четверг, 29 мая 2014 г.

Nábytok pre školy

Na prahu nového akademického roka, a to je čas premýšľať o tom, ako vybaviť pracovisko žiaka vo vašej rodine.

Nábytok by mal byť šetrné k životnému prostrediu, ergonomické, pohodlné, odolné a bezpečné, na jeho kvality závisí zdravie'I a zdravia žiaka. Tela dieťaťa sa formujú, pohybový systém vyvíja, sa rýchlo unaví sedieť bez hnutia pri stole. Na zabezpečenie správnej polohy, môžete použiť nábytkom, vybavené všetky funkcie školák. Podľa lekárov, dobre organizovanej práce miesto bude pomôcť korigovať odchýlky od normy, ak nejaké existujú, a nepríjemné Stôl a stoličky nich bude zhoršiť. To je dôvod, prečo dizajn, nábytok veľkosti musí zodpovedať veľkosti, hmotnosti a anatómie tela. Dobre, keď je nábytok "pestovanie" s dieťaťom, pre ktoré výrobcovia produkujú transformátory - nastaviteľné stoly a stoličky, ktoré umožní deťom udržať správne držanie tela pri hre a držanie tela.

Potrebné výška stola závisí na rast študenta. Tabuľka mladší žiaci rast 100-115 cm výška je 45-48 vidieť v ideálnom prípade, dosky by mali byť na úrovni bránice / solar plexus sedí. V tomto prípade, vzdialenosť od oka pre notebook - potreba 30 pozri, Ak sa spýtate vášho dieťaťa, aby jeho lakeť na stôl a ukázať pred ním, s pravou voľbou výšky stola, na špičke palca by mal byť v úrovni očí. Veľkosť pracovnej plochy stola závisí od veku, individuálne potreby a záujmy dieťaťa. Optimálna veľkosť stenu pre baby - 60x120 námestie nájdete voľne položte nohy pod stolom, záchvat, musí byť nie menej ako h námestie pozri Orthopedists odporúčame pre mladších študentov, aby vyberte si nábytok, ktorý má naklonenom povrchu a body podporu pre nohy a pás.

Dieťa rastie, a s rastom 120-150 cm hornej časti tabuľky, už musí byť vo výške 55-65 cm, z titulnej stôl a sedadlo by mali byť 20-30 pozri

Starší študent si môžete kúpiť normálny Stôl výškovo 60-72 vidieť Veľkosť tabuľky topy v tomto prípade bude viac - h štvorcových pozri Môžete vybrať a comp'počítač-Stôl tak, že jedna časť bola určená pre prácu pri počítači'počítač a druhú pre písanie. "Comp'počítač" časť tabuľky musia mať špeciálne Oddelenie na sledovanie a systémovej jednotky, zásuvky pod klávesnicou. A, samozrejme, tabuľka musí mať zásuvky, police a úradoch, kde môžete umiestniť vaše dieťa potrebné veci.

Stolička by mala mať okrúhly tvar, pevné alebo odnímateľné opierky na ruky a nastaviteľné sedadlo a operadlo. Sedadlo by malo byť upravené na výšku (40-55 cm) a sklonu (až do 5 stupňov na 15 stupňov vpred). Byť regulované a mali by operadla je uhol 30 stupňov od vertikálnej, vzdialenosť od prednej hrany sedadla - 26-40 pozri Optimálnej veľkosti podrúčky: šírka 5-7 cm, dĺžka - nie menej ako 25 cm, výška nad sedadlom - 23-26 cm, vzdialenosť medzi nimi je 35-50 pozri

Výber nábytku, požiadať o životné prostredie čistoty a hygieny materiály, osvedčenia o zhode, možnosť tepovanie, anti-statické a anti-Alergie. A samozrejme, bezpečnosť - nábytok by nemal mať ostré rohy a sklenené povrchy.

Študijná plocha je lepšie izolovať od pásmo hier a spálňa regály na knihy, zošity a školské potreby. Ako farby, zvoliť mäkké, neatliekama a rozptýliť pozornosť tón. Atmosféra na pracovisku by mali upokojiť a povzbudiť obnovu síl. Nezabudnite, písací Stôl by mali byť dobre osvetlené z ľavej strany.



Som článok napísaný špeciálne pre spoločnosť VIR. Na úplné alebo čiastočné použitie materiálov na odkaz www. eremont. SK povinné'povinné

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика