пятница, 30 мая 2014 г.

Tento systém čistenia odpadových vôd

Je moderná chata dostatočne komfortné, ak je to potrebné "vybavenie" sa nachádza v starom dvore? Ešte nedotknutou truckeri, že takýto systém bude ťažko splniť. Čo môžeme povedať o tých, ktorí žijú mimo mesta po celý rok. Medzitým, prístroj naozaj vysokú kvalitu stočného systém je zložitý a drahý (až 5-7% z hodnoty domu) úlohy, ktoré je najlepšie riešiť v štádiu projektovania budovy a rozloženie stránky. Inak, následky by boli katastrofálne, obe v hmotnej a z hľadiska každodenného života.


Zloženie chata kanalizácie zahŕňa domy a ulice strane (vnútorná a vonkajšia Kanalizácia). Hlavným cieľom domácnosti odpadových vôd - prijímať a dodávať odtok "na účel", t. j. v čistiarne odpadových vôd, ktorá sa nachádza na ulici. Tam sa im prejsť niekoľkých fázach čistenie a je vypúšťaná do pôdy alebo do žľabu.


ZAČIATOK SLÁVNEJ


Správne dizajn a montáž vnútornej kanalizácie, potrebné vedomosti a zručnosti, tak zvyčajne je to práca zverené profesionálov. Inštalácia interných systémov, ktorý zahŕňa štandardnú sadu sanitárne výrobky (vaňa, wc, umývadlo, sprchovací kút, bidet), bude stáť medzi 500-600. E. (V závislosti od charakteru projektu). V cene je záruka pre bezproblémovú prevádzku v dohodnutej lehote.


Z toalety, kuchyne a kúpeľne kanalizácie zlúčiť pod gravitačná sila (odstránené pomocou gravitácie), pretože tam sa tradične používajú rúrky s veľkým priemerom (50-100 mm), ktorý je umiestnený u minimálny sklon 2% pre problém. V poslednej dobe pre domácich kanalizačné potrubia sú aplikované z polymérnych materiálov (polyetylén, polypropylén, PVC a pod.), vysoká chemická odolnosť, jednoduchosť inštalácie a trvanlivosť. Ich jedinou nevýhodou je nízka teplota odolný, pre kanalizačné rozvody a stúpačky zásade nezáleží. Ak vlastníci by mali pravidelne vypúšťanie do kanalizácie veľmi teplej vody (napr. z práčka), je lepšie použiť polypropylénové rúry, ktoré dokážu odolať teplotám až do 90 C (ich cena 5-7. E. / POG. M). Výroba polymérov rúry sú Uponor (Fínsko), Rehau a Funke Kunststoffe (Nemecko), Wavin, ako aj mnohých ruských ("Egoplast", "Sngon, Politik"), poľský, a tureckých firiem.


Okrem potrubí, systémy pre domácnosť, kanalizácie, prvky potrubnej: pripojenie rúrok, tees remíza-v toalety, sifóny a zásuvky pre výlevky, umývadlá, vane, sprchovacie misy, umývačka riadu a práčky, pisoáre, bidety a wc, vzduchu antserona ventily, podlahové kanalizácie pre vodné odklon od podlahy, kontrola a čistenie. Prefa a horizontálne pripojiť na zvislý vtáčatá, ktoré vykonáva funkcie vzduchotechnického potrubia a hornej časti displeja nad strechou (4 p.. 8. JV 40-107-2003). Ak to nie je možné, použite vzduchové ventily na zadnej strane vetranie (vyrobené spoločnosťou Rakúskej spoločnosti HL Hutterer &Lechner a nemecká spoločnosť Ostendorf).


Pri výbere súčasti potrubia pre domácnosť kanalizácie by mali brať do úvahy mnohé faktory, napríklad vzdialenosť od bytovom kým stúpačky a umiestnením zariadení. Ak na wc alebo práčka sa nachádza vo vzdialenosti viac ako 6 m od bloku, umývadlo a vaňa - vzdialenosť viac ako 2 m, na začiatku horizontálne oddiel poskytuje vzduchu ventilom. To zabraňuje rozkladu pasce, keď "masívny únik", ktorá charakterizuje rachot shell alebo nepríjemný zápach. Ten, mimochodom, mohol objaviť, keď zriedkavé použitie hygienické technických jednotiek. V tomto prípade odborníci HL Hutterer & Lechter odporúčame suché sifóny. Vážny problém pre domácich odpadových krajiny chaty - odstránenie odpadových vôd zo zariadenia sa nachádza pod úrovňou zeme. Ak sa chcete zbaviť znečistené kvapaliny, máte na mount špeciálne čerpadlá, schopný vytvoriť tlak, až 5-7 metrov Ich uvoľnenie Grundfos (Dánsko - Nemecko, inštalácia Sololift), WILO (Nemecko, radu Wilo-Opti-Box), DAB (Nemecko), séria Fekalift, Fekabox)a CUDZINCOV (Francúzsko, modely série Sani).


Medzi silou všetkých kanálov-licenčný sa líšia cieľom - odstrániť odpadové vody z kuchyne (čerpadlá Sanicom), kúpeľne (Wilo-Opti-Box TMH, Fekabox, Sanidouche), wc (Fekalift, Sololift +, Wilo-Opti-Box KH, Saniplus, Sanicompact). Avšak, tam sú univerzálne zariadenie (Sanibest). Tam je rozdiel vo výkone a cene, povedať, čerpadlo Sanidouche (CUDZINCOV) bude stáť asi $ 280., že je model Sololift 3-0 (Grundfos) - od $ 300-350, a čerpadlo Sanibest ( CUDZINCOV) - 660. E.


Nemali by sme zabudnúť na ochranu zariadenia. S nárastom hladiny podzemnej vody, existuje nebezpečenstvo, že "napríklad" odpadovej vody. Ak tomu chcete zabrániť, použite špeciálne spätných ventilov a brány. Ochrana môže byť miestne a Všeobecné. V prvom prípade sa používať check ventily DN 50 a 70 (HL Hutterer &Lechner) alebo Kessel. Blokovací mechanizmus ventily DN 50 a 70 sú plastové vrstvy, ktorá sa Objaví, keď hladina vody a blok potrubí. Na oplátku ventily Kessel má dve membrány: jeden je v režime offline a iné v prípade potreby prepíše potrubia. Na ochranu výfukových kufra slúžia brány DN 100, 125, 150, 200 (HL Hutterer & Lechter) s nerezová oceľ platňa, ktorý sa otvorí, s odstupom kanalizácie. Kanalizácia brány nielen chrániť suteréne od náhle záplavy, ale zastaviť hlodavce, že sa často, aby svoju cestu v budove kanalizačné rúry. Priemerné náklady na spätný ventil 35., že je, kanalizácia brána - 100. E.


Tradične, zahraničné domácnosti hygiena je uvoľniť z domu. Potom plynovod pripojený k miestnej sieti (v mieste kontaktu poskytuje šachty), lokálne systémy na čistenie alebo spôsobilosť podľa čerpanie.


ČISTÝ čerstvý vzduch


Pred dumpingu podzemnej vody musí prejsť niekoľko fáz čistenia. Ten sa môže aktualizovať centrálne (township Kanalizácia), alebo s pomocou miestnych liečebných zariadení. Je tu tretia možnosť je použiť krytý kumulatívna fekálneho, ktorý je však vhodný len pre malé objem vody. Na fekálneho odpadových vôd cez nfiltration rúry dumpingové na zemi, kde sú spracované prírodné baktérie. Odstránenie tuhých zrážok spôsobiť cesspoolage truck, a denný prietok pri 0, 5-1, 0 m3 je raz alebo dvakrát týždenne, že si dosť problematické. Však, malé záhradky (bez vane, bazény a iné "potešenie") toto rozhodnutie môže byť optimálne.


Výstavba miestnych liečebných zariadení nie je lacné. Spolu s nákladmi na inštaláciu, náklady tvoria asi 3 000-6 000. E. Typ a dizajn liečebných zariadení sú určené nielen tým, že objem vody, ale filtračnej kapacity pôdy a podzemných vôd. V závislosti od toto, miestnych liečebných zariadení môžu byť rozdelené do dvoch skupín. V zariadení prvej skupiny upratovanie sa vykonáva na náklady filtrovanie schopnosť pôdy. Odpadové vody prechádzajú cez bunkovú predbežné čistenie žúmp, septikov nádrž a tuku oddeľovačom, a potom sa dostať do výstavby podzemných filtrácia: piesok-štrk filtre a zákopov, filtrovanie studne a polia podzemné filtrácie.


Filtrácia cez pôdu má svoje výhody a nevýhody. Takéto štruktúry sa vyznačujú relatívne lace a jednoduché ovládanie, ale (s výnimkou čistenia vrtov), ktoré vyžadujú veľký objem zemných prác a zaberajú slušné veľkosť. Okrem toho, že tvoria vrstiev pôdy v priebehu času, tak každé tri až päť rokov filtre je potrebné aktualizovať. (Ak používate drenážne rúrky Uponor, dizajn život filtrovanie polia budú 10-15 rokov, keď sezónne pobytu. )


Postupne nahrádza štrku filtre a priekopy prísť umelé stavby čistenie - tanky, ktoré sú montované a pozostáva z niekoľkých komôr postupné čistenie. Celkové osvetlenie systém odpadových vôd podobné nasledovnému. Po prvé, kvapalina prechádza predbežné čistenie žúmp, septikov nádrže (mettent) a tuku separátora, kde zostávajú nerozpustné nečistoty a tuky. Okrem toho, fekálneho pomocou anaeróbne baktérie rozkladajú organické zlúčeniny. Potom spresnili sa dostane voda do biofiltri ("bioreaktora") a prevzdušňovanie, v ktorom organickej hmoty sa naďalej zhoršuje, ale už pod vplyvom aeróbne mikroorganizmy. V biofilters sa používa na zavedenie z poréznych materiálov (keramika, piesne, puzzolan, umelé vlákna, a podobné materiály), ktoré slúžia ako priestor na bývanie pre prospešné baktérie. Kanalizácie pomaly prejsť na stiahnutie, a väčšie oblasti ich kontakt s porézny materiál, vyššiu kvalitu osvetlenia. Aerotank aj "obývaných" mikroorganizmami, avšak, ak chcete zvýšiť intenzitu čistenia odpadových vôd sú nasýtený vzduch, ktorý je privádzaný s elektrickým čerpadlom aerator. Samozrejme, biofilters a prevzdušňovanie nádrží rôznych výrobcov sa od seba líšia, ale Všeobecný význam majú jediný - proces maximálny počet organických zlúčenín. Na tento účel počet kamier (stupne, osvetlenie) môže zvýšiť až päť-sedem, a dizajn budovy značne zložitejšie.


Bez ísť do detailov technológií úpravy, všetky budovy môžu byť rozdelené v liečbe kvality, výkonu (jeden až niekoľko desiatok metrov kubických vody za deň), materiál bytovej výstavby, prítomnosť alebo neprítomnosť energeticky významných prvkov. Kvalita čistenia je najdôležitejšie z hľadiska vlastníkov index - priemerná 90-99%. Pamätajte si, že to závisí nielen na kvalitu výstavby, ale aj od druhu odpadu, znečisťovanie (napr. fosforečnanov stráviteľný baktérie horšie, a veľké množstvo chlóru-obsahuje čistiace látky schopné root zničiť mikroorganizmy a znížiť kvalitu čistenia). Pracovať štruktúr tiež vplýva na objem a správnosť prijatia odpadových vôd a do menšej miery, teplotu vonkajšieho vzduchu.


Stavebné inštalácie môžu byť vyrobené z betónu, kovu alebo z polymérov (polyetylén, polypropylén). Konkrétne prípade je dostatočne masívne a za jeho inštaláciu vyžaduje špeciálne zdvíhacie zariadenia. Ale konkrétne budovy nepotrebuje "kotvu" (umelo hmotnosti), že návrh nie je povrch pod tlakom podzemnej vody. Polymérovej štruktúry sa vyznačujú chemická odolnosť a odolnosť. Sú jednoduché na montáž, avšak vzhľadom na nízku pevnosť polymérov tieto zariadenia používajú na malé hĺbky v pôde a nízkou hladinou vody. Zvyčajne odpadových vôd s polymérne orgán majú malé celkové rozmery a ich výstup nie viac ako 5 m3/deň.


Na ruskom trhu predstavuje obhajoba-č (Uponor Sako, ALFA, "ECOLINE", "Tver", "TOPAS", "BIOTAL", "BSF-AERO", "Re") a viaceré inštalácie. Hoci dodávky z veľkých štruktúr komplikovaný, často sa vyskytujúce nainštalovať prvého typu. Sú jednoduchšie na inštaláciu, okrem toho, monolitické bývanie znižuje pravdepodobnosť úniku a kontaminácie pôdy. Dozvedieť sa viac o niektorých z nich. Takže, systém Uponor Sako obsahuje nádrž, kontajner, vyrobená z vysoko hustého polyetylénu. Nádrž sa skladá z dvoch, troch alebo štyroch samostatných častí, ktoré sú navzájom prepojené tácky na princípe komunikácie nádob. Vnútri nich je prvá etapa kanalizácia - na výjazde z fekálneho, sú zahrnuté v priemere o 65%. V druhej fáze, ošetrenie sa vykonáva buď prirodzene (na účet filtrovanie schopnosť pôdy) alebo prostredníctvom umelých filter, vyrobené z drveného kameňa a piesku. Na výber metódy liečby závisí od typu pôdy na mieste.


Pre organizáciu Autonómnych Kanalizácia dom je vhodný aj stanice ALFA 4-8, poskytuje čistenie odpadových vôd v 95-98%. To sa odkazuje na typ aktivácie rastliny, technológia práca je založená na princípe prevzdušňovanie znečistenia s čiastočným s anaeróbnou stabilizáciou kalu v samostatných high-výkon decanter. (Modelový rad ALFA veľmi široké, čo vám umožňuje vybrať stanicu pre jednu, dve krajiny domy a dokonca aj pre celú dedinu. ) Stanica ALFA 4-8 je hermeticky polypropylén kapacita rozdelené podľa oblastí na technologické zóny na čistenie. Prvý kanalizácie pádu do koša kôš, ktorý oddeľuje mechanické a iné, ktoré nemôžu byť recyklované, začlenenie. Potom znečistená voda tečie gravitačne v oblasti biologického čistenia, kde sa rozkladá hlavná časť znečistenia (pneumatické melkomukova aeračného systému okysličenie, a aeróbne baktérie aktívneho kalu, prispievať k ich oxidácii). Po tom výrazne spresniť, voda vstúpi do zóny sedimentácie (samostatné sekundárne usadzovacej nádrže). Prijaté zablatené kalu je anaeróbna stabilizácia. Ďalšiu časť kalu je čerpaná podľa doprava do kamery biologické čistenie (pre neustále udržiavanie biologickej hmoty), prebytok sa podáva v oblasti stabilizácie, kde pravidelne odstrániť používateľ.


Vyčistená voda môže byť vypúšťané na terén v dažďovej kanalizácie, kanalizácie, filter, priekopy alebo na poli podzemných filtrácie (ak plytkých pôdach s vysokou priepustnosťou).


S úspechom v krajine domy uplatňovať a montáž hlboké čistenie odpadových vôd z modelu range "Tver". Oni sú šité na mieru zložité geologické podmienky: ílovitá pôda, vysoká hladina podzemnej vody, atď., Stanice sú umiestnené v uzavretých plastových alebo kovových (epoxidových a gumy-živica povlak) budovy. Napríklad, na stanici "Tver-W" šedá a čierna tokov štvorstupňovej čistiaci systém, ktorý kombinuje anaeróbne a aeróbne technológie. Čistenie účinnosť je 98%, čo umožňuje umiestniť vody na zemi, a dokonca aj vo vode. Stanica je vybraná na základe užitočný objem kapacity (nie menej ako tri krát denné množstvo odpadových vôd). Vstup a výstup pripojenia sú umiestnené v hornej časti jednotky, ktorá vám umožňuje vypúšťanie prečistených vôd v voľným režime (bez použitia čerpadla). Na čerpacej stanici, kontroly ich práce a odstránenie prebytočnej biomasy je vykonávané z povrchu zeme.


Pri výbere modelu čistiareň, musíme postupovať od jeho dizajn výkon, ktorý závisí od veľkosti prietoku je prepustený. Mali by ste tiež zvážiť geologických pomerov územia, terénu, vzdialenosť studne a iné vodné príjem. Podľa hygienických noriem fekálneho by mala byť najmenej päť metrov od domu, a nie menej ako dvadsať z vody. Odvodnenie siete v hlinité pôdy musia byť odstránené z dobre na 30 m, kamienkové a piesčité hliny pôdy - 50 m (SNP. 04. 03-85 Kanalizácia. Externých sietí a štruktúr). Dôležitým faktorom je dostupnosť doklady totožnosti" Kanalizácia inštalácie, ktoré, mimochodom, musia byť dohodnuté s územnými orgánmi štátne hygienické a epidemiologické dohľad. Získať certifikát o zhode parametrov zariadenia územia bude trvať veľa času a peňazí. Náklady na balík dokumentov je cca 200-500. E. (Vrátane geologické a hydrogeologické štúdie, inžinierske výpočty, podrobné rozloženie plány budov na zemi, podmienky vypúšťania vyčistenej vody).


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика