суббота, 31 мая 2014 г.

Jednoduché pravdy o ploché strechy

Prečo musíte byť zateplené ploché strechy? Odpoveď je jasná: ak sme vyhrievané budovy, je to potrebné na zníženie tepelných strát a tým zníženie nákladov na energiu. Samozrejme, drahé teplo "listy" a cez steny, takže budova je potrebné izolovať celú zabránenie šíreniu štruktúra, usporiadanie uzavretej slučky tepla. Avšak, podľa zákonov, prúdenie teplého vzduchu stúpa, a tepelné straty cez strechu, hmatateľné, tak izolácia, a to je nesmierne dôležité. Okrem toho, ak strechy nie je izolované, obráťte sa ohriaty vzduch z miestnosti s chladnom povrchu nevyhnutne kondenzácie. Voda bude postupne zničiť dizajn strechy, a keď v kombinácii strechy bude tiecť späť do obývacej izby. Nakoniec, izolácie zohráva osobitnú úlohu vo vytváraní priaznivú mikroklímu v miestnosti, ktorá sa nachádza pod kombinácii povlak.

Ako sa "koláč" zateplené ploché strechy? V ňom povinné'uistite sa, že obsahujú nasledovné vrstvy: podpora base, parozábrana, izolácie, hydroizolácie. Ich poradie je systém závislé ploché strechy - tradičné alebo obrátený. Prvý izolácie je chránená hydroizolácie, koberec, v druhej naopak, hydroizolácie, koberec chránené izoláciou. Každý systém je to, výhody a nevýhody, ale tradičné sa používa častejšie. Vec je, že v obrátenej strechy je zvyčajne používa extrudovaný polystyrén alebo penové sklo, oni prakticky nie absorbovať vlhkosť. Nedostatok lisovanie - Horľavosť a non-odolný voči UV žiareniu, a v peny náklady na objednávky nad všetky ostatné ohrievače. Okrem toho, cez ohrievač potrebné protiváhu o 50 kg na meter štvorcový (dlaždice, štrk a pod.). Ale v niektorých prípadoch, ako je strechy nie sú zameniteľné: obnova strechy - opravy a ďalšie otepľovanie, rekonštrukcie strechy v exploited - použitie výstupy na strechu, atď. v obytných, komerčných alebo priemyselných komplexov, kde sa môžete často nájsť ploché strechy, požiarna bezpečnosť je jednou z hlavných požiadaviek na stavby. Takéto požiadavky sú splnené strechy, izolované s incombustible minerálnej vlny dosky. Hoci hydroizolácie, koberec, zvyčajne vyrobené z horľavých materiálov, ktoré sa podľa neho minerálnej vlny dosky sú bar'prekážku oheň, tak že, podľa požiarnych predpisov, strešná konštrukcia je oheň-bezpečné. Na takéto systémy, ploché strechy a budú popísané ďalej.

Materiály na tému

Nová generácia izolačné materiály
Izolačné konštrukcie a riešenia
Teplo vášho domova!
Základom pre izolácie slúžiť alebo konkrétne štruktúry (dosky, alebo monolit), alebo plechové profilované plechy. Po inštalácií spodnej časti komína pary tesniacej vrstvy je potrebné "cut off" z izolácie, vodná para stúpa na strechu. Menej vlhkosti v izolácii, tým nižšia je jej tepelná vodivosť, a mokré izolácie, prestáva byť izolované. Okrem toho, akumulačná parná vedie k nadúvanie na vodovzdornú úpravu koberec. Bariéry usporiadať z filmu (polyetylén, polypropylén) alebo poistky (bitúmen, Palmerston) materiálov. Odborníci odporúčajú aplikovať smeruje materiálov, ako ich vytvoriť viac spoľahlivé bar'er na ceste na pár: para tesniaca vrstva je tenšia, silnejšie na prestávku, a hlavná vec - v nie je kĺbov, ktoré môže "krvácať" páry, vysoká penetrácia. Pri inštalácii parozábrana vertikálne povrchy povinné'uistite sa, že si to nad ohrievač, aby sa úplne vylúčiť udrel ho v páre.

Po parozábrana izolácie je položený v jednej alebo viacerých vrstvách, v závislosti na požadované tepelné izolácie, výpočet hrúbky izolácie. Výpočet berie do úvahy predovšetkým funkciu budovy (výrobná predajňa, obchodný komplex, bytového domu a pod.) a na geografické umiestnenie (klimatické pásmo, priemerná teplota a vlhkosť v zime, teplota v najchladnejšom období, teplota a vlhkosť podmienky v miestnosti a iné).

Ako už bolo spomenuté, zvyčajne vo systémy plochých striech sa používajú minerálna vlna na báze čadičových kameňov. Aké sú základné požiadavky na tepelnú izoláciu? Požiarnou odolnosťou, nízkou tepelnou vodivosťou, vysokou hustotou, nízkou nasiakavosťou, dobré para priepustnosť, odolnosť. Ale najdôležitejšie - vysoká pevnosť v tlaku, pretože počas krytiny alebo prevádzkové práce stavebníkov prísť na kúrenie. Keď človek s hmotnosťou okolo 80 kg, pohybujúce sa na izolácie, posuny jeho váhu na jednu nohu (a to je oblasť približne 0, 03 sq. M), rovnomerné zaťaženie materiálu z hľadiska námestie m je približne 25 kPa, že je, 2, 5, tak Podľa týchto hmotnosť dostatočne tuhý, sporák môže byť deformovaný tak, že inštalácia krytina koberec bude nemožné vôbec, alebo ak je splnená, v procese prevádzky na streche s'zdá, bazény, ktoré budú viesť k napätiu, a potom zlomiť kryt. Okrem toho, potisnuto sporáku bude horšie teplé. Na základe tohto, medzinárodné normy poskytujú odolnosť na kompresiu pri 10% deformácii) ohrievača - 60 kPa alebo viac.

Nie každý minerálnej vlny doska má takú silu, aby sa mohol stať základom pre hydroizolácie koberec potrebné špeciálne dosky a konštruktívnych riešení. Jeden z konštruktívnych rozhodnutí zariadenie potery na izoláciu rozložia záťaž na to a vytvára pevný rámec pre hydroizoláciu. Avšak, podľa Neho P-26-76, silu warmlyisolation by mali byť nie menej ako 20 kPa. Spriahadla je národný tím a "mokré". V prvom prípade to azbestu alebo bridlice listov (ploché bridlice), stanovené v dvoch vrstvách, druhý - cementu-piesočnatá riešenie. Poter vytvoriť rovnaký základ, a oni môžu ľahko vytvoriť hydroizolácie koberec. Avšak, oni výrazne zhoršiť strešné konštrukcie, zvýšiť čas inštalácie a zvýšiť jeho cenu. Cement-piesok poter lacnejšie tímy, ale majú iný negatívny - môžu hydratujú ohrievač, aby sa zabránilo účelom medzi poter a ohrievač je potrebné zariadiť, deliaca vrstva (napríklad Kraft papier alebo asfalt). Okrem toho, "mokré" poter dodatočný čas, ktorý je potrebný na sušenie a dosiahnutie pevnosti. Ak to nie je úplne suchý a je tu už Naplavni hydroizolácie, strešné nevyhnutne'bubliny sa objaví, z ktorých sa jeho životnosť bude kratšia.

Je zrejmé, že zariadenie väzby - nie je najlepší spôsob, ako dosiahnuť spoľahlivý Základ pre dostatočne odolné na to, izolácie. Je lepšie ju opustiť, výber high-izolačné dosky, ako technoroof 45 technoroof 60 vyrobených spoločnosťou "TechnoNIKOL" vyrobený z minerálnej vlny na základe skaly čadiča skupiny. Tieto dosky majú pevnosť v tlaku (pri 10% deformácii) 45 a 60 kPa, resp. Vysoká pevnosť sa dosiahne nielen vysokou hustotou (140 a 160 kg / M kubických), ale aj špeciálna technológia výroby. Vlákna v tieto dosky sú orientované nielen horizontálne, ale aj čiastočne vertikálne, ktorá je dosiahnutá pri výrobe pomocou gopros-podbrezovej. Napríklad: dosky dokonca vyššia hustota (175-225 kg / kubických M) P-225 (GOST 9573), vyrobené bez gomrok mať pevnosť v tlaku iba 40 kPa. Okrem toho, nie sú horľavé (skupina NG, začiatok teplota spekanie (fiber - 1000 0C)hydrophobizated, majú nízku tepelnú vodivosť (0, 037 W / sq. M).

Technoroof 45 sa vzťahuje hlavne strechy využívané v rámci vystužené dosky, technoroof 60 môžu byť použité bez ochranných popruhy. Ak potrebujete izolácia veľké hrúbky viac ako 100 mm), s cieľom úspory racionálne aplikovať dve vrstvy systém: spodná vrstva menej trvanlivé a top - viac odolné izolácie. Teda, horná silnejšie doska bude vnímať bodové zaťaženie a distribuovať ho na spodnú vrstvu, ktorú systém bude poskytovať nízke deformácie základnej pod krytina koberec a výrazne ušetriť na nákladoch na štvorcový meter izolácie. V produktovej línii "TechnoNIKOL" táto doska technoroof N, technoroof N a technoroof B60. Čísla v názvoch materiálov zobraziť pevnosť v tlaku každej značky, písmená H a b, respektíve, ako vrstvy, ktoré sa vzťahujú. Technoroof 60 popri vysokej pevnosti má malú hrúbku (40 mm) a účinne rozdeľuje záťaž vďaka špeciálnej štruktúre materiálu. Materiál technoroof N môžu byť použité ako spodnú vrstvu na základe betónu, technoroof N - na základe vlnitej lepenky. Okrem toho, tieto materiály môžu byť použité pre spojky (pozri vyššie). Tieto materiály nie je horľavý (skupina NG), hydrophobizated, majú nízku tepelnú vodivosť (v technoroof V - 0, 037 W / sq. M, a technoroof N ona ešte nižšia, než je obvyklé technoroof, - 0, 036 W / sq. M). Bez ohľadu na to, ako hrubé by mali byť otepľovanie, vrchná vrstva bude vždy rovnaký. Požadovaná hrúbka je dosiahnuť zvýšením hrúbky technoroof N. sú cenovo najdostupnejšie v súlade tepelno-izolačné dosky pre ploché strechy, ďalej je technoroof (o 30% drahšie), potom - technoroof V (ďalších 30% drahšie). Teda výhodou dve vrstvy systém: náklady na námestí m horná vrstva je vždy rovnaký, a s rastúcou hrúbkou z nižšej vrstvy náklady výrazne menej, než s rastúcou hrúbkou vrstvy izolácie - normálne technoroof. Výsledkom je úspora približne 20%.

Ako bezpečné ohrievača ložisko základy? Najčastejšie spôsob lepenia z asfaltu alebo mechanicky pomocou teleskopická kotvy. Ak izolácie prilepené k zemi, hydroizolácie, koberec je pripojený na izoláciu rovnakým spôsobom. V tom prípade, ak je ohrievač je namontované na základni, stačí sa k nej a krytina koberec. Lepenie je drahý a časovo náročný proces, ktorý je opodstatnený iba v prípade betónového základu. Keď základ je tvorený ocele, mechanické upevnenie múdrejší a lacnejšie: na betón bude potrebné pre drahšie kotvy, a bude treba vŕtať. Mechanické upevnenie je žiaduce, aby bariéra bola dokončená s Palmerstone vystrelil: on elastické, takže dieru, ktorá robí skrutku v parozábrana, hermeticky je oneskorený, takže medzery pre vodné pary. Musím povedať, že v prípade žiadosti o dve vrstvy izolácie platní naukladaných v ich hodnotenie, ktoré sa dosky z hornej vrstvy prekrytia škár dosiek v spodnej vrstvy. Toto umožňuje, aby sa zabránilo studené mosty. Jeden tanier warmlyisolation budete potrebovať aspoň dve kotvy. Poznámka : špeciálna štruktúra teleskopická kotvy: vzhľadom na široký klobúk nemohol preraziť mostoviek koberec, resp. integrity strechy nie je v pochybnosti. Ako druhá vrstva hydroizolácie - toto je dodatočná záruka spoľahlivosti strechy.

V takom prípade, keď je zvolený systém mechanických spojovacích materiálov, krytina koberec je vyrobený z polyméru alebo Palmerstone membrán. Medzi moderné membrány pridelené Technoelast FIX - špeciálne určená pre mechanické upevnenie roll Palmerstone materiál používaný v prístroji z nižšej vrstvy hydroizolácie. Jeho hlavnou prednosťou je možnosť použitia akéhokoľvek dôvodu, pohodlie a jednoduchú inštaláciu. Vďaka technológii mechanického upevnenia na krytina koberec voľne leží na zemi, tak on môže "dýchať" a okrem toho, bez ničenia vydržať veľké deformácie a cyklické zaťaženie. Na hornej strane membrány Technoelast FIX povrch materiálu Technoelast RPC.

Na záver by som chcel zdôrazniť dôležitý bod. Viacvrstvové konštrukcie ploché strechy je potrebné v prvom rade na ochranu izolácie. To je hlavná "náplň" strechou "koláč". Tak, aby sa zabezpečilo, že strecha bola spoľahlivo a dlhodobo, je potrebné najprv zvoliť vhodnú izoláciu.

Zdroj: "Budprofi" 3 (65)

Zdroj: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика