суббота, 31 мая 2014 г.

Bohatstvo pod nohami

Koberec je vec, starých a veľmi užitočné. To umožňuje znížiť o 10% nákladov na vykurovanie priestorov, ochranu našej chrbtice z zbytočný stres a uši z zbytočného hluku. On je hoden investície. Ale čo je najdôležitejšie, vytvára priestor miestnosti a určuje jeho štýl.

Orientálny pôvod

Koberec od prírody teplé tvorby, prišiel k nám s nie menej teplých krajín Arabského sveta. Spočiatku to bolo úžitkových predmety v domácnosti. To bolo vynájdené staroveké kočovníci. V kočovný život, bolo to naozaj potrebné. Koberec handričkou zhromažďované a posilnenie kostry stanu. Koberec bol dvere, podlahy, útulný posteľ a miesto pre modlitby. Boli vyrobené z wall tašky, ktoré nahrádza skrine, komody a dokonca aj kufre.



Domov koberec myslíte, že starovekej Perzie, t. j. moderné Irán. Peržanmi mohli tkať koberce v ére Cyrus Veľký vodca 500-s BC. Perzský majstri v tom čase vytvorili najdrahšie v histórii koberec pre Sassanian kráľ Chosroe. Vzory, ktoré ho vykresľujú v king ' s garden: kvetinové záhony, tkané hodvábne, s kvetmi vzácne kamene a drahokamy, rozdeliť stopy, vyšívané zlatou niťou a kanály kryštálu. Irán je dnes najväčší svetový výrobca ručne vyrábané koberce. A niet divu, že: nábytok v Iránskej malé domy, koberec tu hlavným prvkom domáce prostredie. Je príslovie: "Iránci cast svojho majetku na podlahe". Koberec slávy dnes Irán je sporné, India, Pakistan, Nepálu a Číny. Ale perzské koberce zostávajú benchmark. Perzský koberec sa presťahoval do vyhral Arabi. V tomto období, s perzský koberec zmizne obrázky ľudí a zvierat (Islamskej viery neumožňuje), s'je kvetinový vzor. Arabi sú tak radi perzské koberce, ktoré nielenže boli zdobené ich domov, ale maľoval vo svojom štýle steny. Arabi si vybral sedieť na koberce, a spal na koberce, hodvábne tkaniny Turci. Tak s'objavil Maurská štýl, ktorý sa tiahne od Indie až po Španielsko. Mimochodom, Španielsko bolo prvou Európskou krajinou, kde sa naučil vytvoriť koberce. Počet koberce v dome v Starovekých východných bola stanovená blaho sedem'th.

V Európe blaho meria nie podľa počtu koberce a na skutočnosť, že prítomnosť aspoň jedného z nich. Ak však chcete získať koberec bol len v jedenástom storočí Počas Krížovej na Východ Kresťania boli len ohromení luxusné paláce "nesprávne". Veľmi skoro v Európskych hradov Kam'drevené steny boli pokryté s kobercami. Koberec má stať hlavným prvkom potom módne Románsky štýl, charakteristika jedinečné luxusné, nie je prístupný pre všetkých pánov.

Ak chcete zmeniť Románsky štýl prišla Gotika, koberce padla na dlaždicové podlahy domov stredovekej šľachty. Oni zostali na stenách, kde boli zdobené farebné obrazy. Väčšina kobercov rád francúzsky. V týchto dňoch francúzskej šľachty bol míňať veľa peňazí na nákup perzské koberce. Na uloženie Pokladne, Európskych majstrov na rozkaz kráľa Henry IV mal naučiť, tkanie kobercov. V roku 1604 v Paríži P'jer DuPont otvoril seminár Savonneri. Nachádza sa na starú továreň na mydlo, a tak meno (savon francúzsky - "mydlo,"). Koberce Savonneri boli vyrábané len na objednávku, kresby vytvorené pre nich najväčší umelci času. Štýl Savonneri nažive až teraz, teraz je aktívne reprodukovať v Indii, Pakistane, Číne a dokonca aj Irán.



S príchodom Napoleon a Ríše štýl, navrhnutý tak, aby zosilnil, Európskej majstri začali vytvárať koberce s luxusu "Ríše" obrázky. Zmysluplné ornament perzských kobercov nahrádzajú svieže kvetinové kytice, dynastic zbraní a masívne vlysy.

Koberec v Rusku je viac než koberec


Rusko už dávno prešli,'pletené a pletieme, ale skutočné koberec usadil sa tu počas vlády Petra I. Podľa Cár vyhlášky roku 1716 Jakov Lefort organizované súd workshopy. Samozrejme, najkrajšie a tenké na rozvoj koberec patril Cisár: hodváb NETÝKA sa líčiť loveckých scén. Hodvábne koberce s zlatých a strieborných nití boli vyzdobené priestory Moskva komory Grand Kremlin Palace. Peter dokonca som napísal do Ruska slávneho francúzskeho majstra Aubusónskych, ktorí vytvorili svoje jazdecké portrét na koberci.

Pred revolúciou v Rusku v každej domácnosti s bohatými bol koberec, a niekedy aj viac ako jeden. Boli pokryté štátu izby, spálne a kancelárie. Koberec bol povinné'povinné atribút nevesta veno. Prichádza v roku 1917 moc proletariátu, porazava nielen bohatstvo, ale aj hojnosti, od kobercov, však odmietol. A Kersey topánky robotníkov a vojakov, dobre-stúpil bohaté koberce, vznešené domy.

Po veľkej Vlasteneckej vojny v roku 1945 do Ruska boli dodané celé vlaky perzský trofej koberce. Niektoré kópie prežili do dnešných dní, sa dá kúpiť v obchodov so starožitnosťami.

V Sovietskych časoch, v našej krajine koberec oceňujú č menej ako v Stredoveku v Európe. Bol to symbol prosperity a štýl. Sovietskych občanov stáli v dlhých radoch na kúpu tohto symbolu. Dnes, naopak, postavili koberec predajcov. Môžete si kúpiť hodvábne koberce, ako v Granovity domu, alebo koberec vlna, ako v perzskom hrad, niečo jednoduché, z akrylových alebo nylonu alebo niečo extravagantné v duchu obrazy surrealist. Pri výbere kobercov, je dôležité definovať celkový štýl miestnosti, kde ho chcete umiestniť.



Palác meste Paphos a vidieka jednoduchosť

Ríše a Barokový nemysliteľné bez koberčeky s Orientálne ornamenty. Ich prítomnosť zvyšuje slávnostné Paphos inter'jer s bohatou, šumivé lustre a pozlátené líšt. Tradičné farby Orientálny koberec - farba moci a bohatstva - fialová a zlato v kombinácii s velvet-zelený život, a malé škvrny hnedé a čierne. Farebná paleta najmenej sto odtiene - Royal koberce. Tu perzský "g? l" koberce s hviezdou v strede je rozdelená do sektorov oblasti a hraníc šité s kvetmi, arabesques a sarzynski shamrocks. Sú známe od polovice XV. storočia a cez p'päťsto rokov pokračovať na výzdobu paláca, bytov a krajiny domov.

Okrem'minimálna úroveň vidieckych domov dnes často zariadené v rustikálnom krajiny). Pokyny môžu byť rôzne: anglický, Škandinávci, francúzsky, ruský. Koberce a chodníkov musí byť drsný, petravonkant alebo so vzorom. Ale ak naozaj chceme niečo, m', ktoré a nadýchané, je možné, aby na podlahe perzský koberec tmavej farby s kvetinovým ornamentom.

Ak inter'interiér vášho domu, navrhnuté v modernom štýle, perzský koberec nevhodné. Najlepšie riešenie je koberec v rovnakom štýle. Asymetrický geometrického útvaru, zadarmo Centrálnej časti hlavného pozadí mokraď, listnatých a piesku tóny. Obrázok stručne môžu byť prítomné kvety. Obľúbený motív - iris, Lily, maku, Lotus. Vhodné vlastné koberce, napríklad, s obrazmi obrazy od Picassa, tam sú tie, ktoré sú v našom trhu.

Veľmi dôležité dnes, etnické motívy. Bývanie v Africkom štýle zvyčajne vyzdobené v teplých, tlmené tóny: piesok, terakota, srna. Farebné vlnené koberce nasýtené farby bude vyzerať tu veľmi efektívne. Odlišujú sa tým, červená, citrónovo žltá, oranžová, výkresy v štýle insitného umenia a charakteristické ozdoby. Dom v Indickom štýle bez koberec nie je. Oni sú tu na podlahe a na stenách. Farebné a vzorované, nesmie sa stratil v koktaily ozdoby, vyšívané záclony, taburety a vankúše. Základné farby: malina, tyrkysová, oranžová.

V chladnom a vlhkom starom Anglicku krbom a koberec - dva spásy. Na koberce v anglickom štýle pevné, bohaté farby: tan, horčica, farba tmavo červené víno, tmavo zelené. V Anglicku ruže kvet, nie len v parkoch, ale aj na závesy, záclony, čalúnenie a koberce.



A len štýle vysokou technológiou hi-tech bez koberec dizajnéri neodporúča. Zdá sa, že v budúcnosti, ak pošlite nám svetlo hladké steny, leštené plastu a kovu, ľudia budú teplej a pohodlné, bez akýchkoľvek nástrojov. Chcem žiť v tomto krásnom... Vo Všeobecnosti môžu návrhári málo argumentovať a stále ležal na podlahe niečo pekné. Pokožka niektorých zvierat, napríklad, ak chcete úplne nehorázne. Alebo niečo miernejší. Pevné sochárske koberec, napríklad. V Rusku ako koberce s'objavil sa pred niekoľkými rokmi. Dôležité je, že ich robia špeciálne technológie. Majú husté a dlhé pilot (10-15 cm), výrobcovia rez s ním ako s trávnikom, s jediným rozdielom - Bistrica o'objemnú obrázok. Ak chcete robiť všetko "veda", je lepšie vybrať malé rohože rôznych geometrických foriem - kombinácia jednoduché formy je jedným z hlavných techník high-tech štýle.

Môžete hrať v móde dnes, hra "zmes nezlučiteľné", ale hlavnou vecou je, aby to preháňať. Koberec v harmónii s inter'loď, je známkou dobrého vkusu majiteľa. Aby sa nestratili tvár, budete musieť nájsť to v súlade s nábytku, textílií, závesy, obrazy a Všeobecné štýl situáciu, a potom budete môcť SV'zbierať údaje o inter'interiéru do jedného celku.

Elena A. Kuznecovová

Zdroj: PRO Nehnuteľnosti

Zdroj: www. eremont. ru

1 комментарий:

  1. Nádherné koberce. Nechápem, ako môže mať niekto doma iba dlažbu. Prišlo by mi to strašne holé a hlavne studené. My máme koberce vo všetkých miestnostiach okrem kúpeľne a kuchyne. S deťmi veľa hráme na zemi a aj ja sa na ňu v obývačke rada ľahnem a predstava, že ležím na studenej dlažbe... Neviem si to predstaviť.

    ОтветитьУдалить

Яндекс.Метрика