суббота, 31 мая 2014 г.

Ako sa udržať v teple?

Ako sa udržať v teple?.. Tento posvätný otázka sprevádza ľudstvo počas celej svojej histórie, a my nemôžeme povedať, že za posledných niekoľko tisíc rokov sa stratila svoj význam.

To sa môže zdať divné, ale aj ľudia z teplej staroveký Babylon myslela, otepľovanie v hlina na tehly, uvedenie pilín a rastlinných vlákien. Ako výsledok, tehly vyšiel na svetlo, a v domovoch bol nie horúce počas dňa a chlad v noci.

Zvlášť akútna je problém otepľovania stál v Severných zemepisných šírkach. Drevneindiysky "dlhé dom" bol postavený tak, aby steny a strechy bola obklopená turf - to "trávnik" znížiť tepelné straty v drsných Severnej klímy.

Naši predkovia - Východných Slovanov'Yana, ktorá združuje takmer všetky budovy z dreva (čo je samo o sebe celkom dobre drží vrelo), povinné'nevyhnutne konopatyi steny moss alebo ťahanie, znížiť na minimum možnosť koncepty. Mimochodom, na začiatku minulého storočia vo vzdialených Severných oblastiach Ruska, domy postavené s malými oknami v obmedzenom množstve a s rovnakým cieľom - udržať v teple. Epic vysokej veže s pgclthe namiesto prvom poschodí, kde sú často držia dobytok - hold nie toľko, estetiky, ale horké do ruskej mrazy prežiť v drsných klimatických to nebolo možné zanedbávať žiadnu príležitosť, aby si v teple.

Čo je izolácia?

S rozvojom civilizácie, keď boja za tepla prestali byť tak silné, vzhľad stavieb a ich konštrukčné technológie výrazne zmenila. Zvýšenie veľkosti Okien a ich počet, stien a striech majú byť tenšie, masívne vrecká a ruskej kachle boli nahradené batérie Ústredného kúrenia, a pre zmenu trávy, machy, cítil a ťažné prišli nové izolačné materiály.

Avšak, v súčasnosti problém šetrenie tepla zostáva akútny, a ona venovala pozornosť aj na národnej a medzinárodnej úrovni. Existuje niekoľko dôvodov: po prvé, tepla stovky miliónov štvorcových metrov zle izolované domy, je potrebné stráviť naozaj astronomické čiastky na palivo a energiu ceny sa zvyšujú každý deň), a zásob fosílnych palív nie sú nekonečné. Po druhé, v posledných niekoľkých desaťročiach získal význam vzrástol antropogénneho vplyvu na životné prostredie. Najmä postupný rozvoj "skleníkový efekt", v neposlednom rade v dôsledku emisií zo spaľovania uhlia, ropy a iných energetických nosičov.

Ušetriť peniaze a príroda, teplé budov, nech je ich účel akýkoľvek (obytný, administratívne a priemyselné). Navyše, moderné izolácie, navyše na jeho priamu akciu, a dáva počet príjemné "bočné" účinky: dobrý hlukom a vibráciami, zvukom základ pre rôznych prevedeniach a zvyšuje životnosť izolované konštrukcie.

Avšak, otepľovanie nie je tak jednoduché, ako to vyzerá na prvý pohľad. V uchovanie tepla chyba je drahé, tak v prenesenom a doslovnom zmysle slova. Miscalculated alebo sa rozhodli ušetriť na materiály, kupovať lacnejšie a čo je horšie - a dom bude chladné a nepríjemné. Výsledkom bude spracovanie - ale stojí to viac času, peňazí a úsilia.

Ak chcete správne vybrať izolačný materiál, musíte vedieť, čo chceme dosiahnuť a na účely, ktoré potrebujeme. Pre tento účel pozrime sa stručne niektoré terminológia a základné požiadavky na tepelnú izoláciu.

Aká by mala byť izolácia?

Ak si všimneme normy GOST-16381-77 klasifikuje tepelno-izolačné materiály na niekoľko známky. Kľúčom pre kupujúceho, možno je druh suroviny, pevnostných charakteristík, tepelná vodivosť a Horľavosť.

Zobraziť zdroj surovín - to je to, čo sme sú vyrobené z tepelnej izolácie. V prvej aproximácii, všetky izolačné materiály možno rozdeliť na organické a anorganické.

Dobrý pevnostných charakteristík nájdete na prevádzkovú spoľahlivosť ohrievača a jej schopnosť udržať si v stanovenej forme. Zahŕňajú rad ukazovateľov, najmä odolnosť voči kompresie a ťahu, pevnosťou v ťahu vrstvy. To všetko je veľmi dôležité, pretože izolácia v zložení dizajn sú často vystavené mechanickým zaťažením.

T teploprovodnosti je hlavným kvalitu izolácie. To znamená, že materiál, musí zabezpečiť požadované odolnosti voči prestupu tepla s minimálnou hrúbkou nosnú konštrukciu. Nižšia tepelná vodivosť, tým lepšia izolácia. Koeficient pre izolačné materiály by nemali presiahnuť 0, 04-0, 06 W / (m * K).

Horľavosť izolácia by mali byť posudzované z hľadiska bezpečnosti. Ak materiálnu podporu spaľovania alebo upozorňuje na vykurovanie škodlivé látky, je možné použiť len s výhradami. V Všeobecné požiadavky požiarnej bezpečnosti sú určené Výstrižok 21-01-97 ** "Protipožiarna bezpečnosť budov a stavieb".

Okrem týchto charakteristík, je potrebné poznamenať, tiež priepustnosť pary, hustota materiálu a jeho odolnosť, vodoodpudivosť a ekologickosť.

Priepustnosť pary - schopnosť materiálu "dýchať,", ktorý je bez tečúcej vody, pary. Ak izolácie je vystavený pôsobeniu vody, jeho výkon sa výrazne zhorší a jeho funkcie, nie je to.

Hustota - opisuje zaťaženie hmotnosť tepelná izolácia na dizajn budovy a nemal by presiahnuť 185-200 kg/m3.

Voda - potrebnú kvalitu, najmä v našich chladné a daždivé klímy. Vodotesná izolácia neinteraguje s chemicky vlhkosti, udržuje jej vlastnosti.

Hydrofóbnosti - tento termín sa vzťahuje na schopnosť materiálu odraziť vlhkosti. Inými slovami, izolácia nesmie absorbovať vlhkosť. To je dôležité najmä pre vláknitých materiálov.

Ekológia - zrozumiteľné požiadavky. Pretože človek je vždy v priestoroch, alebo inak chránené izolácie, je veľmi dôležité, aby to bolo biologicky neutrálna, a v žiadnom prípade nebola zdrojom toxických emisií.

V prípade potreby izolácia?

Po zavedení nových stavebných noriem, ktoré sa sprísnili požiadavky na tepelnú ochranu správne používanie kvalitnej tepelnej izolácie sa stala nevyhnutnosťou. V konštrukcii dnes použiť moderné materiály a technológie, čo umožňuje udržať teplo efektívnejšie. Napríklad, tento sofistikovaný tri vrstvy konštrukcie betónové panely, ľahké betónových tvárnic, tehál, s povinné'povinné stredné vrstvy tepelnej izolácie, ako aj viacvrstvové systém predné otepľovanie - vetrané fasády a system "wet" typ.

Musím povedať, že izolovať obidve v stavebníctve a v dome už postavený, môžete doslova všetko - od základov až po strechu. Avšak, pre maximálnu efektívnosť, musíte vedieť, že niektoré technické prvky, charakteristické pre rôznych oblastiach použitia izolácie.

Steny

V už postavené domy často používa vnútorná izolácia, hoci z hľadiska tepla nie je najlepšia možnosť. Vec je, že v tomto prípade, okrem zníženia užitočné oblasti, vlhkosti, nevyhnutne tvoril v rezidenčnej štvrti, kondenzuje na studenej strane múru, ktorý je, podľa izolácie. Výsledkom je otsyrevaniju steny, ktoré majú negatívny vplyv na interiér dokončovacie a zdravé'I cestujúcich. Ak tomu chcete zabrániť, musíte použiť bariéru.

Optimálne je, podľa odborníkov, fasáda, izolácie, ktorá umožňuje nielen efektívne a spoľahlivo izolovať už postavený dom, ale dať mu nový vzhľad. To sa oplatí povedať, že toto otepľovanie je najviac zručný zo všetkých uhlov pohľadu. Skutočnosť, že v porovnaní s inými vzory steny majú oveľa väčšiu plochu, a preto najviac citlivé na chlad: až 40% všetkých straty tepla dochádza prostredníctvom nich. Externej časti budovy, steny, keď prevádzkové skúsenosti nepriaznivý vplyv teploty, zrážky, slnečné žiarenie a iné škodlivé faktory.

Ak izolácie sa vykonáva mimo, problém kondenzácie veľmi účinne vyriešiť pomocou moderných pary priepustná izolácie (napr. FASÁDY BATTS). Oblasť kondenzácie presúva na vrstvu izolácie, ktoré vaporizes to v prostredí. To umožňuje nosnej steny zostať v suchu a má pozitívny vplyv na stav štruktúry. Okrem toho, steny vo vnútri tepelnej izolácie "kabáty" prestáva byť vystavené zmenám teploty, a je neustále vykurovaný z vnútra, sa stáva tepla akumulátor a udržiavať komfortnú teplotu.

Avšak, všetky výhody vonkajšej izolácie sa môže objaviť iba s riadne výpočet a montáž. Skutočnosť, že moderné fasády tepelnou izoláciou je zložitý systém, ktorý zahŕňa viacero prvkov. A ak všetky diely sú zvolené správne, účinnosť izolácie podstatne zníži.

Najčastejšie k tomu dochádza z dôvodu nesprávneho uplatňovania kovové spojovacie prostriedky, formy, "studenej mosty " medzi izolované steny a životné prostredie. Počas montáž tepelnej izolácie, fasády systému je potrebné sledovať, ktoré tanier pevne na izolované povrch a na seba, vyplní všetky určené objem, a v miestach serverov nemá chinks. Pri viacvrstvových izolácie, je žiaduce, aby každá ďalšia vrstva sa prekrývajú prekrytie švov z predchádzajúcej vrstvy.

Strešné

Venujte pozornosť na strechu. Je známe, že stráca až 20% tepla. Izolácia sedlová strecha, základným prvkom v súkromných konštrukcie, bráni skutočnosť, že v strešnej konštrukcie sú najčastejšie používajú horľavé alebo non-požiarne odolných materiálov (napríklad drevo, oceľ alebo hliník). Tak, aby sa minimalizovali dôsledky požiaru, je potrebné použiť nehorľavé tepelnej izolácie.

Tiež je veľmi dôležité, aby izolácia je voľne neprijaté vodnej pary, ale nebol hygroskopické (nie na zisk vlhkosti z ovzdušia), od obsahu vlhkosti materiálu sa zvyšuje tým, že iba 5% z jeho tepelná izolácia schopnosť je znížená takmer dvakrát.

Vzhľadom na tieto požiadavky na izoláciu rozbil strechy sú vhodné ľahké dosky s Cam'z drevenej vlny (napríklad SVETLO BATTS), ktoré sú nainštalované medzi krokvami. Mimochodom, dobrá izolácia sedlová strecha umožňuje previesť podkroví priestor v byte (podkrovie), čím sa zvyšuje úžitková plocha bývania.

Upozorňujeme tiež, že prevládajúce v mestách a objaviť v módy v jednotlivých konštrukcia na rovnú strechu nie je možné vytvoriť bez použitia kvalitnej tepelnej izolácie. Požiadavky na to veľmi ťažké, pretože na rozdiel od rozbil strechy, ploché (sklon 2%) je vystavená väčšiemu zaťaženiu a všetky jeho prvky musia byť vynikajúcej kvality. Tzv. "strešné krytiny pie" - multi-vrstvený, komplexné inžinierske, vrátane podstavca (vlnitej lepenky alebo dosky súbehu), parozábrana, ktoré zabraňujú prenikaniu vodnej pary z priestorov teplo-izolácia, tepelná izolácia a, konečne, hydroizolácie koberec. Izolácia by mali byť dostatočne tuhý, aby vydržali významné zaťaženie bez straty ich kvality.

Suterén

Nedávno, pivnice sú čoraz viac používa ako obývacej izby, workshopy, atď., aby sa pivnici alebo v suteréne bytového možné len pod podmienkou, dostatočnú hrúbku izolácie všetkých kontaktu so zemou oblasti budovy. Ak v štádiu, ktorým Nadácia nebola z pevnej vonkajšej hydro a tepelné izolácie obvodu budovy schémy "zem, hydroizolácie, tepelné izolácie, Základy", na dosiahnutie prijateľného mikroklímu bude ťažké a drahé.

Pavol

Podlahy je vhodné zabezpečiť ďalším dôležitým dôvodom je tepelná izolačná vrstva je dobrá absorpcia. Ako je známe, podlahy vyrobené rôznymi spôsobmi, preto, ak chcete vybrať ohrievač by mal byť vzhľadom na ich dizajn. Pri montáži podlahy na polená, ohrievača sa nachádza medzi nimi a nie je vystavený tlaku, takže v tomto prípade je vhodné použiť svetlo tanier s Cam'z drevenej vlny. Ak sa predpokladá, cementu poter, by mali platiť viac pevné izolačné materiály.

Podlaha a strop vo väčšine domovov stand'prísť spolu. A samozrejme, strop môže byť aj vyhrievané. Okrem úspory tepla, v tomto prípade izolácie a vykonáva jednu veľmi dôležitú úlohu - to sa stáva vynikajúcim izolátory.

O'objektívna nevyhnutnosť

Musím povedať, že okrem vytvárania pohodlie a pohodu správne izolácia môže výrazne znížiť ekonomické straty. Podľa odborníkov, zhoršenie plynovodov v Rusku je 80%, čo spôsobuje časté úniky a úrazy, hromadné prerušenie dodávky tepla bytových a mestských budovách. Tepelné straty na trati prekročiť noriem v 2 krát, a teda musieť zaplatiť nielen na vykurovanie svoje byty ako pre vykurovanie "ulici,". Ak si znížiť tepelné straty, náklady na vykurovanie sa výrazne znížiť.

Sčítanie, môže sa poznamenať, že v priebehu posledného storočia sa ľudia naučili primerane odolať call of vplyvom klimatických zmien a urobil niekoľko jednoduchých podmienok, ktoré musia byť splnené, aby mohla žiť a pracovať v pohodlí. Jedným z hlavných nie je nazvyš peniaze na kvalitné tepelné izolácie. Všetky strávil vyplatí sa rýchlo vráti s komfortom, predĺženie životnosti konštrukcií a redukciu nákladov. Upozorňujeme, že účinná tepelná izolácia môže ušetriť až 50% energie, ktorá sa spotrebuje na vykurovanie. Na dosiahnutie tohto cieľa, je potrebné zvoliť optimálny spôsob izolácie. A, samozrejme, všetky práce by sa mali vykonávať iba kvalifikovaný personál - to sa stane zárukou trvanlivosť a vysoký výkon. A potom otázka, ", ako sa udržať v teple... " prestávajú byť sviatostného.

Zdroj: Minerálna vlna Rusko

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика