľko dizajnér lampy, ktoré majú charakteristickú formu.

Autonómne lampy sú skvelým riešením pre kuchynské nástenné skrinky bez. (Dobre, ak nie na všetkých frontoch, napríklad pozdĺž okna stenu. Pre tento oblek prakticky všetky modely nástenné svietidlá, tak dlho, ako sa vojde do štýlu kuchyne. Mimochodom, aj tu môžete použiť stolové lampy, prečo nie? A samozrejme, všetky druhy svetiel na gooseneck a páka zberača, prostredníctvom ktorých tvar a poloha svetla mieste môže byť ľahko upravená.

Avšak, väčšina mobilných možnosť sveta práce v kuchyni lampa "pin". Zodpovedný: hung - neprišiel off. Geniálny!

Svetlé prírastky

Nezvyčajné okrem hlavného osvetlenia kuchyne je svetlo vo vnútri Skrine s priesvitné dvere. Na jednej strane, toto osvetlenie je čisto funkčný účel je na osvetlenie vnútorného priestoru a obsah objemnú police. Samozrejme, môžete to urobiť bez žiarovky v polici, ale je to stojí za to skúsiť raz, a to je nemožné predstaviť si temnej skrine a nepríjemné. Je to rovnaké ako s chladničkou, ktorá je úplne neatraktívne keď to horí von žiarovky. Okrem toho, svetlo streaming prostredníctvom svetla dvere, vytvára v kuchyni m'čo halo jedinečné pohodlie.

Ďaleko od steny

Moderné kuchyne sú primerane voľný prístup k plánovaniu. Pracovné predná'musia byť natiahnuté pozdĺž stien, môžu byť umiestnené napríklad v strede miestnosti. Týmto spôsobom, môžu byť vytvorené pomerne veľa možnosti rozloženia, úzka, vysoká-topy pre potraviny "on the fly" pending v centre kuchynské zariadenia. Takýto plán vyžaduje určitú prístup na osvetlenie, ako miesto dať svetlá, okrem stropu, jednoducho nezostane.

Ak v strede kuchyňa publikované sporák, je vhodné vybaviť prácu oblasti dôkladné kapota s výkonnými vstavané osvetlenie. Spolu s top celkové pokrytie ich bude dosť pre všetkých kuchyňa Veci.

Keď kapotu na offline predné nie, komfortné osvetlenie môžu byť vytvorené pomocou rôznych lampy na podlhovasté šnúry. Osi lampy nesmie presahovať obrys pracovný povrch, a najlepšie zo všetkých, ak sa pretínajú s os stola. Svetlo z lampy visí by nie hit oko, tak rozptyl "mliečne" lampshades v tomto prípade sú najlepším riešením. Počet a zdroje napájania špeciálne vybrané pre každý prípad.

Bežná forma osvetlenie zadarmo-nachádza vpredu je špeciálny dizajn s reflektory. Bohužiaľ, vo väčšine prípadov táto štruktúra vyzerá príliš ťažké a triviálne, aj keď jeho cena je porovnateľná s cenou za pár stropné svetlá.

Nad jedálenský stôl

Svetlo v jedálni je potrebné venovať osobitnú pozornosť. Vytvára náladu na jedlo, je možné robiť len Všeobecné osvetlenie.

Umiestnenie lampy v jedálni priamo závisí od miesta tabuľky. Sú tu dve hlavné možnosti:

  • zadarmo usporiadanie stolov v miestnosti,
  • tabuľka vedľa steny.

V prvom prípade, najčastejšie od stropu nad tabuľkou visel jeden svetlo. Jej výška je flexibilný, v závislosti od konkrétnych požiadaviek. Vždy výhodné, ak je regulované: vysoko umiestnené stolná lampa robí slávnostné, low - "zavrieť" a pohodlné.

Tvar lampa nad stolom môže byť ťažké a veľmi domýšľavý. Hlavná vec je, že povrch stola bol pokrytý mieste svetla. Takže hlavnou požiadavkou pre tienidlo za stôl, tak to poskytuje intenzívne, zameraná na top light. Zvyšok izby môžu byť, v závislosti na konštrukcii hornej časti tienidlo benighted, v čiastočnom tieni, alebo dapple kontrastné vzory svetla, ktoré by'zárezom cez husté spp.

Priestor nad veľký jedálenský stôl, môžete definovať skupinu malých lampy na dlhé dôvodov. Môžu byť umiestnené v geometrické objednávky a svojvoľne, zmenu dĺžky tyče, a tým vytvoriť vysoko originálne kompozície.

Často v procese prevádzky, umiestniť jedálenský stôl je upravená mierne, a lampa zostáva na bývalom mieste. Ak máte takéto permutácie sú normou, je lepšie, aby sa otvory v strope, a umiestnené vedľa stola, podlahy, čítanie s vysokým arch-ako "kopy", svetlo, z ktorého budú zaslané priamo do stola.

Tabuľka stojí proti stene, môže byť osvetlené s jedným alebo dvoma nástenné svietidlá, ktoré sú namontované na výške asi jeden meter od stola-top úrovni. Najlepšie zo všetkého je, ak dlho, držiaky na stenu, a svetelný lúč smeruje dole.

Mimochodom, miesto na stene úspešne vzal lampa s zberača. A na jedálenský stôl dokonale sa cíti vysoko stolná lampa s hustom tieni. Ona a vyzdobiť stôl, a je funkčná okrem polnoci stretnutia.

Jedáleň, spravidla má takmer všetky domy sú jednoduché, veľmi štandardného tvaru: jedálenský stôl a stoličky, dobre, niekedy dokonca misa ovocia alebo kvety. To je miesto, kde sa zameriavajú sa môže vykonať na geniálny forme svetelného dizajnu, ktorý okamžite zaujme popredné miesto nielen večer, ale v priebehu dňa sa okrem'Yeri.

Záver

Na záver je potrebné povedať o základné technické parametre svetlá v kuchyni.

  • V pracovnej oblasti na kvalitné varenie si vyžaduje intenzívne osvetlenie dosky a preferovaný neutrálne spektrum lampy, nepoškodzuje prírodné forme potravín.
  • Na jedálenský stôl osvetlenie musí byť taká, aby sa jedlo vyzerať pekne a chutný. M'ktoré, pozor, svetlo bude vytvárať priaznivé prostredie pre pokojný každodenný a sviatočný stôl doma.

Olga Prudnikova

Zdroj: Spoločnosť Batérie Tím"

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика