четверг, 29 мая 2014 г.

Linoleum je moderné?

Samozrejme, linoleum s istotou možno považovať za jeden z najstarších a najbežnejšie druhy dekoratívnych vybaviť podlahové, ako bol známy naši starí rodičia a prababička. Ale aj napriek tomu je vďaka svojej praktickosti, prístupnosť širokému okruhu spotrebiteľov, ako aj dokonalý estetický vzhľad, stále nestratila svoju popularitu a je potrebné, moderný materiál, ktorý sa používa ako podlahovej krytiny v kancelárií, bytov a krajiny domov.

Moderné linoleum, určite, sa výrazne líši od podlahovej krytiny predchádzajúcej generácie pre jeho vysoké prevádzkové a technické vlastnosti. Dnes je materiál úplne inú kvalitu a spotrebiteľských vlastností, ktoré vďaka najnovším vývojom, naďalej meniť a vylepšovať každý rok, tak aj intenzívne hospodárskej súťaži nebráni mu byť lídrom na predaj. Trh ponúka obrovský výber linoleum, z ekonomických materiálu (150 rubľov za sq. m) na najprestížnejších (1500 rubľov za sq. m).

Spočiatku, linoleum bol úplne prírodný materiál, ktorého výroba sa ako hlavné spojivo použitý ľanové semienko olej, a tiež dodal, včelí vosk, živice, a korku. A dnes niektorých značiek linoleum sa vyrába z ekologicky čisté prírodné zložky: drevo múky, živice ihličnanov, nakrájané vápna a ľanového oleja a juty textílie, ale hlavne pre výrobu podlahové krytiny ako surovina je syntetický polymér z polyvinylchlorid, alebo PVC. V závislosti na použitej technológii pre výrobu všetkých druhov linoleum, možno rozdeliť do dvoch typov: homogénne a heterogénne materiály.

Homogénne list je jedno-vrstvové PVC - materiál s hrúbkou 3 mm Ako krytia, ak je to potrebné, môžete aktualizovať, odstránenie hornej vrstvy ako pri leštenie parkiet. Heterogénne linoleum je viacvrstvových materiálov s hrúbkou až 6 mm, skladajúci sa z hornej časti pracovnej plochy reprezentované vrstva priehľadného PVC, dekoratívne interiérové vrstva penové PVC a sklených vlákien, ako aj zadnej základy vyrobené z polyesteru. S týmto štruktúra, pevnosť moderné linoleum niekoľkonásobne prevyšuje údaje z predchádzajúceho materiálu, krytiny nie sú natiahnuté alebo zmenšiť v priebehu času, okrem toho zvyšuje tepelné a zvukové izolačné vlastnosti. Mnoho výrobcov na zvýšenie odolnosti proti opotrebeniu linolea, ďalej spracováva jeho špeciálnu polyuretánu alebo akrylátové laky, čo výrazne zlepšuje prevádzkové vlastnosti povlaku a zvyšujú životnosť až 20 alebo aj 30 rokov.

Moderné linoleum má širokú škálu farieb, vzorov a textúr povrchov - od prísne geometrický vzor pre napodobňovanie kamenné dlaždice a rôzne druhy stromov,'drevené krytiny. V niektorých značiek linoleum sú špeciálne multi-farebné perly kusy PVC, tzv. "čipy", ktorý vytvoriť trojrozmerné kreslenie.

Vďaka bohatosť farieb a textúr linolea, pomocou predstavivosti a tvorivosti, podlaha môže byť premenená na umelecké dielo, a aby ho tvoria skutočné grafické obrázky, ktoré používajú rôzne kombinácie kresby, ilustrácie a odtiene. Moderné výrobcovia ponúkajú kupujúceho a špeciálne zbierky, predkladané vo forme dlažby a podlahových dosiek rôznych veľkostí. Táto voľba podlahovej krytiny je veľmi pohodlné a praktické, ako prvky s'sú prepojené s pomocou technológie, hrad zariadenie, ktoré vám umožní spravovať prácu nezávisle, nie nevyužili služby odborníkov. PVC obklady a dosky sú k dispozícii v akejkoľvek farebnej schémy, a preto poskytuje neobmedzené možnosti pre uvedenie na podlahe najdivokejšie fantázii a vytvárať živé a originálne projekty.

Ešte pred 20 rokmi sortiment linoleum bola minimálna, štandardné roll šírka je 1, 5 - 2 m, ale teraz kupujúci majú veľkú šancu nájsť práve tieto rozmery krytie, ktoré by zodpovedali šírke miestnosť. Takmer všetky zbierky v domácnosti, linoleum rožky majú šírku od 1, 5 až 4 HODÍN, Ale niekedy aj bez dokovacej materiál nemôže urobiť. V tomto prípade, tzv. " technológia studenej zváranie, ktorá sa vykonáva s pomocou špeciálneho lepidla. Toto univerzálne lepidlo nie je len spolu drží handričkou, a topí a spájkach regiónu, teda šev takmer nie je vidieť.

Samozrejme, pri montáži akéhokoľvek druhu linolea je potrebné dodržiavať základné pravidlá inštalácie, najmä ak sa na podlahe je položený na starej podlahy. Podlahová plocha pred ktorým linoleum by mali byť dôkladne vyčistené a vyrovnané, pretože trhliny, žetóny, nezrovnalostí a iné chyby sa môžu vyskytnúť, že bude mať vplyv na prevádzkové a estetické vlastnosti materiálu a tiež zníži životnosť podlahovej krytiny.

Ako univerzálneho pokrytia je ideálny nielen pre ozdobné zakončenie podlahy mesto byt, ale aj pre inter'jer krajiny domov. Linoleum, vďaka svojej praktickosti a hygieny, ideálne pre obývacie izby, spálne, jedáleň, kuchyňa a predsieň. To môže byť použitý pre detskej izby, pretože tento povlak sa nehromadia statickej elektriny, a je vynikajúci tepelný izolant, ale v tomto prípade je potrebné kúpiť len vysoko-kvalitný materiál, po kontrole existencie hygienické osvedčenie potvrdzujúce bezpečnosť výrobkov pre zdravie'ja som človek.

Všetci vieme, linoleum s časom nestratila svoju popularitu, ale naopak, stáva pozitívne a nenahraditeľné vlastnosti a stáva sa jedným z najžiadanejších moderných náterov.

Autor: Volokitin Julia



Som článok napísaný špeciálne pre spoločnosť VIR. Na úplné alebo čiastočné použitie materiálov na odkaz www. eremont. SK povinné'povinné

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика