четверг, 29 мая 2014 г.

Kus parkety z poľa

Komponenty kus parkety sú samostatné lamely z poľa z dreva, na okrajoch sú drážky a hrebene, ktoré sú určené pre s' prepojenie rhombus. Trh má dovážaný parkety, bez drážky a hrebene, t.j. neshpuntovannymi.

Kvalita a vzhľad parkiet závisia predovšetkým od druhu dreva. Najčastejšie dub, jaseň, buk, breza. Ssd (solid - kanadský javor (koeficient Brinell tvrdosť - 4, 8).

Kus parkety, je rôzne geometrické rozmery a forme dreva a typy rezania, rovnako ako prítomnosť alebo neprítomnosť výber podľa monochromicity.

Výber parkety

V rámci výberu parketové lamely pochopiť, triedenie podľa určitých ukazovateľov, ako pravidlo, externý pohľad (monochromicity, absencia vady, a iné) alebo podľa druhu dreva, rezanie.

V závislosti od exteriéru a dreva parketové lamely GOST 862. 1-85 sú rozdelené na dva druhy: '' (najvyššia kvalita) a 'B' prvej kategórie kvality).

Štandardné nemeckej DIN 280, Teil 1 poskytuje tri druhy triedenie (najvyššej po najnižšiu): 'Natur' (N) 'Gestreift' (G) 'rustical' (R). Štandardné Rakúsku V, Časť 2 okrem vyššie poskytuje za iný, vyšší druh - 'exqusit' (E).

Typ píly kola dreva:
1 - radiálne
2 - tangenciálnym.
Podľa typu píly okrúhle drevené podlahy je rozdelený do radiálne, tangenciálne a zmiešané s príslušnú možnosť textúra dreva.

Keď ľudia rozprávajú o typoch rez, zvyčajne odkazuje na dubové drevo. V niektorých iných plemien dreva textúry, a preto textúra sa môžu líšiť.

Radiálne parkety rez rovina prechádza kolmo na ročné krúžky z dreva. Ako trim viac jednotnú štruktúru dreva, ale zároveň sú výraznejšie závislosť vizuálne vnímanie zo smeru svetla. Je dôležité vziať do úvahy pri vytváraní umeleckých kompozície, v ktorých sú kombinované typy podláh s rôznymi textúru dreva. Radiálne výrazne drahšie parkiet iných typov, pretože jeho výstup keď rez nepresahuje 8 - 11% z celkového počtu.

Na tangenciálnym parkety rez rovinou je dotyčnice k vrstvy sú ročné a viditeľné 'arch' obrázok ročné kruhy. Má živú, bohatú textúru.

Tretí typ je prenosná: tam sú radiálne, tangenciálnym obrázok a prechod štruktúr, pre jeho výrobu môžu byť použité v Centrálnej časti dreva nad jadra.

Spôsob rezania ovplyvňuje nielen estetické, ale aj na fyzikálne vlastnosti dreva. Koeficient dĺžkovej rozťažnosti radiálne parkety menšie ako tangenciálnym; to je viac odolný voči vonkajším vplyvom. To však závisí od podmienok rastu stromu a šírku stromu krúžky a preto je výraznejšie na Juh dub a menej pre lesy Centrálneho Ruska.

Upozorňujeme tiež, že existujú aj iné bežné názvy pre parkety ('standard', 'prírodné', 'rustikálny', ktorá ide na predaj bez výberu videl, a zoradené podľa osobitného sadu funkcií (uzlov, beľ, textúru, farbu a tak ďalej ). Výrobcovia parkety často zadať svoje vlastné (interné) druh kritériá, a dokonca s rovnakým názvom, vzhľad a kvalitu parketové lamely z dvoch rôznych výrobcov sa môžu podstatne líšiť od seba navzájom.

Geometrické rozmery lamely

Parketové lamely sú k dispozícii v rôznych hrúbkach: 14, 15, 16, 18, 22 mm, atď, má Veľký význam nielen hrúbka parkiet roštov, ale hrúbka pracovnej vrstvy, tj vrstva nastaviť groove, ktoré môžu soshlifovat pri montáži a oprave. To je hrúbka pracovnej vrstvy určuje životnosť parkiet.

Treba poznamenať, že nárast v celkovej hrúbky lamely nie je úmerný nárast hrúbky pracovnej vrstvy. 15 mm pásik hrúbka pracovnej vrstva - 7 mm a 22 mm do 9 mm A zároveň trim s väčšou hrúbkou menej pružné, čo znamená, že sú náročnejšie na drsnosť povrchu základne, a ak majú zostatkové napätie, potom s najväčšou pravdepodobnosťou po znáške, budú natouroasi a deformovať. Ak chcete pridať 22 mm diapozitívy sú skvelé pružnosť, niektorí výrobcovia, aby ich zadnej strane hlboké kolmé rezy.

Na pružnosť a absolútne ukazovatele deformácie účinok a dĺžka lamely (popruh s dĺžkou viac ako 350 mm majú rovnaký problém s pružnosť, ktorý trim hrubšie). Parkety zisky vlhkosti najmä na okrajoch, chránená zhora a zdola. Na nikolajeviča tolstého (22 mm) parkety veľké vlhkosti a preto, deformácie, má hlbšie, škrípanie na zmenu lakom, ktorý znižuje termín jeho služby. Viac šírka parketové lamely, menšie kĺby na podlahe. Avšak, tam je väčšia šanca, deformácie a krčí za nie veľmi vysokú kvalitu sušenie v prítomnosti zvyškové napätia vo dreva. Tak to je lepšie že šírka parketové lamely nebolo viac ako 5 hrúbky.

Geometria požiadavky lamely

Nevyhnutnou podmienkou pre príjem hladké a dokonca aj podlahy, ktorý reaguje na zmeny teploty a vlhkosti v najmenšej miere, je výroba parketové lamely potrebné parametre drážky a hrebeň, s minimálnym počtom chýb vo veľkosti a uhlové charakteristiky.

Moderné technológie umožňujú, aby sa držiak s najvyšším presnosti: chybou, tvoria len zlomok mm a drsnosť povrchu nepresahuje 125 mikrónov. Takéto ideálne zapadajú a tvoria podlahu, ktorá vyžaduje pred lakovanie len minimálne brúsenie. Ak parkety roštov majú významný drsnosť, žetóny, stopy po popáleninách od zle naladený nástroja, ak hrebeň práce ide do drážky a medzi dosky je dobre viditeľný rozdiel, " od parkety tejto kvality nemôže byť trvalé, hladké podlahy.

Povrchová úprava lamely

Zvyčajne parketové lamely sú predávané bez dokončovacie práce. Len po ich zadržania o'objektu sú leštené, výluk (technologické inštalácie, pozri nižšie), a podlaha sa stáva finálny vzhľad. Ale v poslednej dobe s'sa objavili aj niektoré typy podlahy s povrchovou dokončiť (leštené a lakované), vyrobené priemyselne.

Parkety, spracované podobne, na jednej strane, zjednodušuje a skracuje čas inštalácie, a s iným - pracovať s atlani parkety, byť opatrní, pretože hrozí nebezpečenstvo poškodenia. Okrem toho na lakovanie celé poschodie je chránený pred vlhkosťou nie len hornou plochou parketové lamely, ale ich spoje, ktoré zostane nechránený pri používaní walcowana barov.

Verzie hromadiť parkety





Vzorky umenia parkety, ktorým

Umelecké parkety, je akýsi kus parkety. Pri montáži dekoračných parkety popruhy sú použité nielen priamo, ale aj krivkový formy z rôznych druhov dreva, čo umožňuje vytvoriť zložité kresby. Hlavná pozornosť na balenie by malo byť uvedené presne zapadajú a zaväzovať každý popruh a prilepiť. Vyrobené z cenných plemien drevo musí mať plnú hrúbku alebo, aspoň, hrúbka pracovnej vrstvy, doplnené menej hodnotné drevo na celú hrúbku.





Technológia, ktorým parkety

Parkety je položený po hotové všetky 'dirty'a 'wet' procesov. Pred ktorým parkety, je potrebné skontrolovať obsah vlhkosti (vlhkosť, meranú podľa vlhkosti meter nepresiahne 5%). Najmä sa to týka cementu poter, ktorý vyžaduje pomerne dlhú dobu v suchu. Termín pripravenosti cementových poterových hrúbky 4-5 cm na pokládku parkiet - 8 týždňov (4 týždne - fázy tvrdnutia zmesí a 4 týždne - fáza sušenia); s väčšou hrúbkou poter fáza sušenia sa výrazne zvýšili.

Odporúčaná teplota a vlhkosť podmienky v miestnosti pri montáži parkiet - 50-60%vlhkosti, teplote 18-25 ° N

Osobitná pozornosť by sa mala venovať výcviku základy pod parkiet (podľa Výstrižok 3. 04. 01-87). Povrch musí byť pevné, hladké, suché, čisté. Prípustná odchýlka od roviny - 2 mm, dĺžka 2 m

Základom pre parkety môžu byť vyrobené z cementu poter, moderne upravený zmesi. Položenie parkiet je možné vykonať aj na priebežnom stromy'venovaný Nadácii vyrobené z shpuntovannyh dosky (impregnované s antiseptické a pevné na trámy).

Rôzne schémy konštruktívne riešenia parkiet je na obrázku.







Najčastejšie schémy, ktorým parkety na nepremokavé, vopred nakrájame na štvorce preglejky (40 x 40 cm alebo 50 x 50 cm) hrubé 10-18 mm, ktorá zase je pripojené do betónu alebo stromy'drevený základ. V tomto prípade, parkety'v kombinácii s preglejkou lepidlo a nechtov, a preglejky pripojené do betónového základu zástrčky alebo skrutky.

Použitie vodovzdorné preglejky umožňuje:

  • na ochranu parkety z možných zmršťovanie deformácie podlahy a potery;
  • na ochranu parkety z predčasnej odstup od podlahy (vzhľadom na pomerne rýchle zničenie povrchovej vrstvy poter pod vplyvom premenlivého zaťaženia z dôvodu neustále sa microstrains drevo);
  • zaručená poskytovať potrebnú silu základne;
  • ak chcete získať čo najviac rovnakej úrovni v porovnaní s väzbami a shpatlevaniem zmesí;
  • na zabezpečenie dlhšej životnosti sám parketové lamely, ktoré v tomto prípade je v priamom kontakte so stromom, a nie s minerálnych materiáloch (napr. cement-piesočnatá spojka);
  • pre zvýšenie tepelno-izolačné.

Pre preglejky dať lepidlo určené na upevnenie na to parkety. Lepidlo je dať cez špeciálne dávkovacie fľaše, závisí od toho, spotrebe materiálu a kvality prílohu.

Je potrebné poznamenať,, že inštalácia parkety len na lepidlo nie je dostatočný na zabezpečenie potrebnej kvality. Lepidlo má nejaký čas polymerizácie počas trim, ktoré by mali byť rovnomerne stlačené, k podlahe. Pre tento ďalšie cieľové nechty, ktorých počet závisí od dizajnu parkety. Nulovanie, ako pravidlo, to, pneumatické alebo mechanické nástroj.

Medzi parketové podlahy a steny (pre všetky verzie inštalácie), pre všetky hrúbky 'pie' parketové podlahy náhradné voľno obdobie 1-1, 5 sm, ktoré môžu byť plnené elastické (silikónové) tmelom.

Po položenie parkiet musí abraded. Táto operácia umožňuje vymazať popruh od nevyhnutné kontaminácie počas inštalácie, neutralizovať napätie, ktoré sa objavili v baroch v dôsledku zmeny vlhkosti a poskytujú lepšiu priľnavosť následných vrstiev náterom a lakom.

Brúsenie sa vykonáva pomocou špeciálne brúsky, zvyčajne v hĺbke 0, 2-0, 3 mm alebo viac. Existuje niekoľko typov brúsky, líšiacich sa od seba podľa typu pracovisko.

Ďalšiu činnosť je putty medzery medzi parkety bloky. Omietka je vyrobená so špeciálnou hmotnosť. Zvyšok náplne sa odstráni z povrchu parkiet. Po zatuhnutí výplň je posledný spracovanie brúska. Pre vysoko kvalitné parkety z hustého pripojenie lamely tmel poskytuje impregnácia povrchovej vrstvy strom a uzavrieť póry.

Po tmel parkety, ak je to potrebné, zemi. Rozhodnutie na zemi parkety alebo použiť lak priamo, je vyrobený špeciálne pre každý o'objekt, berúc do úvahy viaceré faktory.

Takto je podlaha povrchu parkiet lak. Lak chráni podlahu pred znečistením a odolnosť voči oderu, preto tento typ dokončiť podlahy je najčastejšie. V závislosti na rôzne požiadavky a odporúčania výrobcov lakov používa 3-5-vrstvové lakovanie s vloženými brúsenie medzi vrstvami a leštenie. Veľmi dôležité dodržiavať výrobcom doporučené lak čas schnutia pre každú vrstvu. Existuje široká škála lakov, v závislosti od ich zloženia a základy: polyuretánové, akrylátové, vodou riediteľné laky, jedno-a multi-komponentné laky s hardeners.

Nálepkou môžu byť aplikované rôzne reflexné vlastnosti povrchu: lesklé, polo-lesklé a matné. Najväčšiu rozmanitosť rôznych vlastností hodvábne Matný lak (niekedy nazývaný 'satin', 'hodváb ", a tak ďalej ). Jej povrch môže byť hladký alebo majú niektoré drsnosť, podobá štruktúru tkaniny. Výber typu lak závisí predovšetkým na zákazníka vkusu. Keď tam sú niektoré praktické odporúčania.

Lesklý lak - predné, farebné, odrážať svetlo zvyšuje osvetlenie priestorov, a preto sa odporúča pre detské izby a priestory, kde sa veľa čítať a robiť tam, kde je obrovský tlak na oči. Na lesklý lak viditeľné najjemnejší prach a byť vždy vidieť, keď je to potrebné na tepovanie v škôlke. Avšak, lesklý poschodí, najmä v odlesky, lepšie viditeľné najmenšie chyby a poškodenia povrchu.

V spálni radšej matný alebo semi-matte laky, ktoré vo väčšej miere, ako lesklé, zodpovedajú pocit pohodlia a intimity.

Lesklý lak lepšie zobrazuje štruktúru stromu a umožňuje zloženie dekoratívne parkety vytvoriť mentálnu optickej hĺbky na povrch. Zároveň polo-lesklé a matné laky bude hladký dojem kontrastné kombinácie v textúra dreva a zostatky dojem zbytočne sofistikované obraz inštalácie. Móda je tiež niekedy sa požadovať nejaký druh laku.

Existujú aj iné typy povrchovú úpravu parkiet. Môžete použiť špeciálne vosk impregnované - to sa bude dať poschodí pekný matný povrch a chráni ho pred vlhkosťou a prachom; ďalej v sobotu časť podlahy bude dosť spôsobiť novú vrstvu vosku (Lac v tomto prípade bude musieť prijať cez celú plochu a použiť znova).

Ďalším spôsobom je proces povrch parkety špeciálne oleja. Impregnácia parketové dosky olej (špeciálne zloženie zmesi prírodných olejov a prírodných živíc alebo včely vosk) je nový smer, stále málo známa ruská spotrebiteľov. To má niekoľko výhod v porovnaní s lakovaným nátery. Vzhľadom k tomu, že olej je oveľa ľahšie preniká do pórov, štruktúry dreva je ešte silnejší dôraz na krásu prírodného dreva. Zvyšuje tiež a životnosť parkiet, stávajú sa viac odolný voči znečisteniu. Pokrytie olejované vhodné pre použitie v miestnostiach s veľmi vysoké prevádzkové zaťaženie. Nevýhodou tohto poistenia je iba to, že to bude vyžadovať väčšiu údržbu, ako lak - pravidelne (čas závisí od intenzity zaťaženie) na spracovanie poschodí s olejom kompozície.

Parkety starostlivosti

Do podlahy sa zachoval jej druh tak ďaleko, ako je to možné dlhšie, je potrebné v prvom rade, aby sa zabránilo prieniku vlhkosti na podlahe, inak strom začne zvyšovať, dopad nie je potrebné vysvetľovať. Optimálna starostlivosť - cleaner. Kontaminované povrchy treba utrieť vlhkou utierkou a ihneď suché. Tiež sa zabránilo pádu na zem zrniek piesku a nečistôt, ktoré môžu poškriabať povrch, a parkety prestane vzhľad leštené a elegantné. Nábytok, nohy by mali byť prilepené kúsky hrubé tkaniny.



Som článok napísaný špeciálne pre spoločnosť VIR. Na úplné alebo čiastočné použitie materiálov na odkaz www. eremont. SK povinné'povinné

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика