пятница, 30 мая 2014 г.

Na verejnú kanalizáciu a vodovody krajiny domu

 

voda v dome Čistiarenský systém v súkromnom dome


Dnešné požiadavky na pohodlie, krajiny domy zrejmé. Spotreba vody pre domáce použitie - z toalety, vane, sprchy, umývadlá, rastie, a problém drenáţnych vôd použiť spolu s týmito zvyšuje, čistenia odpadových vôd je stále nevyhnutné. A tiež to pomáha organizovať ich krajinu, život pohodlné a bezpečné v hygienické podmienky, je tu článok trestného zákona, ktorý je klasifikovaný využívanie objektov s nefunkčná čistička odpadových vôd, ktoré viedli k znečisťovaniu vôd, alebo ktoré boli spôsobené škody na prírode.

Moderná Kanalizácia je komplex inžinierske zariadenia na zber, zneškodňovanie a čistenie odpadových vôd (búrka a odvodnenie, v domácnosti). Kanalizácia je rozdelený na interné a externé. Domáce kanalizácie je systém potrubia vo vnútri budovy, ktorá vypúšťanie odpadových vôd z horných poschodiach, na dolných a na uvoľnenie z domova. Externé - systém potrubia a zariadenia, ktorá sa nachádza v priľahlej k stavenisku a je zodpovedný za čistenie a likvidácia odpadových vôd. Použitie jednotlivých čistiacich systémov je potrebné vydávať dokumenty. Pripravený čistiaci systém by mal byť prijatý Komisiou pozostávajúcou zo zástupcov developer, je zhotoviteľ, SES, Výbor pre ochranu prírody a archstroynadzor.

To je najlepšie pripojiť k centralizované kanalizácie Všeobecné zariadenia na úpravu, ale táto možnosť nemusí byť prijateľné vzhľadom na skutočnosť, že tieto siete nie sú dostatočne blízke vzdialenosti. V krajine domy, ktoré nie sú napojené na verejnú Kanalizáciu siete, vlastník rieši problém, ako sa zbaviť odpadových vôd prostredníctvom vytvorenia individuálnych alebo lokálne (na niekoľkých domoch) systém recepcia, zneškodňovania a čistenia odpadovej vody. Čistiarenský systém by mali byť zahrnuté v projekte v štádiu pôdy pridelenia a schválené spolu s projektom doma.

Zásobovanie vodou systém krajiny domu


Pre vidiecky dom inžinierstvo komunikácie sú nevyhnutné. Zdá sa, že sú rovnako dôležité ako ľudské obehovej a dýchacej sústavy. To naozaj v teple, obývacia dom môže byť len potrebné nastaviť technických systémov: elektrina, voda, vetranie, kúrenie, Kanalizácia. V súčasnej dobe priťahujú stále viac a viac záujmu Autonómne systémy techniky poskytovanie, pretože spojenie chata osady v mestských inžinierskych sietí v skutočnosti nie je vždy možné, často vo veľmi vágne.

Namiesto toho, vrty pre zásobovanie vodou zo súkromných domoch sú používané, jednotlivé jamky so skupinou čistenie filtrov, pre vypúšťanie splaškových vôd sú inštalované zariadenia na úpravu pre individuálne použitie, získava popularitu jednotlivých prívod plynu v sieti.

Z moderného pohľadu zásobovanie vodou v krajine dom je dané. Denná spotreba vody je pomerne veľká, takže vzniká otázka, o štruktúre vrtu alebo studne. Vysoké náklady môžu poskytnúť iba hĺbky 20 až 180 m, v závislosti na hĺbke podzemných vôd. Wells je možné spoľahlivo zabezpečiť spotrebu až 100-150, v niektorých prípadoch až 500 litrov za hodinu, a tiež hygienické kvalitu aj vodu dnes je veľmi nízka: voda, dokonca aj na najhlbšej úrovni pôdy môže obsahovať dusičnany a dusitany, ťažké kovy, bakteriálnej kontaminácie.

Hĺbka podzemných vôd sa určuje podľa hydrogeologických podmienok. V Centrálnej oblasti Ruska v hĺbke 15-40 m uložené kolektor "piesočnatá", oddelené od pôdy a pôdy, ílové vrstvy, ktoré ich chránia pred povrchovej kontaminácie. V hĺbke 30-230 m a viac sú "vápenec" kolektorov, tzv artézskej.

Výkon "piesku" studne dosť, ako pravidlo, na chate s konvenčnými mestských vybavenosti. Pre dom s Európskou úrovňou komfort, napríklad, má niekoľko kúpeľne a bazén, potrebné artézskej studne, kvalitu vody, v ktorej, mimochodom, je vyššia ako v "sandy" studne. Okrem artézskej dobre odolné. Môžu trvať až do veku 80. Životnosť "sandy" jamky pre asi 20 rokov, okrem toho sa môže stať, že voda bude ísť.

Pre vŕtanie studní pomocou špeciálne inštalácie. V konečnom dobre, umývadlo oceľové hrubostenné rúry, ktoré sú ponorené, čerpadlo s priemerom 3-4 cm. Čerpadlo prichádza na povrch, a prezentované na dom tlakové potrubia. Zamrznutiu vody v zime vylúčené, ak hornom konci dobre a úvodné rúry hĺbka 1, 5-2 m v zemi. V dome, voda tečie cez membrány nádrže umiestnené v suteréne alebo na prízemí. Táto malá kapacita (100-200 litrov) objem slúži na udržiavanie požadovanej tlak. Čerpadlo vrtov čerpaná do vody, kým tlak dosiahne maximálnu hodnotu. V výdavkov tlak vody v systéme a v nádobe sa znižuje, a čerpadlo je zapnuté znova - úplné analógové mestských vodovodov. Okrem toho, krokovanie spôsob prevádzky čerpadla umožňuje znížiť spotrebu energie na minimum. Montáž takéhoto systému, bude hostiteľ necíti žiadne nepohodlie s dodávkou vody na mnoho rokov!

S cieľom profitovať z vrtu voda je najprv potrebné konzultovať s odborníkmi a zvoliť optimálny variant, ktorý bude poskytovať pre systém zásobovania vodou na 40-50 rokov. Priamo po vŕtaní studne, ktoré môže trvať niekoľko dní (v závislosti od jej hĺbke a zložitosti) je komplexná prác na rozvoj wells: silný čerpanie vody na posúdenie jeho operačných spôsobilostí, odvedenie vody pre chemickú analýzu potrebných na získanie záver o zhode vody požiadavky GOST. V ďalšom kroku je potrebné namontovať čerpadlo, vykonávať úplné usporiadanie studne a vodovody v dome. Majiteľ musí získať pas pre vodopad inštalácie zadaním jeho hlavné vlastnosti. Toto je potrebné dokument pre miestne dohľadu, a pre správne fungovanie. Pri správne používanie dobre verne pre mnoho rokov, budú slúžiť obyvateľom krajiny domu.

Správny výber systém zásobovania vodou, schopné poskytovať dom s vodou požadovanej kvality a kvantity, je jedným z najdôležitejších bodov. Preto, pred začatím výstavby je odporúčané vykonať špeciálne vyšetrenia stránky na určenie hĺbky podzemnej vody. Moderné samostatné zariadenia a systémy zásobovania vodou, čerpadlá rôznych vzorov a zariadenia, poskytujú výroby vody zo studní a následné odstránenie odpadových kvapalín. Čerpadlá môžu byť povrchné, dobre, obehu, kanalizácie, fontány.

Ak hĺbka podzemnej vody na mieste nepresiahne 8 m, môžete použiť jednoduchý povrch čerpadla, ktoré bude vyčerpať vodu zo studne alebo cisterny. Avšak, táto možnosť má tú nevýhodu, že sa na povrchu vody, často kontaminované vyžadujú ďalšie čistenie pomocou špeciálnych filtrov.

Keď podzemnej vody je v hĺbke 8 m, pomocou ponorného čerpadla, ktorý sa dodáva spolu s tlakového potrubia v diere a vytvára tlak na ktorých sa voda ide cez rúrky do domu. Potrubie musí byť v hĺbke pod pôdy mrazom (najmenej 1, 5 m ). Ako pravidlo, vody, podané čerpadla dostane priamo k spotrebiteľovi, ale v špeciálnych nádržiach, ktoré funguje a ako riadiť a ako regulátor čerpadlo pracovať. Hneď, ako hladina vody v nádrži je znížená na určitom mieste, tlak v systéme klesne a automaticky zapne čerpadlo.

Rýchlosť pohybu vody cez rúrky zvýšiť obehové čerpadlá sa používajú pre dodávku vody a vykurovanie. Cirkulačné čerpadlá sú tiež mieša vodu, ktorá je, udržiavať rovnomernú teplotu rovnováhu, a vo vykurovacích systémoch - zrýchliť obeh vody, ktorá umožňuje použitie potrubie s menším priemerom a tepla budovy z kotla na nižší výkon. Obehové čerpadlo umožňuje tiež nastaviť ekonomické Monotube ring road. Bežne sa montuje pod podlahou, ale na povrchu sa objaví iba zásuvka pre radiátory. Toto rozhodnutie, pivnice a steny domu sú chránené pred hubami a plesňami, ktoré je dôležité v našich klimatických podmienkach.

Rozhodnutie o uvoľnení z domu kontaminovaný odpad vody je zvyčajne riešené spoločné užívanie odvádzanie a čistenie odpadových čerpadlá. Spravidla majú málo energie, ktorý je dostatočne mozgov. Keď pôvodne správne navrhnutý systém prírodného odtoku, ktoré môžete urobiť aj bez nich, ale v prípadoch, keď sa voda z nejakého dôvodu stagnuje v, Kanalizácia, čerpadlá ľahko zabezpečiť nútený odtok. Pretože tieto rastliny pracovať takmer ticho, môžu byť priamo nainštalované v kúpeľni, kúpeľne alebo kuchyne.

Na zabezpečenie dlhodobej a účinnej práci všetky tieto zariadenia si vyžadujú pravidelnú údržbu a vyžadujú, okrem ročná údržba kontrola a výmena filtrov, rešpektovať určité minimálne dôležité bezpečnostné pravidlá. Napríklad, ak dom nie je prevádzkovaná v zime, čerpadlo pred odchodom off a nalial vodu z vodovodov a povrchové čerpadlá pre zimné byť demontované a uložené v vyhrievané izba.

Je žiaduce, aby sa kompletné čerpadlo ochranné zariadenie, ktoré premieňa ho, keď výkyvy napätia v sieti, tzv. senzory "suché" run. Sú obzvlášť dôležité, pretože čerpadla po niekoľkých minút prázdne, bez vody, zlyhá.

Odborníci zaoberajúci sa problematikou ekológie a racionálne využívanie prírodných zdrojov, dnes vzhľadom na možnosť zariadenia neustáleho obehu vody v dome - kruhový systém, ktorý poskytuje čistenie znečistenej vody s komplexná sada filtrov a využívať ho pre potreby domácnosti.

Dnes vyvinutý systém (ešte rozšírilo), ktorá umožňuje zabezpečiť dodávky vody v domácnosti výlučne z dôvodu prešiel viacstupňové čistenie dažďovej vody.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика