суббота, 31 мая 2014 г.

Dom za sklenenými

Podľa dizajnérov, skla v modernom inter'Yeri je najzaujímavejšie dokončovacie materiál, pomocou ktorého môžete vytvárať neobvyklé dekoratívne efekty, špeciálne akcenty, elegantne "hrať sa" s priestorom, čo znamená, že dom jedinečné a očarujúce vzhľad.

Čo iné pozoruhodné, sklo - "MK-nedeľa" povedal kapitálu dizajnérov.

Umenie-kusy

V Západnej situáciu sklo je teraz považované za veľmi dôležité a moderné - sklo v inter'Yeri je jedinečný smerom materiál, " hovorí dizajnér, špecialista na sklo Andrej Vinogradov. - Sklo, nábytok a nábytok dať priestor pocit ľahkosti, vzdušnosti a sofistikovanosť - sú vizuálne uľahčiť niektoré kusy nábytku, ktoré sú nevyhnutné, ale ťažkopádne. A sklenené ozdoby a Suvenírov pohľad nápadne ako v malej a vo veľkej miestnosti. Okrem toho, sklenené ide dobre s akýmkoľvek štýlom - od klasiky a art Deco modernej pop art alebo high-tech.

- Sklo boli vždy považované za veľmi nestabilné a nespoľahlivé materiál - moderné technológie zmenili náš koncept, " hovorí dizajnér, maliar na sklo Anna Anelov. - Dnes sme si, že nič sedieť na zakrivené sklo list, aby oblečenie v sklenenej Skrini alebo spať na posteli s pohárom pódium.

Nábytok neviditeľné

- Ten, kto verí, že sklenený nábytok je len konferenčný stolík, alebo v krajnom prípade - stojan pod zariadení! - Pokračuje Andrej Vinogradov. - Moderne zariadené sklo má dávno byť len dekoratívny ornament - dnes je nevyhnutný atribút z priestrannej obývacej izby, spálne, jedálne a aj kúpeľne. Sklo "nábytok" návrhári sa snažia vytvoriť ľubovoľný prvok inter'jer: dvere, vstavané skrine, stôl topy veľké jedálenské stoly a konferenčné stolíky, usgaw'I postele, dvere, priečky, obrazoviek, drezy a dokonca aj stoličky!..

Áno, v prospech presne jeden kus (monolitické) sklo nábytok. Ako je to možné? Veľmi jednoducho: na rozdiel "malé formy" sklo pre nábytok nie vyhodiť preč, a ohýbať. Pre tento sklo list je ohriata na požadovanú teplotu, a potom dať akýkoľvek tvar, ohýbať vo forme tabuľky, kreslá, stoličky atď.,

Tak, v inter'Arah môžete ľahko vidieť, písomné a comp'uturn, káva a jedálenské stoly, ktorého rám, stola a nohy, podpora je vyrobené výhradne zo skla. Nábytok sa stáva "neviditeľný": okrem sklenených tabuliek s'sú sklenené police,-police na knihy, všetky druhy skrine, regály, Gazette, barové pulty a stoly. Nachádza sa na veci sa zdalo, že visí vo vzduchu, hladké a transparentné povrchovej štruktúry pomôcť vytvoriť efekt plynúci priestor.

Zmena výšky

- Sklenený nábytok môže byť transformovaná a pozostáva z modulov, ako aj modely z dreva a iných materiálov, správ konzultanta salon elite nábytok Tatiana Simakova. Napríklad, regály-transformátory s "plávajúce" police, skladacie modely jedálenské stoly so sklom pracovné dosky a zásuvky, konferenčné stolíky s priehľadným top a ďalšie lietadlo alebo alcove pod stôl, kde si môžete dať veľa kvetov alebo plodov.

Niektoré stoly sú schopné zmeniť výšku, sústruženie z kávy, v jedálni a pod., Malé konferenčné stolíky v závislosti od okolností môže pôsobiť ako nočné stolíky, stôl stôl, stojan pre váš telefón...

Nový, nečakaný trend vo nábytku - vstavané skrine a šatne s absolútne priehľadné dvere, ktoré sa podobajú obchod okno. Teraz je všetko v týchto skríň budú vybrané farby, od zloženia a udržať v perfektnom stave. Ale je vidieť, že kde leží! Tých, ktorých táto myšlienka nie je v blízkosti, je lepšie zvoliť viac "konzervatívny" možnosť - skrine s dverami s mliečneho skla: siluety služby za nimi len nepomyslel.

200 a 1 nohu

- V móde je tiež divné, tvar a originálny dizajn, " hovorí dizajnér-natierač Eugene Luzina. Napríklad tabuľku vo forme harmanček alebo písmená S, podlhovasté lavice-"sponky", sklo, truhlice, stoličky, pripomínajúce tvar ľudského tela, usgaw'I postele, vyrobené v technike vitráže mosadz (fragmenty z farebných skiel vložená do kovového profilu), pracovné dosky, dekoratívne kúsky, napodobňovanie rozbité sklo.

Je zaujímavé pozrieť sa farebné stoličky v štýle Ľudovíta XV., je tvorený jednou z Európskeho návrh Predsedníctva: okrúhly chrbát, rameno spočíva v ălenení na zadné nohy. Farby týchto historických stoličky prezentované vyblednuté, "rozmazané" farby: žltá, bledo-oranžová, modrá, hnedá, šedá, zelená.

Nezvyčajné a jedálenský stôl so 171 nohy pri výkone anglický návrhári-garde umenie - sklo-top tabuľke je vedený v p've stacionárne kovových doplnkov, iní vykonávať čisto dekoratívne úlohu.

V noci v spálni

Najdôležitejšia vec na sklo, podľa odborníkov, toto svetlo! Moderné výrobcov, premýšľať o estetiku a komfort, vytvorili sklo nábytok s postavil vnútorné lesk. Tento originálny podsvietenie sa zmení nábytok, účinne zdôrazňuje dizajn. Okrem toho sa vykonáva úžitkových úlohu: aj v tmavej miestnosti vás môže vidieť, čo je na stole, leží na polici alebo v Skrini.



Obzvlášť zaujímavé z hľadiska osvetlenia, dizajn postele heads-noc-s-m', ktoré osvetlenie, ktoré zmení farbu z modrej na ružovú. Tento matný povrch hlavy vytvára efekt okolitého svetla, umožňuje miestnosti berie sa na tajomné a relaxačné atmosféra.

Starý poklad

Sklo je veľmi výhodnú môžu skvelý vzhľad v kombinácii s inými materiálmi: drevom, kovom a kožou.

- Tak, rám je transparentné a nohy stoličiek alebo tabuľky môžu byť vyrobené z kované kovové, chrómu, hliníka, ocele, módne dnes eben (Makassar), a môže byť potiahnutá kožou, - hovorí Tatiana Simakova.

Ako stromy'drevený nábytok povrchu skla dnes zdobené drahými kovmi a sostarivayut.

Ozdobíme istenie (čl panely skladajúce sa z naskladaných na seba okuliare, spekané pri vysokých teplotách), farebné sklo a mozaiku.

- Mimochodom, sklo, nábytok nie je tak krehké, ako je všeobecne veril, " hovorí Anna Anelov. - Predtým ako sa stanú súčasťou nábytok, sklo prvý vystrelil (uhasí) v peciach pri teplote významné, ktorý má špeciálne sily. Aj keď to ROSB'je (a to si vyžaduje veľa sily), nerozbije na ostré kúsky, a bude rozpadať na zabezpečenie kusy s oblé hrany.

Výhodou tvrdené sklo v tom, že to je nereaguje na zmeny v teplote. Takéto tabuľky môžete bezpečne dať horúce rýchlovarnou kanvicou alebo Šálka kávy. Sklo môže byť "posilniť" s pomocou špeciálnych vrstvených fólií (sklo-triplex).

Na nábytok výroby stále viac a viac často používajú tzv. float-sklo - to je cenená najmä ako výrobky a ním prichádzajú aj tie mikroskopické vady, sú hladké a majú neobvyklý, takmer lak lesk.

Mimochodom, na to, aby transparentné nábytok bol jednoduchší vzhľad po, niektorí výrobcovia vyrábajú ozdobné predmety s špeciálne sklo spracovanie odtlačkom prstov!

Steny vzduchu

- Ďalší zaujímavý trend sezóny - návrat steny a priečky zo sklenených tvárnic, - hovorí Andrej Vinogradov. - Sklo alebo priehľadné "tehly" dnes je veľmi moderný a zaujímavý dizajn materiál. Sklenené tehly zariadené s povrchovou stropy, schodištia, z nich postaviť celé steny, predovšetkým tam, kde je nedostatok priestoru (v nástupné, haly, kuchyne).

Vo veľkých miestnostiach, farebné priehľadné alebo nepriehľadné bloky-štvorce môže zaujímavé zonirovat priestor. Toto je obzvlášť užitočné, keď haly alebo predsiene o'spojená s obývacou izbou.

A malé dekoratívne "open" bloky sú ideálne pre zdôraznenie, napríklad výber priestoru pre prácu. Kombinovanie farieb, textúry a veľkostí, striedavo medzi Matný a hladký sklenený bloky, môžete si vytvoriť celý zloženie-panely s obrazmi krajiny, zvieratá, kvety, abstraktné obrazy.

Japonsko v tieni

Okrem skla v inter'Yeri skutočne pozrieť transparentné sklenené dvere alebo pohyblivé priečky z mliečneho skla v Japonskom štýle. Dekoratívne efekt týchto sklenených prvkov zvyšuje vhodné osvetlenie. Ak chcete zobraziť všetky svoje výhody - dizajn, hru svetla a tieňa, priame svetlo z vyššie alebo nižšie, ale nie je z boku. Alebo vytvoriť na stene farebné odrazy farebného bez halogénov.

Na priehľadné povrchu dverí a stien skla v posledných rokoch sa stala populárnou použiť dekoratívne obrázky. Oni majú len málo spoločné s normálnym obrázok a sú tvorené zmena štruktúry a hrúbky skla s rytím, leptaním, piesok-jet metóda, podložka). Výsledkom je obraz, ako by zadnej strane basreliéf. Obrázok viditeľný na oboch stranách skla. Aj steny je zariadené s farebným filmom s hotový obrázok.

Kytice z fľaše

"Ale stále častejšie sklo je zdobené inter'jer je vo forme dekoratívne doplnky, to je pravda, na väčšine modelov: vázy z rôznych formách a veľkostiach, poháre, karafy, a džbány, svietniky a taniere, krabice, popolníky, - hovorí dizajnér Eugene Luzina.

Tak, špeciálne glamour teraz majú rôzne abstraktné inštalácie, dizajn nádob a malé príjemné veci: poháre na zmrzlinu, prst činely, vďaka vyvýšenými okrajmi, je pohodlne umiestnené na dlani, okuliare, "Zaplavené" v šálky, nádoby na väčšinu výrobkov s bridlice štítky, celé sklenené kvety s jemným listy-okvetné lístky a pod.,

Prostredníctvom tónované sklo

Nájsť v modernej módny dom aplikácie a ryté klasiky, a farba avant-garde, a jednoduchý skleného pohára. Opäť v dopytu "m', ktorá" crystal "diamond" rezané vo forme rhombuses. Niektoré spoločnosti sa odvážia experiment a prešiel na dizajn ciev, čo vedie do vázy-molekuly alebo vázy, ako detské hračky whirligig. Nakoniec, povinné'povinné prvok akéhokoľvek home collection sa stal váza-solar, ktorý je váza na jeden kvet.

V móde sú tiež rôzne farebné zvieratá, taniere, tácky, poháre s dekor nezvyčajné materiály (napríklad rastliny), že pohľad pôsobivé proti svetlu. A ako si nájsť zábavné fikcia, avant-garde súčasných dizajnérov - postavený v pravouhlých skla formou bufetu váza s polucheno skla, ktoré ľahko vytiahnutie z zloženie môže byť použitý ako samostatný doplnok?!

SLR zapnúť!

Hlavnou výhodou skla detaily-brač je skvelý vizuálny slobody.

- Môžete si dať veľké množstvo výrobkov zo skla na malý priestor, ale stále vám nie je neporiadok do priestoru, ale zdôraznila, jej objemu, " hovorí Anna Anelov. Ďalšou dôležitou charakteristikou sklo - prenášať svetlo. Pri vytváraní kompozície sklenených predmetov povinné'používajte túto funkciu materiálu. Veci vyrobené zo skla, vázy, sošky lepšie, aby otvorte obrazovku prípadoch prostredníctvom police-regály, v výklenkov. Transparentné nádoby, džbány, dizajnér, fľaše, banky vytvoria krásnu hru svetla a pre oživenie miestnosti, ak sú umiestnené na parapet alebo na ktoré sa vzťahuje s prirodzeným svetlom police.

Je zaujímavé pozrieť sa predmety z priehľadného skla na zrkadlových povrchoch (ak chcete zvýšiť účinok, vyzdvihnúť objekty rovnakého typu).

Ale zbierky matné alebo farebné sklo výhodné pozrieť na niektoré pozadí, nie na svetlo.

V pozadí, v poradí, by nemala byť príliš pestré a požadovaný kontrast (alebo zbierka to môže "lost"). Ďalší tip: vytváranie kompozície z sklo zbierok, hrať sa s geometria nie je nastavený položky nudné.

A prosím na vedomie: sklo rozmarná a náročné ich prostredie - budú musieť nájsť právo susedmi. Vedľa pevných materiálov, skla zdá ľahké a premenlivé, svetlo, ukazuje, Lesk, on sa vyžaduje spoločnosť, aby preukázal svoju užitočnosť, - schopnosť byť váza, sklo, alebo, povedzme, jedlo, nie iba predmet čistý obdiv.

Zdroj: Moskovsky Komsomolets

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика