четверг, 29 мая 2014 г.

Tom, ako usporiadať pracovné miesto pre študenta?

Nádherný dizajn rozhodnutie je posledná vec, ktorá by sa obávajú, rodičov, ktoré sa zaoberajú problémom detí je "kancelária". Hlavným kritériom pre výber všetky podrobnosti o tejto dôležitej časti inter'jer by mali byť ich bezpečnosti pre zdravie'I. Hlavná časť návrhy oboznámení ale stojí v detskej klinike, ale v posledných rokoch boli pridané, a niečo nové...

Pracovný Stôl novej generácie

Existuje niekoľko nemenné pravidlá, ktoré musia byť dodržané pre všetky tabuľky, ktoré sú určené pre práce: hĺbka pracovnej plochy je nie menej ako 60-80 cm, šírkou najmenej 120-160 vidieť, zdarma umiestnenie nohy - nie menej ako 50 cm a nie menej ako 45 cm do hĺbky. Dobre, písací Stôl výška závisí od rastu dieťaťa: ak sa dieťa rastu od 100 až 115 cm dosť 45-48 cm, dospievajúcich táto výška nie je dosť, a potrebuje pomerne dospelých formou bufetu výške nie menej ako 60 cm, Skontrolovať "správnosť "tabuľky priamo v obchode: na pristátie hrana tabuľky musí byť na prsia úrovni (tak, že dieťa by mohlo oprieť o jeho kolená, jeho nohy budú stáť v pravom uhle, kolená a - v žiadnom prípade nesmie prop do nižšie uvedenej tabuľky.

Výber dieťa tabuľka pre "Skrinku", mali vziať do úvahy niekoľko dôležitých bodov. Po prvé, súčasný dizajn nábytku umožňuje nákupu, ktorý vám bude slúžiť niekoľko rokov, kým dieťa je zvýšená), a na mnoho rokov. To je o transformáciu modelov stoly, ktoré sa podľa vášho želania môžu byť upravené v ich rozmery. A po druhé, je rozumné právo byť podozrenie na možné zmeny, ktoré sa nevyhnutne budú vystavené na pracovisku dieťa v najbližších rokoch.

Po prvé, je potrebné mať na pamäti, že niekoľko dnes, kto používa ploche výlučne ako je napísané. Väčšina študentov pracuje doma na comp'počítača, preto je potrebné vziať do úvahy aj pracovný proces. "Comp'počítač" časť tabuľky musia mať špeciálne Oddelenie na sledovanie a systémovej jednotky, zásuvky pod klávesnicou. To tiež pomôže systém police na uvedenie periférnych zariadení (tlačiareň, skener, CD-ROM) a v špeciálnych oblastiach alebo pobočky pre vodiče a káble, tak boli úplne skrytá pred očami).

Vo SV'v tomto ohľade je potrebné premýšľať o tvar stola. Jednoduché obdĺžnikové stoly postupne opustiť v minulosti, a sú nahradené trojuholníkové, lichobežníkové, kola a iné ergonomický tvar so zaoblenými rohmi. Optimálne forme kombinovanej (písomné a comp'počítač) tabuľka mnohí odborníci sa domnievajú, tabuľky G-tvare (uhlovej) so zaoblenými zárez a jeden sa nachádza v spodnej časti písmeno "G" tabuľky (možno roll-out). Dlho časť v tomto prípade je určený pre písanie, a krátke - comp''yuter.

Miesto tabuľky na okno tak, že svetlo padlo na ľavej strane. Ak monitor sú základné údaje, aby sa ich zbaviť, uvedenie na to široká polica (napríklad tlačiarne). A pam'zapamätajte si: ak sa všetky nábytku na dieťa je dieťa, spanie by mali byť vyčlenené z pracovného preč!

Pohodlie predovšetkým

Druhý a nemenej dôležité, aby čas, keď organizácia pracoviska - výber z stoličku alebo gauč. Tu je veľké pokušenie obetí krásny dizajn (alebo lacné) na škodu, že zdravotné výhody,'I. Je dobré vedieť, talianskych výrobcov sú kráľov v návrhu, poľský, Čínske a ruské rovnako), stoličky nie sú vždy mať slušný pomer ceny a kvality. Rovnaké "druh" vo vzťahu k spotrebiteľovi, uznaný ako "pracovníkov" stoličky nemeckých firiem.

Skontrolujte, ako dobre vaše dieťa jedného alebo inej stoličke, musí sedieť na to (presun na stôl) a trochu "nacvičovať": s pravej vstupnej ohnuté v pravom uhle, ruky by mali byť horizontálne položených na stole, nohy kolmo na odpočinok proti poschodí (uhol v kolene o 90 stupňov)a významnú časť chrbta je udržiavať telo v páse.

Ak ste nariadenia nemôže dosiahnuť, potom je lepšie nájsť inú možnosť. Najlepšie zo všetkého je, keď si vyberiete stoličku, aby výškovo nastaviteľné sedadlo (v 40-55 cm), na rohu, sedadlá rake (až do 15 stupňov vpred a až do 5 stupňov rokmi), uhol operadla (do 30 stupňov od vertikály)a vzdialenosť späť od prednej hrany sedadla (v 26-40 cm). Okrem toho, stoličky by mali mať pevné alebo odnímateľné opierky dĺžka nie menej ako 25 cm dlhé, 5-7 cm)nastaviteľnou výškou nad sedadlo v 23-26 cm) a vnútorných vzdialenosť medzi nimi (v 35-50 cm ). Mimochodom, vzhľadom na to, že použitie stoličky dieťa, musíte sa uistiť, že regulačných mechanizmov je spoľahlivé a jednoduché na použitie. Z týchto úvah vybrať poťah s životného prostredia, voda-priedušná textílie. Je jasné, vysoké stoličky by mali byť m', ktoré a majú ergonomický (zaokrúhlené) forme.

Ako pri výbere tabuľky, môžete si kúpiť baby nábytok s nastaviteľnou výškou nohy a späť. Ale, ak používate nábytok "v centre", všetky nad pomery, ktoré majú povinné'uistite sa, že nastavenie sa vykonáva pomocou "substrátu" na sedadlo a "postaviť" na nohy (ako stojan môže byť použitý ako obvykle, aj hromadu ťažké slovníky).



Pracovná nálada

Ak si usporiadať pracovné miesto pre mladších žiakov (alebo prváčka), najdôležitejšie je nájsť Zlatá stredná: nie príliš "stiahnuť" toto miesto je vážne veci, a zároveň jasne a zreteľne oddelené od hracej plochy. Môžete zdôrazniť, táto farba je väčší pokoj odtiene v kontraste so zvyškom miestnosti. Veľmi dobrý spôsob, ako - mierne izolovať pracovnej oblasti (vytvorenie útulnosti) svetlo policu alebo na mobile oblasť. Vo vnútri vyplývajúce priestor, všetko by malo byť užitočný, ale bez vyrušovania (tabuľky, mapy, portréty spisovateľov a vedcov, a pod.). Veľmi vhodné, aby sa vykonáva na voľný nástenná polica alebo vrecká, v ktorom dieťa bude môcť dať niektoré dôležité veci, ktoré by mali byť vždy po ruke.

Staršie dieťa môže (a mal by) sám, aby sa na vašom pracovisku pred začiatkom školského roka (je vhodné začať tento proces dva týždne). Zvyčajne chlapca izba (najmä "účet") je priamym odrazom jeho osobnosti je tvorený a hlavnou platformou pre sebavyjadrenie. Snažte sa zasiahnuť do tohto procesu. Vašou úlohou je len na overenie, nefunguje miesto "malý" vyrástli dieťa, a ak je to potrebné, prijať opatrenia.

Text: Marina Voronezhskaya
Foto: creative

Zdroj: Časopis "Vlastník"

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика