суббота, 31 мая 2014 г.

Počuť... aj šumenie

Hoci žiadna môžu prežiť, ale doprava, hudba, susedovho psa, a iné nočné mory môže spôsobiť osoba, ktorá doslova stúpanie steny. Pre všetky problémy - jedna odpoveď: zvukovú izoláciu.

Myslíte, že dBm

Prah bolesti pre človeka - 130 dB, normálnu diskusiu, o 75 dB, so zreteľom na hygienické normy pre obytné priestory, dátum intenzita hluku, by nemal presiahnuť 40 dB a v noci - 30 dB.

Samotné zvuky sú štrukturálne a vzduchu. Vplyv zvuk je prenášaný cez strop, nosné steny, rúrky, prakticky po celom dome. Vzdušné hluku prešiel vnútorné steny: pod vplyvom zvukové vlny začnú vibrovať a potom vlna je odoslaný do ďalšej miestnosti. Nezabudnite o zvukových mostov: crack alebo pravidelné zásuvky dokonale zachytiť zvuk. Ako trubica, ktorá prechádza cez celý dom. Na zníženie hladiny hluku, nastavením bariéru.

Tehla, záclony a panely

Akýkoľvek materiál, ktorý by mohol oslabiť zvuk wave: v pol-murované znižuje intenzita zvuku na 53 dB a ťažký záves o 13 dB.

Na zlepšenie zvukovej izolácie je to možné, zabezpečiť, aby zvuková vlna nemohol dostať prekážku kolísať, prechádza pozdĺž zvuk do miestnosti, alebo na dosiahnutie absorpcie a rozptylu energie zvukové vlny vo vnútri obálky budovy. V prvom prípade je jednovrstvové bariéru. Zvukovú izoláciu týchto štruktúr závisí od hmotnosti, pružnosť materiálu a tuhosť konštrukcie. Hoci hmotnosť zvýšiť dva krát vedie k zvýšenie zvukovej izolácie o 6 dB. Ktorý označuje, či je použitie špeciálnej zvukovú izoláciu materiálov.

Viacvrstvové štruktúry vyrobené z rôznych materiálov, medzi ktoré môžu byť vzduchová medzera. V tejto štruktúre, vibrácie zmiznúť rýchlejšie, ako v homogénneho materiálu. Mimochodom, je zvykom odlíšiť zvukovú izoláciu a zvukovej pohltivosti. Zvukovú izoláciu - zníženie hladiny akustického tlaku pri prechode vlny cez bariéru. Absorpcia je znížený energie odrazenej vlny interakcie s prekážkou.

Akustika je citlivá

Ako zástupný v viacvrstvových konštrukcií sa často používajú dosky zo sklených alebo Kam'kamenných vlákien, a rôzne akustické materiály s vrstvami alebo bunkové štruktúry. Vyššie zvuk koeficient absorpcie použitého materiálu, tým lepšie izolačné vlastnosti.

Plochy určené na zníženie hluku, by nemali byť stand'spojené s nosné steny a stropy. Toto pravidlo sa vzťahuje aj na podlahu a strop. Tichý Pavol nazýva "plávajúce": vylúčiť priamy prenos zvuku, podlahová krytina by nemali prísť do kontaktu s výstavbe domu.

V vláknitých materiálov (laminátových, kamenná vlna, kremík, vlákniny, plsti) v porovnaní s porézne zvukovej pohltivosti je oveľa vyššia.

Na vláknité materiály patria stropné a stenové panely vyrobené zo sklenených a minerálnych látok (čadič) vlákna s špeciálne farby povlaku alebo potiahnuté sklenených vlákien, porézne filmov, alebo laminátové. Pórovité materiály sú všetky druhy penová polyetylénu, polyuretánová pena, polystyrén a pod. Akustické materiály sú rozdelené podľa zvuku,-doklad, určené pre vnútorné smerom budov; na izoláciu zo štrukturálnych (bicie) a hluku; a materiály pre izoláciu vzduchu hluku.

Použitie izolácie materiál, ktorý absorbuje zvuk je zle. V izolácia uzavreté póry, a zvukovú izoláciu - Spojené menšie veci. Nie všetky izolačné materiály sú zvukom-dôkaz. Materiály s uzavreté póry (polystyrén, polyuretán, penový polyetylén) nie absorbujú zvuk, zatiaľ čo tepelno-izolačné materiály s vláknité štruktúry (na základe vlákna sklenené a minerálne vlákna) sú dobré chladiče.

Upokoj sa, myš, mačka na streche

Ak ničí rev z vyššie izolovať vlastné strop dosť hlúpe: je to všetko v nedostatku zvukovú izoláciu podlahy. Takže v high-vzostup budovy, "zvuk" strop sa môže týkať len sused z vyššie. Aby sa zabránilo tlmenie hluku z vyššie pomôže špeciálneho materiálu, podkladá pod platne, sklolaminát, minerálnej vlny doska s vysokou hustotou, korku aglomerátov a iných pružných materiálov. Ak je vykonané správne, poschodie nižšie si môžete pokojne spať, aj keď podlahe je keramická dlažba.

Okrem toho bezzvuchno strop môže špeciálnych akustických podhľadov. Ich účelom je zabezpečiť dobré zvukové izolácie na vonkajšej strane a na zníženie odraz zvuku vo vnútri budovy. Stráviť panel "Armstrong Parafon"firmy "Ecophon"spoločnosť minerálnej vlny (značka "Rockfon").

Najúčinnejší zvukovo-izolačné materiály - table skla alebo Kam'kamennej vlny.

Ďalšou možnosťou je využiť pozastavené sadrokartónové podhľady s minerálnou vlnou. Môžete použiť ready-made panely ruskej výroby LODÍ (zvukovo izolačné steny panel), pozostávajúci z kombinácie hustá a svetlo vrstiev rôznej hrúbky. Väčšina z tohto dizajnu sa pripomína plávajúce podlahy.

Najslabší prepojenie

Tento Okná a dvere. Izolačné vlastnosti okna, v závislosti na výške a šírke sklenených tabúľ, ako aj zo vzduchovej medzery medzi nimi a tesnosť spojov. Sklo musí byť nainštalovaný na tmel, okno musí byť tiež stanovená elastický materiál. Tri poháre sú lepšie ako dve, a priemerný aby sa zabránilo rezonancie, by mali byť presunuté na jednu vonkajšiu. Existujú aj špeciálne protihlukové Okná.

Čím viac vzduchu priestor medzi tabuľami, silnejšie ochranu proti hluku. Mimochodom, niekedy to nie je vzduch, a špeciálnych plynov, v ktorom sa zvuk "'asne".

To nebolo prevedené štrukturálnych hluku, s'pripojenie sloty Windows elastické zapečatené nepriedušných materiálov. To sa týka a potrubia: všetky rozvody musia byť vbrasyvanii.

Pravé predné dvere - plné, s hustou verandu a prah, najlepšie dvakrát. Interiérové dvere pre zvuk-korektúry, ak je správne nainštalovaný okno, tam gumené tesnenia a čalúnenie. Najviac zraniteľné dvere - posuvné, hlavne kvôli neschopnosti hermeticky Zvukotesné sprievodcov.

Maestro zo zvukovej izolácie

Najznámejší výrobcovia - minerálnej vlny, Isover, Ipocorc, URSA, domáce "Akustické materiály,", "ručné"rusko-nemeckej TIGI-Knauf. Novinkou v tomto roku, spoločnosť z minerálnej vlny Rusko - materiál s Cam'dreva AKUSTICKÉ vlny BATTS s hustotou 40 kg/m3. Ako hustota odporúča sa stavebných predpisov. Doska ACOUSTICIAN BATTS sú určené pre izoláciu vzduchu hlukové steny a obklady, podlahy palubovky, ako aj ďalšie zvukové izolácie stropov. Žiadne zmrštenie, nehorľavosti, nízka absorpcia vody je veľmi atraktívny materiál.

Zostáva dodať, že dobré izolačné bude zníženie rozlohy životný priestor, a že špecialista, v poradí nie zhoršiť akustika a pridať hluku potrebné.

Vďaka za radu a za predpokladu, materiály z minerálnej vlny a URSA.

Zdroj: Časopis "Svoj dom"

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика