пятница, 31 января 2014 г.

Najviac "smart" budovanie mieru

Boom "inteligentné" budov kotúčoch okolo sveta: Japonsko, USA, Európy "blázon" dom je postavený. A postaviť veľmi pohodlný, šetrí zdroje palácov. Kancelárie a hotely, športové zariadenia a priemyselné podniky, súkromné domy a apartmány - rôzne skupiny zákazníkov pripojiť zoznam projektov vybaviť "inteligencie" budov.

Prvý "intelektuálny" budova (Z) v svete stalo "Dom trón Japonský Profesor Ken Sakamura v Tokiu, postavený na konci 1980-tych rokov. Počasie senzory otvoril Windows, keď čerstvý vietor bol fúka, a patrí klimatizácia, keď to bolo horúco; keď rádio hrá príliš hlasno, okno sa automaticky zatvorí, nie rušiť susedov, keď zazvonil telefón, comp'počítača znižuje zvukový systém, a tak ďalej.

Dopyt Z rastúca vo svete, ale, podľa odborníkov, príklady naozaj inteligentné domy, kým nie je tak veľa. Nové o'stavebné objekty majú skôr, len niektoré prvky, "intelektuáli". Ako sa o tomto'objekt môže byť nazýva full "intelektuálny" budovy, ak realizuje komplexné integračné asi štyridsať inžinierskych a technologických systémov.

Najznámejšie a drahé (100 miliónov dolárov ) bol dom postavený v USA (Redmond), aby ľudia na ei'I bill gates, slávny Tvorca Microsoft Corporation. Tento multi-podlažná Vila, vybavená väčšina "rozšírené" hi-tech zariadení. V budove podľa comp'počítač kontrolu a riadenie všetky inžinierske zariadenia podporuje optimálnu mikroklímu v každej izbe. Pri vchode do útulku každý návštevník dostane špeciálne elektronické ikonu, ktorá poskytuje spojenie na všetky informácie, služby v domácnosti. Neskôr táto ikona informuje, senzory, kde je hosť, tak, že dom by mohol vykonávať všetky jeho želania. V tme každého sprevádzané pohyblivé svetelné vlny, avšak o to viac, že svetlo je z človeka, tým menej jej jas.

Stlačením tlačidla diaľkového ovládania alebo hlasové povely, v každej izbe vytvoriť špeciálne osvetlenie, t.j. ak chcete aktivovať skupina svietidlá, ktorá zodpovedá nálade, alebo situáciu. Všetky steny sú vybavené vstavaný TV obrazovkách. Pomocou rovnakého univerzálne diaľkové ovládanie na obrazovke zobrazuje obraz z obrovskej archív obrázky, videá, filmy a TV programy. Na trase sa návštevník priložené video a hudba (podľa výberu). Ak návštevník nie je prvýkrát, čo bola v tomto dome, ovládací systém bude obnoviť svoje výhody. Systém, automatická klimatizácia, osvetlenie, telefóny a mnoho iných elektronických zariadení priniesol do svojho logického dokonalosti, ale človek nemusí stať "slave" elektronický "mozog" váš dom, pretože kedykoľvek sa môžete vrátiť k tradičným "manuál" management - v blízkosti iné elektronické panely pokojne vedľa seba a "staromódny" prepínače.

Ďalšie slávne "duševného" budovanie Amerike - Rockefeller Center a organizácie Spojených Národov budovy v new Yorku. Okrem toho, pozoruhodné z tohto pohľadu Mall of America, najlepšie nákupné centrum v USA (Bloomington, Minnesota), ktorý sa nachádza na území 12 hektárov Celkové prevádzkové plocha budovy cca 500 000 metrov štvorcových Systém Infinity slúži asi 1700 Výkonným radičom a štyri plošiny príspevok. Systém zahŕňa kontrolu teploty a tlaku vzduchu v budove, kontrolu osvetlenia, zničenie dymu, riadenie prístupu a riadenia dopravy na obrovský pripojené parkovisko.

"Intelektuálny" letiská v Európe

V Európe existuje organizácia, ktorá sa zameriava na rozvoj a šírenie pojem "inteligentné budovy," - Európskej Skupiny pre Inteligentné Budovy (EIBG).

Otvorené pre prevádzky v roku 1992, medzinárodné letisko Mníchov II je druhým najväčším v Nemecku po Frankfurt, pokrýva veľké územia a zahŕňa viac ako 120 budov. Ak chcete optimalizovať jedinečnú funkciu nastaviť komplexu, a zároveň zabezpečuje vysoký stupeň komfortu, pohodlia a bezpečnosti pre návštevníkov bol použitý osobitne navrhnuté distribuovaný systém riadenia na letisku. Tento systém riadi viac ako 112 000 bodov (maximálne 200 000 bodov) a integruje 13 hlavných podsystémov z dev'päť rôznych dodávateľov. Poskytuje kontrolu nad všetky komponenty, vrátane elektrárne komplexný riadiaci systém OIC, funkcie na pohyb cestujúcich do terminálu, Odbor vnútorné osvetľovacie systémy, osvetlenia dráhach, systémov na prepravu Batožiny, výťahy (výťahy) a výsadba prechody. Nadácia Inštitútu inteligentné budovy, toto letisko bolo pomenované najlepšie duševného budovy v roku 1993. Jeho budovanie systému manažérstva je pozoruhodným príkladom toho, do akej miery môžete integrovať funkcie komplex stavieb zvýšiť operačnú kontrolu a efektívnosť.

Jeden z najlepších implementácie pojem "duševné budov" je komplex London Heathrow airport. Projekt v spolupráci s najväčším systémových integrátorov bol vyvinutý Echelon Corporation, tvorca priemyselné organizácie, štandardné ovládanie LonWorks siete.

Tri "intelektuálny" tower of Europe

Siemens Building Technologies (SBT) Siemens, podľa jej vlastných odhadov, vybavuje ročne 10 tisíc budov v Európe, z ktorých 20% sú inteligentné. Najmä Banky Credit Suisse First Boston (Londýn). Budova má 5 kontrolné stanice, 40000 dátových bodov (vrátane vzdialených budovách), integrácia elektriny Autometer, pohony ABB, systém elektrorazvodka a garantované dodávky Leibert, atď.

Medzi iné "smart" projekty SBT - V národnej knižnici vo Francúzsku. Vložené ovládací systém stavebný komplex s celkovou rozlohou 400 000 m2. Nainštalovali nasledujúce vybavenie: building management system, integrácia DDC radiče cez PROFIBUS, 2000, radiče a terminálov, 25 000 údajových bodov. Výhody: podpora optimálne podmienky pre skladovanie kníh, komfort a pohodlie pre 35 000 návštevníkov za deň, optimálne riadenie a monitorovanie.

Tower Of Millennium" (Viedeň, Rakúsko) - výška 202 m, 50 podlahy, celková plocha 100 000 m2. Sú tam kancelárie, byty, nákupné a zábavné centrá, s otvorenou dispozíciou kúpeľne.

Izby sú vybavené kontrolná stanica DESIGO INSIGHT (11000 fyzickej bodov, 1000 radiče DESIGO RX autobus LONMARK), ALGOREX požiarnej signalizácie z Cerberus.

Smart obec

V strojárstve a funkčný koncept obec Dickens Heath Obec (UK), postavený ISC Dom, racionálne integrované spoločných potrieb všetkých obyvateľov (požiarna bezpečnosť, ochrana, poskytovanie informácií, dodávok primárnych zdrojov a iné ) "Smart" koncepcia automatické ovládanie všetkých funkcií, zdroje a informácie boli vykonané na základe moderných systémov automatizované ovládanie Andover Controls.

Územne je obec rozdelená na 3 úrovniach kvality v kategóriách:
  • 1. Úroveň Štandardu. Kombinuje oblasti verejných budov pre použitie obyvatelia všetkých úrovniach (obchody, supermarkety, hotely, reštaurácie, malé kancelárie, zdravotnícke centrum) s obytnou plochou kategórii štandard.
  • Úroveň 2 - Superior. Zahŕňa úrady, mestský Park, plochy parkovísk a obytných budov-superior - mestský dom s apartmány.
  • Úroveň 3 - Elite. Zahŕňa jednotlivé oblasti elite budovy, umelecké galérie, podzemné Parkovisko, atď
Obec má jeden plot a jednotný prístup k území. S cieľom zabezpečiť jednotný, flexibilné informácie integráciu organizované jednej sieti stromovej štruktúry na princípe spoločného vysokorýchlostné Gigabitové line pomocou protokolu TCP / IP a poskytuje široký rozsah frekvencií pre výmenu všetkých typov dát. Využívanie moderných zariadení, kontrolu a inteligentné integrácie - Andover Controls, pomohol organizovať unified centrum pre informačné služby, vrátane: vysoko-rýchlostný prístup k Internetu, e-mailov, telefonovanie, high-rýchlosť komunikácie medzi svorky obyvateľov, Všeobecné informácie Banka dát obce, servisné objednávky, na ulici siete informačných kioskov a výstupy tiesňové volanie, bezdrôtová informácie prístup k službám obce.

Systém kontroly Andover Controls nám umožnila, aby sa bez problémov integrovať všetky bezpečnostné funkcie,'dawsi systém zabezpečenia a kontroly prístupu, s automatickým registrácia hostí, požiarnej signalizácie a hasiaci systém, video dohľad, digitálny záznam a automatické wednes ľudí a uznanie čísla áut, exportovanie snímok a odoslať e - mailom. Tým istým kontrolu zaplavených oblastí obce a manažmentu povodia, unified kontrolu kvality pitnej vody a systémy riadenia ďalšie čistenie, monitorovanie a riadenie na diaľku cez Internet, telefón alebo komunikátor inžinierske systémy budov a jedného inteligentného ovládania a centralizované riadenie spotreby zdrojov.

Realizovať jednotný systém finančné účty pre všetkých obyvateľov osady s automatickým účtu platobnej schopnosti a automatické platby za tovar a služby. Nakoniec, široký program-algoritmická schopnosti Andover Controls má povolené realizovať rozšírené komplex analytických správ pre všetky životné procesy z dediny, čo umožnilo analyzovať efektívnosť všetkých procesov. Systém umožňuje rozpoznať vzory na optimalizáciu riadiacich algoritmov a nastavenia riadenia.

"Intelektuálny" Asia

V Japonsku je založené na koncepte "smart" domy postavené v sieti hotelov, kde si môžete vychutnať všetky výhody modernej civilizácie za veľmi rozumnú cenu. Tento priemysel prekvitá najmä v beach resort oblasti na predmestí v Tokiu. V rovnakom Tokyo tower vyniká Sodome Sumitomo Budovy. V rozsiahlej multifunkčnej budove podporu mikroklímy sa realizuje prostredníctvom rôznych klimatizačných systémov priameho výparníka s nastaviteľným kapacita chladenia.

V Číne "inteligencia" je vybavený miestne mrakodrapy v Pekingu (budova Nákupné Centrum) a Taiwan (Veža "Taipei" 101). Posledná stavba, výška 509 m (101 poschodí), patrí do správy Mesto tchaj-pej. Výstavba trvala od januára 1999 do roku 2005, celková plocha je 30, 278 m2, v obchodoch majú 74, 711 m2, kancelárie - 198, 348 m2.

Telekomunikačné Veže (Clipsal C-Bus) - to nie je len ďalšie office mrakodrap v Malajzie Kuala Lumpur, a zložitý projekt známy Malajzie architekt Chiesa Kasturi. 62 podlahy vo forme strunové lúk. Vnútri sú 11 control systems engineering komunikácie, o'Spojené do jedného riadiaceho systému budovy. Hlavná úloha pridelená softvér SCADA C-Lution, C-Bus verzia svetoznámeho Citect SCADA. Je to najväčšie Ázijské integrované nastavenie a jeden z najväčších na svete - 3700 ovládacie zariadenia sledovať viac ako 6,500 reťaze rôznymi bremenami.

Jednotky kontroly sa nachádzajú v celom objekte: chodby, konferenčné miestnosti, toalety, obrovský auditorium, Parkovisko, server izby a záhrady okolo budovy, - všetky v jednej sieti,'Spojených optické káble. Asi 400 pohybové senzory,'Spojených prostredníctvom jediného kábla 5-tej kategórie, integrovať chodby a výťahy. Prístup k systému na karty na'v kombinácii s inými systémami - v závislosti od toho, ID získané z karty systéme obsahuje určité zaťaženie práve v tých oblastiach, ktoré stoja'súvisiace vstúpil do budovy.

Hlavné výhody: zmeny a zmeny, ktoré si nevyžadujú nové rozvody, všetko je jednoduchou preprogramovania segmentu. Pracovné zaťaženie vykonáva podľa harmonogramu a nevyžaduje žiadny zásah. Zníženie nákladov poskytuje úrovni aplikácie snímač svetla a pohybu, ako aj bezproblémový chod úroveň žiarivkové osvetlenie. Scenár riadenia každej úrovni - od izby stretnutia obraz písmena T na budove. Integrované všetky systémy, vrátane bezpečnosti a hasiacich.

Zdroj: www. cnews. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика