среда, 28 мая 2014 г.

Dekoratívne záhradné jazierko ruky


Dekoratívne záhradné jazierko ruky

Dokonca nejako čudné je, že až donedávna v našom záhrady a na personal oblasti umelých nádrží boli zriedkavé. Pokojné vody hladké, bľabotania potok, neposlušné fontány a búrlivé vodopád je vždy špeciálna farba na záhrade, plný zvukov a dokonca rainbow v Slnečných deň. Moderné materiály umožňujú vytvoriť rybník takmer akýkoľvek majiteľ záhrady, pričom vo väčšine prípadoch, výdavky na minimum sily a peniaze.

Banka umelý rybník pokryté veľké kamene, ktoré echo s blokmi, s'danymi v veľkolepé skalka

Obrázok Existuje niekoľko spôsobov, ako vytvoriť odtok. Viac nedávno, v záhradách usporiadané stávky z monolitického materiály, často pomocou betón. To je veľmi časovo náročný spôsob, okrem toho, že nie je praktické. Po prvé, klimatické podmienky môžu spôsobiť deformácie betónu a ako dôsledkom úniku. Po druhé, všetko, čo je neoddeliteľnou súčasťou, si vyžaduje veľkú fyzickú a finančné náklady výstavby a ďalšie keď tam je túžba, aby sa meniť krajinu.

Na zariadenie veľkých nádrží, bazénov, a ak si chcete použiť pre ich konštrukcia materiály ako betón, hliny, skla, vlákien koberca, polyesterovej živice, samozrejme, to je najlepšie sa obrátiť na services špecialisti. Malé stávky môžete usporiadať a seba.

Elegantný stromy'drevený most s'kombinuje brehu umelé film nádrž

Voda v záhrade vytvára nielen špeciálna mikroklíma je účinné dekoratívny prvok. On je veľmi prospešné na psychiku muž, umožňuje relax, oddych v blízkosti vody. Ale -- rybník v záhrade môžete urobiť potok, močiar, vodopády, kaskády, dokonca aj pôvodné vody kompozície, ktorá zahŕňa celý rad vodných prvkov. Samostatný príbeh si zaslúži vody a pobrežných rastliny.

Budú niektoré čas, a vy chcete aktualizovať vzhľad vášho rybník. A tu prišiel rad výstavba fontány, dekoratívne osvetlenie. Len je potrebné vziať do úvahy, že ryby žijúce v jazierku, a odrodové ľalia nie veľmi Milujem zvuk fontány a jeho sprej.

Vo Všeobecnosti, plán okamžite, čo budete stavať rybník: rovnako ako veľkolepé dekoratívny prvok; pre pestovanie krásne vodných rastlín; na pestovanie okrasných rýb; možno chcete skombinovať to všetko? V každom ak potrebujete odbornú radu. Napríklad, pre chov koi potrebné hĺbka rybníka nie menej ako 90 cm, ak chcete uložiť väčšina vodných rastlín overwintering potrebujete mrazená na spodnej stávkovanie. A čo je najdôležitejšie, musíte presne vedieť, aké mechanizmy sa budú potrebné na udržanie rybník v stave vhodné pre pestovanie rýb a, napríklad, vzácnych odrôd Nymphaeum (lekná).

Pozornosť! Každá voda, môže byť nebezpečný, najmä pre malé deti. V niektorých prípadoch, vodná nádrž môže byť nebezpečné pre domáce Zvieratá. Odporúčame vám, aby ste si myslím aj o otázkach bezpečnosti a nenechávajte deti voda bez dozoru.

Stávky z pripravený formulár

Obrázok Pravdepodobne najlacnejší, najjednoduchší a rýchlo metóda umelého okrasné jazierko - súbor pripravený formy mráz polyetylén alebo laminátu. Formy sú rôzne veľkosti a hĺbka. Najobľúbenejšie jedlé forme s vinutím banky. Oni nie sú ako najlepšie hodí pre záhrady v infinity štýl. Pri nákupe formuláre je potrebné zvážiť veľkosť pozemku, a pam'nezabudnite, že koniec výsledok rybník bude vizuálne menej, než to vyzerá forme v obchode. Celkový dojem z rybníka veľa záleží dostupnosť v podobe samostatné vstupné zóny. Nie je zbytočné pam'nezabudnite, že čím viac umelá vodná nádrž, dlhšie to ohrievanou vodou, tak, je menej náchylný k upchávaniu a kvitne.

Je vhodné kúpiť forme s marsh oblasti, tak, že môžete umiestniť vodné rastliny. Ak takéto zóny sú nie, potom musíte si kúpiť špeciálne kontajnery-koše čo sú vysadené rastliny, potom uvedenie v rybníku pri vhodných na ich požiadavky hĺbka. Vhodné použiť pre tieto účely a kokosové vrecká.

Rozhodujúci moment zariadenie rybník - inštalácia formy. Je dôležité vybrať si miesto pre zariadenie rybník. Má nielen dobrá integrácia s v celkovej dizajn záhrady, ale a byť otvorený, dobre osvetlené miesto, najlepšie preč zo stromov, korene, ktoré môžu poškodiť v priebehu času, tesnosť váš rybník.

Na pozemku, ktorý dal forme označené kolíkov a kábel obrysy budúcnosti nádrž, pridávať do 15-20 cm s výpočtom, lepšie nielen ak chcete nainštalovať forme, ale a to sub-kôra. Pre všetky obvod je odstránený úrodná vrstva, čo ďalej môžete použiť v záhrade. Pôda je vykopaný postupne, najprv do hlbín prvé lietadlo, potom, po ce rovnaké mimochodom posledných rovine.

Základom každej rovine a zjazdovky starostlivo raspravlyaetsya a pečiatkou. Kým všetky korene a kamienky dôkladne odstrániť. Ak chcete nainštalovať forme bez problémov, každý profil, ktorý chcete kopať širšie ako vo formulári. A hĺbka Základom je 10-15 cm do hĺbky. Na základe starostlivo pečiatka sypanie piesku. Formulár musí byť presne, edge povinné'uistite sa, že check pomocou duch úrovni a pravidlá. Potom vyplňte v najhlbšej časti rybník vody asi tretia a začať sub-kôra z piesku a pôdy v strane medzera medzi vyhĺbené pokaziť a forme. Na formulári sa stal husto obývaných materiál namyvayut vody.

Pôda okolo rybníka môže potopiť, preto, počas pár dní pravidelne nalejte vodu z hadice. Až potom môžete začať pred pristátím pobrežné rastliny, plná výplň vody a pristátie vodné rastliny.

Mimochodom, v Amatérskych záhrady ako formulár pre malé nádrže často používať kovové nádoby, staré kúpele. To nie je najlepší variant ale ak tvorivosť to môže byť dekorácia do záhrady.

Na brehu rybníka môžete objednať pomocou dekoračné kamene, okruhliaky, štrk, špeciálne film s lepené kamene. Hlavná vec je, že všetky prvky dekoratívne rybníky a jej rastlinné prostredia boli v harmónii jeden s jedným.

Stávky z filmu materiály

Obrázok Pre zariadenie na film rybníky sú použité polyvinylchloride (PVC) a drahšie alebo butylkaučuku film. Je veľmi dôležité, ak chcete kúpiť kvalitný film ako z tohto bude závisieť termín jeho prevádzky. Ako pravidlo, kvalitné fólie sú 10-15 rokov.

Najčastejšie máme - polyvinylchloride film je k dispozícii v rôznych hrúbkach, je lacné, jednoduché, aby sa zmestili spoločne, ale z hľadiska environmentálne pochybný. Pre rybník hĺbka viac ako 1, 5 m by mal kúpiť film hrúbky nie menej 1, 5 mm Najlepšia možnosť - film čierna alebo tmavo zelenej. Drahšie, odolnejšie a ekologické film - kaučuk (butyl kaučuku). Avšak, správne dať a variť len vysoko kvalifikovaných špecialistov.

V rozpore z pripravený formy, film rybníky usporiadať len v teplom období, rok, a denne ktorým sa film teplota by mala byť nie menej ako 20 stupňov teplo, tak v takýchto podmienky, film sa stáva pružná a ľahko je v každom formulár budúcnosť rybníka.

Pred kúpou film, by mali byť určené s veľkostí budúcnosť rybník, ktoré vám pomôžu predávajúceho alebo Správca správne vypočítať veľkosť filmu. Okrem toho, budete potrebovať geotextílie alebo špeciálnej plsti, dekoratívne fólie pre hrany (to prilepili piesok, štrk alebo drvený kameň), kokosové list, nádoby na vodu, rastliny, náradie na lepenie a opravy film.

Pre bolshej stability bánk rybníka jamy by mali byť kopal ako niekoľko terás, striedavý sklon. Na sklonom svahov nemali prekročiť 45 stupňov šírka terasy byť aspoň 30 vidieť Veľmi dobre vyzerať nádrže s plytkým pobrežné zóny, a bažinaté pobrežný pás. Hĺbka jamy musí byť 10-15 cm viac než máte v pláne, takže si dôkladne zhutnená prvá vrstva z drveného kameňa, a potom piesok podušky hrúbky nie menej ako 10 pozri Pozorne vybrať kamene, korene. Len potom a ubíjacie, môžete dať geotextílie alebo cítil. Budú chrániť film z poškodenia. Obrazy by mali byť prekryté. Na vrchole geotextílie je scéna z filmu. Predtým ona má mať kompletnú odpočinok v nedeľu na trávniku aspoň 2:00. Dnes film sa predávajú v rôznych šírkach, je lepšie kúpiť také, ktoré nemal vzniknúť potreba lepenie panelov.

Obrázok Po, ktorým sa film by mal byť starostlivo vyhladí záhyby a začať na nalievanie vody, ktoré jemne nižšie hadice. Najprv naplňte nádrž do 1/3. Po 2-3 hodinách naďalej vyplniť jazierko s vodou. Len po vode sa stretch fólia, môžete začať registrácia horný okraj film rybník. Po prvé, trim prebytok film, a potom dať jeho hrany, tvarovanie navi a len potom môžete vyzdobiť brehu nádrže film s okruhliakmi alebo kameňov, skládka štrku alebo hrubozrnný piesok. Po druhé, musíte vyplniť rybník a pobrežných zóna dekoratívne rastliny.

Zariadenia na rybník

Malé dekoratívne rybník, samozrejme, môžete usporiadať v záhrade o sebe, o to viac tak, veľa odbornej literatúry. Avšak, bez konzultácie so špecialistami nie je. V špecializovaných obchodu, alebo spoločnosť vám pomôže vypočítať množstvo filmových a iných stavebných materiálov. A že nie menej je dôležité, pomáha definovať presne to, čo technických zariadení a príslušenstvo potrebné pre normálne fungovanie rybníka alebo iné vodné stavby v súkromnej záhrade.

Budete potrebovať čerpadlo - aspoň na to, aby mohli vyčerpať vodu (na čistenie rybník alebo na zimu), a pre odporúča pravidelné čiastočné obnovu vody. Pri výbere čerpadla pre rybník, je lepšie si kúpiť silnejšie. Bohužiaľ, nákup dnes nízkym výkonom čerpadla, budete nútený kúpiť novú ak sa chystáte kúpiť systém čistenie vody.

Mali by ste venovať osobitnú pozornosť integrity všetkých elektrických'pripojenia. Pre spoľahlivosť uplatňovať v záhrade špeciálne zásuvky, v ideálnom prípade variant - radioasema na kontrolu, ako čerpadlo, tak a fontány, umelé osvetlenie. To je veľmi výhodná vec, pred môžete'odpojte a všetky záhradné osvetlenie tak, že môžete ovládať svetlo a voda, bez toho aby museli opustiť domov. Ponorený čerpadlo je vhodné získať a Montáž sporák. Je dôležité kúpiť kvalitné hadice určené špeciálne pre zariadenia na vodné zariadenia, ako rybníky, tak a potokov.

Ak môžete predpokladať, chov v rybníku okrasné ryby, máte sa dostať vážne na otázku čistenie vody. Tam sú ultrafialové lampy, filtre, a komplexné systémy biofiltration.

Avšak, na rozdiel od biologické čistenie vody potrebnej a zariadení na čistenie povrchu rybník, kde sa hromadia odumreté časti rastlín, lietali odpadky a listy, odpadových produktov z rýb a iné živočíchov, ktoré si vybrali váš rybník. Tento jednoduchý sietí, a špeciálne nožnice, a rybník ryby pinzeta, a veľmi účinné skimmers. A tam je dokonca aj čistiace prostriedky pre rybníky a čistiace prostriedky na podlahy.

Pozornosť! Počas prevádzky elektrické spotrebiče dodržiavať bezpečnostné opatrenia. Vybaviť bet používať iba zariadenie určené špeciálne na takéto účely a má bezpečnostné certifikáty. Striktne dodržiavať návod na použitie.

Dekoratívne osvetlenie rybník

Obrázok Osobitnú úlohu hrá dekoratívne osvetlenie rybník a iné vodohospodárskych stavieb. Pre tento používa sa ako podvodné, a suchozemské (záhrada) lampy, a veľmi originálne plávajúce. Ako pravidlo, kompletný s svietidlá predáva filtre, ale ich výber by mali musí byť prísne individuálny nie kaziť celkový dojem z rezervoáru.

Spomenuté montážnou doskou sa používa nielen pre upevnenie ponorený čerpadla, ale a pre inštalácia fontány, ktorým v spodnej časti podvodné svetlá. Káble sú ľahko skryť dekoratívne kamene alebo kamienky. Ideálne - 4 ponorka svietidla s rôznymi filtre. Budete potrebovať iba ak chcete nastaviť sklon dosiahnuť maximálnu dekoratívne efekt.

V umelom jazierku dobre vyzerať ako podvodná lampy, ale a plávajúce: oni, ako svetlušky iskru voda povrch medzi Nymphaeum a Rogozov.

Najúspešnejší možnosť podsvietenie kurz - špeciálne antiglaze lampy. Sú nainštalované na dne, hodina má štyri možnosti výška, na povrchu môžete vidieť iba čiernu čiapku. Lampa sám osvetľuje spodnej a obyvatelia stávky. Pre udržateľnosť základová doska je naložené s kameňmi. Ak odstránite opornú dosku a bar, lampa bude zase na plávajúce, ale ponechá jeho dôležitú vlastnosť - osvetlenie len v dolnej časti nádrže.

Samozrejme, pre umelá vodná nádrž dôležité a externé osvetlenie a používa rovnaké záhradné svetlo, ako a pre celú záhradu.

Starostlivosť nad rybníkom

Často je tam dekoratívne rybník kvety, a ak nesprávne fungovanie môže a šíriť nepríjemné pachy. Ideálne možnosťou je kúpiť systému spracovania vody. Ale tento pre mnohých majiteľov záhrady drahé. Ak chcete získať z rias môžete jednoduchý-vyrábal spôsobom - dať v rybníku plátené vrece s jazda
Zdroj: www. budshop. com. ua
| K tejto téme diskutovať na fóre Verzia pre tlač | K tejto téme diskutovať na fóre

Zdroj: ukrstroy. net

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика