четверг, 29 мая 2014 г.

Detská izba ako rozprávková

Tradične dieťa v detskej izbe a spánok, hranie a učenie. Tieto tri rôzne psychické, emocionálne obsah a účel procesu mať pokojné a pohodlné miesto v jednej malej miestnosti, bez spôsobenia dieťa únavu a podráždenie. Každý z funkčných oblastí dieťa potrebuje zvláštnym spôsobom osvietil a rozlišovať. No, ak sa miesta na hry, štúdium a spánok bude zvýraznený inou farbou steny alebo podlahy krytiny.

Avšak, to by pam'nezabudnite, že v danom zariadenie škôlky funkčných oblastiach by mali brať do úvahy anatomické štruktúry tela dieťaťa. Po všetkých, detský nábytok sa výrazne líši od dospelých, nielen pre svoju veľkosť, ale aj proporcie. Preto, objekty dieťa by malo mať jednoduchý formulár a veľké detaily. V detskej izbe by sa mali vyhnúť ostré rohy a výstupkami, všetky povrchy musia byť hladké.

Základom zdravej psychiky je pozitívne emócie, ktoré sa vyvíjajú v dieťa počas hry a štúdia nábytku, jeho obsah, atď., Takže hlavnou požiadavkou pre nábytok pre miestnosti, kde je malé dieťa, je jeho spoľahlivosť, stabilitu a všestrannosť.

Napríklad, psychiku dieťaťa deti sú tak mobile a zraniteľné že aj ten hlasný zvuk, ktorý môže mať vplyv na to traverus. Preto, priestor, kde sa len začína žiť trochu človek by nemal obsahovať vysoko nestabilné konštrukcie. V niektorých prípadoch, odborníci radia, dokonca aj na zmiernenie správne veci hornej polici políc a skríň a posuňte sa bližšie k podlahe všetky položky, predaj na jeseň hlasné klopanie.

Materiály na tému

Deti na izbe: pridať trochu veku
Deti na izbe: vývoj obraz
Deti v farba: čo si vybrať?
Deti: 10 izby v jednej
Deti na izbe: môže a nemôže
Dieťa túži, aby do dôchodku, skryť (pod stolom, v ich improvizované dom a pod.), je prirodzené a zrozumiteľné. Dieťa sa tak snaží vytvárať priestor, ktorý zodpovedá jeho chápanie bezpečnosti a pohodlia. Nie náhodou, moderný detský nábytok je často doplnená malé uzavreté sekcie pre hry a dokonca konštruktívne môže byť vykonané vo forme malého domu.

Tvorba v detskej izbe znížené kópiu svet dospelých je prirodzený proces, vzrušujúce a zábavné. Nemalo by však premeniť UAI'asliwe nápad. Dieťa nerastie infantilné, ak skôr sa naučíte pracovať s bežnými štandardné položky a žiť v ich prostredí.

Pocit obavy a starostlivosť o celú rodinu, dieťa a on by sa mal starať o niekoho. Preto, povinné'povinné prvok dieťa sa môže stať akváriu s rybami, košík alebo wattled dom mačiatko, čerstvé kvety na okenný parapet alebo rack.

Niektorí rodičia uprednostňujú na výzdobu miestnosti svoje dieťa "pre dospelých", nábytok, stávok na fakt, že dieťa skôr či neskôr sa bude zvyšovať, a problémy s výberom a prestavby bude menej. Avšak, priestor potrebné čerpať z hľadiska záujmov dieťaťa, ešte deti, realita neexistuje v rámci rovnaké zákony ako pre dospelých. Detská izba by mala byť ako magické rozprávková pomôcť emocionálny a fyzický rozvoj dieťaťa a nepredstavuje nebezpečenstvo pre neho.

Mnohí majú tendenciu nasýtený farbami detskej izby svetlé a sýte farby, a niekedy, nadmerné jeseň. Vybrali farbu, musíte vedieť o farebné preferencie dieťa, ktoré sa zvyčajne menia s vekom. Najmenší radi šťavnaté farby: červená, fialová, ružová. Deti od dev'päť do jedenásť rokov, ako oranžová, žltá a zelená. Po dvanástich obľúbená farba sa stáva modrá. Samozrejme, toto nie je prípad pre všetky deti, ale väčšina.

Okrem toho, nemôžeme zabudnúť na také faktory, ako orientáciu a osvetlenie, farba nábytku, celkovú farebnosť domu. Gama deti môžu byť realizované v dvoch základných techník. Prvým je skombinovať podobný tón star odtiene. Hlavné plochy (steny, stropy, podlahy) - ako môže ľahšie a nábytok je trochu tmavšie. Druhá metóda je založená na harmonické kombinácie kontrastných farieb. Avšak, nepoužívajte veľmi kontrastné, avant-garde možnosti, ktoré môžu mať negatívny vplyv na psychiku. A čo je najdôležitejšie, vybrané gama, vytvoril dieťa zmysel pre pohodlie a teplo.

Farba nábytku v detskej izbe by malo byť neutrálne. Pretože svetlé hračky a školské potreby na tabuľku farieb môže spôsobiť nezhody, nervový dieťa, odvrátiť ho od jeho praxe, nedáva zameranie. Najlepšie farba môže byť svetlo zelená, ktorý je upokojujúce.

Lekári tiež odporúčajú, aby v detskej izbe bolo čo najmenšie, lesklé veci: zrkadlá, leštené kovy, sklenené stoly, vázy). To je veril, že prítomnosť zrkadlá u detí môže spôsobiť vážne poruchy spánku dieťaťa. Mimochodom, psychológovia radia aj steny na farby nie je lesklý, a len Matnou farbou. Okrem toho, matný biely povrch vždy vyzerá jasnejšie biele lesklé - žiarivé odlesky vytvára dojem, že ďalšie plochy sú tmavšie.

Skupina Európskych psychológov, ktorý študoval veľký počet životopisy významných ľudí, prišiel k záveru, že génius rastie, ako pravidlo, v tých sedem's, kde rodičia milujú svoje deti a starať sa o ne nič menej, ako o sebe. Vedci odhadujú, že v detstve každý spracováva informácie a osobné objavy oveľa viac, než za celý svoj dospelý život. Možno to je dôvod, prečo potrebuje nielen z lásky a náklonnosti, ale v ich vlastných špeciálny kus priestoru.

Teda, detskej izby je na svete, alebo dokonca veľa svetov, skutočný vesmír. Tu sa nielen na spanie, hranie, alebo stáť na jeho hlavu - on vie život, modely a umožňuje na seba každodenné situácie, ale aj veľké - riadený pokroku rokov fantazírovať a invenciu. Súkromná izba pre dieťa je jeho stanovište, rozmerov jeho svet-názory ľudí, ktorý zodpovedá veľa parametrov, úrovni jeho múdrosť, jeho dušu. A vstúpiť do sveta dospelých, to sa stáva oveľa jednoduchšie, ak ste priaznivý a psychologicky harmonické prostredie.

Zdroj: www. idh. ru

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика