суббота, 31 мая 2014 г.

Zásobovanie vodou systém krajiny dom vlastnými rukami 2008-10-08 14:20:56

Výstavby a rekonštrukcie.

Zásobovanie vodou systém krajiny dom vlastnými rukami
2008-10-08 14:20:56

Aby váš domov vodovodom nie je príliš ťažké. A to nie je drahé. Okrem toho, že funguje rovnakým spôsobom ako podľa Centrálneho zásobovania vodou. Otvoril ťuknite - bežal, uzavreté zastavil. Však oveľa spoľahlivejšie, vzhľadom na to, že z centralizovanej žeriavy niekedy vody alebo len kvapky, alebo dokonca nahradiť hlboké, ťažké vzdychy, keď vzduchu s výkonom vstrebáva do rúry.


Tak, kde máme začať? S nápadmi. Potrebujeme, v zbierajú nás plynovodu s krmivo kohútiky v kuchyni, v kúpeľni, v záhrade voda bola vždy pod určitým tlakom. Táto okolnosť umožňuje používať bez terénny výskum na prepínanie z čerpadla. Je jasné, že tam musí byť nejaký zdroj vody - studňa, vrt alebo rieke na najhoršie. Ako vytvoriť konštantný tlak? Môžete urobiť obrovské nádrže na kocky a pol, mastracci to v podkroví. Myslel som, že to bol ťažkopádny a všeobecne neprijateľné. Som robiť inak. Sme naneste malé uzavretej nádobe, ktorá má minimálne, iba jeden otvor. Toto otvorenie je spojený so systémom prívod vody. Do vody, pretože voda je dodávaná čerpadla. V studni, kde čerpadlo čerpá vodu, vzduch, skladajúci sa z grid a spätný ventil. Vo Všeobecnosti, štandardné schémy, s výnimkou dodatočné kapacity. Tak ona pomáha, aby systém jednoduchý a spoľahlivý. Voda je čerpaná z nižšie. So vzostupom hladiny vody v nádrži je stlačený vzduch, ktoré je nad vodou. A ak sa na nejakom mieste, čerpadlo sa vypne, systém bude tlak, ktorý poskytuje stlačeného vzduchu. Zostáva len na automatizáciu momenty zapnutie a vypnutie čerpadla. Ale o tom neskôr.


Čerpadlo. Je lepšie vybrať z úrovne kolektora. Domácnosti odstredivé čerpadlá kolektora veľmi nespoľahlivé. Z domácich lepšie ako tie, čerpadlá, ktoré neobsahujú v jeho dizajn vinutia kotvy, zberateľ a štetce. Používajú sa skratuje rotora a kondenzátory poskytujú prevádzka motora v jednofázové sieti. V skratke, nebuďte leniví, vzhľad v obchodoch, ako je teraz prichádza mnoho. Ale potom hodnotiť vášho výberu. Výkon a vyvíjať tlak je tak dôležité, aspoň, akékoľvek záhradné čerpadlo bude poskytovať možnosti, ktoré potrebujete. A v žiadnom prípade neberte ponorné, membránové čerpadlá. To sú tie, ktoré "vrhnúť do dobre a nie je potrebné žiadne ventil". Opäť neistota.



Ventil. Ak môžete robiť to na vlastnú päsť, ísť na to. Ale je to príliš spoľahlivosť. On nesmie chýbať v opačnom smere jednu kvapku vody. Použil som ventilu, kúpil v obchode, v Oddelení predaja kovové plastové rúry a tvarovky pre budovanie vodovodov.


Rúra. Nie je to drahé kúpiť si potrebné množstvo kov-plast rúrky (dosť priemer 16 mm) a potrebujú sada príslušenstva. Výnimočne jednoduché a pohodlné Montáž systému sa vám páči. A voda nie je hrdza ako oceľové rúry. Kuchynský nôž a dva kľúče - to je všetko, nástroje. Predbežne zvážiť, line-out, Rosmerta, kde budete sa nachádza rúr, ktoré sú potrebné príslušenstvo. Ak robíte to nie je potrebné a nie je jasné, čo je príslušenstvo - pozrite sa na obchod alebo na trhu predaj tohto výrobku, obráťte sa na svojho predajcu, ktorý a prečo. Povie a zobraziť ho predávajúcemu. Názor, že kovové nespoľahlivé, neustále, hovoria, majú utiahnuť a tak ďalej, v našom prípade absolútne nič. Mám systém funguje druhý rok po prvom Montáž bez prerušenia. Pre s' pripojenie potrubia ventily, čerpadlo a schopnosť kúpiť tzv. "odtiene" (flexibilné hadice) správnu dĺžku.


Kapacita. Najlepšie je variť z nehrdzavejúcej ocele. To pevne, a k životnému prostrediu. 't need vysokej hlasitosti, dosť 40-50 litrov. Veľkosť jedného, že som si nainštaloval - HH pozri Inštalované vertikálne vedľa čerpadla.



Automatizácia. Tu je to trochu zložitejšie. Mali v zásade na ovládanie čerpadla, v závislosti od dostupných tlaku v systéme. Ak tlak klesol na hodnotu - zapnite ho, a keď tlak bude stúpať ako výsledok práce čerpadla je vypnutý. To je celý princíp. Ale robiť to nie je tak jednoducho sa objavil. Samozrejme, môžete si kúpiť kontaktné tlakomery a pripojte ho do systému a čerpadla. Pre mňa to bolo drahé. Môže určitým spôsobom zmeniť na normálny rozchod. Tiež odmietol. Príliš starostlivo a dlho. A potom som išla inou cestou. Nie'byť istí, ako zmerať tlak môže byť meraná hladina vody v nádrži. Táto úroveň sa zmení podľa vyvíjať tlak. Urobil som ďalší otvor v zásuvkou v hornej časti. Medzi horný a spodný otvor'Spojených priesvitný kus plastové hadice (tam sú flexibilné hadice). Pred'jednotu, hodil ho do peny valec s nalepiť na hornej magnet. Teraz, keď hladina vody v nádrži on dvíha na hadicu, zvyšovanie penový valec s magnetom. V tejto veľmi malý magnet ovládacie prvky pripojené na hadicu z vonkajšej strany s prepínače. Len Primotel ich s páskou. Aké sú prepínače? Tento zapečatené kontakty, postavený v sklenenej banky. Sú schopní stiahnuť alebo otvoriť v závislosti od aplikovaného magnetického poľa. Inými slovami, vyliezol magnet na vrchol tŕstia prepínač, fungovalo to. Klesol magnet na dolnej reed prepínač, teraz pracuje spodnej časti. A prepínače, zase, riadiace relé, ktoré obsahuje čerpadlo. Ak nie ste elektrikár, potom ísť do žiadnej z tých, ktorí je to, povie vám o prepínačoch a najjednoduchšie vzor stretnú na riadenie čerpadla.



To je všetko, skutočne. Nie som tu uveďte schémy, ktoré pôsobí na mňa urobila na základe elektronických komponentov, skôr zložité nezasvätených, a má niekoľko ďalších funkcií, ako je kontrola zaťaženia čerpadlo a niektoré ďalšie. Všetky tieto výstrelky, ktoré som vymyslel a systém funguje celkom dobre aj bez nich. A ak môžete nájsť kontakt, manometer, a to nie je nič iné, bude robiť. Stačí umiestniť ho kdekoľvek v zásobovaní vodou a prevádzku čerpadla. Zhromaždené môj systém funguje už druhý rok, dodáva kuchyni je studenej a teplej vody (v systéme dodávané ešte a ohrievač vody 50 litrov), nádrž wc, umývadlo-umývadlo, sprchovací kút, vaňa a stále sa používa v lete na zavlažovanie pozemku. Manželka šťastný, som šťastný. A ak sa to nepodarí, nemám bežať na bývanie, kancelárie a zabiť nervy, na riešenie Problémov, je otázkou niekoľkých minút. Ale to sa nestalo ešte. Obrázok ukazuje iný rozchod, ktoré som navyše pripojený na plavidlo. Je to len na tlak kontroly. Môj systém udržuje tlak v rozmedzí 1, 5, 1, 7 ATM a to je dosť. Ak po vyčistení systému zistíte, že čerpadlo podozrivo často zahrnuté (najmä v noci. Som si to v dome, tak nepočul), potom dôvodom môže byť buď úniku niekde v systéme (kohútik, napríklad, odkvapkávanie alebo chybné ventil, ktorý prehliada vody späť do studne.


Zdroj: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика